GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς του επιτρέψανε;...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/ Πώς επετράπη στον Τεως και στην Κοκοοικογένεια να τελέσει γάμο στην Ελλάδα με τόσα έξοδα όταν χ...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/
Πώς επετράπη στον Τεως και στην Κοκοοικογένεια να τελέσει γάμο στην Ελλάδα με τόσα έξοδα όταν χρωστάει στο Ελληνικό δημόσιο μερικά εκατομμύρια Ευρώ;
Μετά τον θάνατο της Φρειδερίκης (η οποία με βάση την διαθήκη του βασιλιά Παύλου είχε την επικαρπία) το Μον Ρεπό πέρασε στην κυριότητα του τέως. Αυτός δήλωσε στην εφορία Κέρκυρας ότι η αξία του Μον Ρεπό ήταν 5.880.000 δραχμές ενώ για το...
οικόπεδο δεν δήλωσε τίποτα.
Η Οικονομική Εφορία Κέρκυρας στον έλεγχο που έκανε, έκρινε την αξία του Μον Ρεπό σε 685.000.000 δραχμές (20.730.000 για το ανάκτορο και 645.730.00 για το οικόπεδο). Με βάση την εκτίμηση αυτή, η εφορία βεβαίωσε οφειλόμενα χρέη από τον τέως 160.666.000 κύριο και 95.912.000 πρόσθετο φόρο.
Εκείνη την εποχή, δηλαδή την δεκαετία του 1989, ο τέως ως κοινός φοροφυγάδας ζήτησε από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ μία συνολική ρύθμιση. Από την μεριά της κυβέρνησης στις σχετικές επαφές, που άρχισαν το 1985, πήραν μέρος οι τότε υπουργοί Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας και Γεωργίας Γιάννης Ποττάκης και από την πλευρά του τέως ο απόστρατος αξιωματικός Π. Παπανικολάου.
Η ρύθμιση θα βασιζόταν σε μια μορφή συμβιβασμού με βάση το άρθρο 871 κ.ε. του Αστικού Κώδικα. Τα βασιλικά ακίνητα θα μεταβιβάζονταν στο Δημόσιο με εξαίρεση 1.612 στρεμμάτων στο Τατόϊ. Σε αντιστάθμισμα θα σταματούσε κάθε διεκδίκηση του δημοσίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του τέως.
Αν και με τον τρόπο αυτό, το ελληνικό δημόσιο αναγνώριζε ιδιοκτησία στους Γλίξμπουργκ, η λύση του συμβιβασμού φαινόταν εκείνη την εποχή ως επωφελής και οριστική ρύθμιση. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 1987 ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου ανήγγειλε (με αρκετό λαϊκισμό, είναι αλήθεια, γιατί δεν υπήρχαν αγροί) στον εορτασμό του Κιλελέρ ότι η βασιλική περιουσία θα δινόταν στους ακτήμονες. Οι πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν όμως ήταν ραγδαίες, η χώρα έπεσε στην δύνη του σκανδάλου Κοσκωτά και των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων και η ρύθμιση της βασιλικής περιουσίας ξεχάστηκε.
Πόσοι συνταξιούχοι έχασαν τα δωρα και τα επιδόματα τους για να τα σπαταλήσει ο Κοκός σε μαλ.........ς;

22 σχόλια

  1. τι λε ρε παιδι μου?
    ψεματα ο αντρεας? δε το πιστευω με τιποτα

    (η μυτη του επρεπε να χει γινει τοσο μεγαλη ωστε να φτανει ανετα στο κολο του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε καταλαβα ρε φιλε δεν ηταν στην μισθοδοσια ο τοτε βασιλιας; οπως κι οι συνταξιουχοι ετσι και αυτος ειχε μισθο απο το κρατος...τι εχουμε κομμουνισμο να εχουν ολοι τα ιδια;; για γελια ειστε παλληκαρια..αδιαφορος π πρωην βασιλιας αλλα η λαικουρα σας δε περιγραφεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. koumounia ante na pidichtite kamaroste thn vromoselou thn papariga kai to poustario ton tsipra kamaroste ta lamogia tous kseftiles tous politikous pou sas ta pernoun chontra alla tetoia gamhmenh fara pou eiste kala sas kanoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ante gamithite kolokoumounes malakes tou kerata. kala kanoune....to KKE exei klepsei pio polla kai prota polla to mialo twn ellinwn ante zwa ksipnate...enas papadopoulos xriazete na sas mazepsi olous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά είναι μικροπρέπειες για συνταγματολόγους, άκου εκεί να τα δώσει στους αγρότες? εδώ για να καλιεργήσης το χωράφι σου στη Σκύρο πρέπει να πληρώσεις 6.000 ευρώ το στρέμμα μιας και το χωράφι σου βρίσκετε μέσα στα όρια δημόσιου βοσκότοπου, ΜΟΝΟ που το ποσό αυτό πρέπει να το πληρώσης στο καταπατητή! ΚΙ ΑΥΤΟ επειδή ο δήμαρχος ΨΕΥΔΩΜΕΝΟΣ, ακόμα θα λέει, πως δεν ξέρει τα όρια του δημόσιου βοσκότοπου, για να δούμε με ποιους συμβούλους θα κατέβει αυτή τη φορά για εκλογές, για το ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ!!! ποιανών γαλήνη???

    Πάντως έχει την ένθερμη υποστήριξη και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

    http://skandalo-lavra-vatopedi-skyros.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε βλάκα... Τα έλυσες όλα τα άλλα προβλήματά σου και σε μάρανε αυτό, βλάκα? Βρε βλάκα, τόση τύφλα υπάρχει στον κακόμοιρο μικρόκοσμό σου, βλάκα? Βρε βλάκα, τόση πιά μικρόνοια, που πήρες το κακοξυσμένο μολυβάκι σου και έγραψες για τον πόνο που σε καίει για την διασπάθηση του ελληνικού χρήματος, βλάκα? Βρε βλάκα, στο γάμο του δικού σου, του Τσοχαντζόπουλου ντε, γιατί δεν σε έπιασε αυτό το ιερό μένος και δεν "επανεστάτησες, βλάκα? Γιατί βρε βλάκα, δεν το είδες, όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος, σαν ένα νεανικό γάμο που έφερε τόση δημοσιότητα στη χώρα μας, βλάκα? Πού να το δείς έτσι, βρε τυφλωμένε βλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΡΙΣΥΝΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ,ΞΕΧΝΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΧΘΕΣ,ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.
    ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ 10 ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΝΑΝ Η ΚΑΙ ΠΟΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ.
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΗΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΝΟΣ [ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ?]-ΚΑΠΟΙΟΥΣ- ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΝΕ Η ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΑ.
    ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΧΤRΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟ ΝΤΕΛΥΡΙΟ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ Ο "ΓΟΝΟΣ" ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ? ΚΛΠ. ΚΛΠ.!
    ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΚ Η ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΕΣ!
    ΑΛΛΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΤΟ 2010!
    ΘΑ ΣΕΡΝΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ [ΚΑΙ ΠΑΛΙ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού ρε μεγάλε τους τα πείρε ολα ο λαοπλάνος Ανδρέας; Ποιές οφειλές και παπαριές λές;
    Τόσο πολύ σας τσούζει που ειναι ακόμα μέσα στα πράγματα ο Βασιλιάς;
    Πάντος από το να βλέπω τον ΑΚΗ και να μαθαίνω για τους γάμους του στο εξωτερικό που σπατάλησε περισσότερα χρήματα, απο το να μαθαίνω για τις εταιρείες μαιμού και τα σπίτια που αγόρασε ο κλέφτης ,καλύτερα να βλέπω γαλαζοαίματους. Υπάρχει άλλη αισθητική και ανεβαίνει και το επιπεδο μας έτσι, ξεχνάμε την μιζέρια που μας επέβαλαν οι δικοί σου τα τελευταία χρόνια...
    Εαν τώρα΄δεν σου κάθεται ο γάμος...δεν πειράζει, ξυδάκι....
    Αντε και περαστικά σας....Εχει ακόμα 2 πριγκιπόπουλα να παντρέψει οπότε θα τους δούμε και άλλες φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι οι μονοι ρεμπεσκεδες που πληρωνει αυτος ο τοπος;
    Εχει χαραμοφαηδες που τρωνε τις καλτσες τους εδω και δεν προσφερουν και τιποτε,τουλαχιστον αυτος μας εκανε διαφημιση δωρεαν απαλλαξε το υπουργειο απο εξοδα διαφημισης κατι ειναι και αυτο.
    Εδω οι αλλοι φαγανε τον αγλεουρα και μας ζητανε και κολο τωρα,ο γαμος σας πειραξε;
    Για ριξτε μια ματια στην βουλη στα ε9 και τις καταθεσεις (τις φανερες) των εθνοπατερων και θα σας ερθει η κολοτρυπιδα στο στομα.
    Για κοιταξτε τους που δεν χωρανε στις καρεκλες απο την κολαρα που εχουνε κανει.
    Αλλου μας τρωει και αλλου ξυνομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -Τι δουλειά έκανε ο κύριος είπαμε;

    -Βασιλέας!

    -Πω, πω, πω, πολύ κούραση βρε πιδάκ' μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. tora oloi me ton dr Koutsouko

    exooi vasilofrones!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mprabo sto press

    poy anedeixe to 8ema

    bravo stok dr Kotsouko
    Kannelaki
    Apokalyptiko deltio

    Ekso oi De Gretsia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας οψεται ο ΜΗΤΣΟΔΡΑΚΟΥΛΑΣ που του τα εδωσε ολα του Καριολη
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κανονικα επρεπε να ειναι στην Γυαρο ο Καριολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. βασιλικοι πληρωστε εσεις τον τεμπελη τον χαραμοφαη σας,οχι εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Που τα βρηκε τα λεφτα ρε παιδια ; Αυτος εχει να πληρωθει απο το 1970.
    Φαντασου τι καβατζα εκανε απο τα κλοπιμαια που πηρε απο τη Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πουτανες βασιλικοι ,που ξετρυπωσατε ρε λαμόγια ; Γλυψτε λιγακι τον πουτσο του Κοκου να σας δωσει κανα ψίχουλο απο τα κλεμμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σημερα το πρωι ρωταει ενας παρουσιαστης δελτιου ειδησεων τον ρεπορτερ στις Σπετσες: "Αληθεια, τι λεει ο κοσμος των Σπετσων? Λέει πότε θα φυγουν όλοι αυτοί να ησυχασουμε"? "όχι" απανταει ο ρεπορτερ, "ειναι ολοι ενθουσιασμενοι γιατι το νησι εχει γεμισει προσωπικοτητες" (που ξοδευουν αβερτα, συμπληρωνω εγω). Αλλα ο βλαξ ο παρουσιαστης, νεαρουλης, ο οποιος εχει μεγαλωσει μεσα στον κομπλεξισμο του αριστερισμού των δεκαετιων 1980-1990, δεν μπορει να διανοηθει οτι ο κοσμος αυτο που θελει ειναι να πηγαινουν καλα οι δουλειες του,και χεστηκε για τα κομπλεξ των διαφόρων. Αδιάφορος ο βασιλιάς, εννοειται, αλλα εγω αν ημουν μαγαζατορας στις Σπετσες θα βουλιαζα τα κοτερα για να μην φυγουν, και να μεινουν καμια βδομαδα παραπανω να βγαλω λεφτα για δεκα χρονια. Αλλα που να τα καταλαβουν αυτα οι κομπλεξικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αμα ησουν σωστος επαγγελματιας θα ειχες φουλ κόσμο και δεν θα ειχες αναγκη τα σκατολαμόγια τους χαραμοφάηδες για καμμια αρπαχτη.
    ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επιτέλους ποιός θα παραμείνει για περισσότερα χρόνια σιωπηλός και θα αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ή ο Κ. Καραμανλής;

    Έχουμε τα εξής ερωτήματα:

    α. Γιατί δεν του αρέσει το επώνυμό του, Γλύξμπουργκ; Δηλαδή οι άλλοι που είχαν επώνυμα μη κολακευτικά ολόκληρη ζωή και δεν διαμαρτυρήθηκαν (Κωλοκούβαρος, Κωλοκροτίδας, κυρία Φονιά;) Γιατί δεν κάνει αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών να το αλλάξει;

    β. Πως κατάφερε και τελείωσε τρείς στρατιωτικές σχολές σε δύο χρόνια; Δεν μπορώ να κάνω τη διαίρεση. Σε ποιές σχολές έδινε σε εξεταστική περίοδο και σε ποιά έδωσε εξετάσεις αποφοίτησης αφού προηγουμένως φοίτησε σε άσχετες;

    γ. Γιατί δεν πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Καίμπριτζ της Αγγλίας; Τι θέματα του έβαλαν, δεν είχε κάνει φροντιστήριο;

    δ. To βράδι της 21 Απριλίου 1967, εμφανίστηκαν στα ανάκτορα Τατοϊου άοπλοι οι συνομώτες συνταγματάρχες Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος και του ζήτησαν να συνεργαστεί στη δικτατορία και στην υποδούλωση του ελληνικού λαού. Αυτός ήταν με το πιστόλι του και πίσω από τους πραξικοπηματίες ήταν δύο χωροφύλακες δικοί του βασιλικότατοι και έμπιστοί του κρατώντας αυτόματα στεν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Τι σκέφτηκε και τι φοβήθηκε και υπέκυψε στο τελεσίγραφο των πραξικοπηματιών; Γιατί δεν τους πυροβόλησε ανάμεσα στα μάτια; Τι θα πάθαινε;

    ε. Έγινε ολυμπιονίκης σε ένα ιστιοφόρο που το δούλευαν και 3-4 άλλοι. Γιατί αυτοί δεν αναφέρονται; Μόνο αυτός δούλευε στο σκάφος;

    στ. Γιατί όταν μιλάει σε μέσα ενημέρωσης οργανώνει στημένες συνεντεύξεις όπως ο Καραμανλής και ο Τσίπρας, και δεν του κάνουν ποτέ τις παραπάνω ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση