GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέκρυψε την επιστολή που τον "καίει" για την Siemens ο Ν. Χριστοδουλάκης...

Του την είχε στείλει ο Χρ. Βερελής ζητώντας να προχωρήσει, ως υπ.  Οικονομικών, στην κατάρριψη των σκανδαλωδών συμβάσεων του ΟΣΕ και στην έ...

Του την είχε στείλει ο Χρ. Βερελής ζητώντας να προχωρήσει, ως υπ.  Οικονομικών, στην κατάρριψη των σκανδαλωδών συμβάσεων του ΟΣΕ και στην έκπτωση της Κοινοπραξίας.
Ο "τσάρος" όμως  "έκλεισε" το θέμα άρον-άρον. Το τρίτο και μεγαλύτερο ψέμα του. Στο φως το ντοκουμέντο!

Από τον Δημήτρη Ηλιάδη
AΠΟΚΑΛΥΨΗ

Το τρίτο και ... φαρμακερό ψέμα ίσως αποδειχθεί για τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη το επιχείρημά του, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι οι ευθύνες για την μη κατάπτωση των επίμαχων συμβάσεων του ΟΣΕ βαραίνουν την τότε ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών που ήταν και το "εποπτεύον υπουργείο".
Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε με λίγα λόγια ότι από τις 26 Ιουνίου 2003 -που συνεδρίασε αρχικώς η γενική συνέλευση του ΟΣΕ- και μετά, κανείς δεν (του) εισηγήθηκε την κατάρριψη συμβάσεων αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκε στο υπουργείο Μεταφορών. "Αν ήθελε οποιοσδήποτε να καταγγείλει ή να τροποποιήσει τη Σύμβαση θα μπορούσε πρώτον, η απόφαση να ληφθεί από τα εντεταλμένα από το νόμο όργανα, που είναι η διοίκηση της ΔΕΚΟ και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να είχε προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση" κατέθεσε.
Ιδού και ένας σχετικός διάλογος:
Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ζήτησε να καταγγελθεί η σύμβαση o κ. Γιαννακός ή ο κ. Βερελής;
MAΡΤΥΣ (Νικ. Χριστοδουλάκης): Mέσα στα πρακτικά, δεν σας το ανέγνωσα δύο φορές;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας το ζήτησε, λοιπόν.
MAΡΤΥΣ (Νικ. Χριστοδουλάκης): Όχι.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν σας το ζήτησε.
Επέμεινε επίσης ότι την αποκλειστική ευθύνη υπογραφής των προγραμματικών συμφωνιών, τροποποίησης και καταγγελίας έχει η διοίκηση του ΟΣΕ και το εποπτεύον υπουργείο Μεταφορών και προφανώς όχι το Υπουργείο Οικονομικών. Το μόνο που ανάφερε ακροθιγώς και αορίστως κάποια στιγμή ήταν για "κάποια επιστολή που πρέπει να υπάρχει στο αρχείο του υπουργείου Οικονομικών...", χωρίς να πει από ποιον προερχόταν και τι ακριβώς έλεγε...
Τι απέκρυψε λοιπόν ο κ. Χριστοδουλάκης ο οποίος στον Π. Καμμένο απάντησε ότι ούτε ο κ. Γιαννακός ούτε ο κ. Βερελής του ζήτησαν να καταγγελθεί η επίμαχη σύμβαση;  Oτι, αντίθετα με τον ισχυρισμό του, στις 30 Ιουνίου 2003 ο τότε υπουργός Μεταφορών Χρίστος Bερελής του έστειλε επιστολή με  οτην οποία του ζητούσε "να τηρηθεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης του ΟΣΕ για λήψη απόφασης που θα επιτρέψει την κατάπτωση εγγυήσεων και καταγγελία των σχετικών συμβάσεων σύμφωνα με την...
 πρόταση του ΟΣΕ δεδομένου ότι η αντισυμβατική συμπεριφορά της αντισυμβαλλόμενης Κοινοπραξίας αποβαίνει πλέον προς μεγάλη ζημία του ΟΣΕ".
Η επιστολή που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά σήμερα από εδώ, στάλθηκε στις 30 Ιουνίου. Στις 26 Ιουνίου (τέσσερις μέρες νωρίτερα) είχε γίνει η γενική συνέλευση του ΟΣΕ και ο εκπρόσωπος του κ. Χριστοδουλάκη, κ. Παπαγιαννόπουλος, είχε αποφασίσει την αναβολή τη λήψη απόφασης για την επίμαχη σύμβαση, για τις 10 Ιουλίου. Δηλαδή ύστερα από ένα δεκαήμερο.
Γιατί απέκρυψε αυτή την επιστολή, που δεν ήταν από τον πρώτο τυχόντα, ο πρώην τσάρος; Ήδη οι βουλευτές της Επιτροπής που έμαθαν για την ύπαρξη της είναι διπλά έξαλλοι μαζί του.
Ο κ. Χριστοδουλάκης πήρε λοιπόν την επιστολή που ζητούσε να προχωρήσει η καταγγελία των επίμαχων συμβάσεων. Τι έκανε; Πώς αντέδρασε; Δεν όφειλε να ενεργοποιηθεί για να γίνει αυτό;
Και σε κάθε περίπτωση, δεν όφειλε να μην επιτρέψει στον εκπρόσωπο του να υπογράψει -στις 4 Ιουλίου- τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης για το θέμα αυτό που είχε μείνει σε ...αναβολή; Δηλαδή, ακόμη και κατά τη δική του λογική, ο κ. Χριστοδουλάκης "τερμάτισε" τη γενική συνέλευση χωρίς απόφαση για τη θέμα αυτό και περίμενε δήθεν να ...συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση ο ΟΣΕ, την ώρα που ο συνάδελφός του υπουργός Μεταφορών -έστω ως εποπτεύων υπουργός- του ζητούσε επιτακτικά να προχωρήσουν  οι διαδικασίες για την έκπτωση της κοινοπραξίας και την καταγγελία των συμβάσεων.
Μόλις πήρε την επιστολή Βερελή, "έκλεισε" μέσα σε τέσσερις μέρες το θέμα...
Είναι ή δεν είναι σοβαρά μπλεγμένος ύστερα από  όλα αυτά ο κ. Χριστοδουλάκης και οι ευθύνες του για την εξέλιξη του σκανδάλου μεγάλες;

8 σχόλια

  1. Στην Ελλάδα της πτώχευσης υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται με δυο και πάνω χιλιάδες Ευρώ, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν συνταξιούχοι από το Δημόσιο!
    Την Ελλάδα που ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ!
    Ντροπή και σε αυτούς που τα παίρνουν αλλά πιο πολύ σε αυτό το Πανάθλια δομημένο κράτος που τους τα δίνει!
    Εδώ και τώρα στην Ελλάδα που εκλιπαρεί για δανεικά να κοπούν όλοι οι μισθοί και συντάξεις πάνω από τα δυο χιλιάρικα!
    Είναι Εθνικό Χρέος της Κυβέρνησης να το κάνει και αμέσως, αλλιώς όποιος απελπισμένος για ένα κομμάτι ψωμί, ή για τη δόση του μικρού σπιτιού που αγόρασε και το χρωστά θα έχει απόλυτο δίκιο και να μην κατηγορηθεί για οτιδήποτε και αν κάνει προκειμένου να επιβιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Οι "δημοσκοπησεις" ειναι στημενες!

    Οι δηθεν δημοσκοποι δεν μπορεσαν να βρουν τη διαφορα 11% στις εκλογες θα βρουν τον Περιφερειαρχη και Δημαρχο?

    Απλα οποιος "τα ακουμπαει"... πέρνει δημοσκοπικο προβαδισμα
    Αυτα λεγαν στην Μηλιωνη οι πρασινοφρουροι

    και
    περασε και ο "Νεστωρ" του Πασοκ ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και δωσαν θερμη χειραψεια με τον ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ μπροστα σε ολο τον κοσμο!

    Αρχιζει μα νεα συνεργασiα μεσα στο Πασοκ που την εχει αναγκη ο τοπος?


    Αν ο Παναγιωτακοπολος στηριξει
    Δρ Κουτσουκο για Αντιπεριφερειαρχη Αθηνας η αλλαγη ερχεται!

    Νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
    ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ
    ΜΙΜΗάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αχθοφόρος του μαύρου χρήματος διώκεται (εν αναμονή εμείς για το πότε και αν εκδικαστεί),
    οι αποστολεις και παραλήπτες πότε;



    Ασφαλώς θα έχετε δει (στην οικεία ανάρτηση) τις τραγελαφικές καταστάσεις με τους μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή για τις μίζες της Siemens.
    Χορός δεκάδων εκατομμυρίων € να χορεύουν προς τα στελέχη του πασοκιστάν.

    Η πρόταση να ληφθούν δικαστικά μέτρα εναντίον των μαρτύρων που ψευδομαρτυρούν να αγνοείτε πλήρως από τον Βαλυράκη.
    Τελικά πλάκα κάνουν μεταξύ τους και προς τον ελληνικό λαό;
    Αυτούς τους πολιτικούς ψηφίσαμε;

    Ούτε ένας εξ αυτών δεν έχει παπάρια να σηκωθεί να καταγγείλει τις συγκαλύψεις και μεθοδεύσεις αυτές και να αποχωρίσει από την εξεταστική αυτή του κώλου;

    Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι και αυτή η εξεταστική θα οδηγήσει σε υπεύθυνο τον οδηγό του Σαμαρά που του κάνανε δώρο ένα λεμονοστύφτη ;
    Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι Ακης Μαντέλης Τσουκάτος θα χαίρονται τα εκατομμύρια € ανενόχλητοι;

    Κανένας δεν σχολιάζει τον τραγέλαφο αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "«Ο Καρακώστας να οδηγηθεί στη φυλακή»"...
    xoxoxooo...χιχιχιιιι..χαχαχααααα

    ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΩ ΕΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ.........ΠΑΣΟΚΟΣ!!!!!
    ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

    ΟΠΟΙΟ ''ΧΑΛΙ'' ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΗΣ ""ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΠΙΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΧΑ"" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!!!!!!!!
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ,ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ,ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΘΕΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΙ ΑΚΗΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!


    “Έδινε τα λεφτά σε κάποιο …χοντρό Γερμανό”..

    ΠΑΣΟΚ ΜΙΖΕΝΣ !!!!!!!!!!!!!
    Η φαρσοκωμωδία του αιώνα. Φανταστείτε ποσο μαλάκες
    (και μάλιστα από κούνια) μας περνάνε για να μας δουλεύουν τόσο απροκάλυπτα.
    Τα πάντα είναι στημένα, κανένας δεν θα πάει φυλακή, τα κορόιδα οι Έλληνες οικογενειάρχες θα συνεχίσουν να αυτοκτονούν για χρέη, αυτοί να μας καταληστεύουν και να μας δουλεύουν χλευαστικά μπροστά στα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 27 Αυγ 2010 11:38:00 μ.μ.

    πουστροφλωρε δεξιε του ΔΝΤ και της τροικας τσιμπα ενα αρχιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΒΡΕ "ΣΚΑΤΑΔΕς" ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟς ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ??? ΟΥΣΤ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ...ΒΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΙ...ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ...ΟΜΟΛΟΓΑ...ΒΟΔΑΦΩΝΗΤΕς...ΡΟΥΜΑΝΑΚΗΔΕς...ΒΑΛΤΟΠΕΔΗΝΟΙ...ΞΕΦΤΗΛΕς...
    ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ...ΑΡΧΙΔΑΡΑ...ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ...ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...ΟΥΣΤ ΛΕΠΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας ξαναπαίρνουν τα… μέτρα

    Δραματική υστέρηση των εσόδων και τον Αύγουστο, διαπιστώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, επισπεύδοντας τις αποφάσεις για νέα μέτρα – φωτιά. Αν και επισήμως η κυβέρνηση λέει ότι δε θα επιβάλλει άλλους άμεσους φόρους το 2010, εντούτοις, το μεγάλο “μαχαίρι” θα επισημοποιηθεί το Νοέμβριο, όταν τελειώσουν οι περιφερειακές εκλογές και η κυβέρνηση πιστέψει ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης να προχωρήσει. Εντός του Νοεμβρίου, λοιπόν, και με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα φανερωθούν οι βουλές του ΔΝΤ και τα “ναι” που έχει πει η κυβέρνηση.

    Τα έσοδα δεν ανέκαμψαν για δεύτερο συνεχή μήνα και η απόκλιση πλέον είναι τεράστια. Ο στόχος της είσπραξης 23 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου όχι μόνο απομακρύνεται αλλά μοιάζει με όνειρο απατηλό, έστω κι αν με το ξεκίνημα του φθινοπώρου θα αρχίσουν να έρχονται το ένα μετά το άλλο τα σημειώματα, για ΕΤΑΚ, φόρο μεγάλης περιουσίας, έκτακτες εισφορές κ.λπ.

    Η “μαύρη” τρύπα” έχει γίνει τόσο μεγάλη που “ρουφάει” και το οικονομικό επιτελείο, αλλά δυστυχώς απειλεί να πάρει μαζί της και όλη την κοινωνία. Ετσι, τα μέτρα που συζητιούνται (εκτός από την μετάταξη προϊόντων στον ΦΠΑ) που θα γίνει νωρίτερα) ότι πρέπει να επιβληθούν με τη νέα χρόνια είναι αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 50%, επιβολή πολλών ενδιάμεσων συντελεστών ώστε να πιαστούν περισσότεροι στα δίχτυα της εφορίας, κυρίως τα μεσαία εισοδήματα, αλλά και νέες περικοπές ύψους 3 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες.

    Κι όταν λέμε δαπάνες εννοούμε για συντάξεις, για κονδύλια στα νοσοκομεία, τα ταμεία και ορισμένες ΔΕΚΟ που έχουν κοινωνική πολιτική, όπως ο ΟΣΕ με τα φθηνά εισιτήρια. Πιθανότατα να επιβληθεί περαιτέρω μείωση των υψηλών συντάξεων, νέες περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ.

    Ενα εφιαλτικό σενάριο που ακούγεται κάνει λόγο για περαιτέρω ψαλίδι στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, με λίγα λόγια ουσιαστική εξαφάνιση ακόμη και αυτού του πενιχρού επιδόματος που δίνεται σήμερα.

    Ολα θα οριστικοποιηθούν μετά τις εκλογές, σαν… δωράκι από τον Καλλικράτη και όσους ψηφίσουν την κυβέρνηση του Μνημοσύνου.

    Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το …πήδημα, κατά το ρητό. Θα τους αφήσουμε να μας ξαναπάρουν τα μέτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση