GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Aξιοποιούνται» τα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχείων του Δημοσίου...

Τροπολογία που δίνε ι στη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων τη δυνατότητα «αξιοποίησης» πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του Δημοσί...

Τροπολογία που δίνει στη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων τη δυνατότητα «αξιοποίησης» πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, πέραν της προβλεπόμενης από την κείμενη νομοθεσία κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «στην έννοια της «αξιοποίησης» υπάγεται κάθε είδους συναλλαγή, δικαιοπραξία και εν γένει ενέργεια, ή πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου, μέσω της οποίας δύναται το Δημόσιο, κατά την κρίση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, να αποκομίσει οποιαδήποτε άμεση, ή έμμεση ωφέλεια».
Στο παραπάνω πλαίσιο, η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να αποφασίζει την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και να...
 εισηγείται την ίδρυση ημεδαπών εταιρειών (είτε ως μόνος μέτοχος, είτε ως εταίρος, είτε από κοινού με οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο), οι οποίες θα μπορούν να προβαίνουν στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Εποπτεύων υπουργός της Επιτροπής, ορίζεται ο υπουργός Οικονομικών, ενώ η υλοποίηση των αποφάσεων της επιτροπής διέπεται από τις διατάξεις του νόμου του 2002 για τις αποκρατικοποιήσεις και τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.
Σημειώνεται πως οι συμβάσεις αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απαλλάσσονται από κάθε φόρο, ή επιβάρυνση του δημοσίου, ή τρίτων. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια

  1. Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...με λίγα λόγια... νομιμοποιεί το ξεπούλημα της χώρας ο Παπακωνσταντίνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθες, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προχώρησε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του, λόγω της συμμετοχής του στην πολυπληθή ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων (όχι αθλητικών συντακτών) που παρακολούθησαν το Μουντιάλ, «καλεσμένοι» της Τράπεζας Πειραιώς
    σε υπερπολυτελές 10ήμερο ταξίδι 600.000 ευρώ! ____________________

    Η πλειονότητα των ΜΜΕ τάχθηκε λίαν θετικά στην πρότασή του, εγκωμιάζοντας τον επιχειρηματία. Σε αρκετά ΜΜΕ, μάλιστα, το εν λόγω θέμα κάλυψαν και καλύπτουν οι δημοσιογράφοι που αποδέχθηκαν το «δώρο» του για το Μουντιάλ.
    Τυχαίο ; -------------------------

    Την εξουσία που έχουν οι δημοσιογράφοι τη δίνουμε εμείς, όπως ακριβώς και με τους πολιτικούς … Στους πολιτικούς η εξουσία μετράει με βάση τις ψήφους και στους άλλους με βάση την ακροαματικότητα στην TV. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ … δεν τη χρειάζεστε !!!
    Εμείς έχουμε σταματήσει – αφαιρώντας μόνιμα το καλώδιο της κεραίας – να βλέπουμε τηλεόραση εδώ και τρία έτη … μόνο DVD και διάβασμα …

    ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ και ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ κωλοΤΡΑΠΕΖΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ :

    - ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 20%
    - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ
    - ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ
    - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 6%
    - ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 80%
    - ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΑΠΟ 19% ΣΤΟ 23%
    - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Η Αγροτικη Τραπεζα εκανε κοινωνικη πολιτικη

    και ο σκοπος της δεν ηταν η ληστρικη κλεψια των αγροτων αλλα η κοινωνικη αρωγη στους αγροτες

    και γιαυτο δεν αντεξε στο καπιταλιστικο "τεστ αντοχης στον καπιταλισμο - κλεψια" των ευρωπαιων μαυραγοριτων κλεφτο-τραπεζιτων!

    Ζητω η κρατικη Αγροτικη Τραπεζα!
    Κατω οι ιδιωτικες κλεφτο-τραπεζες των ολιγαρχικων ειπε ο Δρ Κουτσουκος, που λεγεται οτι παει για Αντιπεριφερειαρχης Αθηνας!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπαρια ΜΥΘΟΣ ητανε τοσα χρονια ο τεραστιος αριθμος των δημοσιων υπαλληλων.

    Ευτυχως που εγινε τελικα η απογραφη και κατερρευσε αυτο το στημενο απο τους πολιτικους και εκδοτες παραμυθι.

    Αν αφαιρεσεις και τον Στρατό-Αστυνομία και το Παπαδαριό που ειναι μεσα στην απογραφή!,
    οι δημοσιοι υπαλληλοι συνολικα ειναι γυρω στους 490.000 για μια χωρα 11 εκατομυριων.

    Ισως να μπορουσε να ειναι και μικροτερος ο αριθμος αλλα σιγουρα δεν ειναι και απίστευτος ή παγκόσμια πρωτοτυπία ή εξωφρενικός.
    Και με το 5 βγαινουν - 1 μπαινει, τελειωνει αυτη η πολυχρονη μπουρδα σαν επιχειρημα.

    ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ.

    Τα λεφτά που λείπουνε να τα βρείτε στις τσέπες των:

    - ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    - ΕΚΔΟΤΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
    - ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
    - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ
    - ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
    - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗ,
    Ή ΑΛΛΙΩΣ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση