GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

110 δήμαρχοι -και ένας νυν βουλευτής- κατηγορούμενοι για διασπάθιση 1 εκ. €...

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» Από το http://www.aftodioikisi.gr/ Στην πιο κρίσιμη περίοδο για το πολιτικό μέλλον...

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ
ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Από το http://www.aftodioikisi.gr/
Στην πιο κρίσιμη περίοδο για το πολιτικό μέλλον τους καθώς μόλις απέμειναν μόλις 40 ημέρες για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η «Δίκη της Αυτοδιοίκησης», με κατηγορούμενους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, περίπου 110 δημάρχους, πρώην δημάρχους (εκ των οποίων ο ένας είναι σήμερα βουλευτής), αντιδημάρχους, και δημοτικούς συμβούλους.
Εμπνευστής και πρωταγωνιστής φέρεται ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος...
 κατηγορείται ότι την περίοδο 2005-2006 σε συνεργασία με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, δρομολόγησε την εγκατάσταση του δεύτερου σε κτίριο του δήμου, το οποίο κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος URBAN της ΕΕ για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εργαζόμενη γυναίκα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής διαδικασίας, η μετακίνηση και εγκατάσταση του Επιτρόπου στο κτίριο ήταν η πρώτη παράνομη πράξη σε αυτό «το έργο». Περαιτέρω ο κ. Παχατουρίδης φέρεται ότι σε συνεννόηση με δεκατρείς δημάρχους της Δυτικής Αττικής εκταμίευσαν συνολικά περί το ένα εκατομμύριο ευρώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είτε σε χρηματικά ποσά είτε σε είδη.
Η παράνομη πράξη έγκειται στο γεγονός ότι εμφανίζονται 13 Δήμοι να πληρώνουν για την εγκατάσταση του Επιτρόπου σε ένα κτίριο, το οποίο δεν ανήκει στον Δήμο τους.
Το ακύρωσε το Ελεγκτικό, το ενέκρινε ο Επίτροπος
Σύμφωνα με την Νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενέργειες όπως αυτή δεν είναι σύννομες, όπως άλλωστε αναφέρει και η Πράξη Τ7 2006 94, όπου το Ελεγκτικό Συνέδριο, διά του Αντιπροέδρου του, Χ. Ντάκουρη, αποφαίνεται:
«Ανάθεση από Δήμο στη Δημοτική Επιχείρηση αυτού των εργασιών συντήρησης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου κρίνεται ως μη νόμιμη, διότι η ως άνω δαπάνη διενεργήθηκε χάριν ακινήτου που δεν ανήκει είτε κατά κυριότητα, είτε καθ΄ οιανδήποτε άλλον νόμιμο τρόπο στην περιουσία του Δήμου».
Και ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ουσιαστικά ακυρώνει τη διαδικασία, ο τότε Επίτροπος, Θ. Γεωργακόπουλος, ενέκρινε ως νόμιμη την δαπάνη. Ο ίδιος ήλεγξε και τα χρηματικά εντάλματα, που όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων, πήγε κατευθείαν στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του δήμου Περιστερίου.
Αγγίζει το 1 εκ ευρώ
Το "σκάνδαλο" υπολογίζεται ότι αγγίζει το 1.000.000 €: 600χιλ. ευρώ από προϋπολογισμούς δήμων της δυτικής Αττικής και 400χιλ.€ η αξία του ακινήτου στο οποίο εγκαταστάθηκε ο Επίτροπος, ιδιοκτησίας του Δήμου Περιστερίου, ο οποίος συνεισέφερε το κτίριο κι όχι κονδύλια από τον προϋπολογισμό του.
Αξίζει να σημειωθεί πως την εν λόγω δαπάνη, εφόσον κρίνονταν ως απαραίτητη, όφειλε να πραγματοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Μεγάρων.
Την αποκάλυψη της υπόθεσης έκανε η εφημερίδα «Παρατηρητής», με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση βρίσκονται: ο Ανδρέας Παχατουρίδης (δήμαρχος Περιστερίου), Δημήτρης Καλογερόπουλος (δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ), Ιωάννης Γκίκας (αντιδήμαρχος Αιγάλεω), Γιώργος Λιάκος (πρώην δήμαρχος Ασπροπύργου), Νίκος Μελετίου (νυν δήμαρχος Ασπροπύργου), Ισίδωρος Τσίγκος (αντιδήμαρχος Ασπροπύργου), Γιώργος Αμπατζόγλου (δήμαρχος Ελευσίνας), Ταξιάρχης Φαρμάκης (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Δημήτριος Λιάσκος (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Παναγιώτης Λινάρδος (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Κλέαρχος Τζαφέρης (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Βασίλης Κουκουβίνος (πρώην δήμαρχος Ιλίου), Κυριάκος Ντηνιακός (πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου), Δημήτρης Μαραβέλιας (νυν δήμαρχος Χαϊδαρίου), Νικήτας Καμαρινόπουλος (δήμαρχος Καματερού), Θεόφιλος Ρόκκας (δήμαρχος Μαγούλας), Χρυσόστομος Σύρμος (δήμαρχος Μεγαρέων), Γιωργος Μπρεδελής (αντιδήμαρχος Μεγαρέων), Γιώργος Παπαβασίλης (αντιδήμαρχος Μεγαρέων), Νικόλαος Παπαδήμας (πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων), Χρήστος Παππούς (νυν δήμαρχος Άνω Λιοσίων), Δημήτριος Καμπόλης (αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων), Ανδρέας Αντζάμπος (αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων), Σταύρος Φωτίου (δήμαρχος Νέας Περάμου), Αναστάσιος Βουρλούμης (αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου), Μάριος Λιακόπουλος (αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου) και ο Λάμπρος Μίχος (πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

11 σχόλια

  1. Και οι 300 της βουλής που είναι; ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάρτησε γιά τά 45άρια τών αναθέσεων
    καί άσε τίς παπαριές.
    Τό κτίριο δέν ανήκει σέ κανένα,
    γιά νά υποστηρίξεις ότι κάποιος τό
    τό έκανε περουσιακό στοιχείο.
    Ο ξεχωριστός Παχατουρίδης σού
    μπήκε στό μάτι?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω τους πιασαμε ολους οσους εγκληματισαν σε βαρος του ΕΛληνικου λαου.....
    1 εκ. Ευρω σου λεει ειναι το σκανδαλο!
    Ρε καραγκιοζηδες, τα τελευταια 20 χρονια εχουν χαθει 200Δισ. Ευρω σε μιζες.....
    Αντιλαμβανεστε το νουμερο????
    Ειναι διπλασιο απο το δανειο που πηραμε απο το Μνημοσυνο.....
    Και μετα εχει και το θρασος το απληστο γουρουνι που εχει τη μορφη αντιπροεδρου κυβερνησης, να καγχαζει οτι ολοι μαζι τα φαγαμε.
    Το μισος του λαου ειναι απιστευτο, η οργη του θα ξεσπασει και θα σας γδαρουμε ζωντανους παλιοκαθηκια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΩΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΚΑΨΑΜΠΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
    ΞΥΠΝΑΑ..πράματα και θάματα γίνονται στο πασοκ ΣΟΥ.

    Η έξοδος του Μεσολογγίτη υποψήφιου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ!

    Τα βρόντηξε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, Γιάννης Ψαράκης, πριν προλάβει να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο!...

    Με επιστολή-καταπέλτη προς τον Γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, κάνει λόγο για «εμφανή και υπόγειο πόλεμο απόθεσμοθετημένα όργανα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής (βουλευτές)», επισημαίνοντας ότι, «η ραδιουργία και το κλίμα νοσηρότητας που εκπέμπουν, ξεπερνούν κάθε όριο οργιώδους φαντασίας».

    Η απόφαση του Γιάννη Ψαράκη, να καταθέσει το χρίσμα και να αποσυρθεί από την υποψηφιότητα του δημάρχου είναι οριστική, επειδή όπως αναφέρει δεν μπορεί να ανεχθεί ή να συμβαδίσει «με τη νοσηρή και προσβλητική για σκεπτόμενο άνθρωπο τακτική και στρατηγική ιδιοτελών και διαπλεκόμενων εγκεφάλων».
    Πράξη πρωτόγνωρη η απόσυρση «χρισμένου» υποψηφίου αποκαλύπτει τις «ασθένειες» του ...τοπικού
    ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκλογική αναμέτρηση στο νέο δήμο Μεσολογγίου.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι έντονες πιέσεις που ασκούνται στον Γιάννη Ψαράκη, ώστε να μεταπειστεί, έχουν αποβεί άκαρπες.
    Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή ευνοεί τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος…
    Και ο νοών νοήτω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΜΟΝΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙΙΙΙ;

    ΚΑΡΙΟΛΗΗΗΗΗΗΗΙΙΙ!

    ΣΚΑΤΟΜΠΟΥΧΕΣΑΑΑΑ!

    ΚΟΜΙΣΤΗ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑΑΑΑΣ!

    ΠΑΡΑΓΩΓΕ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥΟΥΟΥ!

    ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΗΗΣ!

    ΖΩΝΤΑΝΕ ΒΟΘΡΕΕΕ!

    ΧΟΝΔΡΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ ΑΧΧΧΧΧ

    Φούμο, Πίσσα και Κατράμι στην αλαζόνα «Hillary των Καλυβίων» κ Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη. Η οποία ελέω μεγαλοκατασκευαστή μπαμπά κι αντιπροέδρου συζύγου, είναι υποψήφια Δήμαρχος και για εμάς, τους ιδιοκτήτες, Persona Non Grata στο νεοσύστατο (ΚακηΚράτης) και ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟ!! Δήμο Σαρωνικού, ο οποίος, γιά πολλοστή φορά επαναλαμβάνω, περιλαμβάνει:

    1-Τα Καλύβια 2- Tην Παραλία Καλυβίων 3- Tην Ανάβυσσο 4- Την Σαρωνίδα 5- Το Λαγονήσι (Attica Riviera) 6- Την Παλαιά Φώκαια (Λαυρεωτικής) 7- Τον Κουβαρά (Λαυρεωτικής).

    Δηλαδή, εδώ πρόκειται, γιά πέραν του ΜΙΣΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ παραλιακού μετώπου Φιλέττων Γης, Κατοικιών και Θάλασσας, του Νομου Αττικής!!! Πρόκειται γιά σκάνδαλο μεγατόνων και οι νομικοί δεν φαίνεται να έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή στο κρίσιμο αυτό Θέμα.

    Η οποία νευραλγική περιοχή, δεν είναι μόνον Εξαιρετικού Οικονομικού Ενδιαφέροντος. Αφορά επίσης, βάσει «αισιόδοξων» Πράσινων Σχεδιασμών, και μελλοντικές «Πολιτικές Εξελίξεις», όταν οι «Πράσινοι Βουλευτές» θα αναδεικνύονται Με Λίστες. Και σε Μονοεδρικές Περιφέρειες!..

    Εδώ, πρόκειται γιά μία κυριολεκτικά αδιανόητη προσφορά οικονομικού ενδιαφέροντος σε «Γη και Υδωρ» (Σαρωνικός), (22 τα κουρελόχαρτα/Μνημόσυνα της Ελληνικής Κυριαρχίας που συνυπέγραψε ο πορθητής με τον εδώ νεοταξίτη ισλαμοπροσκυνημένο). Γιά να κλείσει ΚΑΙ «Τουριστικά», η «Σκαφάτη» ΝεοΟθωμανική Τανάλια Νταβούτογλου, περί την Αττική!..

    Οι ανάστατοι ιδιοκτήτες στις περιοχές του (Νεοσύστατου) και ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΥ Δήμου Σαρωνικού, έχουμε «στο μικροσκόπιο» και τον υπερφίαλο κυβερνητικό ακυβέρνητο που μάς θέλει διακαώς απόντες στις Εκλογές Νοεμβρίου 2010, ΚΑΙ, την υπέρμετρων φιλοδοξιών «Hillary των Καλυβίων», σύζυγό του κ. Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη, οποία ΚΑΙ αυτή, θεωρεί ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ! τον Δήμο Σαρωνικού de facto τσιφλίκι της.

    Η «Ηillary των Καλυβίων», κ. Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη είναι ακόμα μία υπέρμετρα φιλόδοξη κι ανήσυχη, πράσινη «πεφωτισμένη» οικογενειοκράτης, χωρίς εχέγγυα, χωρίς πολιτική ετικέττα συμπεριφοράς, χωρίς σύνεση, χωρίς ευαισθητοποιημένες «αντέννες» με γνώμονα τους «παλμούς» των ανάστατων ιδιοκτητών της περιοχής που παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της κι έχουμε ραντεβού μαζί της, τον Νοέμβρη 2010.

    Η «Ηillary των Καλυβίων», κ. Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη, μαζί με τους υπόλοιπους υφάρπαγες πρασινο-τσιφλικάδες και τη σελτζουκο-ποντικομαμή απέναντι, ακονίζουν μαχαιροπήρουνα γιά το μεγάλο φαγοπότι. 22 τα Μνημόσυνα, πάνω στο πτώμα του Κοσμήματος, που λέγεται Δήμος Σαρωνικού Αττικής.

    Εμείς, οι κάτοικοι των περιοχών του νεοσύστατου! και ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΥ Δήμου Σαρωνικού, αυτό το κατά συρροή νεοταξικό έγκλημα, πρόκειται με τη ΜΑΥΡΗ ΨΗΦΟ μας, να το αποτρέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1:00,
    άσε τά λατινικά.Κάααπου τά διάβασα.
    Εσύ,οί φίλοι σου καί εγώ θά....
    ρίχναμε μιά ματιά στό κανάλι.
    Έτσι δέν είναι?
    Πάρε καί ένα νέο:
    "Αμαρτία εξομολογούμενη δέν είναι"
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ !!!!

    ΦΩΝΗ ΒΩΟΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τo “μαζί τα φάγαμε τα λεφτά” είναι μια δήλωση που θα στοιχίσει στο ΠΑΣΟΚ όσο στοίχισε στη ΝΔ το “νόμιμο άρα και ηθικό.

    Είναι δήλωση-ομολογία που θα προσλάβει τεράστιες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον και η επικοινωνιακή της δυναμική θα γίνει ανεξέλεγκτη.

    “Τα φάγαμε μαζί, αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε, ούτε θα τιμωρηθεί, όσοι δεν φάγατε μαζί μας είστε απλά κορόιδα γιατί εσείς θα πληρώσετε το λογαριασμό”.

    Η «Ηillary των Καλυβίων»...
    κ. Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη, μαζί με τους υπόλοιπους υφάρπαγες πρασινο-τσιφλικάδες και τη σελτζουκο-ποντικομαμή απέναντι, ακονίζουν μαχαιροπήρουνα γιά το μεγάλο φαγοπότι.
    22 τα Μνημόσυνα, πάνω στο πτώμα του Κοσμήματος, που λέγεται Δήμος Σαρωνικού Αττικής.

    Δεν κοστίζει τίποτα, ρεφενέ είναι από αυτά που φάγαμε όλοι μας μαζί με τον άντρα της.

    Mε 847.190,09 ευρα εισοδημα, θα τσονταρει και η κορη απ’το μισθο της στο δημοσιο…ε, ολο και κατι γινεται!!

    Άλλη Γιάννα πάει να μας βρει!!
    Ιδια υπέρμετρη φιλοδοξία.
    Ιδια απληστεία. Ιδια αλαζονία.
    Ιδιο botox.
    χαχαχαχαχα!!μα ολόϊδιο λέμε!

    Ελάτε βρε γιατί γρινιαζεται?
    Δικά σας είναι?
    Τα δανεικά του Γιωργου ξοδεύει.
    Θα διορίσει κιολας.
    Θα κάνει όλους τους άνεργους ψηφοφόρους της δημοτικούς αστυνόμους.
    Αυτή είναι καλή διορίζει.

    Ψηφίστε την. ME ΦΟΥΜΟ ΜΠΟΛΙΚΟ.
    Θαψτε στο μαύρο την Κυράτσα του ΖΩΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KAΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ...

    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΟΝΟΜΙΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΥΡΙΟ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΥΡΙΑ.

    ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ; ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ;

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 29 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση