GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το έλλειμμα μειώθηκε κατά 39,7%...

Στα 12.097 εκατ. ευρώ, από 20.050 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009, μειωμένο κατά 39,7% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5%...

Στα 12.097 εκατ. ευρώ, από 20.050 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009, μειωμένο κατά 39,7% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5% που προβλέπεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, διαμορφώθηκε το έλλειμμα, σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το επτάμηνο Ιανουάριου-Ιουλίου 2010.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού κινείται εντός...
 των στόχων και των μηνιαίων προβλέψεων του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.
Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του επταμήνου του 2010 οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα πρόσθετα μέτρα που θεσπίστηκαν.
Ο περιορισμός του ελλείμματος από 45,4% το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2010 σε 39,7% το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2010 οφείλεται, όπως επισημαίνεται, τόσο σε μικρή υστέρηση των τακτικών εσόδων, όσο και στη σημαντική αύξηση των δαπανών για τόκους τον μήνα Ιούλιο.
Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 4,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 13,7%.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 10,0%, έναντι στόχου για μείωση κατά 5,5%. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 12,6%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 5,8%, ενώ οι δαπάνες για τόκους μειώθηκαν επίσης κατά 0,2% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,6%.
Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι περιορισμένες κατά 36,3%, ενώ τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 23,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. (πηγή http://www.naftemporiki.gr)

15 σχόλια

  1. E ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ
    ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

    ΚΑΟ ΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ...

    ΜΑ ΠΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ
    Ο ΙΤΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    Η ΓΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΜΠΙΜΝΤΕΜΕΡΓΚ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΔΕΝ ...ΜΙΛΑΕΙ
    ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΑ ΞΑΝΑ 1,60 ?
    ΠΟΣΟ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ? ΜΗΠΩΣ 0.60 ?
    ΟΥΣΤ...ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ...ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ 300...
    ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
    3.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΚΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΕΡΣΙ. (πχ ΟΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Ιταλία
    ονομάζεται Καμόρα, στην Αμερική Μαφία, στην Ελλάδα ΠΑΣΟΚ.

    Οι ηλίθιοι πολιτικοί TOY και οι βλάκες ψηφοφόροι TOY είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον BΑΠΟΡΑΚΙΑ
    ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ....ΑΛΗΤ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΆ ΡΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΆΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ EINAI ΕΦΗΜΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σωστή διατύπωση είναι το ΝΕΟ έλλειμμα που δημιουργήθηκε είναι μειωμένο κατά 7.953 εκατ. ευρώ,είναι 12.097,σε σχέση με πέρυσι που την ίδια εποχή ήταν 20.050 εκατ. ευρώ,έτσι ΠΑΣΟΚάκια?

    Να ξέρει και ο κάθε Έλληνας που σας διαβάζει ότι δεν μειώνεται το έλλειμμα μας σαν χώρα,απλά στερούμε από τον λαό γιατί τα δίνουμε στους τόκους από τα δάνεια, στις τράπεζες και στα οικονομικά ιδρύματα του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Τρόικα δεν αστειεύεται…
    Πριν λίγο ο Γ.Πααπακωνσταντίνου δήλωσε οτι το Υπουργείο Εργασίας θα φέρει νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις διότι η Τρόικα συμπέρανε οτι “το κόστος εργασίας στη χώρα μας είναι υψηλό”.

    Η άποψη μου ;
    επειδή αναμένονται πολλές απολύσεις οι τζουτζέδες-υπουργοί ετοιμάζονται να μειώσουν το κόστος απόλυσης για να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις.
    Ετσι λοιπόν “το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό”.

    Bλεπω και τα δώρα να εξανεμίζονται και στον ιδιωτικό τομέα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ... ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ 55 ΔΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ ΜΑΖΕΨΕ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ 23,7 ΔΙΣ!!!! ΑΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΣΤΩ 13 ΔΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΣ ΟΛΗ Η ΧΡΟΝΙΑ..[ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΔΩΣΕ 50 ΔΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 28 ΔΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΦΑΓΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ] ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ -ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΡΑΝΕ- ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ -ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ -ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΟΛΙΓΑΡΧΗ- ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πακιστανοί ψηφοφόροι, Αμερικανοιρανοί και Ιταλοί σύμβουλοι, Αμερικανίδα μητέρα, Παγκόσμια Διακυβέρνηση, κατά τα άλλα ασκεί τα καθήκοντά του προς όφελος της Ελλάδας και των Ελλήνων.
    χεσε...μέσα με τον Μαλάκα !

    [MNHMOΣΥΝΟ1 + ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ2 (ΔNT) + 22 ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (της Ελληνικής Κυριαρχίας, υπογεγραμμένα από τα κοράκια: Mineiko-Bilderberg και το Σελτζουκο-Μόγγολο.ΕΡΝΤΟΓΑΝ)]

    Εκκρεμεί το 25ο (εικοστό πέμπτο) ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, το έσχατο και το φαρμακερό:

    Το ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ οριστικής εκδίωξης της λαίλαπας ΔΝΤ, από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μια τρυπα στο νερο,δηλαδη τι εκαναν αυτοι οι απιθανοι που μας κυβερνουν? παγωσαν τις οφειλες του δημοσιου στους πολιτες (φπα,επιστροφες φορου κλπ),μας τσακισαν στη φορολογια,χρωστανε σε ιδιωτες,εργολαβους κλπ και περηφανευονται για ενα νουμερο πλασματικο.
    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν δεν μειωθουν οριζοντια οι μισθοι στον ιδιωτικο τομεα κατα 30%τουλαχιστον, η οικονομια μπροστα δεν θα παρει ποτε.

    ειναι η σκληρη αληθεια.

    απο δω το πανε απο κει το πανε, πρεπει να γινει ομως καποτε για να παρουμε μπρος επιτελους.

    Αφου τη φοροδιαφυγη του ιδιωτικου τομεα οπως φαινεται, δεν μπορουν ή δεν θελουν να την χτυπησουν αποφασιστικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και ισοβια φυλακιση μεγαλων φοροφυγαδων μη ξεχνας εε???

    στην αμερικη με φορμες και αλυσιδες τους σερνουν και καλα κανουν.

    εδω μας πουλανε μουρη με τα καγιεν και τα σκαφη.

    σκατα στα μουτρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΟΥΊΖ: ΄Ενα πουλάκι μας σφύριξε στο αυτί και ρωτάμε .Υπάρχει τέως Διευθύνων Σύμβουλος ,των ΕΛΤΑ, που έλαβε ΠΑΧΥΛΩΤΑΤΗ,αποζημίωση 150.000 €, δουλέψτε κορόιδα Ταχυδρομικοί, για να τα κονομάνε τα γιαπάκια χοντρά,και πρέπει να επιστρέψει μέρος από την παχυλώτατη αποζημίωση διότι εν τω μεταξύ, πριν παρέλθει το 18μηνο της ΑΝΕΡΓΙΑΣ του, προσελήφθη σε άλλη Κρατική Εταιρεία, με πολλαπλάσιο μάλιστα μισθό.

    Ρωτάμε τις Νομικές Υπηρεσίες του ΕΛΤΑ, τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, το γνωρίζουν δεν το γνωρίζουν ή κάποιοι σφυρίζουν κλέφτικα;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΘΗΚΕ; ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Κ.Λ.Π. ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΘΗΚΕ; ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΞΕΡΩ. ΑΣ ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση