GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο σκαμνί για την οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας ο πρώην πρωθυπουργός της...

Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε και τρία μέλη του υπουργικού του συμβουλίου που κατηγορούνται για αμέλεια στη...

Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε και τρία μέλη του υπουργικού του συμβουλίου που κατηγορούνται για αμέλεια στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, απεφάνθη το Σάββατο αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της «εκθεσης Αλήθεια» που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο και που υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη αμέλεια των βασικών πολιτικών ηγετών της χώρας, καθώς και τραπεζιτών της εποχής της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, που...
 οδήγησαν τη νήσο σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.
Στην 274 σελίδων έκθεσή της, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι εκτός του πρώην πρωθυπουργού στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα πρέπει να οδηγηθούν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Αρνι Μάτιενσεν, Εμπορίου Μπιοργκβιν Σίγκουρντσον και Εξωτερικών Σόλρουν Γισλαντότιρ.
Η επιτροπή αποφαίνεται ότι οι ανωτέρω επέδειξαν αμέλεια και ζητά «να δικαστούν και να τιμωρηθούν καταλλήλως από το Ανώτατο Δικαστήριο».
Τη Δευτέρα το κοινοβούλιο θα μελετήσει την έκθεση και θα διορίσει έναν ειαγγελέα καθώς και δικαστές που θα αποτελέσουν το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1905.
«Πρόκειται για μια σοβαρότατη κατηγορία κατά του πολιτικού μας συστήματος, των πολιτικών, του κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου και άλλων, πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» ανέφερε η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρντατότιρ, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

11 σχόλια

  1. Αντε και στα δικα μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΙ ...ΓΑΠ
    ΚΑΙ ...ΠΑΠ
    ΚΑΙ ..ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΙ
    ΚΑΙ ..ΠΑΜΠΟΥΚΑΙΟΙ
    ΚΑΙ ..ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

    ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα αυτά εκεί που η δημοκρατία δικαιώνει και τιμά το όνομά της, και έτσι πρέπει να κάνουν τα κοινοβούλια όπου οι βουλευτές τους τάσσονται να υπηρετούν το λαό και όχι να τον εμπαίζουν!
    Αλλά εκεί φαίνεται οτι οι βουλευτές τιμούν το "ου" της ιδιότητάς τους ενώ στην Ελλάδα του 2010 το πέταξαν και θα μείνουν στη συνείδηση του Έλληνα ως "Βολευτές" και αχρείοι, κοματόσκυλα και λαμόγια του κερατά, που με κάθε λογής δόλια μέσα αναρριχώνται και γαντζώνονται στην εξουσία (που στην ουσία σήμερα δεν έχουν) μέ μόνο μέλλημά τους το δοχείο με "το μέλι" την απογύμνωση και την ταπείνωση ενός λαού που κάποτε είχε ψηλά το κεφάλι και σήμερα ντρέπεται να πεί οτι ειναι Έλληνες!

    Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι, οι πεινάλες...

    Σε πιστέψαμε πέρυσι κύριε πρόεδρε και μας βγήκες μούφα, γιατί να σε πιστέψουμε και φέτος οτι θα κοιτάξεις τις ευπαθείς ομάδες?
    Και ποιές απ' όλες θα κοιτάξεις?
    Αφού όλους μας κατάντησες ευπαθείς με την πολιτική που άσκησε η παιδική χαρά σου και οι δυνάμεις κατοχής που μας κουβάλησες(!) εκτός βέβαια απο την κουστωδία σου που εξακολουθούν να τρών να πίνουν και λογαριασμό να μην δίνουν (Μαντέλης, Τσοχαντζόπουλος, Τσουκάτος κ.α. που κρύβονται ακόμα) και την κουστωδία του όμοιού σου (Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, κουμπάροι κλπ συγγενείς)

    Αφού δεν έχετε τα ...κότσια.. να φύγετε πίσω απο εκεί που ήρθατε ή να πάτε μόνοι σας στον Κορυδαλλό ενας - ενας,
    Κρυφτείτε γιατί φωνή λαού-οργή Θεού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:19 πλακα εχεις ρε φιλαρακι, μακαρι να γινοταν αυτο που λες. Αλλα δυστηχως εδω δεν γινονται αυτα στην Ελλαδα. Ποιος να συρει τον Καραμανλη ας πουμε στα δικαστηρια, και ποιος θα τον βαλει φυλακη αυτον και την παρεα του για την οικονομικη καταρρευση της Ελλαδος? ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Σε 5 χρονια θα εχουν ολα ξεχαστει, οι μαλακες οι Ελληνες θα συνεχισουν να ψηφιζουν τα 2 μεγαλα κομματα, και ουτε γατα ουτε ζημια!!! Γιατι τι χομπυ μας ειναι να ΞΕΧΝΑΜΕ!!! Φιλικους χαιρετισμους : ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΤΟ!!!

    Ο αυτοσεβασμός του ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ νομοθετικού έργου στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ!!!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Οταν αυτοσκοπός είναι το ανεξέλγκτο του επίορκου της εξάσκησης του πολιτικού λειτουργήματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα δικά μας λαμόγια τι πρέπει να τους κάνουμε ; Μόνο ένα παπούτσι στο κεφάλι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΝ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.ΦΟΒΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση