GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ...καριέρα

Γράφειο ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης thanikolaidi@hotmail.com    ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ για πολιτικοί. Την πήραν και τη σήκωσαν (την πολιτική) οι λίγοι κ...

Γράφειο ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com  
ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ για πολιτικοί. Την πήραν και τη σήκωσαν (την πολιτική) οι λίγοι κι οι άλλοι (οι πολλοί) τη χαντάκωσαν. Για να τους βλέπει με μισό μάτι ο πολίτης κι αυτοί να σκύβουν το κεφάλι. Πότε; Τώρα τελευταία. Τους είδαμε άνετους και μακάριους στο πόστο τους. Μας είδαν (εξοργισμένους) και κοιτάχτηκαν μεταξύ τους. Κάποιοι χλόμιασαν απ' το φόβο μη πάνε σπίτι τους και ψαχούλεψαν το πιστόλι στη θήκη του. Κι όταν τριγύρω τους περίσσεψαν τα βλοσυρά βλέμματα των πολιτών, όλοι τους πιαστήκαν χέρι-χέρι. Διακομματικά, συναδελφικά, ως προνομιούχοι και επαγγελματίες. Με παρατημένη την «ιδεολογία» και με μια πρωτοφανή (και πρόσκαιρη) αλληλεγγύη. Με συγκινητική ομοψυχία προκειμένου να διορίσουν (άεργους) στη βουλή και να διευρύνουν τα προνόμιά τους, προστατευμένα από νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.
ΚΑΙ, βέβαια, η κρίση και η κριτική μας δεν τους θέλει τσουβαλιασμένους, ίσους, ίδιους και όμοιους. Ωστόσο, οι ελάχιστοι ιδεολόγοι του κοινοβουλίου μας χάνονται στους επαγγελματίες με την ισοπεδωμένη άποψη πως όλα είναι της ύλης και οι ιδεολογίες ανήκουν στο παρελθόν. Ανάμεσα, λοιπόν, στους λίγους (ελάχιστους) πολιτικούς μας «εν ενεργεία», ζουν και...
αναπνέουν παχύδερμα. Δεν τους αγγίζουν λόγια, δεν μετρούν οι παραινέσεις. Γιατί; Γιατί θεωρούν εαυτούς δικαιωματικά προνομιούχους, που μας κάνουν την.τιμή να μας κυβερνούν. Με κάποιους να μας.υπενθυμίζουν πως θυσίασαν τη.λαμπρή καριέρα τους για την πολιτική! Ο γιατρός παράτησε την (προσοδοφόρο) πελατεία του για να γίνει βουλευτής, ο δικηγόρος, ο μηχανικός. Μεγάλη η θυσία, συγκινητική η προσφορά τους. Χωρίς να κάνουν λόγο για τις αρπαχτές κάποιων υπουργών, για τα βουλευτικά προνόμια και την ισόβια σύνταξη. Τους τρυπάς με τα βέλη σου και σταματούν στο υποδόριο λίπος, προστατευτικό του σώματος, που στην κορυφή του εδράζεται μια περίεργη κεφαλή.
ΚΙ εκεί που ο πολιτικός διεκτραγωδούσε τη μοίρα του κι εμείς κοντεύαμε να βάλουμε τα.κλάματα, σήκωσε το βλέμμα του ο πένης και τον κοίταξε αυστηρά. Τον «κάρφωσε» με τη ματιά του ο μεροκαματιάρης. Τον κοίταξε αφηρημένα κάποιος που έψαχνε στα πεταμένα του παζαριού. Τον έβρισε ο άλλος που περιεργάζονταν τα ληγμένα. Εκείνος που σκάλιζε τα σκουπίδια δεν είχε το κουράγιο να σηκώσει το κεφάλι.

6 σχόλια

  1. Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία εκδίδεται η βουλή (σύσσωμη), ήρθε η μεγάλη στιγμή για της Ισπανική βέρσιον της Εφημερίδας της βουλής των Αχρείων που προέκυψε από τις εκλογές των Ελλήνων τις Φαιδρές.

    Η νέα έκδοση της Ισπανόφωνης Εφημερίδας της Βουλής των Αχρείων, θα ονομάζεται Καριέρε ντε λα Τσούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφαίνεται στίς τελευταίες αναρτήσεις σου,μία ''θετική'' μεταστροφή'' στήν αποτύπωσιν τής ''κοινωνικο-πολιτικής αλήθειας'' καί αυτό πού έχω νά σού εκφράσω,είναι ότι μέ εκφράζουν απόλυτα,ώς απλό καί δοκιμαζόμενο πολίτη καί θά ήθελα νά πιστεύω,ότι αυτές οί αναρτώμενες
    ''αλήθειες'' σου,δέν υποκρύπτουν
    '' πολιτικάντικη υποκρισία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ζωή... ! Σε συγχαίρω για την σοφία σου!
    Καλά κάνεις. Ποιος ξαίρει μπορεί να σε καλέσει ο ταλαίπωρος λαός να τον σώσεις, Σωτήρα των ψυχών και των σωμάτων ημών!
    Μην ξεχάσεις να πεταχτείς και ως τον κουρέα!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελάτε δείτε στην Βέροια τί γίνετε. Που θέλουν να κατεβάσουν για δήμαρχο ένα πρώην Βουλευτή, ο οποίος κατα την θητεία του στη Βουλή είχε τα περισσότερα αυτοκίνητα απο όλους τους βουλευτές (!), δηλώνει παρόλα ταύτα εισόδημα 6.500 Ευρώ (δικηγόρος!), είναι νομικός σύμβουλος μιας εταιρίας που θέλει να κάνει λατομείο 600 στρέμματα στο Βερμιο (και δεν την αφήνουν οι τοπικές κοινωνίες) και φυσικά, απο πίσω του έχει σαν χρηματοδότη ένα απο τα μεγαλύτερα λαμόγια, τον μεγαλοιδιοκτήτη σούπερ μαρκετ Αρβανιτίδη (και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βέροια).
    Τί άλλο θα δούμε Θεέ μου. Μπράβο Σαμαρά! Άλλα περιμέναμε, άλλα βλέπουμε. Έτσι. Συνέχισε να προωθείς τα λαμόγια και άν δεν καταστρέψεις τη ΝΔ τρύπα μου τη μύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ” Το είπε ο Γ. Παπανδρέου κι όσοι γελούσαν με τα ελληνικά του τώρα δαγκώνονται διότι κάτι ήξερε τελικά περισσότερο.”
    Φυσικά και κάτι ήξερε περισσότερο, αφού η αποστολή του ήταν να παραδώσει τη χώρα και η κυβέρνησή του να γίνει δωσίλογη στους κατακτητές.

    “Ποιοί είναι οι Τσολάκογλου, ας το κρίνει ο λαός” Φυσικά και θα το κρίνει!
    Ένα μεγάλο μέρος του το έχει ήδη κάνει!

    Μετά το δεύτερο επισκεπτήριο της Τρόϊκας, τις συστάσεις και τα εύσημα, τις ανακοινώσεις για μόνιμο γραφείο στην Αθήνα……………..
    Αφού καλώς η κακώς έγινε έτσι γιατί δεν κάνουν και ένα καλό για εμάς?
    Γιατί δεν καταργούν εντελώς την Ελληνική κυβέρνηση και να αναλάβουν και επίσημα αυτοί.
    Τι τις θέλουμε τις μαριονέτες ?
    Τζάμπα λεφτά για να λέμε ότι έχουμε κυβέρνηση ?
    Ας αναλάβει η τρόικα και καλύτερα.
    Αν κυβερνήσουν καλά τι μας πειράζει?
    Αφού δεν είμαστε σε θέση να είμαστε ελεύθεροι.
    Ας αναλάβουν άλλοι και τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ύπατη αρμοστεία του ΔΝΤ στην Ελλάδα”.

    Ύστερα από αυτό, θα δημιουργηθούν τα γραφεία της Κομαντατούρ και της Γκεστάπο.
    Γιωργάκη Παπανδρέου,ή αλλιώς Κουίσλιγκ και Τσολάκογλου,δώσε όση Εθνική κυριαρχία μας απόμεινε,
    στις δυνάμεις κατοχής,που μας έφερες.
    Όσα χρήματα μας έκλεψες,σε μπαι πας και σε χημειοθεραπείες να τα ξοδέψεις.

    Κάποτε υπήρχε νόμος περί εσχάτης προδοσίας,με την γνωστή ποινή. Υπάρχει ακόμα ?
    Ακούει κανείείείείείς?

    ΣΚΑΤΑ ..πασόκ !
    Κυβερνηση ΔΝΤ, χειροτερη απο κυβερνηση Πιουριφοι.
    Αντε παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θαναι,οτι μεινει.

    ΤΑ εναπομείναντα ΖΩΑ
    Καφροσταγονίδια του ΠαSSοκ,
    να πάνε να γραφτούν
    για υπηρέτες, καταδότες και ρουφιάνους που θα χρειαστεί η Κομμαντατούρ SS - Δ Ν Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση