GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιο καλά η Αργεντινή από την Ελλάδα...

Από το http://www.bankingnews.gr/ Ασφαλέστερο θεωρούν οι επενδυτές το χρέος της Αργεντινής από αυτό της Ελλάδας, αφού για πρώτη φορά μετά ...

Από το http://www.bankingnews.gr/
Ασφαλέστερο θεωρούν οι επενδυτές το χρέος της Αργεντινής από αυτό της Ελλάδας, αφού για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες τα CDS της Αργεντινής είναι χαμηλότερα από αυτά της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, το spread των CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 817 μονάδες βάσης, την ώρα που στην Ελλάδα ανέρχεται στις 840 μονάδες βάσης.
Οι επενδυτές έχουν στο νου τους ότι η οικονομία της Αργεντινής εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί φέτος κατά 9,7% ενώ οι εκτιμήσεις για την οικονομία της Ελλάδας δείχνουν...
 ύφεση της τάξεως του 4%. Είναι πλέον ξεκάθαρη η τροχιά της οικονομίας της Αργεντινής, επισημαίνει η Wells Fargo, η οποία προσθέτει ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της την ώρα που το αναπτυξιακό outlook είναι πολύ ισχυρό. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την Ελλάδα, δηλώνει η Wells Fargo.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Αργεντινής δε θα ξεπεράσει το 0,1% του ΑΕΠ της το 2010, επισημαίνει η Morgan Stanley, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα στο 8,1% φέτος, από 13,6% πέρσι. Την ίδια ώρα, το χρέος έφτασε το 2009 στο 113% στην Ελλάδα, από 49% στην Αργεντινή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg η απόδοση στην πρόσφατη έκδοση των 23ετών ομολόγων της Αργεντινής (σε πέσο) έφτασε το 10,18%, ενώ στην Ελλάδα η απόδοση του 10ετούς βρισκόταν το Μάρτιο (αφού δεν προχωρά σε εκδόσεις ομολόγων πλέον η Ελλάδα) στο 10,69%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο προσανατολισμός της οικονομίας της Αργεντινής είναι σωστά στοχευμένος. Θεωρείται ως μία από τις βασικότερες εξαγωγικές χώρες αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως, γεγονός που τη βοηθά ακόμη περισσότερο στην παρούσα φάση όπου και τα εμπορεύματα τροφίμων έχουν πάρει την ανιούσα. Σ' αυτά τα στοιχεί πρέπει να προσθέσουμε και τη σωστή διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται ότι πετυχαίνει τους στόχους της σχετικά με τα μακροοικονομικά αποτελέσματα της.

11 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΑΠ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!
    ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ!
    ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΣΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΖΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ!

    ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΟΙ,Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ,ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EXOYME και ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ !
    Η χώρα με τον πιό μαυρισμένο πρωθυπουργό”

    Πώς ? Εχουμε την 21η θέση στην …ποιότητα ζωής ???? :0 :0 :0
    Eλεος!

    Και που να δει το Νewsweek, το επερχόμενο, το ανεξήτιλο, το διά βίου «μαύρισμα» μέσα κι έξω του εικονιζόμενου πολιτικού ολέθρου.

    Γιά να θυμάται πάντα την ανυπότακτη υπέροχη Ελλάδα, και διηγούμενος την απέλπιδα φαντασίωσή του γιά καθυπόταξή της, να κλαίει γοερά, καθώς θα προσπαθεί να κολυμπήσει στ’ αφιλόξενα νερά του Buffalo River και της απύθμενης λίμνης της λάσπης (Mud Lake) της Minessota..

    ...βγαζει ερπη απο τη στεναχωρια,
    τον κοροϊδευετε…..κανει μπανια παλι τον κοροϊδευετε…μηπως ειστε λιγο κακούληδες, με το τζόβενο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμ η Αργεντινή έκανε το μόνο λογικό,ξεσηκώθηκε,έδιωξε το ΔΝΤ,δήλωσε πτώχευση,"κούρεψε" το χρέος κατά 70%,έκανε υποτίμηση του νομίσματος και άρχισε τις εξαγωγές και την ανάπτυξη.

    Εδώ το παιντί,παίρνει τις συντάξεις,τα λεφτά των φτωχών και των ανέργων από τον αυξημένο ΦΠΑ και την πανάκριβη βενζίνη και τα δίνει στις πάμπλουτες ξένες τράπεζες και χρηματοοικονομικά ιδρύματα.
    Δανείζεται κι άλλα με αποτέλεσμα να υποθηκεύει και άλλες γενιές με χρέος πολλαπλάσιο από αυτό που μπορούμε να του εξυπηρετούμε τις δόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτσε ντε!!!
    Η Αργεντινή τραβιέται 10 χρόνια περίπου, με χρεωκοπίες, ΔΝΤ κλπ.
    Εμείς τώρα αρχίσαμε.
    Περίμενε καμμιά 10ριά χρόνια και μετά κάνε συγκρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ!!!!

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γυρίσατε πουλάκι μου ΖΩΑΡΕΣ μου, απο τα μπανάκια σας ;;;
    -----------------------
    Πάρτε βαθιές ανάσες και αρχίστε να ανοίγετε έναν – έναν τους φακέλους.

    1. Το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο με τις αλλαγές στους συντελεστές και τα δόκανα που σας έχει βάλει η κυβέρνηση, θα είναι σίγουρα χρεωστικό. Οπότε, θα πρέπει να σπεύσετε να πληρώσετε.

    2. Θα σας περιμένει το ΕΤΑΚ για το 2009 αφού κάνατε το λάθος να έχετε ένα σπίτι ή κάποιο άλλο ακίνητο. Πρόκειται για τον φόρο που επέβαλε η ΝΔ και για τον οποίο “ούρλιαζε” το ΠΑΣΟΚ και κατήργησε, αλλά κράτησε μέχρι να εισπράξει.

    3. Για όσους έχουν κάποια ακίνητα πάνω από 400.000 ευρώ θα σας έχει έρθει κι ένα σημείωμα που θα λέει ΦΜΑΠ, οπότε μην το πετάξετε είναι κι αυτός φόρος.

    4. Οσοι είχατε την ατυχία να δηλώσατε εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ θα σας περιμένει και η έκτακτη εισφορά, οπότε βάλτε κάτι στην άκρη και γι’ αυτό.

    5. ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κινητά και λοιποί λογαριασμοί θα σας έχουν έλθει με αυξημένο ΦΠΑ, επομένως και ακριβότερα.

    6. Αν κι αυτός ο λογαριασμός δεν έρχεται στο σπίτι αλλά μόλις πάτε στο σούπερ μάρκετ, θα δείτε μεγάλη διαφορά στις τιμές των προϊόντων. Μην ανησυχήσετε δεν είναι λάθος. Είναι ο πληθωρισμός του ΠΑΣΟΚ που φτάνει στο 6%.

    7. Τα παιδιά σας θα σας ζητήσουν τα σχολικά είδη, οπότε μην φοβηθείτε για τον τιμοκατάλογο που θα σας φέρει.

    8. Εχετε ημιυπαίθριο; Τη βάψατε διότι θα μπείτε στη σκέψη “να πληρώσω και να γλιτώσω;”. Αν κάνετε το λάθος να πάτε στην πολεοδομία θα σας περιμένει το χαράτσι.

    9. Κρατείστε κάτι και για τα “πράσινα” (όνομα και πράμα) τέλη που θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα στο όνομα της… πράσινης ανάπτυξης.

    Κι αν ύστερα από όλα αυτά γλιτώσατε το εγκεφαλικό, ψάξτε τις τσέπες να δείτε αν έμεινε κανένα ευρώ να πάτε να αγοράσετε αντικαταθλιπτικά. Θα τα χρειαστείτε για να ξεχάσετε τη μαύρη ώρα που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ.
    ________________________________
    Κι αν ύστερα από όλα αυτά γλιτώσατε το εγκεφαλικό, να πάτε στο καθρέπτη να κοιτάξετε την μάπα σας και να της ρίξτε καμιά δεκαριά φάσκελα και με τα δυο χέρια, για τη ψήφο που χαρίσατε στον ΓΑΠ.

    Για το πήδημα του ΓΑΠ,
    Ευθύνη αποκλειστικά έχουν μόνο όσοι τον ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 19 Αυγ 2010 9:25:00 π.μ.

    μηπως εισαι εσυ ρυπογραφος? με ποσο τρεχει φετος η αναπτυξη στην αργεντινη ειπαμε? με +9,8% μηπως? ε?
    τραβατε ρε πασοκια παραπερα εσεις , οι τεταρτοι δρομοι σας και τα οικονομικα του παπ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ αντεπιτίθεται.
    Κρίνουν βέβαια εξ’ ιδίων τα αλλότρια….
    Κοντός ψαλμός αλληλούια οι ΕΚΛΟΓΕΣ ειναι μια ανάσα!!!!!

    Μετά τις εκλογές θα τους κοπεί η…..ανάσα.
    Προβλέπω μεγάλη ζήτηση σε συσκευές οξυγόνου…. _______________________

    Ήρεμα, ήρεμα…Μη μαλώνετε!!!!!

    Άλλωστε τη λύση για τα οικονομικά την έχει η παλαί ποτέ «πεφωτισμένη» «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»…:
    Η νόμιμη «πώληση (του χασίς) θα μπορούσε να αποφέρει μέχρι και κέρδη στα δημόσια ταμεία αν για παράδειγμα επιβαλλόταν ΦΠΑ επί των πωλήσεων».
    Αυτά, η εφημερίδα τα λέει σοβαρά…
    Απορώ, πάντως, πώς δεν το σκέφτηκε μόνος του αυτό ο «Παραλίας».

    Σε κάτι τέτοια είναι σαίνι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποσο στημένα ειναι τα πράγματα:
    Η χωρα που χρεοκόπησε και ηταν αφερρέγγυα με τους δανειστές της θεωρείται καλύτερη από μια χωρα που ματώνει για να μπορεσει να τους ξοφλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μακάρι να ημουν και εγώ ενας από αυτους τους "κακομοιρηδες" που δηλώσανε 100.000 ευρω!
    Δε μας χεzεις ρε vταλάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση