Από τον Ζoupinio Το ποδόσφαιρο στην ελληνική κοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό το αποδεικνύουν οι πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Μαρινάκ...

ελληνικού πρωταθλήματος.
Το εύκολο και λιγότερο φρόνιμο και συνάμα ουτοπιστικό θα ήτανε να δεχθώ άκριτα τις δηλώσεις του Κ. Μαρινάκη, γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα προηγούμενα χρόνια αυτό το παρακράτος που τώρα ενοχλεί τον πρόεδρο του Ολυμπιακού λειτουργούσε υπέρ της ερυθρόλευκης ομάδας. Ίσως πλέον αυτό το παρακράτος η "παράγκα" σύμφωνα με την οπαδική γλώσσα να είναι πλέον υπό τον έλεγχο του Κ. Πατέρα αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια κάτι τέτοιο γιατί έχουμε μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις.
Είναι σε όλους φανερό ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει έντονο παρασκήνιο ότι όντως υφίσταται αυτό το παρακράτος και ότι σε ένα πιο γενικό επίπεδο οι θεσμοί του ελληνικού ποδοσφαίρου νοσούν. Άλλα πολύ δύσκολα θα αλλάξει η παραπάνω κατάσταση γιατί πολύ απλά οι ομάδες είναι ΠΑΕ δηλαδή επιχειρήσεις και αυτό συνεπάγεται ότι οι πρόεδροι και οι μέτοχοι μιας ομάδας βάζουνε χρήματα από την τσέπη τους και είναι απολύτως λογικό στους κανόνες των επιχειρήσεων να χρησιμοποιείς θεμιτά και πολλές φορές αθέμιτα μέσα για να μην χάσεις τα λεφτά σου. Και καλώς η κακώς οι άνθρωποι που κατέχουν τις ΠΑΕ είναι πρώτα επιχειρηματίες και μετά οπαδοί.
Υ.Γ Μακάρι το μέλλον να τα διαψεύσει όλα αυτά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Επένδυση στον Αστακό σε “θολό” τοπίο
ΑπάντησηΔιαγραφήΤου Γιώργου Κεραμιτζόγλου
Άλλη μια «φούσκα» που έχει αρχίσει να…. ξεφουσκώνει είναι η επένδυση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Μια επένδυση που στην αρχή είχε χαρακτηριστεί ως «πράσινη» όμως το τελικό προϊόν της επένδυσης μόνο πράσινο δεν είναι.
Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί αρχικά ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα,.Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.Πρόκειται για ένα καύσιμο που αποφεύγεται στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας. Αυτό συμβαίνει διότι απαιτείται η λήψη πολύ αυστηρών προφυλάξεων για την αποφυγή ατυχημάτων που προκαλούν βιβλικές καταστροφές.Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναφέρει σαφώς 140 θέσεις εργασίας. Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην το διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής. Σε μαζική κλίμακα, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κατατάσσονται στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας Το LPG αντλεί την «κακή του φήμη» κυρίως από δύο μεγάλα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Ο λόγος για το τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000 ανθρώπων. Ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη πέρυσι όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων στην περιοχή.Την ώρα που προχωράει από την κυβέρνηση η επένδυση στην περιοχή Πλατυγιάλι του Αστακού για την εγκατάσταση μονάδας LPG από το Κατάρ, οι κάτοικοι μιλούν για μια επένδυση που θα ερημώσει την περιοχή