GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διόδια: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

Από τη ΒΙΟΖΩ http://www.biozo.gr/    ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ Τ...

Από τη ΒΙΟΖΩ
http://www.biozo.gr/  
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!  Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
 Η πορεία, οι στόχοι και η εξέλιξη του αγώνα ενάντια στην παράνομη επιβολή τελών διοδίων στις εθνικές οδούς σε όλη την χώρα αναλύθηκε κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, που πραγματοποίησαν οι επιτροπές αγώνα των πολιτών ενάντια στα διόδια. Εκεί παρουσιάστηκε η πολύπλευρη αντισυνταγματικότητα και παράνομη συμπεριφορά κράτους και εταιρειών που προσβάλλει άμεσα στοιχειώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (ελευθερία μετακίνησης, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικότητας).
Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία δύο έτη στα διόδια κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.
Το πρόβλημα που δεν έχει μόνο μία πτυχή, αποτελεί...
πρόκληση για την κοινωνία, σε μια εποχή που εκατομμύρια καταναλωτές ασφυκτιούν μέσα στα καινούρια οικονομικά δεδομένα:
Ανεξάρτητα όμως από την ποιότητα των εθνικών οδών, σημαντικό πρόβλημα υφίσταται για χιλιάδες κατοίκους διαφόρων δήμων, (που τέμνονται από το εθνικό οδικό δίκτυο), οι οποίοι προκειμένου να μεταβούν στην εργασίες τους ή στις καθημερινές δουλειές τους, αναγκάζονται να καταβάλλουν διόδια σε κάθε διέλευσή τους!
Σύμφωνα μάλιστα με το Ν. 2539/1997, οι κάτοικοι περιοχών όπου λειτουργούν σταθμοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων.
Η ΒΙΟΖΩ δηλώνει απερίφραστα ότι συμμετέχει στο κίνημα κατά της αυθαίρετης επιβολής διοδίων και καλεί τους καταναλωτές να μην πληρώνουν διόδια, τόσο στους πολλούς δρόμους άθλιας ποιότητας όσο και στους σταθμούς διοδίων της περιοχής όπου ζουν ή εργάζονται.
Σε κάθε περίπτωση η άρνηση να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει. Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.
Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.
•ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
•ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
•ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!
•Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι των διοδίων, στην εντολή ν’ ανεβάσουν την μπάρα, κωλυσιεργούν προκειμένου να προκαλέσουν ψυχολογική πίεση λόγω των οχημάτων που ακολουθούν. Μπορεί ο κάθε ένας να ανεβάσει μόνος του την μπάρα και να φύγει χωρίς να πληρώσει!
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
Η μόνη ενέργεια που μπορεί να πράξει η εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των διοδίων είναι να διεκδικήσει το αντίτιμο δικαστικά, με τη διαδικασία των πολιτικών δικαστηρίων. Όπως όμως αναφέρει το κίνημα των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια, η σχετική διάταξη είναι αντισυνταγματική!
Το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ καλεί τα μέλη της και τους Έλληνες πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα για την κατάργηση των παράνομων διοδίων, που με σκοπό κερδοσκοπίας έχουν στηθεί σε όλη την χώρα και κάνουν δαπανηρότατη και αδύνατη για πολλούς την ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών στην χώρα τους.

12 σχόλια

  1. άντε με το καλό και στρατιωτικό νόμο!
    Την ευθύνη θα αναλάβει η Σέχτα Πρασινοφρουρών.

    Τώρα πία είναι πραγματική χούντα και με τον νόμο!
    Πέσανε οι μάσκες.

    Η κουρελοΝΕΤ έμπλεξε τα βυτία ιδιωτικής με τα δημόσιας χρήσης στον Ασπρόπυργο, κοτσάροντας πλανέφτρα φωτογραφία στην πρωϊνή της “ενημέρωση” προκειμένου να ισχυριστεί ότι επιστρέφουν οι απεργοί στα αμάξια τους, τέρμα η απεργία και να προκαλέσει σύγχιση !

    Πωπω, φαντάζεστε κάτι ημι-γκέυ πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ -που έχει και μπόλικους- να τρώνε ξύλο.... από νταλικέρηδες ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ !!! ΔΗΛΑΔΗ 3Χ2,90=8,70 € ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ 8,70€ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ = 17,40€ ΘΕΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ !!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ!!!!
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΠΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!
    ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ !!!
    ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ !! ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι δεν κανει καποιος σαμποταζ η να καψει καποιο σταθμο ολοκληρο?

    ποιος θα χαλαστει?

    κανενας, ολοι θα γουσταρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Olo malakies.......olo malakies apo tous klassikous arxi-kompleksares tou kerata!! Ta klassika parasita tis koinwnias pou tous aresei na odigoun sa kyrioi se dromous ftiagmenous kai plirwmenous apo tritous!!!
    Se olo to planiti yparxoun diodia kai eseis re apovrasmata apaiteite sti xwra sas na min yparxoun giati kai kala einai antisyntagmatiko kai alles tetoies paparies!! Pali kala pou exounme kai esas tous syntagmatologous kai elpizoume na doume kamia aspri mera!! Re ante doulefte re mizeroi geloioi typoi kai plirwste diodia opws oloi mas!!
    H plirwste i mi diamartyreste otan deite kamia lakouva 3 metra vathous sti mesi tou dromou!!!
    Lamogia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, ναι, ναι.
    Αντισταθειτε στην αλητεια του κρατους-ξεφτιλα και του ηλιθιου Τζεφρι. Μην τους πληρωνετε. Που ακουστηκε 42 ευρω Αθηνα Θεσ/νικη και πισω.

    Προδοτη, βλακα, ηλιθιε τουριστα Τζεφρι ΦΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς όσους σπεύδετε να αναζητήσετε ιδεολογικές συγχύσεις και λοιπά:

    Μπορούμε να συζητάμε για το ποιο είναι το σωστό να γίνει π.χ. στις μεταφορές, να εντοπίζουμε στρεβλώσεις, να ψάχνουμε λύσεις, να αποφασίζουμε λύσεις.

    Ένα πράγμα δεν μπορούμε όμως να κάνουμε: Να το κάνουμε αποκλειστικά εις βάρος των ανθρώπων που ζουν από αυτό το δύσκολο επάγγελμα σήμερα, εξαθλιώνοντάς τους και απαξιώνοντάς τους, οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά.

    Εδώ έχουμε μια καθαρή στόχευση να συμβεί αυτό στο σύνολο της κοινωνίας. Και να συμβεί με τρόπο ανατρεπτικό, που εξαθλιώνει, συντρίβει, εξουδενώνει και υποτάσσει όλη την κοινωνία.
    -----------------------------------
    Με άλλα λόγια: Έχουμε πόλεμο.
    Και στον πόλεμο δεν υπάρχουν ούτε ιδεολογίες, ούτε κοινωνικές θεωρίες, ούτε οικονομικές θεωρίες. Υπάρχει το καθήκον της κοινωνίας να αμυνθεί στους εισβολείς με την πασοκική προβειά (γιατί άλλοι είναι οι εισβολείς, το ΠΑΣΟΚ του γιου του Ανδρέα είναι απλώς το όχημα).

    Αν το καταλάβουμε αυτό εγκαίρως, έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε τον πόλεμο. Αν μείνουμε εγκλωβισμένοι στο συμβατικό τρόπο σκέψης, τότε ζήτω που καήκαμε.________________

    ……Τον οκτωβριο αν θελει
    ο Ελληνας δε βγαζει
    ουτε ενα Πρασινο Δημαρχο.
    Πεφτει το πασοκ και
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που μας αποδεσμευει ΚΑΙ απο το ΔΝΤ
    και το δανειο…____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε @29 Ιουλ 2010 12:02:00 μ.μ. με τα Greeklish μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο. Λαμόγιο δεν είναι ο κόσμος που έχει πληρώσει ως φορολογούμενος και ως χρήστης (διόδια) δύοκαι τρεις φορές τον δρόμο, λαμόγια είναι οι κρατικοί λειτουργοί που έδωσαν έτοιμο και πληρωμένο δημόσιο αγαθό να το εκμεταλλεύονται ιδιώτες και οι «επενδυτές» που εισπράττουν αυξημένα διόδια για δρόμους στους οποίους προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν βάλει ούτε πετραδάκι παρά τα όσα προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις. Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε ποιός κλέβει αρχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν δεν υπάρχει εναλλακτική οδός, για μας που δε μπορούμε να πληρώσουμε,

    αν δε γίνονται έργα αναβάθμισης της οδού, κι όχι απλά διαγραμμίσεις ή ούτε κι αυτές

    αν δε δημοσιοποιηθεί ο τρόπος αλλά κι ο λόγος για τον οποίο τοποθετούνται καινούρια διόδια κάθε τρεις και λίγο

    δεν πρέπει να πληρώσουμε μία. τους δρόμους τους πληρώσαμε για την κατασκευή τους και τους πληρώνουμε με τα τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. NAI RE PAIDIA KAI EGO SYMFONO NA MHN PLHRONO DIODIA ALLA OI ETAIRIES EKMETALLEYSHS TON DIODION PATANE PANO SE ENA NOMIKO PLAISIO APO THN EYROPAIKH ENOSH POY LEEI OTI EIMASTE YPOXREOMENOI NA KATABALOYME TO ANTITIMO TON DIODION OPOY YPARXEI KAI DEYTEROS ESTO AGROTIKOS DROMOS!!!!PES OTI EGO PERNAO....POS ME KALYPTEI SE PERIPTOSH POY MOY EPIBLHTHEI PROSTIKO KAI PREPEI NA TO PLHROSO!!!TI KANO SE AYTH THN PERIPTOSH EGO KAI POY MPORO NA BRO TO DIKIO MOY?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. EIDA ENA VINTEO STO YOUTUBE TO OPOIO LEEI OTI EIMASTE YPOXROMENOI NA PLHRONOYME DIODIA KAI SYGKEKRIMENA SE MIA EKPOMPH TOY MAKH TRIANTAFYLLOPOYLOY.POIOS ME KALYBEI AN PO OXI DEN PLHRONO DIODIA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση