GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίστροφη μέτρηση για τις Τράπεζες...

Από το http://www.topontiki.gr/ Το ρολόι χτυπάει ανάποδα για τις τράπεζες, την ελληνική οικονομία, τη χώρα. H επιβολή ποινής 5% στα ελληνικ...

Από το http://www.topontiki.gr/
Το ρολόι χτυπάει ανάποδα για τις τράπεζες, την ελληνική οικονομία, τη χώρα. H επιβολή ποινής 5% στα ελληνικά ομόλογα – μετά την υποβάθμιση της Moody’s – είναι το μήνυμα που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρώτα προς τις ελληνικές τράπεζες, για άμεσες συγχωνεύσεις και μάλιστα με ταυτόχρονες αυξήσεις κεφαλαίου. Σαφέστατα, η ανακοίνωση της επιβολής ποινής είναι μια έμμεση πίεση της τρόικας, η οποία ήδη έχει επαφές με διοικήσεις τραπεζών σχετικά με θέματα κεφαλαιακής επάρκειας, ρευστότητας και συγχωνεύσεων.
Αυτό υποστηρίζουν Έλληνες διαχειριστές, οι οποίοι προσθέτουν ότι...
 το κόστος για τις ελληνικές τράπεζες είναι τεράστιο, διότι ήδη η ΕΚΤ και ξένες τράπεζες ζητούσαν περισσότερα ενέχυρα και εγγυήσεις. Στην αγορά, λ.χ., τα ελληνικά ομόλογα γίνονται δεκτά και δίδεται το 80% της αξίας τους. Τώρα με το νέο «κόψιμο» η αξία πηγαίνει στο 75%.
Η τεράστια αυτή διαφορά στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών δημιουργεί ανησυχίες και για μια νέα επιβολή ποινής, αν δεν προχωρήσει το μνημόνιο, τόσο όσον αφορά την οικονομία, αλλά και ειδικότερα τις τράπεζες. Συνεπώς για μερικούς το νόημα της επιβολής ποινής είναι ξεκάθαρο: Προχωρήστε σε οικονομίες κλίμακος με συγχωνεύσεις, ώστε να πάρει ώθηση και η οικονομία.
Εξάλλου το μεγαλύτερο όφελος που θα προκύψει από μια συγχώνευση τραπεζών θα είναι η μείωση όχι μόνο του κρατικού χρέους, αλλά και του ιδιωτικού. Αν λ.χ. προχωρήσει μια ενοποίηση τραπεζών, δεν θα έχουν μόνο κοινό χαρτοφυλάκιο ομολόγων, αλλά κοινό χαρτοφυλάκιο δανείων. Δηλαδή, θα γίνει μια προσπάθεια να μειωθούν τα δάνεια σε κοινούς πελάτες, οι χορηγήσεις.
Όπως θα δούμε, επίσης, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που θα θεσπιστεί με νόμο μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχει εξουσία ακόμη και αναδιάρθρωσης στις τράπεζες, αν λάβουν χρήματα από το Ταμείο και δεν αποπληρώσουν. Οι ξένοι βάζουν το «τυρί» με τα κεφάλαια των 10 δισ. ευρώ και πιέζουν για συγχωνεύσεις ταυτόχρονα.
Έλεγχος από την τρόικα
Παρά το γεγονός ότι ορίζεται η λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και δίδονται εξουσίες στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο (όπως το να καλέσει μια τράπεζα, η οποία έχει χαμηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας από 8%), οι ξένοι θα είναι ενημερωμένοι σε τακτά διαστήματα για τους ισολογισμούς των τραπεζών, την εξέλιξη της χρηματοδότησης των θυγατρικών, την εξέλιξη της ρευστότητας, τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς και για τα stress test της Τραπέζης της Ελλάδος.
Το μνημόνιο, όμως, δεν αποκλείει η κερδοφορία των τραπεζών να γίνει αρνητική: «Παρά την παρούσα ισχυρή φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει προκλήσεις. Η κεφαλαιακή βάση του συστήματος ενισχύθηκε σημαντικά το 2009, αυξανόμενη από 24 δισ. ευρώ σε 33 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαιακών ενισχύσεων από το κράτος ύψους 3,8 δισ. ευρώ, κεφαλαιακών ενισχύσεων από τους μετόχους και παρακρατηθέντα κέρδη.
Όλες οι τράπεζες ικανοποιούν το όριο κεφαλαιακής επάρκειας του 8% και η μέση κεφαλαιακή επάρκεια του συστήματος αυξήθηκε σε 11,7% στο τέλος του 2009. Παρ’ όλα αυτά η δημοσιονομική κρίση και η αποδυνάμωση του οικονομικού περιβάλλοντος οδήγησαν σε αναστροφή του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης και σε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία έφτασαν το 7,7% στο τέλος του 2009, ενώ η κερδοφορία μειώθηκε και μπορεί για φέτος να γίνει αρνητική».
Αν λοιπόν μια τράπεζα έχει ανάγκη χρημάτων από το Ταμείο των 10 δισ. ευρώ, πρώτα θα ψάξει κεφάλαια από τους ιδιώτες μετόχους, και αν δεν καταστεί αυτό εφικτό, τότε θα λάβει χρήματα και θα εκδοθούν προνομιούχες μετοχές. Οι τράπεζες δεν θα καταβάλλουν μερίσματα, θα καταβάλλουν αποζημίωση και αν θελήσουν να επαναγοράσουν τις μετοχές έπειτα από 5 χρόνια θα καταβάλλεται το κεφάλαιο που δόθηκε συν ένα πρόστιμο.
Αν δεν μπορούν να επαναγοραστούν οι προνομιούχες, τότε θα μετατρέπονται σε κοινές μετοχές. Όταν, όμως, οι τράπεζες δεν μπορούν να αποπληρώσουν το Ταμείο, τότε οι τράπεζες θα αναδιαρθρώνονται με βάση τον νόμο του ΤΧΣ και τους κανόνες του ανταγωνισμού στην Ε.Ε. Με λίγα λόγια, το ταμείο θα έχει εξουσία να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία, καταστήματα, ακίνητα.

10 σχόλια

  1. Οι μέρες της εξέγερσης και της λευτεριάς του λαού από τους ΛΗΣΤΑΡΧΟ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ είναι ΚΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ (ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ).

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ.


    ΕΧΟΥΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750 δίς ΕΥΡΩ.

    ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΟΥΣ.


    ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

    ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ.

    ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΜΕΣΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργάκη,

    Πότε θα πιστέψεις εσύ και οι αυλικοί σου ότι είμαστε στα πρόθυρα της Αυτοκτονίας ??

    ένας μικρομεσαίος που δεν χάφτει παρηγοριές και ψέματα των τραπεζιτών και των δούλων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΓΟΡΓΟΝΕΣ.
    ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ , ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ.
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ.
    Η ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ, ΘΑ ΓΥΡΙΖΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ.
    ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 2:50

    ΄Εχεις απόλυτο δίκιο, φίλε!!!
    Η αξιοπρέπεια του λαού μας, πάνω από όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιες τραπεζες να λυπηθουμε στο διαολο και ακομα παραπερα.
    Ακομα και σημερα στην σκληροτερη περιοδο της κρισης κανουν χορηγησεις συμψηφισμου με 15,1% τοκο!!!!!!!!!!!!!!!!!!οι τοκογλυφαροι ρουφηξαν το αιμα το κρατους παιρνοντας χρηματα απο αυτο και δανειζοντας του με τοκογλυφικους ορους.
    Κερδισαν δισεκατομμυρια ευρω δεν πληρωναν φορους χαριστηκαν ασφαλιστικες εισφορες που οφειλαν απο τα γουρουνια τους πολιτικους πλουτισαν και συνεχιζουν να πλουτιζουν δινοντας στους εαυτους τους πλουσιοπαροχες αμοιβες.
    Τους δοθηκαν 28 δις και αλλα 10 απο το ΔΝΤ για να στηριξουν με ρευστοτητα την αγορα και αυτοι τα βαλλανε στον πατο τους ζητωντας και αλλα απο πανω.
    Παρα την τεραστια κερδοφορια που ειχαν απο τα τοκογλυφικα δανεια που δινανε στους Ελληνες οι αυξησεις των μετοχικων κεφαλαιων μετριουνται στα δακτυλα του ενος χεριου. Αυτο που κανανε ητανε να χωνουν στην απληστη κοιλαρα τους γεμιζοντας την σκατα απο μερισματα κερδων ετησιων ισολογισμων.
    Να πτωχευσουν οι πουτανες και να πανε να γαμηθουνε αυτες και οι αληταραδες πολιτικοι μαζι με τα τσανακια τους που φερανε την χωρα σε αυτο το χαλι.
    Μην πληρωνετε καμια καριολα τραπεζα τα εχουν παρει δεκα φορες απο τον καθενα μας,χρεωσανε ακομα και την επομενη γενεα με τοκους απο ανυπαρκτα λεφτα που στην ουσια δεν υπαρχουν αλλα υπαρχει παντα το χρεος.
    Ψηφιζαμε παντα την κεντροδεξια μια ΠΑΣΟΚ μια ΝΔ τα ιδια σκατα ειναι και οι δυο και ασφαλως οι βασικοτεροι αιτιοι αυτης της καταντιας και μου πει κανεις για σοσιαλισμο και φιλελευθερισμο και τιποτε αλλες αρχιδιες γιατι τα φαγαμε ολα στην μαπα.Δεν μιλω για την αριστερα γιατι εχει κολλησει η βελονα πολλα χρονια στο ιδιο σημειο εκεινο που ετρεξε ηταν η καταληστευση του κρατους με την ανοχη τους,οποτε οι επαναστατικες τους φωνες τωρα ειναι του κολου τα εννιαμερα.
    Ας το παρουμε πλεον αποφαση το καραβι βουλιαξε οι αρουραιοι την κανανε και κρυφτηκανε , ο καπετανιος που βαλαμε ψωλαρμενιζει και διπλα του σηκωνονται κυματα που μας πνιγουν καθε μερα και πιο πολυ ,αυτος ο αμεριμνα ηλιθιος οραματιζεται γαλαζιες ηρεμες και απανεμες θαλασσες οταν εχουμε ολοι βουτηξει στην θαλασσα αλλοι με σωσσιβια και αλλοι χωρις τιποτε ζωντας καθημερινα τον βιολογικο θανατο και την εξαθλιωση.
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΜΕΜΠΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΔΙΩΞΙΜΟ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΑΣ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ..ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΙΜΟΡΟΥΦΙΧΤΡΩΝ.
    Θα μου πει καποιος θα ζητησουν εγγυησεις και ανταλλαγματα γης, η απαντηση ειναι μια, επιμηκυνση του χρονου αποπληρωμης με τοκους που μπορουν να πληρωθουν και αν επιμενουν θα παρουν και το τριτο το μακρυτερο ειδαλλως ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
    Οτι ξεπουληθηκε ,ξεπουληθηκε πλεον οι Ελληνες ξυπνησανε και δεν δινουν ουτε πετραδακι σε κανενα πουστη. Αυτη η κυβερνηση της υποταγης και της συμφορας πρεπει να ξεκουμπιστει το συντομωτερο.
    Δεν πιανουν πια σε κανενα οι δικαιολογιες του τυπου αυτη ειναι η κατασταση και τι να κανουμε; αν δεν μπορειτε να κανετε τιποτε εκτος απο το να κλεβετε να γκρεμοτσακιστειτε μια ωρα αρχιτερα ΟΛΟΙ παλιοαληταραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η λυση ειναι μια και την φοβουνται.
    παρτε τα λεφτα σας απο τις τραπεζες.ειναι δυσκολο βεβαια να τα φυλαξεις αλλου αλλα ειναι το μονο που φοβουνται.πισω απο τις τραπεζες ειναι τα λαμογια οι πολιτικοι.ολη αυτη η ληστρικη επιδρομη στα εισοδηματα μας εγινε για να σωθουν οι τραπεζες-δυναστες μας.εχουν δανεισει αερα κοπανιστο στα βαλκανια και την τουρκια με τις θυγατρικες τους με εγγυηση τις καταθεσεις μας.με 10 ευρω καταθεση δανειζουν 100 ευρω .Αυτος ειναι ο λογος που ο Καραμανλης τους εδωσε 28 δις και τωρα το βλαμενο εξασφαλισε αλλα 10 δις απο το ΔΝΤ.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση