GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουγγαρία - ΔΝΤ: σημειώσατε 1...

Από το http://diakyvernisi.blogspot.com/   Toυ Μιχάλη Ψυλού Ρεύμα απείθαρχων χωρών φοβάται το ΔΝΤ μήπως δημιουργήσει η Ουγγαρία, όπως απο...

Από το http://diakyvernisi.blogspot.com/
  Toυ Μιχάλη Ψυλού
Ρεύμα απείθαρχων χωρών φοβάται το ΔΝΤ μήπως δημιουργήσει η Ουγγαρία, όπως αποκαλύπτει ο δυτικός Τύπος, μετά την απόφασή της να φορολογήσει τις τράπεζες παρακάμπτοντας τις οδηγίες του μισητού διεθνούς οργανισμού. Χωρίς αντίκρισμα αποδείχτηκαν οι απειλές για καταστροφή της χώρας.
Δεν πάει ένας μήνας που ο δεξιός ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ούρμπαν τόλμησε να πεί ένα κατηγορηματικό «όχι» στις αξιώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της...
Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Αντίθετα, η -δεξιά επαναλαμβάνω- κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να επιβάλει για τρία χρόνια έκτακτη εισφορά ύψους 0,45% στον τζίρο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, υποχρεώνοντας τις τράπεζες να καταβάλουν 700 εκατομμύρια ευρώ και να γλιτώσουν έτσι οι απλοί πολίτες ενδεχόμενα νέα μέτρα.
«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητά μας», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Ζόλταν Κσελφάβαι. «Μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας, η. λιτότητα δεν μπορεί να είναι η λύση» πρόσθεσε!
Το ΔΝΤ και η ΕΕ απέρριψαν κατηγορηματικά τη λύση της φορολόγησης των ουγγρικών τραπεζών -οι περισσότερες εκ των οποίων άλλωστε ανήκουν σε δυτικοευρωπαικές τράπεζες, κυρίως αυστριακές- και αποφάσισαν να μη χορηγήσουν στην Ουγγαρία την τελευταία δόση των 5,5 δισ. ευρώ που απέμεναν από το δάνειο των 20 δισ. που είχαν εγκρίνει στη Βουδαπέστη το 2008.
Το σύνολο σχεδόν του δυτικού Τύπου είχε φρίξει με τη στάση αυτή του Όρμπαν, προβλέποντας ούτε λίγο ούτε πολύ την καταστροφή της χώρας. Το εξοργιστικό είναι ότι η εκβιαστική στάση του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν βασίζονται, έστω και τυπικά, σε κάποια «αποτυχία» της Ουγγαρίας να πιάσει τους στόχους που της είχαν επιβάλει πριν καν αναλάβει την εξουσία η κυβέρνηση Όρμπαν. «Το έλλειμμα της Ουγγαρίας είναι μόλις 3,8% του ΑΕΠ» γράφει το γαλλικό περιοδικό Μαριάν. Και προσθέτει με έκδηλη οργή: «Το ποσοστό αυτό προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα ελλείμματα των χωρών μελών της Ευρωζώνης είναι από 5 έως και 12%»! Απλώς,τα «γεράκια» του ΔΝΤ και της ΕΕ επιχείρησαν να εκβιάζουν τους Ούγγρους γιατί φοβούνται μήπως δημιουργηθεί ρεύμα .απείθαρχων κρατών!
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης το ομολόγησαν απερίφραστα: «Ο αγώνας στην Ουγγαρία αντανακλά μια μεγαλύτερη μάχη που αναμένεται να δοθεί το επόμενο έτος, καθώς οι περισσότεροι ευρωπαίοι πολιτικοί που επιδιώκουν να επιβάλουν τη δημοσιονομική πειθαρχία, αντιμετωπίζουν όλο και πιο απείθαρχους πολίτες». Στο ίδιο μήκος κυματος και οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς: «Το ΔΝΤ θα πρέπει να κρατήσει σκληρή γραμμή στην Ουγγαρία γιατί πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε άλλες κυβερνήσεις που θα έμπαιναν στον πειρασμό να φλερτάρουν με την απειθαρχία».
Και όμως! Η καταστροφολογία δεν πέρασε. «Παραδόξως», γράφει η γαλλική Μοντ, «η επίδειξη δύναμης του Όρμπαν με το ΔΝΤ δεν προκάλεσε τον πανικό των επενδυτών. Το φιορίνι μπορεί να υποτιμήθηκε κάπως, αλλά η χώρα εξακολουθεί να δανείζεται χωρίς πρόβλημα από τις αγορές. Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρά συμφέροντα τους τελευταίους δύο μήνες και μέχρι στιγμής φαίνεται να κερδίζει - παρά τις τεράστιες αντιδράσεις που προκαλεί» λέει ο οικονομολόγος Μαρκ Γουέισμπροτ, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Ερευνας.
Ακόμη και τα γεράκια του ΔΝΤ παραδέχονται την ήττα τους, χωρίς φυσικά να πάψουν να απειλούν. «Ναι, προς το παρόν η Ουγγαρία δεν μας χρειάζεται», λέει ο Κριστόφ Ρόζενμπεργκ, επικεφαλής της αντίστοιχης τρόικας στη Βουδαπέστη. «Το 2011, όμως το κλίμα θα μπορούσε να αλλάξει απότομα στις αγορές», συνεχίζει απειλητικά.
Η Ουγγαρία -με τους Σοσιαλιστές στην κυβέρνηση- έζησε τέσσερα χρόνια εξοντωτικής λιτότητας και όντως το έλλειμμα μειώθηκε από 9 σε 3,8% του ΑΕΠ. Με τα μέτρα αυτά όμως η ανεργία αυξήθηκε από 7% το 2007 στο 12% σήμερα και η οικονομία βυθίστηκε στο χάος. Και όμως οι Σοσιαλιστές παραμένουν αμετανόητοι, αν και συνετρίβησαν στις πρόσφατες εκλογές. Σε πλήρη ταύτιση με το ΔΝΤ ο Πέτερ Ότσκο, υπουργός Οικονομικών της προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε την κυβέρνηση Όρμπαν να αλλάξει στρατηγική και να ακολουθησει τις επιταγές του ΔΝΤ. Αυτό θα πει υπηρετικό προσωπικό.

11 σχόλια

  1. ΩΧ..............Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΡΑΒΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ !
    ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ !"£$%&//((?)= Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ελληνες σοσιαληστές δεν θα κάνουν τίποτα ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά, λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τον Γιώργο”

    Η λιτότητα και οι περικοπές είναι για αυτούς που πληρώνουν φόρους: μισθωτούς και συνταξιούχους.
    Οι υπόλοιποι δεν αγγίζονται. Πόσο μάλλον οι πολιτικάντηδες και τα κομματόσκυλα τους “σύμβουλοι”.(Βλ. Μπένυ αραχτό στο κότερο. Ποιά κρίση;)

    Το κωλοχοντρο καμπουρωτο εκτρωμα βενιζελος ακομα κανει διακοπες σε εκεινο το σκαφος...
    ακολουθωντας το παραδειγμα του αυτιστκου διανοητικα καθυστερημενου αντιπαλου του γα την αρχηγια παπανδρεου ?

    Το ΓΟΥΡΟΥΝΟΕΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    έσπασε το ρεκόρ ΘΑΝΑΤΩΝ !
    ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ στο προστασίας
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΦΩΦΩ
    στο υπουργείου ΘΑΝΑΤΟΥ του πασοκ ;

    O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΧΑΡΟΣ...ειναι καλά στον 4ο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μεγαλυτερη απατη ειναι τα σοσιαλιστικομμουνιστικοαναρχικα κλπ κλπ κινηματα και κομματα. Στην πρματικοτητα ειναι εβραικες πεμπτοφαλαγγιτικες οργανωσεις που τυλιγουν το ποπολο σε συνθηματα, και υποσχεσεις παγιδες. Η πραγματικοτητα ειναι μια, και δεν ειναι ουτε δεξια ουτε αριστερη, απαιτει πιθαρχια σε κανονες, και δουλεια. Απαιτει ανθρωπους να ηγουνται, που ομως θα ειναι καταξιωμενοι επιχειρηματιες και πατριωτες και οχι πρακτορες και τσουτσεκια του καθε απατεωνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να πάρει μαθήματα και το δικό μας βλήμα και να δει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι αδιέξοδα κτλ. Έξοδος από το ευρώ, άρνηση του χρέους κι έλεγχος στις ροές κεφαλαίων είναι εναλλακτική που μπορεί να δόσει πνοή στην νεκρή οικονομία μας. Φορολογία 50% των τραπεζών, επαναφορά δασμών σε όσους τομείς έχουμε ακόμα παραγωγή μπας και διασωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμάτε κανείς τον Καρατζαφέρη που διαμαρτυρόταν στη βουλή που θα φορολογηθεί για τα περιουσιακά του που με ιδρώτα δημιούργησε?

    Από την άλλη υπέρμαχος της προσφυγής στο Δ.Ν.Τ. και συνεργάσιμος για την προαγωγή του πολίτη στην "προστασία" των τραπεζιτών με τα διαθέσιμα λογιστικά αθροίσματα προς αυτές!
    αντί για τη φορολόγηση τους, είπε κανείς ότι είναι δεξιός? μάλλον υπέρμαχος ΥΠΕΡ-σοσιαλιστής των τραπεζιτών είναι κι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εμείς με τον ανεπρόκοπο ταγό στέλεχος πολυεθνικής ο οποίος προσπαθεί να πάρει προαγωγή γλείφοντας τ΄άφεντικά τους εξ Αμερικής. Μακριά όλοι απ΄τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ. Καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που τον ψήφισα. Μόνο ο Σαμαράς πλέον εκπέμπει φως στο τούνελ αλλά πρωτίστως πρέπει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα του και να διώξει άφοβα τα κοπρόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "...μετά την απόφασή της να φορολογήσει τις τράπεζες παρακάμπτοντας τις οδηγίες του μισητού διεθνούς οργανισμού"


    ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;;;



    ΑΚΟΥ , ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


    ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να η ειδηση: Δημευθηκε η περιουσια αυτων των εφοριακων που δεν ειχαν υποβαλλει ποτε φορολογικη δηλωση!!! Οχι νομιζαν οτι παιζει η Ελληνικη Πολιτεια. Να μαθουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στον Ούγγρο Πρωθυπουργό (μέχρι σήμερα τουλάχιστον γιατί από κωλοτούμπες στην πολιτική χορτάσαμε). Θέλει γερό στομάχι για να αγνοήσεις τις απειλές των διεθνών απατεώνων και των ελεγχόμενων από αυτούς ΜΜΕ για σεισμούς, λοιμούς, λιμούς, ασθένειες, τυφώνες κλπ κλπ που θα σου συμβούν αν αγνοήσεις τις απειλές τους. Θυμάστε και σε εμάς τι θα πάθαινε η Κύπρος αν δεν ψήφιζε το έκτρωμα του Ανάν; Κανονικά το νησί δεν έπρεπε να υπάρχει σήμερα. Το ίδιο σοβαρή ήταν η εντεταλμένη δημοσιογραφία και οι διεθνείς σοβαροφανείς οργανισμοί τύπου WHO στο θέμα της γρίπης των χοίρων. Πάλι τον φόβο έσπερναν.
    Αυτά να τα θυμόμαστε κάθε φορά που διαβάζουμε άρθρα-σκουπίδια των εξωνημένων δημοσιογράφων και οικονομικών "επιστημόνων" για την αιώνια τιμωρία της κολάσεως που μας περιμένει αν δεν καθήσουμε σαν πρόβατα να μας κατακλέψουν οι χρηματοδότες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάβαζα σε διάφορα site, ότι με αεροπλάνα ρίχνουν κάποια χημικά με τα οποία ελέγχουν τις αντιδράσεις του κόσμου και έλεγα είναι δυνατόν?, τώρα αρχίζω να το πιστεύω, μια κλίκα ξεπουλάει τη χώρα και κανείς δεν αντιδρά η μάλλον αντιδρά με το πληκτρολόγιο του pc του,ο κ. Παπανδρέου πήρε την εξουσία λέγοντας πολλά ψέματα συνεχίζει να λέει ξεδιάντροπα, μου έκοψε τη 13 και 14 σύνταξη και με το λάφκα (παλιότερα είχε χαρακτηρισθεί αντισυνταγματικό αυτό)μου μείωσε την σύνταξή μου, παράλληλα, πήρε ένα σορό συμβούλους και τους πληρώνει απο τα κομμένα της σύνταξής μου,αν είναι ανίκανος και θέλει ένα στρατό συμβούλων για να τον συμβουλεύουν, να βγεί να το πεί και να παραιτηθεί, οχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες μας και η ανοχή έχει τα οριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση