GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο Γ. Σαχπατζίδης, ο ιδιοκτήτης της off shore με το ακίνητο του Άκη...

Από τον Βασίλη Αλεξάνδρου ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Για τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη , από την Πιερία, που φέρεται ιδιοκτήτης της off shore Torca...

Από τον Βασίλη Αλεξάνδρου
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Για τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, από την Πιερία, που φέρεται ιδιοκτήτης της off shore Torcaso Investment, στην οποία ανήκε το ακίνητο που αγόρασε η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου στην Διον. Αρεοπαγίτου, είναι γνωστα τα εξής:
Σε λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου, που χειριζόταν ο νομικός της σύμβουλος Αλ. Χατζηαλεξάνδρου, είχε εισέλθει και ένα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από τον κ. Σαχπαζίδη ενώ στη συνέχεια ο κ. Χατζηαλεξάνδρου εκταμίευσε 1,8 εκατ. ευρώ και τα έστειλε  σε λογαριασμό της συζύγου του κ. Σαχπαζίδη, Μαρίας, χωρίς να αιτιολογηθεί αυτή η μεταφορά
Η εταιρεία GDS SA που του ανήκει είχε κάνει προσφορά 35 εκατ. ευρώ στη Μονή για τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Μενίδι, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.
Ο Γ. Σαχπαζίδης είναι ανιψιός του...
 πρώτου υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ακριτίδη επί των ημερών του οποίου θήτευσε ως γενικός γραμματέα του υπουργείου ο Μ. Σάλλας. Και όταν η Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης λειτούργησε υπό τον έλεγχο του κ. Σάλλα ο κ. Σαχπατζίδης έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εκείνη την εποχή ο κ. Σαχπατζίδης ήταν και αντιπρόσωπος ισραηλινής εταιρείας που προωθούσε τα περίστροφα της αμερικανικής COLT ενώ αρκετό καιρό αργότερα, το 1998 - 1999, μαζί με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Ρήγα και τον Ν. Ρεμαντά, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, εξαγόρασαν από τον Γ. Ραυτόπουλο, τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη». Αμέσως μετά εξαγόρασε τον «Ελληνικό Βορρά» και τα «Σπορ του Βορρά».
Πριν βρεθεί όμως με δεκάδες εκατ. ευρώ για την αγορά των ολυμπιακών ακινήτων κλπ, το 1994 - 1995 είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η εμπλοκή του με την εταιρεία «Αγροτικός Όλυμπος», την οποία λέγεται ότι... τίναξε στον αέρα, τον είχε καταστρέψει καθώς δημιούργησε χρέος 1.660.000 ευρώ.
Στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου ως υπουργού Άμυνας εμφανιζόταν συχνά και από εκεί άρχισε να κάνει γνωριμίες και να ανεβαίνει πολύ οικονομικά.
Από την "Μακεδονία" ο Ν. Ρεμαντάς αποχώρησε σύντομα και ο Τζον Ρήγας έδιωξε κακήν κακώς τον  Γ. Σαχπατζίδη ως υπαίτιο για μεγάλη «μαύρη τρύπα»  στα οικονομικά της εταιρείας.
Την εποχή της παντοδυναμίας του έκανε προκλητικά πολυτελή ζωή, διέμενε σ' ένα μικρό ανάκτορο στην Κατερίνη και τον αποκαλούσαν «Σάχη της Πιερίας» ενώ ένα άλλο παρατσούκλι που είχε στην ίδια περιοχή ήταν «Σαχπαρέας».
Μετά από μια νέα περίοδο αφάνειας και κυνηγητού για χρέη, βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο με καταθέσεις, με ιδιόκτητο όροφο στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη και με μόνιμη σουίτα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Στον γάμο του γιου του δε, που έγινε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Κίμων Κουλούρης!
Όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας που τον βοηθούσε στις μεταγραφές ήταν ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος είχε κάνει τότε και μια δήλωση: «Όπως ο κάθε ανώνυμος ΠΑΟΚτσής, έτσι και εγώ έκανα τα αυτονόητα. Στήριξα, στηρίζω και θα στηρίζω την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ΠΑΟΚ αντάξιου της ιστορίας του. Η διοίκηση Ζαγοράκη και οι άξιοι συνεργάτες του είναι οι εκφραστές αυτής της προσπάθειας. Παραμένω ένας απλός φίλαθλος και δεν προτίθεμαι να εμπλακώ διοικητικά. Επόμενος μεγάλος στόχος μας πρέπει να είναι η πραγματική πολυμετοχικότητα. Καλώ όλους τους ΠΑΟΚτσήδες να συμμετέχουν. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το κατεστημένο των Αθηνών και τα πρωταθλήματα να έρχονται στην Τούμπα και όχι στον Πειραιά. Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα. Όλοι μαζί ενωμένοι».
Τέλος εκτός από τον γιο του Αθανάσιου Πάπιστα που ονομάζεται Εφραίμ, και συγγενικό πρόσωπο του Γ. Σαχπατζίδη ονομάζεται Εφραίμ και μονάζει μάλιστα στο Άγιο Όρος...
Στη φωτογραφία ο Γιώργος Σαχπατζίδης, με τα άσπρα μαλλιά και το ροζ πουκάμισο, παρακολουθεί αγώνα του ΠΑΟΚ μαζί με τον ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα

10 σχόλια

  1. Πολύ μου αρέσουν οι δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και των ευαισθητοποιημένων Ελλήνων .
    Οι Ισραηλινοί και γενικότερα οι Εβραίοι που εγκατασταθήκαν , μόνιμα πλέον στην κυβέρνηση του τόπου με το ΠΑΣΟΚ μετά το1981 , λυμαίνονται την Ελλάδα και είναι αυτοί που έφαγαν τα χρήματα , τις συντάξεις και τον μόχθο του Ελληνικού λαού.
    Μαρέσει ρε μπαγάσα Έλληνα από την μια ευαισθητοποιήθηκες με την επίθεση των Ισραηλινών και από την άλλη έχεις Πρόεδρο Δημοκρατίας Εβραίο και τα ¾ της βουλής κατά ομολογία Γιωργάκη –Τζέφρη Ισραηλινά Εβραϊκά Αιμοβόρα Θηρία .
    Μπράβο Έλληνα επιτέλους ξύπνησες !
    Διαμαρτυρήθηκες !
    Ποιες τον φραπέ σου και απόλαυσε την χοληστερίνη σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το διώροφο νεοκλασσικό στην Κεφαλληνίας και Κόμνα Τράκα (μικρό αδιέξοδο πίσω από την Αελλώ, στάση Κεφαλληνίας), είναι επίσης ιδιοκτησίας του Άκη και της συγγραφέως (!!!!!!!.......) του. Μανία στα διώροφα νεοκλασσικά ο αδιάφθορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Κόλαση» στην Εξεταστική για τον κ. Βαλυράκη

    Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τν Ζήμενς κ. Βαλυράκης, όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην επιτροπή του επιτέθηκαν επικρίνοντάς τον για τους χειρισμούς του στο θέμα του «χειρόγραφου φάντασμα» που ενοχοποιεί τάχα γαλάζιο υπουργό. Οι φωνές από το γραφείο του κ. Βαλυράκη ακούγονταν στους διαδρόμους της Βουλής.

    Την ίδια ώρα οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν διάβημα για το ίδιο θέμα στην Εξεταστική

    */ Γειά σου ψηφοφόρε των Μαντέλη-Σημίτη-Τσοχατζόπουλου κλπ
    Πασοκικής χούντας, ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου κλπ ψευτών και ντεμπέληδων νεογιάπηδων.

    TA KΩΛΟΠΑΙΔΑ.
    αυτό που θα πρέπει να ξέρουν
    είναι ότι αν όλα αυτά που κάνουν και λένε είναι παπαρολογίες και μας πάνε για φούντο στο τέλος θα πρέπει να αλλάξουν χώρα πολιτικοί,κοματόσκυλα,λαμόγια,νταβατζήδες και ΠΑΣΟΚ - ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΣΑΣ

    ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΣΚΑΤΙΛΑ
    ΟΞΩ

    ΚΙΑ ΑΣ ΒΡΟΜΟΚΟΠΗΣΕΙ ΑΠΑΙΣΙΑ
    ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μειονέκτημα του πολυσυλλεκτικού ΠΑΣΟΚ. Συνυπάρχουν ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΑΓΓΟΥΣΗΣ με το βουλευτή του χωριού του και των υπαλλήλων της βουλής πετσάλνικο και με το σοσιαληστή άκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΔΙΑΝΟ .....ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ....ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ...????ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ???...ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o Tzoxaτζοπουλος ηταν πισω απο καθε εργο στην Β.Ελλαδα σαν υπουργος Αναπτυξης.
    Η FEROR PLASTICS και πολλες αλλες εταιρειες ειχαν προσβαση σε δανεισμο και επιδοτησεις ελεω Τζοχατζοπουλου ( φυσικα με το αζημιωτο ).
    Εκτος απο τα απιστευτα λεφτα που ερπαξε απο τα εξοπληστικα
    ( γερμανικα υποβρυχια, TOR, S-300, HOVERCRAFTS και ο,τι αγοραστηκε απο Γερμανια, Γαλλια, Ρωσια ), αγορασε τα νεοκλασσικα στην Αθηνα, το παλατι στο δασος του Πανοραματος στην Θεσσαλονικη, διαμερισμα στο Παρισι, εφτιαξε την επαυλη στο Πορτο Χελι και πολλα ακομη..
    Βγαλτε το παλατι του στο Πανοραμα να καταλαβει ο κοσμος για τι καθικι μιλαμε. Το οικοπεδο ειναι πανω απο 10 στρεμματα. Ειναι στον δρομο απο Πανοραμα προς Χορτιατη, αριστερα μετα το κεντρο για Αναπηρους. Συνορευει με τη Μονη ( απ οπου και πηρε το οικοπεδο! ) και εχει θεα ολο τον Θερμαικο. Στην εισοδο εχει 2 λιονταρια και την Ελληνικη Σημαια ( σημα κατατεθεν σε ολα τα σπιτια του! ).
    Φυσικα εχει φυλακα ( μενει σε μονοκατοικια διπλα στο ανακτορο ) και παρκαρισμενα 2 πολυτελη αυτοκινητα. Πισινα Ολυμπιακων διαστασεων και οικοσυσκευες SIEMENS!
    Αυτα εβλεπε ο Βουλγαρακης, ο Ρουσοπουλος, ο Μαγγινας, ο Τσιτουριδης, ο Παυλιδης, ο Δουκας και τοσοι αλλοι ΝεοΔημοκρατες και εφαγαν κι αυτοι.
    Μετα τον Μαντελη και τον Τσουκατο, κλειστε μεσα τον Τζοχατζοπουλο, τον Λαλιωτη, τον Βερελη, τον Παπαντωνιου, τον Σημιτη, τον Καραμανλη, τον Αγγελου κλπ
    Αντε να ξεβρωμισουμε απο τα καθηκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ!!!Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΚΑΛΗΣ!!!ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο παλάτι του νέου Κοσκωτά δεξιώνονται και θεώνται να μπαινοβγαίνουν, αποχωρούντες τα ξημερώματα, πολλοί κρητικοί, οι: Τσοχατζοπουλάκης, Μπαρμπαγεωργοδημαρχοπουλάκης, Ορφανουφυπουργοπουλάκης, Μαγκριωυφυπουργοπουλάκης, Πασχαλιδουφυπουργοπουλάκης, κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Please let me know if you're looking for a writer for your weblog. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to write some content for your blog in exchange for
    a link back to mine. Please blast me an email if interested.
    Regards!

    Feel free to surf to my weblog :: cheap polo ralph lauren

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση