GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δουλειά δεν είχε ο διάολος ...τα έβαλε με τη μπλογκόσφαιρα»!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Διαβάζω στο ρεπορτάζ του Χρήστου Ζέρβα (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ότι η κυβέρνηση, σχεδιάζει « συνολική νομοθετική ρύθμιση...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Διαβάζω στο ρεπορτάζ του Χρήστου Ζέρβα (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ότι η κυβέρνηση, σχεδιάζει «συνολική νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία της blogόσφαιρας». Και, ότι «πρόκειται για ένα ευρύ ρυθμιστικό πλαίσιο που θα θέτει συγκεκριμένους κανόνες και αρχές, βάσει των οποίων θα ιδρύονται και θα ελέγχονται, από τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο, όλα τα blogs και όλες οι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Διαδίκτυο».
Άρα, η κυβέρνηση της κρίσης αποφάσισε να διασκεδάσει την διευρυνόμενη κοινωνική κρίση και τον ρόλο της σε αυτήν, μεταβάλλοντας την δημόσια συζήτηση. Αντί να...
 διαβουλευόμαστε μέσω του διαδικτύου στη βάση του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος, της εντιμότητας των κυβερνώντων και της μη-διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας, θα ξεκινήσουμε μια τηλεπαραθυροσυζήτηση περί blogging και νομιμότητας! Σαν να μου φαίνεται ότι εκτός όλων των άλλων, η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε γκεμπελική μορφή, επικοινωνιακά - αν και γνωρίζω ότι με τον χαρακτηρισμό αυτό προσβάλω την μνήμη του Γερμανού, καθώς τούτη μετέρχεται ταπεινότερων, ξεπερασμένων και ακόμη πιο φτηνιάρικων μεθοδεύσεων. Δουλεία δεν είχε ο διάολος ... τα έβαλε και με την blogόσφαιρα!
Δεν έχω καμία διάθεση να παρασυρθώ σε αυτό το κουβεντολόι. Η blogόσφαιρα δεν θέλει ρύθμιση. Δεν την έχει ανάγκη. Ρύθμιση θέλει η ίδια η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα όργανα της πολιτείας, τα οποία έχουν απολύτως απορυθμιστεί από την τρόικα και την πολιτική κουλτούρα των «υπεύθυνων» ηγεσιών που οδήγησαν την Ελλάδα να ντρέπεται για τον εαυτό της – αντί να ντρέπεται για την ψήφο της. Αυτορύθμιση θέλει και το καθεστώς δημοσιογραφίας στη χώρα μας, το οποίο έχει εξευτελιστεί απολύτως, παραδιδόμενο στην ολοκληρωτική εξουσία δύο-τριών «οικογενειών».
Μη νομίζετε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης που εμφανίζεται έτοιμος αμέσως μετά το καλοκαίρι, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες σ' έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο για το καθεστώς των blogs, έχει πραγματικά στο νου του να γελοιοποιηθεί όπως οι Βενιζέλος και Ρουσόπουλος με τα περί «βασικού μετόχου»! Όχι, ο άνθρωπος είναι (σχετικά)δημοκράτης και πολιτικά έξυπνος και δεν θα έκανε ποτέ τέτοια γκάφα. Να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στο διαδίκτυο προσπαθεί ο φουκαράς και τίποτε περισσότερο.
Μια και ετοιμάζει διπλές κάλπες το φθινόπωρο, όσο πιο αργά εισέλθει η κοινωνία σε αυτή την εκλογική συζήτηση και προεκλογική διαδικασία, τόσο το καλύτερο για το καθεστώς που υπηρετεί η κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς του! Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η φημολογία που διακινεί υπογείως η κυβέρνηση περί σημειολογικά κρίσιμου ανασχηματισμού την 3η Σεπτεμβρίου. Δεν λέω ότι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν ανασχηματισμό. Ισχυρίζομαι ότι δεν έχει καμία πρακτική σημασία καθώς η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε γενικές εκλογές, ώστε να μην επωμιστεί αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα της κρίσης. Άλλωστε, και περί αυτού ο κ. Καστανίδης φρόντισε να μας προϊδεάσει!
Τώρα, ως προς τις συμπεριφορές στη blogόσφαιρα, που μια χαρά ρυθμίζονται τυπικά στο πλαίσιο της υφιστάμενες ελληνικής έννομης τάξης και του διεθνούς δικαίου, ας ενδιαφερθούμε και οι bloggers λίγο περισσότερο. Ήθος και μυαλό χρειάζονται από όλους μας και όχι επιπρόσθετοι νόμοι. Είναι στο χέρι μας να γίνουμε σοβαρότεροι, λιγότερο χυδαίοι και ακόμη λιγότερο πολιτικάντηδες και πρόστυχοι. Αυτά όμως δεν μορεί να τα επιβάλει κανείς νόμος, παρά μόνον μια φιλελεύθερη και δημοκρατική συνείδηση. Αυτό είναι το ζήτημα για την blogόσφαιρα σήμερα. Θέλει αρετή και τόλμη η ριμάδα η ελευθερία. Θέλει και τους «επώνυμους», θέλει και τους «ανώνυμους», θέλει και τους «αλητήριους» και τους «αθλίους» αποκλεισμένους από το καθεστώς. Οι καραγκιόζηδες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητοι, ούτε τα ανθρωπάκια που διακινούν την φτήνια, την δική τους και των αφεντικών τους. Όμως κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τον αποκλεισμό τους. Άσε και αυτούς να κάνουν αυτό που μάθανε να πράττουν. Μέσα στη θάλασσα και το πιο τρομερό δηλητήριο διαλύεται ή τέλος πάντων παύει να απειλεί θανάσιμα τους …λουόμενους (στο διαδίκτυο)! Εγώ πάω για μπάνιο. Να, δεν φοβάμαι!

13 σχόλια

  1. Τίς περιόδους 1981-1988 καί 1993-2004,ή ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ήτο προκεκαλυμένη,μέ τήν ''μάσκα'' τής δημοκρατίας ""του"".
    Τούς τελευταίους όμως μήνες αποθρασύνθηκε τελείως καί πλέον εμφανίζεται/αποδεικνύεται ΤΟΣΟ ΣΤΥΓΝΗ ΧΟΥΝΤΑ,πού ακόμη κι ό ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έν σχέσει μέ τόν ΓΑΠ,αποδεικνύεται ΑΡΣΑΚΕΙΑΔΑ!!!!
    Όσον αφορά τόν επικείμενον ανασχηματισμόν,πού αναφέρεις,ήθελα νά σέ ερωτήσω.
    Καί τόν ΓΑΠ ποιός θά τόν ''ανασχηματίση''????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΗΣ............

    ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ..........

    ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΟΙ ΣΠΑΣΜΟΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ........

    Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ........

    ................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην τολμήσουν και αγγίξουν τα bloggs..αυτο τους λέω μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό θυμίζει τις πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ (επι Ανδρέα) όταν μας παρεκάλεσαν νά κάνουμε μία αίτηση συμμετοχής στο δορυφορικό τηλεοπτικό stauts δωρεάν και η απάντηση ήταν πως κανείς δεν έχει διακαίωμα να υπερίπταται του κυριαρχιού χώρου της Ελλάδος. Μετά απο χρόνια πληρώναμε HELLAS SAT απο τη τσέπη μας.

    Έτσι και τώρα. Οι σύμβουλοι στραβά οδηγούν στη φίμωση της Blogg-όσφαιρας.

    Το επόμενο βήμα θα είναι επεμβαίνει ο εκάστοτε δυσαρεστημένος "ελεγκτής" και μέσω του λειτουργικού συστήματος να κόβει συνδέσεις που ζητάμε αλλά δέν του είναι αρεστές.
    Άριστα.
    Μήπως γίνεται ήδη ;

    Ευτυχώς υπάρχει μια αρχή. Η διαβολή πέφτει απο όπου να είναι. Η αλήθεια όμως στέκεται ορθή μόνη της και δεν φοβάται κανένα.
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω θα ήταν σωστό να πείτε ότι το άρθρο αυτό είναι αναδημοσίευση του παρακάτω:http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5357:l-r&catid=72:-bloggers-&Itemid=102

    Δεν είναι δικό σας,και δημοσιεύοντας μόνο το όνομα αυτό δεν γίνεται αντιληπτό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ημερολόγιο του Άπραγου:
    Ή αλλιώς.
    Η επανάσταση του....Ανόητου :

    - Ημέρα 1η: Εν αρχή ην το χάος

    - Ημέρα 2α: Welcome! στη χώρα του ΔΕΝ!(υπάρχουν λεφτά)

    - Ημέρα 3η: Φάρσες εξ ουρανού

    - Ημέρα 4η: Κουτσοί, στραβοί και Λάθρο, στον Αγιο Παντελεήμωνα

    - Hμέρα 5η: Κατεδάφιση του παρόντος και του μέλλοντος

    - Ημέρα 6η: Απέραντο Γαλάζιο, και πικρό νερό

    - Hμέρα 7η: This is the End! freakin’ friend

    * “Δυο καρεκλοπόδαρα κάνουν μακροβούτι και μιά σανίδα κυνηγά,
    τ’άδειo κονσερβοκούτι.”
    ~Λαϊκή παροιμία


    Y.Γ. Να την κοιτάξει τη μονομανία αυτή…
    η γυμναστική προκαλεί εθισμό
    και καταλήγει σε εξάρτηση…

    Και το σε ..ΣΤΥΛ ΠΟΥΤΙΝ !!
    του Πρώτου Ψέμματος ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    & ΘΕΜΟΥ..βλέπουμε που τον οδήγησαν.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ BLOG'S
    ΑΥΤΟ !
    ΟΙ ...ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΝΟΝΕΣ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΟΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ?
    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα τι να πω;;οι ξεμωραμένες Φιλιπινέζες του ΠΑΣΟΚ και γενικοτέρα της Ελλάδας θα τα βάλουνε με το ΔΝΤ ;;;πως;;αφού το ΔΝΤ τους δανίζει για να μην διαλυθεί το κράτος.Τώρα θα τα βάλουν με την Googleκαι τις άλλες μεγάλες παγκόσμιες εταιρίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ
    ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίζω τις εργασίες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων της Μακρονήσου για την φιλοξενία των bloggers που δεν υπογράφουν δήλωση μετανοίας να τις αναλάβει (μετά από αδιάβλητο διαγωνισμό φυσικά) ο γνωστός εθνικός μεγαλοεργολάβος-καναλάρχης για να δέσει το γλυκό.
    Το έργο προϋπολογισμού 1.000.000.000 Ευρώ αναμένεται να έχει και 500.000.000 Ευρώ νέες εργασίες, αφού "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" (για τους κολλητούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΧΟΥΜΕ


    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση