GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι υπερ κομματικοί…

Από τον Πέτρο Πέτρου Με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικες εκλογες, και ιδιαιτερα , για τους μεγάλους Δημους και τις Περιφερειες, παρατ...

Από τον Πέτρο Πέτρου
Με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικες εκλογες, και ιδιαιτερα , για τους μεγάλους Δημους και τις Περιφερειες, παρατηρω, οχι χωρις εκπληξη, το εξης.
Τα κομματα και μαλιστα αναμεσά τους τοσο το Πασοκ οσο και η Ν.Δ δηλωνουν urbi et orbi, πως επιθυμια τους ειναι να ανακαλύψουν "υπερκομματικους" προκειμενου να τους χρησουν υποψηφιους, για θεσεις τεράστιου κυρους και δυναμης, οπως ας πουμε η Περιφερεια Αττικής, η ο Δημος Αθηναιων....
Σε μια εποχη, που ετσι κι αλλοιως, το πολιτικο μας συστημα εχει σχεδον απολυτως απαξιωθει, τετοιες πρακτικες νομιζω πως το αποτελειωνουν.
Τι θα πει δηλαδη "υπερκομματικός"; Αυτος που σε καμιά στιγμη της ζωης του δεν αισθάνθηκε την αναγκη να...
στρατευθει σε καποια ιδεολογια, να παλαιψει, για την επικρατηση αποψεων απο τις οποιες εμφορειται, να προσφερει εθελοντικά απο οποιοδήποτε μετεριζι στο κοινο καλλο...
Αυτος που οταν οι συνομηλικοί του, εδιναν κομματι του εαυτου τους
για την επικρατηση των "οποιων¨αποψεων τους, ΑΥΤΟΣ, επινε αμεριμνος το ποτο του, η επαιζε μπιλιαρδο στο Κολωνακι, ακουγοντας ενοχλημενος, τα παιδια της Νομικης, που φωναζαν "ακαταληπτες φρασεις" γι αυτον, οπως Ψωμι, Παιδεια, Ελευθερια και περιεργους αριθμους, οπως 114...
Η ψαχνετε ως "υπερκομματικους "εκεινους που οταν οι "αθλιοι" και "εξοβελισταιοι" σημερα "κομματικοι" εστηναν οργανωσεις, στα χωρια στα βουνα και στις πολεις της Ελλαδας, ξενυχτωντας "περι του γενους των αγγέλων", αναλυοντας τους θεωρητικους των ιδεολογιων, χτιζοντας
πετρα πετρα τους πολιτικους χωρους που κυβερνησαν τον τοπο μας και καλα και κακα, εκεινοι οι " Υπερκομματικοι, συχναζαν στα Γυμναστηρια, και τις πισινες, μιλουσαν σπαστα Ελληνικά,και φροντιζαν για τα ντοκτορά τους στην Εσπερια.
Σημεια των καιρων.
Αν επικρατησει η αποψη, πως τα κομματα ειναι εκτροφεια απατεωνων, αρα δεν εχουν λογον υπαρξης, τοτε, θα μας κυβερνουν του λοιπου, οι ¨παρέες" και τα φιλαρακια του καθε κυβερνωντος.
Ο Βαρναλης μας δινει τη λυση.
"...αν ξυπνησεις, μονομιας, θαρτει ανάποδα ο ντουνιας"
Τι λετε;

9 σχόλια

  1. Αφου ψαχνουν για υπερκομματικους, τοτε τι τα θελουν τα κομματα, τα συνεδρια τις συνδιασκεψεις,τα γραφεια, κεντρικά και περιφεριακα,τις οργανώσεις??
    Υπερκομματικος ηταν ο Γεννηματας, οΑντωνης ο Καρρας, ο Χαραλαμποπουλος, ο Λιβανης .ο Λαλιωτης, ο Πεπονης,ο Κρητικος ,ο Καψης , η Μελινα, η Φλεμιγκ οπ Τσουρας ο Παπαιωαννου,που καθαριζανε ακομη και τις τουαλετες
    των Τοπικων, για ναναι σημερα Υπουργοι, ο Δρουτσας, κι ο Γερουλανος, και η πρωην ..υπάλληλος του...Αβραμοπουλου...
    Θαναση τ, ακους?
    Γιατι δεν μιλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα υπερκομματικός παρά
    κομματικός γάβ-γάβ τής συναλλαγής
    καί τού χρηματισμού.
    Καί όσον αφορά τήν...ιδεολογική
    στράτευση,αυτή εξαντλείται όταν
    θά έρθει τό 1ο ροσφέτι.
    Ο αντικομματικός.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο το παραμυθι της ¨συναλλαγης" και του χρηματισμου, αγαπητε μου Ανασταση, αφορα μικρη μεριδα λαμογιων της πολιτικης που δεν μπορει να παιρνει σβαρνα τους παντες.Τι προτεινεις δηλαδη να καταργησουμε τα κομματα, και τοτε ποιος θα επιλεγει ακομα κι αυτους τους "υπερκομματικους" που τοσο σου αρεσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εξαπτέρυγο απο την Αριστερά προς βοήθεια του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ”


    Οποία ξεφτίλα,κε Κουβέλη, που μέχρι σήμερα δεν είχες δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα.Θα πρέπει να είναι ποολλλάαα τα λεφτά..


    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΨΕΥΔΟΑΡΙΣΤΕΡΑ)ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ! ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτω η κυβέρνηση του Μνημονίου!
    (αυτό είναι το σύνθημα.)
    Ο Έλληνας είναι φυσιολογικά αντιδραστικός, δηλαδή έχει μέσα
    του την αντίσταση και την θυσία. Αυτά τα 2 χαρακτηριστικά τον
    κρατούν ζωντανό εδώ και αιώνες! Υπάρχουμε και θα υπάρχουμε και αυτό
    είναι το πρόβλημα όλου του κόσμου!!!

    ΚΑΤΡΑΜΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ για τον χειροτερο και πιο μισητο πρωθυπουργο ολων των εποχων.

    Η κυβερνηση του μνημονιου και ο πρωθυπουργος των διακοπων πρεπει να παθουν σοκ απο το αποτελεσμα των δημοτικων τον οκτωβρη.
    Σαν την ύαινα παραμονεύουν …
    Τα χειρότερα έρχονται.
    Να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση!

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΆ (ΠΑΣΟΚ. ΝΤΟΡΑ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ)ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
    Μαύρο Δαγκωτό.
    Έτσι θα καταλάβει η κυβέρνηση της θάλασσας.

    Ένα είναι το σύνθημα για τις εκλογές του Νοεμβρίου:
    ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ.

    ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;
    Η ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΙΧΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.
    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΄89 ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΝΔΡΕΟΥ.
    ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΛΕΟΝ.
    ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑΤΑ, ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
    ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΣΑΣ.
    ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ.
    ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙΤΕ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΜΕΝΑ. ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΕΙ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
    ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ. ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥΣ.
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΧΑΡΟ ΡΟΛΟ ΝΑ ΤΣΓΚΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΜΕ.
    Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.
    ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΑΤΑ. ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΤΑ.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ, ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε
    ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Πέτρου,

    Φοβάμαι οτι το άρθρο σας είναι μάλλον εκτός εποχής και κλίματος! Ανήκει στην πρόσφατα θανούσα εποχή της μεταπολίτευσης, τότε που που τα πρόβατα έπρεπε νάναι στο μαντρί γιατί απέξω περίμενε ο κακός λύκος!
    Εμφανίζεστε λοιπόν λοιπόν απολογητής του Ελληνικού κομματικού συστήματος, ενός συστήματος 1)οικογενειοκρατίας,
    2)«μασονικού» χαρακτήρα, που επιτρέπει την κοινωνική «άνοδο» μόνο στα «δικά μας παιδιά» και μάλιστα με το λιγότερο δυνατό κόπο!,
    3)ρουσφετολογικού, διεφθαρμένου και απαξιωτικού για αξίες και θεσμούς (όλα γίνονται!),
    4)που στόχο έχει μόνο την αυτοσυντήρησή του και τη διαιώνισή του, στρατολογώντας κομματικούς γενίτσαρους από όλο και μικρότερες ηλικίες (Πλατωνικής έμπνευσης σίγουρα, μη ξεχνάμε και τους αρχαίους!),
    5)δείχνοντας συνειδητή ιδεολογική ασάφεια (απολύτως λογικό για πολυσυλλεκτικά κόμματα εξουσίας) κλπ, κλπ.
    Σα να μην έφτανε αυτό, μπερδεύετε (συνειδητά, είμαι σίγουρος, γιατί δεν πιστεύω οτι είστε αφελής) τον υπερκομματισμό (δηλαδή την άρνηση να πουλήσει κάποιος τη ψυχή του στο άθλιο πολιτικό σύστημα) με την έλλειψη ιδεολογίας! Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Οι άνθρωποι που δεν εντάχτηκαν κομματικά (όπως οι περισσότεροι της γενιάς του Πολυτεχνείου στο οποίο αναφέρεστε) είναι ακριβώς αυτοί που δε ξεπούλησαν τις ιδέες τους!
    Άνθρωποι λοιπόν που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα τους έχουν συνειδητά αποκλειστεί και λασπολογηθεί από το διεφθαρμένο και ανίκανο αυτό πολιτικό σύστημα που υπερασπίζεστε, το οποίο έφτασε στη φυσική του κατάληξη: την πλήρη αδυναμία διαχείρησης των κοινών.
    Η παντελής έλλειψη αξιοκρατίας λειτούργησε αυτοκτονικά για το σύστημα, που δε φρόντισε ούτε για την στρατολόγηση, αλλά και τη παραχώρηση πρωτοβουλιών, σε έστω και λίγους ικανούς ανθρώπους που να μπορούν να βάλουν πλάτη! Τόσο πολύ τους φοβάται!
    Εξάλλου η αποθέωση της ήσσονος προσπάθειας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα (και οχι μόνο) έχει στερήσει από αυτό τη δυνατότητα απόδοσης στη κοινωνία πολιτών με πραγματικά προσόντα.
    Ίσως αυτό εξηγεί και σε ένα βαθμό τη φυγή στην εσπερία όπως τη λέτε (προφανώς ειρωνικά).
    Η αποδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα και η μετατροπή των Πανεπιστημίων αλλά και των σχολειών σε αρένες κομματικής επιστράτευσης και σύγκρουσης, με μικρούς ‘στρατούς’ που καταπνίγουν την ελεύθερη έκφραση και φυσικά την ίδια τη μάθηση, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σε όσους έχουν κάποια δυνατότητα να πάνε έξω.
    Αν το ‘σύστημα’ είχε έστω και λίγη ικανότητα αυτοσυντήρησης θα αξιοποιούσε αυτούς τους ανθρώπους προς όφελος της χώρας! Εξάλλου από την αρχαία εποχή οι κοινωνίες φρόντιζαν να αξιοποιούν τα ικανότερα στελέχη τους με σκοπό αυτά να βοηθήσουν με τη σειρά τους τη κοινωνία, με τις ειδικές τους γνώσεις και τα ταλέντα τους.
    Στοιχειώδες θα μου πείτε αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα. Οι στοιχειώδεις αλήθειες πρέπει να επαναδιατυπωθούν στην Ελλάδα. Έχουν συνειδητά θαφτεί κάτω από τόνους πολιτικής-κομματικής μπουρδολογίας!
    Για να μη πλατειάζω, το Ελληνικό κομματικό σύστημα έχει επανειλλημένα στυλιτευτεί ως μια από τις κύριες αιτίες οπισθοδρόμησης, διαφθοράς, γραφειοκρατίας και αναξιοκρατίας σ’αυτή τη χώρα.

    Τέλος, φυσικά και δεν είμαι αφελής ώστε να πιστεύω στην ανυπαρξία κομμάτων. Αλλά αυτό το έκτρωμα που παραπαίει μπροστά στα μάτια μας δε μπορεί ούτε να εμπνεύσει ούτε να συνεχιστεί. Η χρήση ‘υπερκομματικών’ (μάλλον λάθος όρος) δείχνει την αντίδραση μιας κοινωνίας που θέλει να εντάξει στη πρώτη γραμμή των κοινών, ανθρώπους που δεν είναι βουτηγμένοι στη λάσπη. Προς το παρόν τα ισχύοντα κόμματα πιστεύουν οτι μπορούν αυτή τη τάση-απαίτηση της κοινωνίας να τη διαχειριστούν αυτά αλλά νομίζω οτι σύντομα θα παραμεριστούν (ή θα υποκατασταθούν).
    Ας ελπίζουμε οτι με την αφορμή αυτή, νέοι άνθρωποι και ιδέες θα μπούνε στη πολιτική και οτι δε θα ξαναγίνουν τα παλιά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ, ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΡΙΠΟΝΤΟ:

    Η παντελής έλλειψη αξιοκρατίας λειτούργησε αυτοκτονικά για το σύστημα, που δε φρόντισε ούτε για την στρατολόγηση, αλλά και τη παραχώρηση πρωτοβουλιών, σε έστω και λίγους ικανούς ανθρώπους που να μπορούν να βάλουν πλάτη! Τόσο πολύ τους φοβάται!

    ΤΙ ΜΟΥΣΚΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

    ΤΙ ΒΟΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

    ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11:07,
    συναλλαγή εννοώ ψήφο έναντι ρουσφε-
    τιού.
    Οί υπερκομματικοί γιαλαντζί δέν
    μού αρέσουν.
    Προτιμώ αυτούς πού δέν έχουν κάρτα
    μέλους κόμματος.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση