GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kαμίνι το Αρένα Άνκαρα‏...

Oλόκληρη η Τουρκία ζει για τον αποψινό αγώνα! (συμπίπτει με την εθνική γιορτή νίκης των στρατευμάτων του Ατατούρκ κατά των Ελλήνων - καμίνι ...

Oλόκληρη η Τουρκία ζει
για τον αποψινό αγώνα!
(συμπίπτει με την εθνική γιορτή νίκης των στρατευμάτων του Ατατούρκ κατά των Ελλήνων - καμίνι το Αρένα Άνκαρα και 2.000 αστυνομικοί)
Ένα εικοσιτετράωρο μετά την εθνική τους γιορτή (νίκη των στρατευμάτων του Ατατούρκ κατά των ελληνικών) οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν απόψε για το Μουντομπάσκετ στο καμίνι του κλειστού "αρένα Άνκαρα" τους Έλληνες και ολόκληρη η χώρα αναπνέει και ζει για τον αγώνα αυτό. Η τελευταία συνάντηση έγινε πριν ένα ακριβώς χρόνο στη Πολωνία για το Ευρωμπάσκετ και...
 μετά ισόπαλο αγώνα 65-65 η ελληνική ομάδα νίκησε στη παράταση με 76-74.

Οι τουρκικές εφημερίδες γράφουν, παίζουμε στην έδρα μας παρουσία 10 χιλιάδων θεατών κι΄αν δεν νικήσουμε θα θεωρηθεί εθνική συμφορά... Η προιστορία λέει ότι σε 49 επίσημους αγώνες (κάθε είδους διοργάνωσης από το 1936) ή ελληνική ομάδα έχει σημειώσει 28 νίκες έναντι 21 της τουρκικής και ότι οι γείτονες δεν μας έχουν νικήσει ποτέ τα τελευταία 33 χρόνια σε Παγκόσμιο ή Ευρωπαικό πρωτάθλημα. Αλλά και σε τρεις φιλικούς αγώνες η ελληνική ομάδα έχει κερδίσει ισάριθμες φορές. Συμολικά δηλαδή οι νίκες είναι 32-21 υπέρ των δικών μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η «ερυθρά ημισέληνος» δεν έχει νικήσει ποτέ τον «γαλανόλευκο σταυρό» σε αγώνα Ευρωπαϊκού ή Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τα τελευταία 33 χρόνια, αφού το ελληνικό συγκρότημα έχασε για τελευταία φορά από τους γείτονες στο Ευρωμπάσκετ του 1977 στο Ελσίνκι με 90-87 και από τότε, σε οκτώ αναμετρήσεις που ακολούθησαν, σημείωσε ισάριθμες νίκες.
Απόψε όμως, με ολόκληρη τη Τουρκία, να ζητάει από τους μπασκετμπολίστες της «εθνική νίκη» πάσει θυσία, τα πράγματα δυσκολεύουν, κυρίως με τους διαιτητές...
Περισσότερα ενδιαφέροντα...

24 σχόλια

  1. Ο φανατισμός των τούρκων μπορεί να γίνει μπούμεραγκ εις βάρος τους. Εμείς δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ να χάσουμε. Αν είμαστε Cool ( χωρις το oglou) μπορούμε να τους πατήσουμε. Αλλά και να χάσουμε πάλι δεν τρέχει τίποτα αφού οι τουρκαλάδες παίζουν στην έδρα τους και ΑΥΤΟΙ εχουν το άγχος..χα...χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ta mesa mazikis enimerosis edo sti tourkia prospathoun na poun oti den prokeitai gia polemo alla gia athlitiko agona alla oi gkrizoi lukoi lene oti apopse einai h alosi tis istanboul!!!! MHNYMA APO THN AGYRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αποκλεισμός της Φενερμπαξέ από τον ΠΑΟΚ έχει κάνει τους λύκους να ουρλιάζουν και να απαιτούν όχι μόνο νίκη αλλά θρίαμβο με σκορ σήμερα στην Άγκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι... Όρμα Σοφοκλή και λιάνισέ τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι μιλημενα. θα χασουμε. η ελληνοτουρκικη προσσεγιση περναει και απο τον αγωνα αυτον. γι αυτο ο τουρκος καλεσε τον υφυπουργο εξωτερικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ : Ο ένας διαιτητής προφασίστηκε κοιλόπονο, ο άλλος πονοκέφαλο και ο τρίτος έχει εγκαταλείψει το τουρκικό έδαφος τρέχοντας... Εθεάθη στην Αγκυρα και ο τουρκοφάγος σαλονικιός Ιωαννίδης, όσο για τον Σχορτσιανίτη που βγάζει αφρούς, του τηλεφώνησαν θα σε κάνουμε μαύρο στο ξύλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΨΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ Η ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΣΑΓΓΑΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ? ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι καμίνι και κόλαση λέτε. Το δολοφονικό μίσος τον Σέρβων δεν το έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφίχθησαν εις Αγκυρα Πάγκαλος, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης για να καθίσουν στο πάγκο και να προστατεύσουν λόγω όγκου, μαζί με Σκορτσιανίτη, τους παίκτες της ελληνικής ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το άλογο, το άλογο Ομέρ Βρυώνη, ο Σοφοκλής ο Σχορτσιανίτης πλακώνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Νικ Καλάθης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA. Σε αυτή αναφέρθηκε για το κρίσιμο αποψινό παιχνίδι με την Τουρκία και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αυτός και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα.

    "Θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η Τουρκία παίζει στην έδρα της και αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα είμαστε πλέον πλήρεις με την επιστροφή του Φώτση και του Σχορτσανίτη και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι", δήλωσε αρχικά ο γκαρντ της "γαλανόλευκης".


    Ο Καλάθης έδειξε πως δεν φοβάται την "καυτή" ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Τούρκοι οπαδοί: "Οι φίλαθλοι της Τουρκίας αγαπούν την ομάδα τους και μας αποδοκίμαζαν στα δύο πρώτα παιχνίδια, καθώς μας θεωρούν την πιο ανταγωνιστική ομάδα του ομίλου. Είναι ένα πολύ όμορφο γήπεδο και η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη".


    Τέλος, μιλώντας για την εμπειρία της συμμετοχής για πρώτη φορά σε Μουντομπάσκετ, υποστήριξε: "Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα Μουντομπάσκετ, ιδιαίτερα στη δική μου ηλικία. Ελπίζω να πάρουμε ένα μετάλλιο και να πάμε ψηλά. Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση και προσπαθώ να απολαύσω τη στιγμή και να αποκομίσω εμπειρίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΗ ΜΑΣΚΟΤ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ;
    ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ!!!!!!
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ;
    Α Π Ο Κ Α Ν Ε Ν Α Ν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ναι ειναι ενα παιχνιδι σαν ολα τα αλλα!!!! τοσο σου κοβει φιλε τοσα λες....δηλαδη ειναι σαν να παιζομε με τη γαλλια??? η την αγγλια????? αλλα μαλλον κατι αλλο θες να πεις και δεν ξερεις να το αρθρωσεις.....ειμαι σιγουρος οτι αισθανεσαι το ιδιο για τους τουρκους οτι και για τους....ισπανους????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΚΡΙΖΟ ΠΡΟΒΑΤΟ31 Αυγ 2010, 7:31:00 μ.μ.

    ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΙΠΑΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΛΕΕΙ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΙΟΥ. ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΜΟΛΙΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΣΟΥΤ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ Ο "ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΣ" ΔΛΔ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Π-Ο-Τ-Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο... καιρός θα δείξει ! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τόν Μάίο τού 1974,στήν Άγκυρα έπαιζε
    ο ΟΣΦΠ(?),καί μετά τήν ανάκρουση
    τών Εθνικών ύμνων έσβησαν τά φώτα
    καί ότι κρατούσαν οί θεατές κατέλη-
    ξε στό παρκέ.
    Τώρα είναι νέο γήπεδο καί νέα ήθη.
    Ή όχι?Κοντός ψαλμός αλληλούια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Gamhste thn Tourkia. Tourkos kalos mono nekros. Gamhste to korani tous kai to islam tous. Gamhste ka8e apogono Moggolwn opws oi Tourkalades.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαιρετίζω την δίκαιη και πεντακάθαρη νίκη των Τούρκων. Πως να συγκρηθούμε εμείς με μια αυτοκρατορία, με γιουρούσια και γιαταγάνια? ακόμα στο 21 είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η μασκότ των αγώνων: http://en.wikipedia.org/wiki/Van_Kedisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση