GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρώην υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης πίσω από το σχέδιο με το μεγάλο deal της Πειραιώς!

Εχει πάει σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς. Είχε προσπαθήσει να πουλήσει το Τ. Ταμιευτήριο ως υπουργός και προ επταετίας , στην Eurobank, αλ...

Εχει πάει σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς. Είχε προσπαθήσει να πουλήσει το Τ. Ταμιευτήριο ως υπουργός και προ επταετίας , στην Eurobank, αλλά απέτυχε

Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ρόλο συμβούλου έχει αναλάβει εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, στην Τράπεζα Πειραιώς ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος ήταν (παντοδύναμος) υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση του Κ. Σημίτη - και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του και επίδοξους, σε κάποια φάση, διαδόχους του στον "εκσυγχρονιστικό" χώρο του ΠΑΣΟΚ...
Αυτός είναι ο πρώην υπουργός ο οποίος ασχολήθηκε, όλο αυτό το διάστημα, με...
 το να προετοιμάσει την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του Ταχ. Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία υποβλήθηκε σήμερα από τον κ. Μιχάλη Σάλλα.
Μάλιστα, ο κ. Χριστοδουλάκης είχε προσπαθήσει και ως υπουργός Οικονομίας να προχωρήσει στην πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - μόνο που τότε το "φλερτ" γινόταν με την Eurobank του κ. Λάτση. Το σχέδιο του κ. Χριστοδουλάκη αυτό δεν προχώρησε, τότε, λόγω ενδοκυβερνητικών διαφωνιών. Δείχνει να προχωράει τώρα που είναι σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο κ. Χριστοδουλάκης είχε εκλεγεί το 2004 βουλευτής Χανίων, το 2007 απέτυχε και στις τελευταίες εκλογές δεν έθεσε υποψηφιότητα.

30 σχόλια

  1. καλά ρε αλήτες, πάτε καλά !!!!
    ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ .
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ .

    Για άλλη μια φορά επι κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ πάει για ξεπούλημα το ΤΤ.

    Ντροπή και αίσχος για έναν τέτοιο ΓΙΓΑΝΤΑ.Είναι επι τέλους καιρός να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος.
    Αυτός ο γίγαντας έγινε με την εμπιστοσύνη των πολιτών και την αγάπη των υπαλλήλων του ΤΤ.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ
    ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ
    ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΑΚΗ
    ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
    ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
    ΤΗΣ ΟΝΕ
    ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
    ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΑΛΗΤΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι έβγαλαν ΗΔΗ «χοντρά» λεφτά;

    Το γεγονός ότι στο σύστημα ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν υπήρχαν πολλοί «αλογομούρηδες’, κοινώς παίκτες του Χρηματιστηρίου, είναι γνωστό από τις ιστορικές εκείνες ημέρες της Σοφοκλέους. Κάποιοι έπαιζαν, κέρδιζαν και πλούτιζαν αφού είχαν εσωτερική πληροφόρηση.
    Ότι θα συνεχίζονταν τα “πράσινα” παιχνίδια και τις ημέρες αυτές της… διαφάνειας και της ηθικότητας δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν το περιμέναμε.

    Δεν είμαστε δικαστές, ούτε μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιους χωρίς χαρτιά. Ωστόσο, δεν σας παραξενεύει όλη αυτή η υπόθεση με την Πειραιώς και την ανακοίνωσης πρότασης για ΤΤ και ΑΤΕ;
    Από την Τετάρτη το βράδυ υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι τρέχει στον τραπεζικό κλάδο.

    Μάλιστα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τη Βουλή έδινε στην ουσία εντολή στις τράπεζες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. “Είναι επείγον να γίνουν στρατηγικές κινήσεις από όλες τις τράπεζες. Χρειαζόμαστε λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες” είπε από το βήμα της Βουλής.
    Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών στη σημερινή ανακοίνωσή του λέει ότι η πρόταση Σάλλα είχε κατατεθεί από την Τετάρτη στο υπουργείο, την γνώριζαν δηλαδή αρκετοί.

    Λοιπόν, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε σήμερα 21% και συνολικά από χθες 23%. Η Πειραιώς συνολικά ανέβηκε στο χρηματιστήριο γύρω στο 13% ενώ η ΑΤΕ πήρε 6,5%.
    Αν λοιπόν κάποιος που γνώριζε ότι κάτι θα ανακοινωθεί από την Τετάρτη το βράδυ και “έσπρωξε” καμιά 500αριά χιλιάδες ευρώ στα τρία αυτά χαρτιά σήμερα μετράει τα κέρδη του και περιμένει.

    Τυχαίο; Δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΧΡΙΣΑΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΧΡΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νεα

    εχουν παθει πλακα τα φλωρια που δουλεβουν τον Γιωργο
    Αυτος ο βλακας ο Γερουλανος εκανε περισσοτερη ζημια για τον Καραγκιοζη αποτι η ΟΥΝΕΣΚΟ

    αν ακουσετε τις δηλωσεις γερουλανου θα χαζεψετε

    το παιδι ειαι πολυ βλακαςκαι οθωμανος πολιτης μαλλον

    Να παραιτηθει ο υπουργος πολιτισμου ειπε ο δρ Κουτσουκος!

    Αντι-οθωμανοι

    15 Ιουλ 2010 7:22:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτος ο μαλακας και αν εκανε αλχημειες και μαγειρεματα στα οικονομικα στοιχεια.

    θα ητανε μεσα με τρις ισοβια σε αλλη σοβαρη χωρα.

    εδω φυσικα ειναι ελευθερος και τον πληρωνουμε κιολας..

    γεια σου ελληνικε λαε, ξυπνιε και λεβεντη....γαμησε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ

    κ Πρωθυπουργέ,


    Σας πληροφορούμε ότι το Ντιλ του κ. Σάλλα ''αχυράνθρωπου'' του Βαρδινογιάννη και ΤΩΝ λοιπών Εφοπλιστών με σύμβουλο τον αποτυχημένο κ Νικ. Χριστοδουλάκη των εκσυχρονιστών με το Ελληνικό Δημόσιο για την αγορά του ΤΤ, των ΕΛΤΑ εμμέσως ΚΑΙ της ΑΤΕ θα αποτελέσει τη θρυαλίδα για να πέσει η κυβέρνησή σας, η οποία τελικά πήρε την ψήφο μας και ερήμην μας αφού αφαίμαξε τα εισοδήματα μας ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ και δέχεται ασμένως την πρόταση του ''ΠΡΑΣΙΝΟΥ''αχυράνθρωπου Τραπεζίτη για εξαγορά των τριων Δημόσιων Τραπεζικών ομίλων της χώρας.
    Τι προσφέρει αυτός ο κύριος και το Βαρδινογιανέικο ,το πινάκοιν της φακής των 701 εκατομμυρίων €.
    Οι πολίτες που σας ψηφίσαμε διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση '' αν ξεπουλήσετε τη δημόσια περιουσία χωρίς διαγωνισμό και με αδιαβλητη διαδικασία'' θα πατε όλοι μέσα .
    Τέλειωσαν τα ψέμματα κύριοι της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που ασμένως συνηγορείτε.
    ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ''ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ''.
    Βαλάτε αυτόν τον ανεκδιήγητο Σαχινίδη να πεί τι ''ότι παίρνετε προσφορές ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας στα λαμόγια''.
    Θαρθει σύντομα ο λογαριασμός στην κάλπη
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τελειώσει στη συνείδηση του λάού, Νέες δυνάμεις έρχονται στο προσκήνιο και είναι έτοιμες να αποδόσουν τα του καίσαρος τω καίσαρι κύριοι.
    Απο πολλού χρόνου διάφοροι εμμετικοί τύποι στους ομίλους ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΤ καταστρώνουν το σχέδιο του ξεπουλήματος στον Βαρδη Βαρδηνογιάννη .
    Ηδη ειναι γνωστό ότι τα λαμόγια των ιδιωτικών τραπεζών τις έχουν καταβαραθρώσει .
    Αυτή τη στιγμή η μόνη υγειής Τραπεζα το ΤΤ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ του λαού ένα δις € ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ τις υπόλοιπες τράπεζες που βούλιαξαν στα χρεη .
    Προχωρείστε λοιπόν το ΝΤΙΛ είστε τελειωμένοιθυμάστε τις πέτρες... έρχονται μετά την φθινοπωρινή κάλπη.
    ΧΕΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    των Σοσιαλ-νεοφιλελευθερων πολιτικών απατεώνων.
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ κ ΣΑΛΛΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΡΙΧΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    χα χα χα
    Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟΣ!!!
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ.
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΣΙΦΟΥΝΑΣ
    ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακούγεται, «η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων» γράφει ο Καβάφης.


    
Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η ελληνική ...
κοινωνία. Το ποδόσφαιρο και η προσμονή των θερινών διακοπών καταπαύουν, κατασιγάζουν προς ώρας την οργή και την σωρευμένη αγανάκτηση. Όταν όμως έλθει το φθινόπωρο και ο δαπανηρός χειμώνας, τι θα συμβεί; Όταν θα πολιορκείται το σπιτικό από λογαριασμούς, πετρέλαια και φροντιστήρια παιδιών, οι οικονομικοί χαλκάδες και οι πνιγηρές αλυσίδες που απελπίζουν τον κόσμο, ποιος εγγυάται την ηρεμία;
    

Τότε θα ξεβραστεί η πραγματική κρίση, θα βιώσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. «Τα ακαθαρτότερα στοιχεία» της κοινωνίας που επιπλέουν τόσα χρόνια «εν είδει εξαφρίσματος» (=αφρός) επί της επιφανείας, που κυβερνούν φλυαρούν και κλέπτουν ασυστόλως την Ελλάδα» (Ροΐδης) είναι τα πρώτα που, θα κριθούν και θα καταδικαστούν.

    
Φαύλοι και ευτελείς πολιτικοί, δημοσιογράφοι – σαλιγκάρια που εξυμνούν την εξουσία, τηλεπώνυμα νούμερα, διαφθορείς του λαού, ψευτοεπιχειρηματίες δανειοσυντήρητοι λυμεώνες του δημόσιου χρήματος, γι’ αυτούς έρχεται δριμύς ο χειμών. «Ει μη ταχέως απολλώμεθα ουκ αν εσώθημεν», αν δεν καταστραφούμε «ταχέως», δεν θα σωθούμε, λέει ο αρχαίος λόγος.

    
Διακόσια χρόνια μετά την απελευθέρωση το ελληνικό κράτος, το κράτος της εξάρτησης, της οικογενειοκρατίας, του θεσιθηρισμού των «ημετέρων», της στυγνής κομματοκρατίας, της περιφρόνησης των «πατρίων», πτωχεύει, χρεοκοπεί πολιτικά, πνευματικά, οικονομικά. Ήλθε, μάλλον, η ώρα της κοινωνικής, της λαϊκής επανάστασης. Ο βρώμικος, ο ρυπαρός αφρός που επικάθησε στην επιφάνεια της πατρίδας και την κατέστρεψε, θα οδηγηθεί στην φυσική του κατάληξη: στον υπόνομο.

Αυτό νομοτελειακά θα συμβεί, όλοι το προβλέπουν.
    
Η χρεοκοπία, «το δυστυχώς επτωχεύσαμεν» υπάρχει κατ’ ουσίαν προ πολλού. Αναβλήθηκε για λίγο, διότι οι Προστάτιδες Δυνάμεις – συμμορίες τύπου ΔΝΤ, τρόικας και Ε.Ε. έδωσαν παράταση ζωής στον εν ληθάργω Βαλκάνιο παρία για να «κλείσουν» κάποια θέματα.



    Αναβολή της πτώχευσης, κολακείες και χαζοχαρούμενες γαλιφιές μέχρι να υπογραφούν οι προδοσίες. Στη συνέχεια οι προδότες είναι άχρηστοι.

Δεν θα προλάβουν όμως. Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Αναμένεται η θρυαλλίδα…"


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

    ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ:

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !

    -Τα διόδια στις εθνικές οδούς.
    Αρνούμαι και να υπογράψω τη δήλωση μη-πληρωμής.

    -Τις τράπεζες και τους τοκογλύφους.
    Η υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας και η κρίση οφείλονται σε αυτές που ποντάρησαν στην κρίση για να μας κλέψουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

    -Τα εισαγόμενα σκουπίδια των supermarket.
    Αγοράζω ελάχιστα και ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    -Τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
    Θεωρώ τη μεγαλύτερη ηλιθιότητα να μιλάω στο κινητό.

    -Τους νταβατζήδες των καυσίμων.
    Κινούμαι ελάχιστα με το ΙΧ μου.

    ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΦΕΣΩΝΩ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστοδουλάκης – Σάλλας το τέλειο δίδυμο
    Μαζί και οι δυο τάξανε τον κοσμάκη ότι θα πάει 7000 μονάδες το χρηματιστήριο και έτσι αγόραζε ο κοσμάκης μετοχές και αυτοί πουλούσαν και οικονομαγάνε και ο κοσμάκης δεν είχε τι να τις κάνη και τις έβαζε στον κάλο του ……..
    Τώρα λένε δια των παπαγάλων θα γίνει συγχώνευση τραπεζών και αγοράστε μετοχές γιατί θα ανέβουνε και τα τα οικονομήσετε .
    Αυτοί θα τις ξεφορτωθούν τις μετοχές με μεγάλο κέρδος ,
    Και ο κοσμάκης θα τις βάλει πάλι στον κάλο του .
    Η ίδια ιστορία .
    Ξεχάστε τα ασφαλιστικά και πιάστε τα χρηματιστηριακά ……………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Σάλλα τον έφτιαξε ο θ .Καρατζάς της Εθνικής τράπεζας δώνοντας του εγγυητικές επιστολές
    και έτσι αγόραζε ο πράσινης Σάλλας τις τράπεζες
    με αέρα κοπανιστό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΡΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ...
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ.
    ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΤΑ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ...
    ΑΠΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ...
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκανδαλο

    Ερωτηση
    Σε καθε δανειο που Υπογραφει ο
    Παπακωσταντινου περνει ΝΟΜΙΜΗ προμηθεια 2 %

    Αληθεια???

    τοτε ζητω η ΚΡΙΣΗ

    κουφαλα κλεβεις νομιμα τα βλακομουτρα που σε βαλαν εκει.

    Τοτε σκοπιμα μας εβαλε στο ΔΝΤ για να περνει την νομιμη προμηθεια!

    Δηλ. 2,2 δις προμηθεια στην τσεπη του!!!

    Γιαυτο κατεστρεψε τη χώρα!!

    Πασοκοι

    Καταλαβατε την κομπινα??

    Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η πρόταση εξαγοράς της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ και του ΤΤ δημιουργεί ένα τεράστιο πολιτικό αλλά και οικονομικό σκάνδαλο αφού σπεύδει να ικανοποιήσει κατευθύνσεις πλήρους αποδυνάμωσης της παρέμβασης του κράτους αλλά και να εξυπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Τη στιγμή μάλιστα που ακόμα η ικανότητα διάθεσης ρευστού από τους επίδοξους αγοραστές είναι αμφισβητούμενη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δάνεια 350 εκ. ευρώ στο ΤΤ που λήγουν τέλος του Ιουλίου ενώ έχει δανειστεί από την ΑΤΕ στη διατραπεζική 200 εκ. ευρώ περίπου.

    Αυτή η εξαγορά, αν γίνει, θα έχει ως συνέπεια να χάσει το Δημόσιο το σύνολο της αυτοτελούς συμμετοχής του στο τραπεζικό σύστημα.

    Με τον τρόπο αυτό το Ελληνικό Δημόσιο θα απεμπολήσει ένα ουσιαστικό εργαλείο παρέμβασης στον τραπεζικό χώρο για το κοινωνικό συμφέρον και για ουσιαστικές λειτουργίες της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η προστασία των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

    Η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για δημιουργία Δημοσίου Πυλώνα μέσω της Εθνικής, Αγροτικής και Τ.Τ είχε σαφείς στόχους δέσμευσης των τραπεζών για ουσιαστικές μειώσεις των επιτοκίων και συνέχιση της χορήγησης κεφαλαίων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να μην υποχωρήσει ο ρυθμός ανάπτυξης.

    Με τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που έχει δοθεί στις ιδιωτικές τράπεζες από το κράτος δεν επιτρέπετε να μιλά κανένας για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες χωρίς την έγκριση και εξασφάλιση των συμφερόντων που πρέπει να υπηρετεί το κράτος, δηλαδή την κοινωνία.

    Στην περίπτωση εξαγοράς της Αγροτικής ουσιαστικά παραδίδεται το σύνολο σχεδόν της περιουσίας των αγροτών στα ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα σε εποχή μεγάλης κρίσης της γεωργίας, όπου ελάχιστοι φορείς έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών τους.

    Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες κατανοούν τους κινδύνους καθώς και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την απασχόληση που προδιαγράφονται από αυτή την κίνηση και θα αγωνιστούν κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτές τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΞΩ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑ
    ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!!!!
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ;
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ !!!!!
    ΕΞΩ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΝΟ ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διαδήλωσαν οι Τσάμηδες το Σαββατοκύριακο μέχρι τα σύνορα στο Μαυρομάτι και απειλούν!!!
    Ντασαμίρι Ταχίρι : «Τον επόμενο χρόνο στην Ηγουμενίτσα»!!!


    Την επέτειο της δήθεν γενοκτονίας τους τίμησαν την όλη την προηγούμενη εβδομάδα το πρωί οι Τσάμηδες, με πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Αγίους Σαράντα και με πορεία που πραγματοποίησαν προς τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Σαγιάδας.

    Για μια ακόμη φορά λοιπόν - γίνεται συχνά αυτό τον τελευταίο καιρό- ήχησαν τα… τύμπανα του Αλβανικού εθνικισμού!

    Ο φετινός εορτασμός είχε, όμως, και μια προκλητική ιδιαιτερότητα.
    Οι εκδηλώσεις και η πορεία στηρίχθηκαν από τον Δήμαρχο των Αγίων Σαράντα Έντμοντ Γκιόκα, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τις ψήφους των Ελλήνων κατοίκων της πόλης, αφού τον είχε προτείνει για το δημαρχιακό αξίωμα και η «Ομόνοια»!
    Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της μεγάλης Αλβανίας και κατά της Ελλάδας και διεκδικώντας τις περιουσίες, αλλά και την επιστροφή τους, οι Τσάμηδες απέδειξαν και πάλι ότι δεν το… βάζουν εύκολα κάτω.

    Αφ’ ενός, υποστηρίζουν κάποιοι, υποκινούνται ή στην καλύτερη περίπτωση γίνονται ανεκτοί από την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα.
    Αφετέρου, συνδέονται και επικοινωνούν με τους Αλβανούς εθνικιστές του Κοσσόβου και των Σκοπίων.

    Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος της Αλβανίας κ. Ιντρίζι επισκέφθηκε πρόσφατα το Κόσσοβο, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΜ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ !!!
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ 9:17

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΟΨΤΕ ΦΑΤΣΑ ΠΑΝΒΛΑΚΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.youtube.com/watch?v=msiFbiGVr9Y


    παλιοκαργιόλη η επόμενη εξεταστική θα είναι για σένα!

    στη φυλακή όλοι ρεεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς 11.16.00πμ.
    Πανβλακωδης και πανηλιθιος ο Χριστοδουλακης?
    Δε νομιζω......
    Απληστος και αδιστακτος για χρημα και εξουσια, οπως οι περισσοτεροι πολιτικοι που εχουν περασει απο υψηλα κυβερνητικα ποστα, πολυ πιθανο.
    Αυτοι που τον ψηφισαν ομως στις εκλογες χωρις να εχουν καποιο ουσιαστικο αντικρυσμα (ρουσφετι, διορισμο στο Δημοσιο, κ.α) πρεπει να αισθανονται σιγουρα εντελως μαλακες τωρα....
    Παντως δεν αποκλειεται η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ προταση της Πειραιως να εχει ως στοχο ενα μινι χρηματιστηριακο ραλλυ, που θα ενισχυσει εμμεσα τα ταμεια των εμπλεκομενων τραπεζων.
    Το σιγουρο ειναι οτι οι τραπεζες στην Ελλαδα θα συγχωνευθουν, γιατι δεν υπαρχει πλεον σαλιο στην αγορα και οι επισφαλειες ολοενα και μεγαλωνουν.
    Και να μη γινει αυτο τωρα θα λαβει πραξη στο προσεχες μελλον.
    Επισης μην ξεχναμε οτι το ΔΝΤ οποτε δανειζει οποιοδηποτε κρατος, φροντιζει ουτως ωστε να παρει πλουτοπαραγωγικο πλουτο σε οσο το δυνατον χαμηλοτερη τιμη. Για αυτο και η Αγροτικη Τραπεζα, και τα ΤΤ, και ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ οπως και αλλοι κρατικοι οργανισμοι, ειτε κερδοφοροι, ειτε με τεραστια περιουσια, εχουν μπει στο προγραμμα να πουληθουν κοψοχρονια. Και αυτο ειναι κανονικο ΕΓΚΛΗΜΑ, στο οποιο εχει ηδη δωσει τη συναινεση του ο ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 15 Ιουλ 2010 9:17:00 μ.μ.

    φοβερος! τον διαβαζεις και βγαζεις το αχτι σου!
    φιλε τα ιδια λεει το 90% του ελληνικου λαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σύμφωνα με τα στοιχεία μπήκαν 60.000 λουκέτα στην αγορά. Άρα ανθεί ο κλάδος κατασκευής κλειδαριών και κλειδιών.
    Η αναδιανομή του πλούτου σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο θα μας βγάλει από την κρίση, είπε ο Γιώργος. Κι αν δεν γελάσατε δεν έχετε χιούμορ.
    Αυτά τη βαθιά φιλοσοφημένη οικονομική άποψη την σκέφτηκε μόνος του ή είχε την ευφυή συνδρομή του Λοβέρδου;
    Μπορείτε σας παρακαλώ κύριε Γιώργο να μας αναδιανέμετε μέρος των χορηγιών Τσουκάτου και Μαντέλη γιατί δεν μπορούμε να πληρώσουμε ενοίκιο και ΔΕΗ;

    το ψάρεψα στο antinews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν είναι μόνο αυτός. Ο Πανταλάκης, που τώρα διευθύνει την Αγροτική, μέχρι να πάει εκεί ''έτρεχε'' τη Τράπεζα Πειραιώς. Και αυτό είναι που κάνει εντύπωση. Μήπως είναι ένα προαποφασισμένο σχέδιο και εμείς ψάχνουμε μνημόνια και συγκυρίες κ.λ.π. κ.λ.π. ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Καρατζαφέρης τι ρόλο παίζει εδώ, καταλαβαίνει κανείς? Τον θυμάμαι να λέει για δυνατή κρατική τράπεζα για να μετριάσει την αισχροκέρδια των ιδιωτικών τραπεζών. Μήπως δεν θυμάμαι καλά. Γιατί τώρα ήταν ο πρώτος που χειροκτότησε την εξαγορά της ΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙ ΣΙΜΗΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΛΜΑΝΤ ΣΑΚΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση