GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλλικράτης και ψηφοδέλτια...

Του Θανάση Παπαμιχαήλ Επικοινωνιολόγου- Διευθυντή της Think Politics Για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου σας έχετε δύο λύσεις . Η μία είναι...

Του Θανάση Παπαμιχαήλ
Επικοινωνιολόγου- Διευθυντή της Think Politics

Για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου σας έχετε δύο λύσεις. Η μία είναι η κλασική: δεν κάνετε τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε και βάζετε μέσα όσους βρείτε, όπως - όπως. Η δεύτερη –που κατ’ εμέ είναι η καλύτερη- απαιτεί λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά αποφέρει σαφώς περισσότερα οφέλη. Η λύση αυτή προβλέπει ότι θα ξεκινήσετε από τώρα, ει δυνατόν, τη διαδικασία αξιολόγησης και ενεργοποίησης των εν ενεργεία συμβούλων σας, καθώς και διερεύνησης νέων προσώπων που θα περιληφθούν στο επόμενο ψηφοδέλτιό σας.
Γιατί να το κάνω αυτό, θα αναρωτηθεί κάποιος. Για έναν πολύ απλό λόγο. Μπορεί να...
έχετε συμβιβαστεί με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι επικεφαλής συνδυασμών, μια πραγματικότητα που περιλαμβάνει αδιαφορία απ’την πλευρά των συμβούλων, απροθυμία να σας βοηθήσουν ή ακόμη και να εμφανιστούν στις συναντήσεις σας. Όμως, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αυτή η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Η ομάδα σας πρέπει να είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: «ομάδα». Βεβαίως και αποτελείται από ετερόκλητα στοιχεία, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, γιατί έτσι μπορείτε να προσεγγίσετε μεγαλύτερες ομάδες πολιτών. Όμως, και πάλι, πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε ενωμένο, όσο γίνεται, αυτό το συνονθύλευμα ατόμων και να το θέσετε στην υπηρεσία της προσπάθειάς σας.
Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσετε από τώρα κιόλας, λαμβάνοντας υπόψη σας τα ακόλουθα:
1. Σε καλά μελετημένες συγκεντρώσεις όλων των μελών της ομάδας σας,μπορείτε να τα ενημερώνετε τακτικά για τις βασικές θέσεις της παράταξης, -για το έργο που επιτελείτε (ενημέρωση για όλα τα έργα, αν γίνεται με διανομή εντύπων) -για τα βασικά επιχειρήματα εναντίον των αντιπάλων,
-για τις υποσχέσεις που μπορούν να δοθούν, -για βασικές αρχές της πολιτικής, της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εκλογικής διαδικασίας, -για όλα εκείνα που πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσουν στην προώθηση του έργου σας και, φυσικά, και στη νίκη στις εκλογές.
2. Προσπαθήστε να βρείτε ένα καθήκον, ένα ρόλο για τον καθένα. Όταν έχουν συγκεκριμένη αποστολή είναι πολύ πιο εύκολο να κινητοποιηθούν, παρά όταν δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να κάνουν.
3. Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή. Ενημερώνετέ τους τακτικά για την πρόοδο των έργων σας, καθώς και για την εξέλιξη της στρατηγικής σας απέναντι στους αντιπάλους σας. Μην είστε καθόλου σίγουροι ότι οι σύμβουλοί σας τα γνωρίζουν όλα αυτά. Είναι ατέλειωτες οι περιπτώσεις όπου ∆ήμαρχοι διαπιστώνουν πως ακόμη και λίγο πριν τις εκλογές οι σύμβουλοί τους δεν έχουν ιδέα για κάποια σημαντικά έργα που έχουν κάνει.
4. Πείστε τους συμβούλους σας να βγάλουν προσωπική κάρτα και να την μοιράζουν παντού. Έτσι, και η παρουσία τους συνδυασμού σας γίνεται πιο αισθητή, αλλά και οι ίδιοι νοιώθουν ότι συμμετέχουν σε μια οργανωμένη προσπάθεια.
5. Παρακινήστε τους συμβούλους σας να βγαίνουν στο δρόμο, στα καφενεία, στις αγορές, να μιλούν για το συνδυασμό και για το έργο σας όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.
6. ∆ώστε τους να καταλάβουν από τώρα ότι έχουν περισσότερα να κερδίσουν όταν συνεργάζονται μεταξύ τους παρά όταν λειτουργούν ανταγωνιστικά (για παράδειγμα, να τους πείτε για τη δίδυμη σταυροδοσία και άλλες μεθόδους που τους βοηθούν να αυξήσουν τους σταυρούς τους, χωρίς να εμπλακούν σε αντιπαλότητες με τους συνυποψηφίους τους από τον ίδιο συνδυασμό).
7. Αξιολογήστε τους. Σε λίγο θα πρέπει να καταρτίσετε το νέο ψηφοδέλτιο, οπότε πρέπει να επιλέξετε με ποιους από τους σημερινούς συμβούλους θέλετε να συνεχίσετε την προσπάθεια. Πρέπει να τους παρακολουθείτε όσο πιο στενά γίνεται και να προσπαθείτε να ξεσκαρτάρετε τους χρήσιμους από τους διακοσμητικούς.
8. Έχετε τις κεραίες σας σηκωμένες για να εντοπίσετε νέα «ταλέντα», νέους υποψηφίους που θα δώσουν μια πνοή ανανέωσης στο ψηφοδέλτιό σας, μια ώθηση στο συνδυασμός και ενδεχομένως θα σας φέρουν σε επαφή με μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού στην περιοχή σας. Πείτε τους όλα αυτά που θα βοηθήσουν το συνδυασμό να λειτουργεί σα μια πραγματική ομάδα, όχι απλώς σαν ένα σύνολο διαφορετικών ανθρώπων. Κι αν βλέπετε ότι και σεις δεν τα ξέρετε, ρωτήστε. ∆ιαφορετικά, θα είναι σα να ρίχνετε για μάχη στο γήπεδο μια ομάδα που, εκτός από λίγους έμπειρους παίκτες, θα αποτελείται ουσιαστικά από μαθητευόμενους. Και τότε, η τύχη δε μπορεί να σας βοηθήσει.

7 σχόλια

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ-ΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ

    Οι φίλοι μας, τα τσιράκια
    ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΝΤ.
    εδώ μέσα.
    Να πανε στο MEGA κανάλι της ΧΟΥΝΤΑΣ
    να πάρουν δώρο !
    Να πάνε και στο alter,να πάρουν
    είσοδο για την Πάνια....

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ
    ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΝΤΟΡΑΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ.
    Το βοοειδές Πεταλωτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λύση αυτή προβλέπει ότι θα ξεκινήσετε από τώρα, ει δυνατόν, τη διαδικασία αξιολόγησης και ενεργοποίησης των εν ενεργεία συμβούλων σας, καθώς και...

    Μόνο ένας νταλάρας καθηγητής θα μπορούσε να πεί κατι τετοιο. ΠΟΙΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΑΣ ΡΕ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ? Αντε και γ... βραδιατικα

    Μητσάρας
    http://ntalaras.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΣΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20% ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ.
    ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.

    ΖΩΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα που τα τσιρακια τους ο Παναγοπουλος της ΓΣΕΕ
    και ο
    Παπασπυρος της ΑΔΕΔΥ
    δεν καταφερνουν να συμμαζεψουν την οργη των εργαζομενων οι οποιοι πια κινητοποιούνται μόνοι τους ανεξάρτητα, τα βρηκε σκουρα ο κολλεγιοφλωρος.

    Εβαλε το MEGA και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ να βριζουν τους απεργους ολη την ωρα αλλα ο κοσμος πια ολο και ξυπναει πιο πολυ.

    Τους τελειωνουν τα οπλα και οι ιδεες..

    Μην εχοντας αντιμετωπισει ξανα προβλημα στην ζωη του αφου ολα τα εβρισκε ετοιμα και ουτε και δουλεψε πραγματικα ποτε, ο κολλεγιοφλωρος πολιτης των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίζει και εκτίθεται στα αφεντικά του που τους είχε υποσχεθεί πλήρη εκτέλεση των επιθυμιών τους και πνίξιμο όποιας προσπάθειας αντίδρασης.

    Ολοι λενε οτι το "παρτυ" θα αρχίσει από σεπτέμβριο, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα ειναι ήδη σκούρα για τον σοσιαληστρικο θίασο απο τώρα!..

    Άρχισε με ελεγκτες εναέριας κυκλοφορίας, τωρα με φορτηγά, ερχονται βενζινοπώλες και δικηγόροι και απο σεπτέμβριο θα καεί το σύμπαν.

    Εντωμεταξύ οι επαναστατικές οργανώσεις πολλαπλασιάζονται σαν τα ψέμματα του γιωργάκη προεκλογικά.

    Και φυσικα όλον αυτόν τον καιρο,
    κανένας πολιτικός φυλακή,
    καμμία μείωση στον αριθμό των βουλευτών.
    κανένας φοροφυγάς φυλακή,
    καμμία εισφορά σε τράπεζες/φαρμακευτικές/εκκλησία
    και οι μισθοι των βουλευτων εχουν με τεχνάσματα αυξηθεί.

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΡΕΣ JEFFREY.

    OLA EDO PLIRONONTAI ROUFIANE(GREEKLISH GIA NA TO KATALAVEIS)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν 9 μήνες έφυγε μια δεξιά κυβέρνηση και μας ήρθε μια ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη του κερατά.

    Σήκω Ανδρέα να δεις τον κανακάρη σου τον μεταρρυθμιστή της κακιάς ώρας.
    Ρε ουστ κοπρόσκυλα…νύχτα θα φύγετε.

    ΠΑΡ΄ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ
    THN MΠΕΚΡΟΥ ΣΟΥ
    ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ NIC & ANTRIK
    ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ...........ΔΡΟΜΟ ΑΛΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους!

    Μετά από 40τόσα χρόνια, βρέθηκε ένας ακόμα βλάκας που σαμποτάρισε την χώρα, εκχώρησε κυριαρχία και έκανε επιστράτευση.
    Αντε με το καλό τα ξερονήσια. Οπως παππούς.

    Και μετά το ειδικό δικαστήριο και Κορυδαλλός ή εξορία, όπως σκατόψυχος μπαμπάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επανέρχεται ο Βασίλης Κεδίκογλου
    Ένα από τα ιστορικά πλέον πρόσωπα, της πολιτικής ζωής του τόπου, που συνέδεσε το όνομά του, με την πορεία της χώρας, τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, επανακάμπτει, στον αγωνιστικό στίβο.
    Ο Βασίλης Κεδίκογλου, ο πρώην Υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, και αναγνωρισμένη προσφορά, αποδεχόμενος τις, μέχρι τώρα, ισχυρές πιέσεις των βορειοευβοιωτών, αποφάσισε να διεκδικήσει, τον διευρυμένο από τον Καλλικράτη, Δήμο Ιστιαίας. Όπου πια περιλαμβάνει, από τον Ταξιάρχη Αιδηψού και την Λιχάδα, μέχρι τους Ωρεούς και τα Βασιλικά.
    Περιοχές που πραγματικά δεινοπάθησαν, από τις δημοτικές τους αρχές των τελευταίων είκοσι ετών.
    Κυρίως η Ιστιαία και η Αιδηψός, όπου η αδράνεια και η πλήρης ανεπάρκεια των…. (ατυχώς εκλεγμένων τους) οργάνων, άφησε πάνω στις περιοχές αυτές, έντονα τα ίχνη της.
    Και την απολύτως ορατή αναίρεση, να δεσπόζει παντού.
    Αρκεί να σημειωθεί χαρακτηριστικά, ότι η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Αιδηψού, της πλέον γνωστή Λουτρόπολης του τόπου μας, κρατάει είκοσι πέντε χρόνια τώρα.
    Περισσότερο και από το…. Γεφύρι της Άρτας, που ολημερίς το χτίζανε και το βράδυ…. γκρεμιζόταν.
    Είκοσι πέντε χρόνια σχεδόν κι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ενώ τα λεφτά του προϋπολογισμού, έχουν φαγωθεί ( από τους επιτήδειους ) τουλάχιστον έξι, εφτά φορές.
    Με αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα, σε κάποιες περιπτώσεις, όμβρια ύδατα να εισέρχονται σε δίαυλο ιαματικών πηγών.
    Ενώ και ο βιολογικός καθαρισμός, σύμφωνα με τους ίδιους τους Αιδήψιους δεν λειτουργεί επαρκώς.
    Το ίδιο και ο περιφερειακός δρόμος. Κοντά δέκα χρόνια, έχει μείνει ημιτελής. Με τα λεφτά του προϋπολογισμού του, να έχουν φαγωθεί, από τους συνήθεις…¨αετονύχηδες¨....
    Τεράστια τα προβλήματα, σε όλη την Βόρεια Εύβοια.
    Πληγές ανοιχτές, που όλοι πια ελπίζουν, στην επούλωσή τους, από τον Βασίλη Κεδίκογλου. Τον αγαπητό σε όλους τους Ευβοιείς, πολιτικό, που πραγματικά κατάφερε, στα χρόνια της πολιτικής του δράσης, να δώσει μια άλλη πνοή, στο μέχρι τότε ξεχασμένο νησί.
    Και να του επιλύσει, πολλά από τα προβλήματα που χρόνια το ταλανίζουν.
    Η παρουσία του Βασίλη Κεδίκογλου, σίγουρα γεννάει νέες ελπίδες.
    Και αφήνει να διαφανεί, ότι σίγουρα πλέον, κάτι το νέο, το δημιουργικό, θα σημάνει η επάνοδός του, στον πολιτικό στίβο.
    Εμείς ευχόμαστε το καλύτερο, για τον όμορφο αυτό τόπο, που αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς για διακοπές, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γιατί και τον χειμώνα, τα χωριά του Τελέθριου, είτε χιονισμένα, είτε όχι, τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν, από αυτά του, αντικρινού τους, Πηλίου.
    Καλή επιτυχία λοιπόν, για το καλό της Εύβοιας. Που ακόμα και σήμερα, οι μέχρι τώρα….. δημοτικοί τους άρχοντες, την είχαν ενταγμένη, σε ένα, άδικο γι’ αυτήν, περιθώριο. ΛΥΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση