GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις "σύμβουλοι" πήραν τις μίζες της ΜΑΝ...

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τις μίζες που δόθηκαν τα έτη 2002 με 2004 από την γερμανική εταιρεία ΜΑΝ σε Έλληνες αξιωματούχους,...

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τις μίζες που δόθηκαν τα έτη 2002 με 2004 από την γερμανική εταιρεία ΜΑΝ σε Έλληνες αξιωματούχους, για την προμήθεια 142 τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ.
Οι αποκαλύψεις αναμένεται να οδηγήσουν την εισαγγελία Αθηνών στην εκ νέου ανάληψη της έρευνας, που είχε παγώσει λόγω έλλειψης στοιχείων.
Όπως προκύπτει από τις έρευνες του νομικού τμήματος της ΜΑΝ, που παραδόθηκε στην...
 εισαγγελία του Μονάχου και τα αποτελέσματα της οποίας τέθηκαν υπ’ όψη του ΣΚΑΪ, ο έλληνας φορολογούμενος κατέβαλε για τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ την περίοδο 1997 – 2004 περίπου 6 εκ. ευρώ σε μίζες.
Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2001 υπογράφτηκε ανάμεσα στη θυγατρική της ΜΑΝ, ΝΕΟΠΛΑΝ και την ΕΛΒΟ μία συμφωνία αξίας ύψους 60,3 εκατομμυρίων ευρώ για την παράδοση στον ΗΛΠΑΠ 142 τρόλλευ.
Στις 14 Οκτωβρίου του 2002 υπογράφτηκε η αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ ΗΛΠΑΠ και ΕΛΒΟ / ΝΕΟΠΛΑΝ.
Σύμφωνα με τις έρευνες του νομικού τμήματος της ΜΑΝ, για αυτήν τη σύμβαση, δόθηκαν το 5,26% ή 3,2 εκ. ευρώ ως «μίζα».
Για το 60% της μίζας χρησιμοποιήθηκε η κυπριακή εταιρεία WAKER με λογαριασμό στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Από τον λογαριασμό αυτό διακινήθηκαν δύο εκ. ευρώ ή 13.800 ευρώ ανά τρόλεϊ σε δύο συμβούλους των υπουργείων Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομικών.
Παράλληλα, επίσης σύμφωνα με τις έρευνες του νομικού τμήματος της ΜΑΝ, που επιβεβαιώθηκαν από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η εισαγγελία του Μονάχου για τις μίζες των τρόλεϊ, χρησιμοποιήθηκαν οι εταιρείες Felmont και Hillkrest που είχαν κοινό λογαριασμό στην Κύπρο αλλά και στην Τράπεζα UBS της Ζυρίχης.
Οι πληρωμές της Felmont φαίνεται σύμφωνα με τα γερμανικά έγγραφα να αφορούν κάποιον σύμβουλο της ΕΛΒΟ την εποχή εκείνη.
Πηγές της εισαγγελίας του Μονάχου ανέφεραν ότι τα στοιχεία για τον ΗΛΠΑΠ για την Ελλάδα αρκούν να ασκηθεί δίωξη για δωροδοκία στη Γερμανία, όμως σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. (Πηγή http://www.skai.gr)

7 σχόλια

  1. Βατοπεδινοί ήταν!
    Τους είδα!
    Είχαν και φτερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταστροφή για τους εργαζόμενους το νέο εργασιακό του Παπανδρέου.
    Εχουμε μείωση κατά 50% της αποζημίωσης απόλυσης, που περισσότερο αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους.
    Πως να κρατήσουν τη δουλειά τους οι σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, όταν δίνεις σημαντικότατο κίνητρο στον εργοδότη να τους ξεφορτωθεί για να πάρει πιτσιρικάδες των 600 ευρώ;
    Και που θα ξαναβρούν δουλειά σε αυτή την ηλικία;
    ΑΡΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μνημόνιο που υπέγραψε ο Παπανδρέου μαζί με τον Καρατζαφέρη και τη Θοδώρα Μητσοτάκη διαλύει την Ελληνική κοινωνία και ευνοεί μόνο τους τραπεζίτες και τους ξένους πιστωτές μας.
    Προσθέτοντας και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης πάμε ολοταχώς προς το γκρεμό και πατάμε και γκάζι.
    Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμπράξει σε αυτό το έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το περίεργο είναι ότι μόνο 3 πήραν τις μίζες, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βερελης δεν ειναι αφου αναφερεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:
    Τώρα που άρχισαν οι τρομοκράτες να κτυπούν κατευθείαν το Χρυσοχοίδη, ο Παπανδρέου τη Δευτέρα ανακοινώνει νέο Υπουργείο με το όνομα:
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    Κάθε μέρα μαζί με κάποιους φερέφωνους δημοσιογραφίσκους μας βομβαρδίζετε με σειρές από μείωσεις αποδοχών, μισθών, συντάξεων, επικουρικών, ως και λοιπών ιατρονοσηλευτικών περιορισμών.
    Κύριοι κυβερνώντες οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, δεν είναι οι κλέφτες, ούτε είναι αυτοί που πήραν τις μίζες.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΈΛΩ ΚΌΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ?
    Τα λεφτά γνωρίζετε ποίοι τα έκλεψαν, γιατί δεν τα ζητάτε από τους κλέφτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση