GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεμέλια πρόκρισης έβαλε η ΑΕΚ στο Νταντί...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η ΑΕΚ. Στον π...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η ΑΕΚ. Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της διοργάνωσης, η Ενωση νίκησε μέσα στη Σκοτία την Νταντί Γιουνάιτεντ με 1-0, χάρη σε γκολ του Τζιμπούρ στο 11΄. Οι "κιτρινόμαυροι", πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Με καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του και στο 9΄ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Καφέ, ο οποίος βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε στο πόδι του Γκομίς και κατέληξε στην αγκαλιά του Περνίς. Δύο λεπτά αργότερα η Ενωση προηγήθηκε. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε...
 Σκόκο και Λαγό και μπαλιά του Αργεντινού, ο Τζιμπούρ με κοντινή προβολή έκανε το 0-1.
Η ΑΕΚ συνέχισε και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που ήταν ακίνδυνη επιθετικά, με το παιχνίδι της να είναι αρκετά προβλέψιμο. Οι Σκoτσέζοι έβγαιναν κυρίως από δεξιά και με βαθιές μπαλιές επιχειρούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Ένωσης, που λειτούργησε άψογα με Μανωλά και Δέλλα να "καθαρίζουν" όλες τις φάσεις.
Με μία καλή ευκαιρία για τους "κιτρινόμαυρους" ξεκίνησε το β΄ μέρος. Από σέντρα του Λαγού, ο Λεονάρντο έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Περνίς. Ωστόσο στα επόμενα 10λεπτά οι Σκοτσέζοι πίεσαν την ΑΕΚ. Ήταν λογικό ότι θα αντιδράσουν όντας πίσω στο σκορ. Η Ένωση όμως έδειξε χαρακτήρα. Με τους παίκτες να μαρκάρουν χώρο και μπάλα, έπεφταν δύο και τρεις πάνω στη φάση και σταματούσαν οποιαδήποτε φιλοδοξία της Νταντί Γ. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος η ΑΕΚ ανέβηκε. Ήλεγξε εκ νέου το ρυθμό και προσπάθησε δύο φορές να φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος που... αυτόματα θα σήμαινε και πρόκριση.
Το γκολ δεν ήρθε. Γενικά η ΑΕΚ έδειχνε ένα πρόβλημα στην τελική προσπάθεια με τον Τζιμπούρ να... πουλά κάποιες μπαλιές και δεδομένου ότι ο Λυμπερόπουλος τραβιόταν αρκετά πίσω (έφτανε μέχρι τη σέντρα) προκειμένου να πάρει μπάλα, κλεινόταν και χανόταν η ροή της φάσης. Πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου και κυρίως για μισή ώρα ήταν ο Παναγιώτης Λαγός. Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, να κάνει συνεχώς το overlap, έδινε βοήθειες... παντού.
Το παιχνίδι κυλούσε και η ΑΕΚ κρατούσε το 0-1. Ο Μπάγεβιτς στο 81' κάνει το αυτονόητο και βγάζει από το ματς τον Τζιμπούρ, περνά στο γήπεδο τον Ντιόπ και δείχνει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα. Και το κατάφερε. Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το Νταντί και την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ αρκεί να είναι στοιχειωδώς σοβαρή και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση