GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις δημοτικές εκλογές...

Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, σχετικά με το προσχέδιο νόμου για τις εκλογικές...

Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, σχετικά με το προσχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το προσχέδιο νόμου θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή, ενώ θα τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση.
Τα βασικά σημεία του σχεδίου όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο έχουν ως εξής:
Σχέδιο νόμου «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».
Ι. ΓΕΝΙΚΑ
α. Με το ν. 3852/2010 («Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης») πραγματοποιήθηκε...
 επαναθεμελίωση της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης με λιγότερους και ισχυρότερους Δήμους σε όλη τη χώρα. Παραλλήλως, η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση ανασυγκροτήθηκε, εκ βάθρων, σε επίπεδο μεγαλύτερων ενοτήτων, ήτοι των Περιφερειών.
β. Στο πλαίσιο μεταβατικής ρύθμισης, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, για την περίοδο 2011-2014, θα διεξαχθούν την εβδόμη Νοεμβρίου 2010. Για τις επόμενες περιόδους προβλέπεται πενταετής θητεία και διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ταυτοχρόνως, με εκείνες των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
γ. Τα θέματα που αφορούσαν τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο έλεγχός τους, καθώς και ζητήματα σχετικά με την εν γένει προεκλογική προβολή, αντιμετωπίζονταν από το ν. 3202/2003.
Ο ανωτέρω νόμος, κατά το κυρίαρχο ρυθμιστικό του πεδίο, συμπορεύονταν με το αντίστοιχο νομοθετικό πλέγμα για τις βουλευτικές εκλογές (ν. 3023/2002). Εύλογο, επομένως, ήταν να παρακολουθεί τις σύστοιχες ρυθμίσεις των σχετικών θεμάτων της ανωτέρω νομοθεσίας.
δ. Οι προτεινόμενες, δια του εισαγόμενου σχεδίου νόμου, ρυθμίσεις δεν έχουν απλό προσαρμοστικό χαρακτήρα στην επαναθεμελίωση της Αυτοδιοίκησης, που έχει συντελεσθεί με το ν. 3852/2010, ούτε συνιστούν απλές βελτιώσεις της υφιστάμενης, μέχρι σήμερα νομοθεσίας.
ε. Όπως θα αναπτυχθεί, κατωτέρω, κυρίαρχο στόχο των προτεινόμενων ρυθμίσεων αποτελεί η ουσιαστική αναμόρφωση της διαδικασίας εξέλεγξης των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων, με γνώμονα την ουσιαστικοποίησή τους και την υπηρέτηση στο μείζονα, δυνατό, βαθμό, των αρχών της διαφάνειας και της νομιμότητας.
II. ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
α. i. Η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και η διακίνηση των ποσών, που αναφέρονται σε έσοδα και δαπάνες, για το συνολικό ύψος τούτων γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, κατ’ αντίθεση προς την υφιστάμενη ρύθμιση, η οποία αφορούσε μόνο το 80% τούτων, και παρείχε περιθώριο καταστρατηγήσεων για το επαπομένον ποσοστό.
ii. Παραλλήλως, καταργείται η αδιαφανής και αναχρονιστική διαδικασία άντλησης εσόδων από τη διάθεση «κουπονιών».
β. Καθίσταται επιτρεπτή η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων, προς τους οποίους έχουν, δημόσια εκφράσει την υποστήριξή τους, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν συνιστούν άμεση ή έμμεση χρηματοδότησή τους.
γ. i. Με εξαίρεση, μόνο, για τους επικεφαλείς των συνδυασμών και τους άμεσα αιρετούς αντιπεριφερειάρχες, οριοθετείται ο αριθμός των επιτρεπτών εμφανίσεων των υποψηφίων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.
ii. Τυχόν υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων εμφανίσεων ή άλλη άμεση ή έμμεση προβολή, εφόσον αποδειχθεί, ότι συντελέσθηκε με οικονομικό αντάλλαγμα, για μεν τους υποψηφίους συνεπάγεται έκπτωση από το αιρετό αξίωμα, για δε τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους αντιπροσώπους των οικείων φορέων συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον, ενός έτους.
δ.i. Περιορίζονται οι επιτρεπόμενες εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών. Η αναπροσαρμογή των ανωτάτων ορίων εκλογικών δαπανών, υπαγορεύθηκε όχι μόνον, από τη δημιουργία των συνενωθέντων δήμων, τα διοικητικά όρια των οποίων μεταβλήθηκαν και από την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τη δημιουργία των Περιφερειών ως δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, με συνακόλουθη μεταβολή των πληθυσμιακών δεδομένων, αλλά, κυρίως, από την ανάγκη περιορισμού του κόστους των δαπανών.
ii. Στις όλες τις περιφέρειες υπάρχει απομείωση του ύψους των συνολικών δαπανών των συνδυασμών, σε σχέση με τις εκλογές του 2006. Επισημειώνεται, ότι στις ελάχιστες περιπτώσεις δήμων, όπου υπάρχουν σχετικές αυξήσεις των ανωτέρω ορίων, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, ως ουσιώδεις και οφείλονται στην αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που μπορεί να έχει ένας συνδυασμός.
ε. Τα ανώτατα όρια των εκλογικών δαπανών των υποψηφίων περιορίζονται όπου αναπροσαρμόζεται η περιφέρεια εκλογής τους. Στις Περιφέρειες ιδίως Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, το όριο των δαπανών μειώνεται στις περιφερειακές ενότητες που είναι μικρότερες των σημερινών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Μειώνονται επίσης στους μεγάλους Δήμους με διαμερισματική οργάνωση, όπου ως εκλογική περιφέρεια δεν λειτουργεί το σύνολο του Δήμου, αλλά το σημερινό Δημοτικό Διαμέρισμα.
στ. Καθίσταται υποχρεωτικός ο ορισμός διαχειριστή των οικονομικών των συνδυασμών, προκειμένου για τις περιφερειακές εκλογές, καθώς και για τις δημοτικές εκλογές, εφόσον, όμως, διενεργούνται σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των δέκα χιλιάδων κατοίκων.
ζ. Τα βιβλία εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων θεωρούνται, πλέον, από τον Δ/ντή της οικείας Δ.Ο.Υ. για διασφάλιση πλήρους αξιοπιστίας αυτών και όχι από τον Δ/ντή Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
η. Στις αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων μνημονεύονται, υποχρεωτικά, ως αποδεικτικά στοιχεία τούτων, τα οικεία τραπεζικά παραστατικά.
θ. Θεσπίζεται η υποχρέωση των συνδυασμών που είναι υποψήφιοι σε περιφέρειες και σε δήμους άνω των 10.000 να αναρτούν σε κεντρική βάση δεδομένων που είναι εγκατεστημένη στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όλα τα έσοδα και τις δαπάνες τους συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων τους μνημονεύοντας τα αντίστοιχα παραστατικά. Η ανωτέρω βάση δεδομένων θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη. Η μη τήρηση της υποχρέωσης δημοσιοποίησης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου συνιστά λόγο έκπτωσης για τον επικεφαλής του συνδυασμού και για τους υποψηφίους, εφόσον διαπιστωθεί, ότι, προκειμένου για δημοσιοποιηθείσες δαπάνες, το πραγματικό ύψος τούτων υπερβαίνει, κατά το ένα τρίτο, το ανώτατο, σχετικό, επιτρεπτό όριο
ι. i. Oι Επιτροπές ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων ενοποιούνται σε επίπεδο περιφέρειας και συγκροτούν αντίστοιχο ενιαίο δικαιοδοτικό και ελεγκτικό όργανο.
ιι. Προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, δοθέντος, ότι τούτο είναι επιτρεπτό, κατ’ άρθρο 89 παρ. 2 του Συντάγματος, η, δε, συγκρότησή της (μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Προϊστάμενος του Περιφερειακού Σ.Δ.Ο.Ε., επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εκπρόσωποι της Τ.Ε.Δ.Κ. και της Ε.Ν.Α.Ε., υπό την προϋπόθεση να μην είναι υποψήφιοι) εγγυάται το αμερόληπτο και ανεπηρέαστο της κρίσεώς της.
ιιι. Η συζήτηση, ενώπιον της Επιτροπής, προκειμένου, τόσο για καταγγελίες εκλογικών παραβάσεων, όσο και για την εξέλεγξη των δαπανών και των εσόδων των συνδυασμών, γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση με την παρουσία των ενδιαφερομένων μερών, οι οποίοι μπορούν να συμπαρίστανται με δικηγόρο.
iv. Οι κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή και είναι εκτελεστές, χωρίς την παρεμβολή οιουδήποτε άλλου οργάνου, κατ’ αντίθετη των όσων συνέβαιναν, μέχρι σήμερα, δοθέντος, ότι οι Επιτροπές είχαν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και οι κυρώσεις επεβάλοντο από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
v. Κατά της απόφασης της Επιτροπής με την οποία επιβάλλεται έκπτωση, από το αιρετό αξίωμα, επιτρέπεται προσφυγή, ουσίας, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ια. Αυξάνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Η επαύξηση των ορίων των επιβαλλόμενων προστίμων υπαγορεύθηκε από την ανάγκη στάθμισης της βαρύτητας της οικείας παράβασης, με γνώμονα, πάντοτε, τον προληπτικό χαρακτήρα της διοικητικής κύρωσης.
ιβ. Συντέμνεται η προεκλογική περίοδος από την τετράμηνη χρονική διάρκεια που ίσχυε, μέχρι σήμερα, σε δίμηνη, με γνώμονα την ανταπόκριση στην υφιστάμενη πραγματική κατάσταση. Λοιποί περιορισμοί που ισχύουν για την προεκλογική περίοδο στις πράξεις των αιρετών α’ και β’ βαθμού διατηρούνται στο χρονικό διάστημα που ισχύουν σήμερα (4μηνο).
ιγ. Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ήτοι δύο μήνες (αντί των 30 ημερών που ισχύει) πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή τούτων με εξαίρεση τη διαδικασία μετατάξεων, που προβλέπεται στο ν. 3852/2010 («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»).

18 σχόλια

  1. Πάλι αυτός ο ηλίθιος ο Ραγγούσης ; τον χωρτάσαμε ρε παιδιά , αν θέλαμε να τον διαβάζουμε θα μπαίναμε στο προπαγανδιστικίο site του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ραγγούση , τζάμπα δημόσιες σχέσεις κάνεις , εισαι απο τούς πιο μισητούς υπουργούς αυτής της οπερέτας - κυβέρνησης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καλλικράτης πρέπει νά γίνει.
    Τουλάχιστον θά γλυτώσουμε από τά
    διορισμένα τρωκτικά τής Τοπικής
    Αυτοδιοίκησης.
    Έτσι δέν είναι ρέ μπαγάσες?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ντροπή να ανεβάζεις τέτοιες σαχλαμάρες αναρτήσεις μία μέρα σαν τη σημερινή.
    Από την Πέμπτη αλλάζει η ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, καταστρέφονται όλα αυτά που κτίσανε ολόκληρες γενιές και εσύ αναπαράγεις ότι αηδία σου στέλνουν, μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο.
    Δυστυχώς, κατέβηκες πολύ χαμηλά στην εκτίμησή μου σήμερα.
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΔΗΣΗ

    ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ
    ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάει πολύ να διαφημίζετε σαν σωτήρα τον Ραγγούση , πάρα πολύ μα πάρα πολύ , κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Ο Γιώργος Προβόπουλος ψεύδεται στο MEGA.

    Ισχυρίζεται ότι το μνημόνιο ψηφίστηκε στη βουλή, ενώ αντίθετα, δεν έφτασε καν.
    Αντί του μνημονίου παρουσιάστηκε ένας νόμος που καταργούσε συνταγματικές διατάξεις, ενώ παράλληλα μεταβίβαζε εξουσίες σε εξωθεσμικά κέντρα του εξωτερικού.
    Η διαδικασία αυτή έγινε κατά παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο, καθώς για να υπερισχύσει μια διεθνής σύμβαση του συντάγματος, απαιτείται συζήτηση και κύρωση με την αυξημένη (ενισχυμένη) πλειοψηφία των 3/5 της βουλής.

    Αν ο Προβόπουλος ψεύδεται εν ψυχρώ για κάτι τόσο πρόδηλο και πασιφανές, γιατί να τον πιστέψει κανείς σε όλα τα υπόλοιπα ιδίως τα τεχνικά, τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να αντιληφθεί ο μη ειδικός;


    Προβόπουλος, Ψεύτης της Τράπεζας Ψεμάτων της Ψεύτικης Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια κύριε Καρχιμάκη τί έγινε με εκείνη την υπόθεση της Μονής Τοπλού στη Σητεία;
    Ξέρεις εσύ.
    Εκείνην την περίφημη μονή (που έχει μόνο ένα μοναχό) με τα χιλιάδες μαϊμού στρέμματα στο δρόμο προς το Βάϊ και το Παλαίκαστρο.
    Μαζεύτηκαν όλοι οι ντόπιοι πράσινοι και έκαναν εταιρία που έκανε συμφωνητικό με εγγλεζοκύπρια εταιρία στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και πουλούσαν μετοχές για να γίνουν γήπεδα γκόλφ και τεράστια ξενοδοχεία ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA.
    Μιλάμε για δισεκατομμύρια.
    Τίποτε έ;
    Όλα ΟΚ, νάναι καλά ο Γιώργος που καθάρισε.
    Μπράβο αγόρι μου.
    Πάντως όλη η κρήτη ξέρει γιατί σκοτώθηκες για να βγεί το πασόκ και να ξεχασθεί η υπόθεση.
    Είδες η σοσιαλιστική δικαιοσύνη;
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΙΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KAΨΑΜΠΕΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    τα έμαθες τα νέα
    η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΑ ΕΦΤΥΣΕ !

    χαχα...χα αχχχχχχχχχχχ.
    ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΕΙΡΑΙΩΣ............ΔΕΝ !!!!

    ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ
    άκου δούλεμα ρε πούστη μου
    πασόκε το έτος 2010 !

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ!
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΑΛΛΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΕΚΩΛΑ ΤΟΥ MEGA ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

    Αι σιχτίρ
    με το θιγμένος Βολεψάκιας.

    "Για μαζέψτε τον κ. Πάγκαλο που βγαίνει στα δελτία ειδήσεων και το παίζει θιγμένος, επειδή αποκαλύφθηκε ότι βόλεψε την κορούλα του στο Δημόσιο. Αποκάλυψε, επίσης, ότι βόλεψε...
    και άλλες 3 γραμματέες του.

    Αλλά κατά τα άλλα στα τελευταία 30 χρόνια, δεν έβαλε άλλον στο Δημόσιο.
    Δηλαδή, αν αυτός είναι ο Αντιπρόεδρος μιας Κυβέρνησης που θέλει να προβάλλει νέα ήθη στον δημόσιο βίο, τότε θα πρέπει να συγχαρώ τον Πρωθυπουργό για την εξαιρετική επιλογή του.

    Για μαζευτείτε ορισμένοι γιατί η οργή είναι μεγάλη και τα μηνίγγια μας αρχίζουν να συστέλλονται..."

    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ...
    Ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών στα καταστήματα λιανικής...ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ.
    MEGA ...ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΟΜAΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Υπέροχο πάλι το δελτίο του MEGA. Πιστό στον αγώνα του για ενημέρωση έδειξε αποσπάσματα από την πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα και το στρίμωγμα που έκαναν στον Χατζηγάκη για την πρόσληψη των "γαλάζιων" στην ΑΓΡΩΓΗ. Κι ενώ όλοι πιστεύαμε πως άξια έβγαλαν τον μισθό τους, καθώς ανακάλυψαν πως στην Ελλάδα γινόταν ρουσφετολογικές προσλήψεις ΜΟΝΟ κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ποτέ πριν ή μετά, παρενέβη τηλεφωνικά ο προϊστάμενός τους κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος για να τους μαλώσει!!! Ενοχλήθηκε για την αναφορά που έγινε (ελάχιστη βέβαια) στον διορισμό της κόρης του. Αγανακτισμένος ο κ. Πάγκαλος ζήτησε το λόγο για τον οποίο συζητιέται ακόμα ο διορισμός της κόρης αφού ο ίδιος έχει δώσει "επαρκείς" εξηγήσεις. Ήταν υπέροχο το θέαμα και των 3 δημοσιογράφων να προσπαθούν να απολογηθούν!! Ο Πρετεντέρης αμύνθηκε των κατηγοριών λέγοντας πως τονίστηκε στο δελτίο ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν καθόλα νόμιμη και ίσως και ηθική ενώ η Τρέμη λέγοντας πως οι καταγγελίες του Πάγκαλου για τον Χατζηγάκη έπαιξαν εκτενώς στο δελτίο ενώ η καταγγελία του Χατζηγάκη για τον Πάγκαλο αναφέρθηκε από τον ίδιο τον Χατζηγάκη συνεπώς ουδεμία ευθύνη έφερε η ίδια. Οι ακριβείς τις λέξεις ήταν: "Τί να κάνουμε? Να απαγορεύσουμε στον κ. Χατζηγάκη να μιλάει?". Ο Τσίμας κάτι ψέλλισε με κατεβασμένο το κεφάλι σαν μαθητούδι αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τί ακριβώς. Η μόνη λέξη που περιγράφει το όλο σκηνικό είναι η ΞΕΦΤΙΛΑ. Ας αλλάξουν τουλάχιστον εκεί στο MEGA το λογότυπο τους σε πράσινο ήλιο απλά για να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

    << ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !!! >>

    -Τα διόδια στις εθνικές οδούς.
    Αρνούμαι και να υπογράψω τη δήλωση μη-πληρωμής.

    -Τις τράπεζες και τους τοκογλύφους.
    Η υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας και η κρίση οφείλονται σε αυτές που ποντάρησαν στην κρίση για να μας κλέψουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

    -Τα εισαγόμενα σκουπίδια των supermarket.
    Αγοράζω ελάχιστα και ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    -Τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
    Θεωρώ τη μεγαλύτερη ηλιθιότητα να μιλάω στο κινητό.

    -Τους νταβατζήδες των καυσίμων.
    Κινούμαι ελάχιστα με το ΙΧ μου.

    -Τα κωλο-μπαρ και τους νταβατζήδες τους.
    Ο καφές τους στοιχίζει 10 λεπτά. Ας βρούν άλλους μαλάκες να τα πάρουν.



    Να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα αληθινά σχέδια τής νέας ΝΔ για τον αφελληνισμό τής Ελλάδος.


    Πιό σταδιακό θα είναι το σχέδιο αφελληνισμού υπό τον Αντόνιο Σαμαρα, από ότι με το απότομο των αλβανοπασόκων!



    Αυτός ο αλητάκος παίζει με τις λέξεις και προσβάλλει τη νοημοσύνη του ( όχι τη δική μας, βέβαια ).

    Παρακολουθείστε τι λέει αυτός ο αλλοδαπός σαλτιμπαγκος:




    «Τα παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν. Αλλά για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει, πρώτον, να διαλέξουν ανάμεσα στην ελληνική και την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονιών τους. Και δεύτερον, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα χρόνια της 9χρονης εκπαίδευσης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα.

    --------------------------
    Με το που γεννιούνται τα παιδιά θα παίρνουν το δικαίωμα.
    --------------------------



    --------------------------
    Πέμπτη θέση: . Ώστε να γίνει ομαλά και σταδιακά με απώτερο ζητούμενο να ενσωματωθούν οι μετανάστες που μπορεί να αντέξει μια κοινωνία.
    -------------------------------




    Όπως βλέπετε αγαπητοί συνέλληνες, αυτό το μικρό βλακόμουτρο, έχει την εντύπωση ότι μας δουλεύει!!

    Διότι, υποτίθεται ότι κάνει αντιπολίτευση και αναποδογυρίζοντας λίγο τις θέσεις του, νομίζει ότι δεν θα καταλάβουμε καν ότι δεν είναι αντιπολίτευση αυτό που κάνει εναντίον των γερμανικών πασοκικών σχεδίων αφελληνισμού!

    Θεωρεί ότι τρώμε κουτόχορτο, αυτός ο κάφρος!


    «Ομαλά και σταδιακά» θέλει να μας τη φορέσει αυτός.
    Όχι απότομα όπως τα χιτλερικά πασόκια, αλλά τα δικά του σχέδια αφελληνισμού θα είναι πιο αργά, πιο αθόρυβα, πιο πούστικα!!

    Εμείς λοιπόν οι Έλληνες, θα του δώσουμε ψήφο εξ ίσου «αργά και βασανιστικά». Όταν δηλαδή θα έχει ψοφήσει και η δική του ανθελληνική κλίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα πράγματα χειροτερεύουν μήνα με το μήνα, βδομάδα με τη βδομάδα,
    Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να προαναγγείλει εξεταστική επιτροπή για τον Παπανδρέου (για τις τηλεοπτικές δηλώσεις περί πτώχευσης), τον Παπακωνσταντίνου (για τον "τιτανικό" και τον Προβόπουλο (για το Τ+10).
    Η εθνική συμφιλίωση έχει νόημα μόνο όταν το τίμημα δεν είναι η καταστροφή της χώρας, δηλαδή αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες.
    Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να καταλάβει ότι ο λαός χρειάζεται ένα φώς στο βάθος του τούνελ.
    Πραγματικό φώς, όχι σαν τον Παπανδρέου που μπερδεύει το φώς της ελπίδας με το τρένο που έρχεται κατά πάνω μας μέσα από το τούνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ
    ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.

    ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ
    ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΗΜΑ.
    -----------------------------------

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
    ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΣΕΠ
    ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΛΑΒΡΕΖΙΚΑ.
    ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΟΠΟΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ.
    --------------------------------
    ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΑΣ
    ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

    ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ
    ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ !
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ !

    ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΙΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΑΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
    Στον Γιώργο Παπανδρέου ΔΕΝ πρέπει να επιτραπεί να κάνει αυτά που σχεδιάζει στον Ελληνικό λαό.

    Πρώτα απ' όλα γιατί είναι ψυχασθενής και χρειάζεται να τεθεί υπό δικαστική επιμέλεια. Αυτό δεν είναι αστείο. Εάν εξετάζαμε την συμπεριφορά του (όχι με την κάλυψη του πρωθυπουργικού ρόλου) όπως κάθε άλλου ανθρώπου, άμεσα θα στερείτο των πολιτικών του δικαιωμάτων και θα χρειαζόταν ιδρυματοποίηση λόγω σχιζοφρενικής επικινδυνότητας.

    Δεύτερον γιατί είναι ανήθικος αμοραλιστής και εμπράκτως μισάνθρωπος και βεβαίως μισέλληνας.

    Τρίτον γιατί είναι βλάκας με την ποινική έννοια του όρου και ως τέτοιος επικίνδυνος σε οποιαδήποτε υπεύθυνη θέση/εργασία.

    Με όλα τα παραπάνω ό,τι έχει προσπαθήσει να περάσει ως νόμους/πολιτική ακυρώνονται, τα πράγματα επιστρέφουν στην πρό Γιώργου Παπανδρέου θέση τους για να δούμε τί θα κάνουμε και ο ίδιος μαζί με τους εντός και εκτός συνεργάτες του μας αποζημιώνουν με αγωγές για όλες τις ζημίες και τις βλάβες που έχουμε υποστεί εξ αιτίας τους.

    Αυτός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ.

    ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μας γαμιέσαι και συ ρε μαλάκα Ραγκούση εδώ ο κόσμος καίγεται και εσύ ο γκαιμπελίσκος της δεκάρας βγαίνεις να κάνεις προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση