GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι γράφουν οι σουηδικές εφημερίδες για την είσοδο της ακροδεξιάς στη Βουλή...

Για «τέλος εποχής» κάνει λόγο σήμερα ο σουηδικός τύπος, την επομένη των βουλευτικών εκλογών στη Σουηδία με την πρώτη επανεκλογή της δεξιάς ...

Για «τέλος εποχής» κάνει λόγο σήμερα ο σουηδικός τύπος, την επομένη των βουλευτικών εκλογών στη Σουηδία με την πρώτη επανεκλογή της δεξιάς στο τιμόνι της χώρας, την ιστορική πτώση της σοσιαλδημοκρατίας υπό την Μόνα Σαλίν (φωτογραφία) και κυρίως την είσοδο της ακροδεξιάς στο κοινοβούλιο που χαρακτηρίζεται ως «άλμα στο άγνωστο».
Ο τίτλος της μεγαλύτερης σουηδικής εφημερίδας Ντάγκενς Νίχετερ στο κύριο άρθρο της είναι «Μία εποχή έφτασε στο τέλος της». Υπενθυμίζοντας ότι οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν κυβερνήσει τη Σουηδία κατά το «83% του χρόνου από το 1932, η προοδευτική εφημερίδα εκτιμά ότι...
με τη νίκη του συνασπισμού του απερχόμενου πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελτ, «η εποχή όπου ένα κόμμα παρέμενε επί μακρόν στην εξουσία και μπορούσε να αποφασίσει για όλα, ευτυχώς τελείωσε».
Η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα, η προοδευτική Γκέτεμποργκ-Πόστεν, γράφει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες που συγκέντρωσαν το χαμηλότερο ποσοστό από το 1914 «δεν θα είναι ποτέ πια οι ιδιοκτήτες της Σουηδίας».
Η συντηρητική εφημερίδα Σβένσκα Νταγκμπλάντετ γράφει ότι «σε άλλες χώρες, δεν είναι προφανώς ασυνήθιστο φαινόμενο να επανεκλέγεται κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλά στη Σουηδία είναι πρωτοφανές» τονίζοντας όμως ότι με την είσοδο για πρώτη φορά στη Βουλή της ακροδεξιάς το πολιτικό τοπίο έχει υποστεί «μία ακόμη βαθιά αλλαγή». «Μία δεξιά κυβέρνηση χωρίς πλειοψηφία, μία σοσιαλδημοκρατία καταβαραθρωμένη και ένα κόμμα με ακροδεξιές ρίζες σε θέση-κλειδί. Είναι Δευτέρα πρωί και η ώρα για τους Σουηδούς να σχηματίσουν μία καινούρια εικόνα για το έθνος τους», γράφει. 
Η δεξιά ταμπλόιντ Εσπρέσεν αναφέρει ότι «το λάβαρο της ανεκτικότητας αποκαθηλώθηκε και οι σκοτεινές δυνάμεις κατέληξαν να πάρουν όμηρο τη σουηδική δημοκρατία» και καλεί τον ηγέτη του κεντροδεξιού συνασπισμού Φρέντρικ Ράινφελτ να καταλήξει άμεσα σε συμφωνία με τους Πράσινους, με τους οποίους ξεκίνησε διαπραγματεύσεις από την Κυριακή το βράδυ.
Η αριστερών αποχρώσεων ταμπλόιντ Άφτονμπλάντετ σημειώνει ότι «το εφιαλτικό σενάριο έγινε πραγματικότητα» και ότι  «ο Φρέντρικ Ράινφελτ θα παραμείνει με την κυβέρνησή του και θα βρίσκεται πιθανότατα υπό την επιρροή ενός ρατσιστικού κόμματος».

3 σχόλια

  1. Ψηφίστε ξανά και πάλι , το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας και λοιπούς λαοπλάνους λαμόγια και βλέπω τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους και των ΔΕΚΟ , με μισθούς από 300 -900 ευρώ και να ξεπουλάτε την περιουσία σας , όσο , όσο για να μπορέσετε να ζήσετε , και στη συνέχεια όταν σας τελειώσουν τα ευρώ σας , να ψάχνετε τα σκουπίδια για να βρείτε κάτι χρήσιμο .
    Αν σας αρέσει ο αυριανός σας τρόπος της ζωής που θα έχετε , ξαναψηφίστε τους χαϊβάνια νεοέλληνες της καρπαζιάς , γιατί για καρπαζιές σας έχουνε αυτοί που τους ψηφίζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σοσιαλιστική δήθεν δημοκρατία, η οποία εξελίχθηκε σε ένα μεταλλαγμένο φασισμό, όπως και ο κομμουνισμός ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
    Τα συστήματα αυτά γύρισαν την Ελλάδα στις αρχές της 10/ετίας του 20, δηλαδή γύρισαν την Ελλάδα στην φτώχια, δυστυχία και πείνα.
    Σε λίγο θα κάνουν τους Έλληνες ξένους στην χώρα μας.
    Άντε να ξεκουμπιστείτε με τα λαμόγια της διαφθοράς.
    Τους επιχορηγουμένους να τους χαίρονται όλοι οι υποτακτικοί σύντροφοί τους και ο αρχηγός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΦΑΝ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ.ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση