GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαινιάστηκε το Πεδίον του Άρεως...

Της Βάλιας Μπαζού http://www.topontiki.gr/ Αλαλάζοντας αλλόφρονες από χαρά χιλιάδες Αθηναίοι και κυρίως Εξαρχειώτες, Κυψελιώτες και Πατησ...

Της Βάλιας Μπαζού
http://www.topontiki.gr/
Αλαλάζοντας αλλόφρονες από χαρά χιλιάδες Αθηναίοι και κυρίως Εξαρχειώτες, Κυψελιώτες και Πατησιώτες, χόρεψαν μέχρι πρωίας στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Πεδίου του Άρεως, οι πύλες του οποίου άνοιξαν μετά από τρία καλοκαίρια και χειμώνες.
Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν άκρως συγκινητικές… Νέοι, γέροι και παιδιά έπεφταν στο χώμα και φιλούσαν τα...
 πάτρια εδάφη, άλλοι αγκάλιαζαν τα δέντρα ενώ οι πιο τολμηροί σκαρφάλωσαν και δεν έχουν κατέβει ακόμα.
Το ιστορικό πάρκο της Αθήνας, δεν έχει, βέβαια καμιά σχέση με τα σχέδια που είχε επεξεργαστεί ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, αποτελεί, όμως, ένα μοναδικό, σε παγκόσμια κλίμακα, πρότυπο και πρωτότυπο θεματικό πάρκο, προσομοίωση της άγριας φύσης και άγριας ζωής, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας.
Η περιήγηση στις νέες «εγκαταστάσεις» αφήνει τον επισκέπτη άφωνο. Έχουν στηθεί βουνά από μπάζα για ορειβασία, λακκούβες εκατοντάδων μέτρων που με τα πρωτοβρόχια θα χρησιμοποιηθούν για rafting. Σαμαράκια, πεταμένα κλαδιά , κοτρώνες και άλλα αντικείμενα είναι διάσπαρτα για να εξυπηρετούν τους φανατικούς του mountain bike.
Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος φαίνεται από την πρώτη στιγμή από τις πύλες εισόδου, οι οποίες είναι σκοπίμως κλειστές έτσι ώστε οι επισκέπτες να σκαρφαλώνουν και να μπαίνουν αμέσως στο πρόγραμμα εκγύμνασης αλλά και αλλαγής του τρόπου ζωής.
Πρόβλεψη υπάρχει και για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν. Με αριστοτεχνικό τρόπο έχουν ανοιχτεί τρύπες σε διάφορα σημεία της περίφραξης, τα οποία στο πλαίσιο του παιγνιδιού «ο χαμένος θησαυρός του Πεδίου του Άρεως» οι απόμαχοι της ζωής πρέπει να τις βρουν για να μπουν στο πάρκο.
Όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι της υπερνομαρχίας, ειδικοί ψυχολόγοι επεξεργάστηκαν τον τρόπο εισόδου στο πάρκο των ατόμων της τρίτης ηλικίας και η μέθοδος που επέλεξαν απέδειξε ότι τους έδωσε μεγάλη χαρά και νόημα ζωής αφού νοιώθουν και πάλι για λίγο παιδιά.
Ειδική μέριμνα έχει δοθεί για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το πρότυπο πάρκο, βρίθει από ξεραμένα δέντρα και λουλούδια έτσι ώστε οι λιλιπούτειοι επισκέπτες να γνωρίζουν αμέσως τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της ανομβρίας και γενικότερα της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Σε ευχαριστούμε ω, υπερνομαρχία!
ΥΓ Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση το Πεδίον του Άρεως θα άνοιγε τις πύλες του στο τέλος Ιουλίου! Κατόπιν εορτής καταλάβαμε ότι σκοπίμως αναφερόταν μόνον ο μήνας παράδοσης και όχι η χρονιά.

4 σχόλια

  1. Το γιοφυρι της Αρτας συντομοτερα τελειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΗ , ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ , ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΚΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΕΣ ΑΛΛΕΣ "ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ" ΠΛΑΖ.Ή ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ , Ή Η ΘΑΛΛΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ.Κε ΜΙΧΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ? ΕΙΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "σχέδιο "Δράση στην Αθήνα". Αποφασίστηκε η δημιουργία από την αστυνομία επίλεκτου σώματος, ειδικά για το κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα συνεργάζεται με αλλοδαπούς ή θα συμπεριλαμβάνει στο δυναμικό του αλλοδαπούς."

    Πολύ ωραία εξέλιξη! ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥ ΦΟΡΟΥΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ 'ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ' ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ 'ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ' ΤΑ 'ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ' ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ-ΕΠΟΙΚΙΣΤΩΝ.

    ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Δ.Υ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ / ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Δ.Υ. ΚΑΙ Ι.Υ.) ΚΑΙ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ 'ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ' ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 'ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ' (ΒΛΕΠΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΤΙΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΑΠ) ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:
    1. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ "ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩς ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ 'ΠΟΝΗΡΙΑ' ΤΟΥ
    2. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΪΔΕΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΟΙ ΠΟΡΔΑΚΕΣ.

    Υ.Γ.: ΠΟΡΔΑΚΕΣ ΔΙΟΤΙ Η ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ (ΜΑΞΙΜΟΥ) ΕΧΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΟΠΛΟΠΟΛΥΒΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ 'ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΗ' ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ.

    ΙΣΩΣ ΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΑΤΡΗΤΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΠΗΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Εξω οι βασιλοφρονες απο το Πασοκ ειπε ο δρ Κουτσουκος σημερα στην Μηλιωνη

    Αν το Πασοκ κατεβασει τον φιλοβασιλικο Γερουλανο Περιφερειαρχη Αθηνας ειναι καταδικασμενο να αποτυχει!!

    Ο Γιωργος να επιλεξει ειτε με το λαο ειτε με τους βασιλοπροδοτες
    Και οποιος το παιζει διπλο ταμπλο θα χασει!!

    Νικητας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση