GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρκος υπήκοος ο Καραγκιόζης...

Τούρκος υπήκοος ορίστηκε και επίσημα πια από την UNESCO ο ήρωας του θεάτρου σκιών, ο Καραγκιόζης!!! Ύστερα από μακρά διαμάχη Τουρκίας - Ελ...

Τούρκος υπήκοος ορίστηκε και επίσημα πια από την UNESCO ο ήρωας του θεάτρου σκιών, ο Καραγκιόζης!!!
Ύστερα από μακρά διαμάχη Τουρκίας - Ελλάδας σχετικά με την καταγωγή του, πριν από ένα χρόνο,  το 2009, υποεπιτροπή της UNESCO αποτελούμενη από εκπροσώπους της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας, εξέτασε εισήγηση που υποβλήθηκε από το...
 Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία οι δύο ήρωες του θεάτρου σκιών, Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης θεωρούνται γέννημα –θρέμμα της Τουρκίας.
Το τουρκικό υπουργείο ξεκίνησε τη διαδικασία αυτή μετά από αίτημα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διεκδίκηση του πρωτότυπου των δύο παραδοσιακών φιγούρων.
Η υποεπιτροπή της UNESCO είχε αποφασίσει πέρυσι να δώσει την τουρκική υπηκοότητα στον Καραγκιόζη και αυτή η απόφαση επικυρώθηκε τώρα από την αρμόδια επιτροπή.

19 σχόλια

  1. Γκρίζες ζώνες διατρέχουν και την άλλη πολυδιαφημισμένη επένδυση, του Κατάρ στο «ενεργειακό κέντρο» του Αστακού.
    Η επένδυση υποτίθεται ότι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου, σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, θερμοκήπιο άλγης για βιοκαύσιμα και σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Το όφελος για το δημόσιο είναι ταμειακά μηδενικό, ενώ για τη δημόσια γη, τη Βιομηχανική Περιοχή που μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία, μόνον οι τράπεζες θα εισπράξουν 200 εκατ. ευρώ έναντι δανείων του προηγούμενου επενδυτή που «έκαψε» το έργο. Για την επένδυση χορηγήθηκαν με διαδικασίες εξπρές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, κατά παρέκκλιση υπουργικής απόφασης για τις χρήσεις γης. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία του Αστακού (στην οποία, πλην του Κατάρ συμμετέχουν λιβανέζικη αλλά και γερμανική εταιρία) απέκρυψε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα καίει όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), η αποθήκευση του οποίου θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και έχει προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα στο Μεξικό και στην Ιταλία. Το Κατάρ, φυσικά, ως μεγάλος παραγωγός του «επικίνδυνου» καυσίμου έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει το προϊόν του και να πυκνώσει τις «βάσεις» του στην Ευρώπη. Λέγεται δε, ότι από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα των 3,5 δισ. η μονάδα παραγωγής ρεύματος από πετρελαϊκό αέριο (με προορισμό κατά 70% την Ιταλία) είναι ίσως και το μόνο που το ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τμήματα απλώς… διακοσμούν την επένδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=IYalWdsMAzY&feature=player_embedded

    αυτοί είναι κάποιοι από αυτούς που σας στερήσαν το χαμόγελο, τη δουλειά την αξιοπρέπεια........γράψτε τους ένα σχόλιο....είναι σίγουρο ότι όλοι τα διαβάζουν.......


    ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι πολιτικοι μας ειναι σκετοι καραγκιοζηδες.
    ουτε αυτο δεν καταφεραν να υπερασπιστουν και εσεις μετα περιμενετε προκοπη απο αυτους?
    ρε ειστε με τα καλα σας?
    ο ελληνικος λαος ειναι αξιος της μοιρας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ θα γίνουμε κι εμείς σε λίγο. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Τούρκεψε» τον Καραγκιόζη η UNESCO !!!
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΜΑΝΑΤΙ ΤΟ ...ΧΑΖΟ !

    Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου σημείωσε έναν ακόμα θρίαμβο υπερ της … Τουρκίας. Χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση της Ελλάδας, η UNESCO έδωσε την τουρκική υπηκοότητα στον Καραγκιόζη, επικυρώνοντας σχετική απόφαση που είχε ληφθεί πέρυσι από μία υποεπιτροπή της, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών: της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας.
    Η υποεπιτροπή είχε συνεδριάσει στο Αμπου Ντάμπι και είχε αποδεχθεί την εισήγηση που συνέταξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, βάσει της οποίας τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι.

    Σύμφωνα με το Βήμα, η απόφαση επικυρώθηκε και από την αρμόδια επιτροπή της UΝΕSCΟ, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση της Ελλάδος, παρά μόνο μία επιφύλαξη που διατύπωσε η διευθύντρια του Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Τέτη Χατζηνικολάου, ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

    Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού. Ήδη, ο Π. Γερουλάνος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες λεπτομερή ενημέρωση, ενώ ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην UΝΕSCΟ Γ. Αναστόπουλος δήλωσε ότι είχε συστήσει εδώ και καιρό στο υπουργείο Πολιτισμού να δηλώσει στην UΝΕSCΟ ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί τμήμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η μοναδική περίπτωση να συμπεριληφθούν και οι πολιτιστικές ενστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τον Καραγκιόζη είναι να υπάρξει ένα είδος συμφωνίας με την Τουρκία.

    Δηλαδή τώρα θα διαπαραγματευτούμε με την Άγκυρα και τον … Καραγκιόζη.

    Διακοπές μπορώ να πάω στην Βόρεια Ελλάδα, ή χρειάζομαι τουρκική βίζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ !!!

    Η δραγώνα θα προτάξει τα πτυχία της, θα απαιτήσει να δοθεί ο τίτλος “καραγκιόζης” σε όλους τους έλληνες πολιτικούς και η UNESCO θα της απονείμει τον τίτλο του Καραγκιόζη της χρονιάς.
    Ίσως και του αιώνα.
    Ίσως και όλων των εποχών.

    Φυσικά αν γίνει αυτό, προβλέπω εντάσεις ανάμεσα σε πολλούς της κυβέρνησης που θα χαλαστούν γιατί τους έκλεψε τα πρωτεία.
    Πρώτος από όλους, ο τζέφρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρισμά τους και ο καραγκιόζης και ο χατζατζάρης και ο Σπαθάρης και τα τσιφτετέλια και οι αμανέδες και ο Καζαντζίδης και οι λοιποί βάρδοι των λα'ι'κών ασμάτων που
    έχουν τουρκέψει την Ελλάδα.
    Χάρισμά τους αυτός ο ανατολίτικος
    "πολιτισμός".....

    σινανά'ι' γιάβρουμ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανθολογιο δημοσιεύσεων στο http://oikonomikh-krish.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ΣΠΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΄ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΙΓΟΥΡΩΝ ΣΟΥ. ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΡΕΣΤΗ, ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΔΟΥΝΟΥΤΟΥΔΕΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ; ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑΤΑ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗ, ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΑΚΑ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΗΓΚΕΚΑ Κ.Λ.Π. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΦΙΛΕ ΣΠΑΘΑΡΗ. ΕΔΩΣΕΣ ΠΟΛΛΑ.
    ΔΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απόφαση σκάνδαλο!!
    να πάρει θέση άμεσα ο "νομάρχης της καρδιάς μας" και να βάλει στη θέση της την τουρκομογγολοουνέσκο...
    εξάλλου το θέμα τον αφορά άμεσα.....
    τουλάχιστον να διευκρινιστεί επισήμως ότι η απόφαση αφορά τον γνωστό ήρωα του θεάτρου σκιών και μόνο και δεν αγγίζει τον λεβέντη νομάρχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτός ο μαϊμού πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO για τον καραγκιόζη δεν θα κάνει καμία δήλωση ; και πηγαίνει για δήμαρχος του Ρέντη το λαμόγιο !!!
    Καλά οι μαϊμούδες τι δήλωση να κάνουν ;;;;;;
    Λαμογια είναι και αυτοί πουν τον υποστηρίζουν που σκοπό έχουν να φανό τις επιδότησης
    Που παίρνει το λαμόγιο που λιάζει , μαύρος , μαύρος ,μ χοντρός, σαν αιγύπτιος
    Πάντος για Έλληνας δεν περνά . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τούρκος υπήκοος ο καραγκιόζης;
    Μα εγώ νόμιζα ότι ο Παπανδρέου είναι αμερικάνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πειράζει.... εδώ έχουμε παρα πολλούς απο δαύτους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΕ-ΗΛΙΕ-ΘΕΕ !!!
    Μικρέ Γιωργάκη,
    Παμμέγιστε,
    Γιγαντοτεράστιε,
    Τιτανομέγιστε
    Αρχοντα των Πέντε Ηπείρων και Εξαρχε των ΄Βορείων και Νοτίων Θαλασσών,
    Μέγα Δομέστικε των Ανατολικών και Δυτκών Θεμάτων της Αυτοκρατορίας…
    Θέλεις και άλλους τίτλους;

    Η φίλη σου Θεοδώρα Νταιλιάνα
    της Ελευθεροτυπίας,που δεν έχει καμία σχέση έστω με το ρεπορτάζ υγείας.
    στο ΔΣ του Ωνάσειου...ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ !!

    Λέγεται ότι από την ΕΡΤ έχει καμιά δεκαριά χρόνια να περάσει (έστω και απ’ έξω)…

    ΥΓ. Η Νταϊλιάνα είναι φυσικά η σύζυγος του Κ. Νταϊλιάνα, ΓΓ. Υπ. Δικαιοσύνης επί Γιαννόπουλου, υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ το 2007 στα Τρίκαλα, υπεύθυνου νομικού του τμήματος τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ και φυσικά γνωστού του βαρυποινίτη Βλαστού του οποίου θα κανόνιζε την μεταγωγή σε φυλακή της αρεσκείας του!!!

    ΦΑΤΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΚΕΤΖΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ _____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Η αδικία της UNESCO στον γκρικ καραγκιοζο-τζούρναλιζμ...

    Μεγάλη είδηση αυτή με την οποία μας έπρηξαν από το πρωί...

    Μεγάλη και η αδικία της UNESCO σε βάρος της Ελληνικής δημοσιογραφίας, καθώς επιτροπή από αντιπροσώπους 6 κρατών απέδωσε τουρκική προέλευση στον Καραγκιόζη. Ο Καραγκιόζης όμως είναι στο DNA μας.

    Αλήθεια, αυτοί οι κύριοι που μας αδίκησαν έτσι κατάφωρα, είδαν, άκουσαν ποτέ Ελληνα δημοσιογράφο-διευθυντή, ραδιοφώνου ή τηλεόρασης;

    Ο Καραγκιόζης όχι μόνο είναι Έλληνας, αλλά ζει ακόμα, και διευθύνει τα περισσότερα ΜΜΕ.

    Από το «Εις δημοσιοκάφρον»

    «Την είδηση την κλέβουνε - κι ας λένε «αγοράσει»,
    κατόπι τη νοθεύουνε, καπνίζουν, μαγειρεύουνε,
    τη πνίγουν στο μπαχαρικό πριν τη βουτήξουν στο σκατό,
    στο βούρκο τη σιτεύουνε, παστώνουν μεσ' τ' αλάτι.

    [...]

    Ελλάδα πλανημένη μας και παραπλανημένη μας, τόσοι πολλοί οι κάφροι...
    Να είναι δίκη απ’ το θεό, ή κόλαση του Δάντη Καιάδα έναν που ’χαμε;;;
    Πολλοί οι δημοσιογράφοι...»

    ./snb


    το κλιπάκι υπάρχει στο λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κριμα ρε γαμωτο πανω που ειχαμε ταυτιστει με τον Καραγκιοζη τωρα θα χρειαζομαστε Βιζα για να το αποδειξουμε..
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ξεφτίλα μας. ουτε ένα Καραγκιόζη δεν είναστε ικανοί να διεκδικίσουμε. Τέτοιοι καραγκιόζηδες γίναμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. …[...]…«Παρέμβαση» στο θέμα της πολιτογράφησης του Καραγκιόζη από τους Τούρκους έκανε και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου .

    Οι δημοσιογράφοι, σε μια συζήτηση που είχαν χθες, στο περιθώριο του Συμποσίου της Σύμης, τον ρώτησαν για την απόφαση της UΝΕSCΟ και ο Πρωθυπουργός χαμογελώντας τους είπε: «Ας έχουν οι Τούρκοι τον δικό τους Καραγκιόζη και εμείς τον δικό μας»…[...]…

    - Είναι πραγματική αυτή η δήλωση ή μας…δουλεύεις;

    + απο το σημερινο Βημα
    οπως αντιλαμβανεσθε ο Καραγκιοζης παραχωρηθηκε με την ιδια ευκολια και χαμογελο που παραχωρηθηκε η Ελλαδα στο ΔΝΤ

    - η δηλωση ειναι ενδεικτικη του τροπου του σκεπτεσθαι
    αγαπητοί συν-σχολιαστές,
    τι να έλεγαν άραγε ο ΓΑΠ και η Βαρωνέσσα Άστον την περασμένη βδομάδα στο τρίωρο δείπνο τους στο Διόνυσο;
    - Να ανησυχήσω; (κι άλλο;)

    + η ιδια βαρωνεσσα Αστον της λεσχης Μπιλτερμπεργκ;…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΤΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ!

    ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

    ΑΥΤΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΥΝΕΣΚΟ ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΛΟ!

    ΜΑΝΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση