GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με 50%+1 οι δημοτικές εκλογές...

Ναυάγησε η προσπάθεια για συμφωνία "επαναφοράς" του πλαφόν 42% Πέρασε ο Ιούνιος, μπήκε ο Ιούλιος και η ρύθμιση για «διατήρηση» τ...

Ναυάγησε η προσπάθεια για συμφωνία
"επαναφοράς" του πλαφόν 42%

Πέρασε ο Ιούνιος, μπήκε ο Ιούλιος και η ρύθμιση για «διατήρηση» του πλαφόν 42% στην εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών κατά τον πρώτο γύρο δεν προέκυψε...
Κατά συνέπεια, αν δεν μεσολαβήσει κάτι άλλο, στις εκλογές του φθινοπώρου θα ισχύσει το νέο  σύστημα του 50%+1 που ψηφίστηκε με τον «Καλλικράτη» …
Κατά την ψήφιση του «Καλλικράτη» στη Βουλή, τον Μάιο, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είχε δηλώσει πρόθυμος σε μια διακομματική συμφωνία, μέσα στον Ιούνιο, ώστε «να...
 βρεθεί ένας κοινός τόπος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές».
Προς στιγμήν είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα επέλθει συμφωνία αφού τόσο η ΝΔ όσο και ο ΛΑΟΣ αντέδρασαν θετικά ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης είχε «χαιρετίσει» τη δήλωση  Ραγκούση  για την επαναφορά του καθεστώτος που είχε θεσμοθετήσει το κόμμα του ως κυβέρνηση.
Ωστόσο, τον αρχικό ενθουσιασμό του κ. Ζώη διαδέχθηκε ο προβληματισμός και στη ΝΔ  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, το 42% ευνοεί το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνών κόμμα και όχι τη ΝΔ ως αντιπολίτευση, σε αντίθεση με το 50%+1. Γι' αυτό και η ΝΔ "πάγωσε" κάθε συζήτηση ενώ ούτε τα κόμματα της Αριστεράς προτιμούν το 42%.
Το 50%+1 σημαίνει ότι σε πολλούς δήμους και Περιφέρειες το αποτέλεσμα θα κριθεί στο δεύτερο γύρο ενώ, καθώς τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων υποχωρούν διαρκώς, αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι φυγόκεντρες τάσεις και οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες.
Ο Αυτοδιοικητικός

8 σχόλια

  1. ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", 17-2-2008

    ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ 4% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
    Αίσχος...
    Ντροπή, για τη συντηρητική κυβέρνηση της δεξιάς και τον κηφήνα, τεμπέλη, χοντρό Καραμανλή, που ψαλιδίζει συνεχώς τα λαϊκά εισοδήματα.
    Μόνο 4% θα είναι φέτος οι αυξήσεις.
    1 ευρώ την ημέρα δίνουν οι αλήτες, επικαλούμενοι δημοσιονομικές δυσκολίες.
    Ναι ! Ένα κουλούρι την ημέρα !
    Ψεύτη αλήτη χοντρο-Καραμανλή!
    Λεφτά υπάρχουν αλλά τα τρώς εσύ σε πίτσες και σουβλάκια.
    Αλλά ο λαός έχει και κρίση και μνήμη κ. Καραμανλή.
    Θα πετάξει με τις κλωτσιές από την εξουσία, τη συντηρητική δεξιά κυβέρνησή σου και θα φέρει το προοδευτικό σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αποκαταστήσει άμεσα αυτές τις αδικίες. Ακούς εκεί μόνο 4% αυξήσεις!!!
    Με τα ελικόπτερα θα φεύγετε κ.Καραμανλή, εσείς και οι Υπουργοί σας.
    Α, ρε αλήτες ! Δεν θα έρθει ο Γιώργος;
    Τότε ρε, θα δείτε κάτι αυξήσεις που θα πάρουμε.
    Νααααααα, τόσες (...με το συμπάθειο).!
    .......
    Τί είδαμε τίς αυξήσεις ρε ΧοντροΘέμο.
    Τίς είδαμε.
    Μόνο που δεν ήταν στους μισθούς αλλά στα καύσιμα, στην ακρίβεια, στα διόδια, στην φορολογία, στις παρακρατήσεις.
    ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ, ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΣΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ.
    ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχουν μπέσα.
    Δεν έχουν τσίπα.
    Δεν έχουν αιδώ.
    Δεν έχουν φιλότιμο.
    Όμως, έχουν δίκιο σε ένα πράγμα.
    "Λεφτά υπάρχουν" αλλά μόνο στις τσέπες των πράσινων λαμογιών με τα τηλεοπτικά κανάλια, που τους στηρίζουν "μέχρις εσχάτων".
    Δυστυχώς γι' αυτούς, όμως, και ευτυχώς για εμάς "τα έσχατα έρχονται" και μάλιστα πολύ γρήγορα.
    Δεν θα πεθάνουμε επειδή μας κορόϊδεψε ένας πελοποννήσιος περιπλανόμενος τυχοδιώκτης.
    Επανάσταση τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πραγματικα η προπαγανδα τους και ο τροπος που τεσταρουν τις αντιδρασεις πριν κανουν κατι, ειναι εμετικος και ελλεινος.

    θελουνε εκτελεση και τα 157 πασοκοσκυλα βολευτες χωρις δικη, για τον τροπο που φερονται στην κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπό το πολύ μπινελίκι τα έχουνε χάσει εκεί στην Ιπποκράτους και ούτε καν δημοσκοπήσεις που να στέκουν δεν μπορούν να "μαγειρέψουν".
    Οι μπομπολο-λαμπρακοφυλάδες έβγαλαν λέει δημοσκόπηση που δίνει 23% στο πασόκ και 15% στη Νέα Δημοκρατία.
    Είναι τόσο ηλίθιοι ή θεωρούν το λαό τόσο ηλίθιο;
    Αυτές τις αηδίες δεν τις πιστεύει κανένας άνθρωπος που δεν είναι ανεγκέφαλο πρόβατο.
    Πχ. το γκρέμισμα του πασόκ είναι φυσιολογικό διότι σαν κυβέρνηση κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έλεγε προεκλογικά.
    Η Νέα Δημοκρατία όμως γιατί να πέσει από το 33%; Μόνο να κερδίσει έχει δημοσκοπικά, δεδομένου του ότι δικαιώνεται από τις εξελίξεις.
    Δεν πάτε στο γεροδιάολο ρε αποτυχημένοι γκαιμπελίσκοι που προσπαθείτε να μας κάνετε να σταματήσουμε να σκεπτόμαστε, λές και ο λαός τρώει κουτόχορτο;
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΦΛΙΑ; ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

    Εξαφανισμένος είναι ο Γιώργος Σουφλιάς και δεν λέει κουβέντα για το αυθαίρετο που "τακτοποίησε" σε μια νύχτα ή το εθνικό κτηματολόγιο που βόλεψε την μισή Λάρισα. Από την εκλογική του περιφέρεια είναι οι περισσότεροι αλλά ποιος να τον στείλει στον εισαγγελέα για τα καραμπινάτα σκάνδαλα με διορισμούς που έγιναν επί Ν.Δ.;

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Έκανε όλους αυτούς τους διορισμούς με το αζημίωτο; Δεν νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα κάνουν τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης την Πέμπτη;

    Στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, κι ενώ έξω από τη Βουλή θα γίνεται χαμός, θα δούμε ορισμένα παράξενα αλλά και ιδιαίτερα αξιομνημόνευτα. Πέρα από το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν το έκτρωμα με βαριά καρδιά και με το φόβο της διαγραφής, εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε είναι τι θα κάνουν τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης, δηλαδή το ΛΑΟΣ και η κ. Μπακογιάννη που ψήφισαν το Μνημόνιο.

    Από τότε που υπερψηφίστηκε η συμφωνία με την Τρόικα (έτσι συνηθίσαμε να το λέμε κακώς διότι το ΔΝΤ είναι αυτό που κάνει κουμάντο) οι πιο σκληροί επικριτές είναι κάποιοι δήθεν φιλολαϊκοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρατζαφέρης και τα πρωτοπαλίκαρά του και η κ. Μπακογιάννη. Και είναι εντυπωσιακό: Να επιτίθενται στην κυβέρνηση εκείνοι που δεν ψήφισαν το μνημόνιο, ο Σαμαράς, η Παπαρήγα, ο Τσίπρας, ο Κουβέλης, να το καταλάβουμε.

    Γιατί λοιπόν εκείνοι που στήριξαν στις 6 Μαΐου το Μνημόνιο τώρα βγαίνουν και λένε ότι το ασφαλιστικό είναι άθλιο και δεν πρέπει να περάσει. Μήπως η κ. Μπακογιάννη όταν προχωρούσε στο αντάρτικο δεν το είχε διαβάσει; Αφού όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό περιγράφονται στο Μνημόνιο. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν ήξερε να διαβάζει όταν έλεγε ότι το στηρίζει για να μη διαλυθεί η πατρίδα; Ή μήπως τώρα τα μασάει γιατί κατάλαβε τι ανοησία έκανε να στηρίξει την κυβέρνηση;

    Κι επίσης, κάποιοι βουλευτές, όπως ο πρώην υπουργός Μ. Παπαϊωάννου που βγαίνει και λέει ότι είναι αντισυνταγματικές κάποιες ρυθμίσεις, τι προτίθεται να κάνει; Ομοίως και άλλοι δήθεν υποστηρικτές του λαού που ενώ πίσω από τις κουρτίνες σιχτιρίζουν το Λοβέρδο, μπροστά τον λιβανίζουν.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η στάση των τριών ανεξάρτητων πλέον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Θα δηλώσουν παρόντες και δεν θα το στηρίξουν ή θα ξαναμπούν στο κομματικό μαντρί;

    Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
    ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ-ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν εχει υπαρξει αλλη τετοια κυβερνηση που να μισει τοσο τον λαο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε λίγες ημέρες, Πέμπτη 8 Ιουλίου, το ποίμνιο (πείτε το και κοπάδι) των 157 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δίχως καμία λαϊκή εντολή, κόντρα στη θέληση του λαού αλλά και των ψηφοφόρων τους, θα ψηφίσουν "πειθαρχημένα" ό,τι τους φέρει ο Λοβέρδος!

    Θα ψηφίσουν την μετατροπή των Ελλήνων σε δούλους, θα ψηφίσουν την καταδίκη των συνταξιούχων σε βέβαιο θάνατο.


    Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα, αλλά αυτό σε λίγες ημέρες τελειώνει και μαζί του τελειώνει και το ΠΑΣΟΚ.

    Για κάποιους από εμάς το ΠΑΣΟΚ είχε τελειώσει το 1996 σαν ανέλαβε πρόεδρός του ο Σημίτης.

    Για κάποιους από εμάς δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ αναστήθηκε με την εκλογή του Γιώργου ως προέδρου του, μετά την αναμέτρησή του με τον Βενιζέλο.


    Τελικώς, για να μην έχουμε αυταπάτες, το ΠΑΣΟΚ "πέθανε" το 1996.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση