GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε θα ιδιωτικοποιήσουν και τη Βουλή να τελειώνουμε;...

Από τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη Ακόμα κι ένας πατέρας , που η δικαιοδοσία του αγγίζει τα όρια «φυσικού δικαίου», αφού δεν τον επέλεξαν τα παιδ...

Από τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη

Ακόμα κι ένας πατέρας, που η δικαιοδοσία του αγγίζει τα όρια «φυσικού δικαίου», αφού δεν τον επέλεξαν τα παιδιά του, πριν αποφασίσει να πουλήσει μέρος της οικογενειακής περιουσίας συνήθως ρωτάει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Πόσο μάλλον μια κυβέρνηση, που την επιλέξαμε να διαχειριστεί το μέλλον μας και την κοινή περιουσία μας.
Δεν οφείλει να μας πει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει, με ποιους κανόνες και που είναι επιτέλους τα όρια των ιδιωτικοποιήσεων, ή εκμεταλλευόμενη το εχθρικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια κατά του δημοσίου, βρήκε την...
 ευκαιρία να ξεπουλήσει ότι απέμεινε από την κοινή περιουσία μας;
Εδώ και καιρό έχει αρχίσει από τα ιδιωτικά ΜΜΕ μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα απαξίωσης κάθε δραστηριότητας του δημοσίου, με κάθε μέσο και τρόπο. Η προπαγάνδα αυτή έχει πάρει τη μορφή πολέμου. Εχει κορυφωθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε ακούς ακόμα και δημοσίους υπαλλήλους να καταφέρονται κατά του δημοσίου και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ πουθενά δε γίνεται λόγος για βελτίωση των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, όπως συμβαίνει σε χώρες του βορά με μεγαλύτερο ποσοστό δημόσιας περιουσίας.
Σε μια έκθεση με τίτλο «Τα όρια των ιδιωτικοποιήσεων», η « Λέσχη της Ρώμης», προσπάθησε να απαντήσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η ερευνητική ομάδα της είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και νομπελίστας της οικονομίας, Ιωσήφ Στίνγκλιτζ, χαιρέτησε την έκθεση «σαν μια καλά τεκμηριωμένη επιστημονική εργασία».
Η έκθεση διαπιστώνει ότι «με αφορμή την παγκοσμιοποίηση, όλες οι κυβερνήσεις άρχισαν τις ιδιωτικοποιήσεις, όχι μόνο στους τομείς της ενέργειας, της ύδρευσης και των μεταφορών αλλά και στην υγεία, την παιδεία και ακόμη στην ασφάλεια και την άμυνα». Η έκθεση κάνει μια ιστορική αναδρομή προς τα πίσω και διαπιστώνει ότι «ήδη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, που ελέγχονται βεβαίως από τις ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ, προσπαθούσαν με κάθε μέσο να προωθήσουν πολιτικές υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων». Η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση και η πρόσφατη οικονομική κρίση δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη «μπίζνα». Η έκθεση θέτει ερωτήματα όπως: «Ποια είναι τα αποτελέσματα»; « Τα ιδιωτικά κεφάλαια και το ιδιωτικό μάνατζμεντ δημιούργησαν μεγαλύτερες αξίες; Βελτίωσαν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών; Συνέβαλαν, μέσω του ανταγωνισμού, στο να βελτιωθούν και οι αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες ή λειτούργησαν ανασταλτικά, εξασθενίζοντας το κράτος και περιορίζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών;» Σε 50 μελέτες περιπτώσεων από όλο τον κόσμο, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν κάποιες επιτυχημένες αλλά πολύ περισσότερες αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις, που δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που σκόπευαν να επιλύσουν.
Η χρεοκοπία της Αργεντινής, που τήρησε πιστά τις οδηγίες των διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών για ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους. Που είναι τελικώς τα όρια; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για Κράτος Α.Ε., όπου το κοινοβούλιο θα είναι ο τελευταίος τομέας ιδιωτικοποίησης; Μήπως η ιδιωτικοποίηση της βουλής έχει αρχίσει εδώ και χρόνια αλλά οι έλληνες ψηφοφόροι είμαστε οι τελευταίοι που θα το μάθουμε; Η παραδοχή του πρώην Υπουργού κου Μαντέλη ότι πήρε χρήματα από εταιρείες και πως δεν είναι ο μόνος, αφήνοντας υπονοούμενα ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ όλοι σχεδόν οι υπουργοί τα παίρνουν από εταιρείες, δείχνει ότι η ιδιωτικοποίηση της βουλής είχε αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια και αυτό έχει τη λογική εξήγησή του. Οι σωστές ιδιωτικοποιήσεις αρχίζουν από ψηλά. Δίχως υπουργούς-ιδιώτες, υπαλλήλους εταιρειών δεν επιτυγχάνεται η σωστή ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα δηλαδή του κοινού δημόσιου πλούτου μας. Δεν θα παραξενευτώ αν μετά από μερικά χρόνια δω πολλούς σημερινούς πολιτικούς να είναι μέτοχοι σε πολλές ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα, συνεχίζοντας νόμιμα πλέον αυτό που ήξεραν πάντα. Να λυμαίνονται τον τόπο σαν ξένα σώματα κατακτητών.

16 σχόλια

  1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΖΊΜΕΝΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ 100% ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΊΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω βαρεθεί να βλέπω κάτω απο κάθε ανάρτηση, σχόλια του κάθε κομματόσκυλου που προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους "άλλους".

    Σας βαρεθήκαμε το έχετε πάρει χαμπάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΧΩΜΕΝΟΙ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΗΨΗ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχουν ήδη κάνει, είμαι σίγουρος ότι κι εσύ το έχεις παρατηρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχουν ήδη κάνει, είμαι σίγουρος ότι κι εσύ το έχεις παρατηρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεα

    αυτοπυρολυθηκε πολιτης για τα χρεη στις τραπεζες!!!

    ξυπνατε σκλαβοι

    Δρ Κουτσουκο σωσε τον κοσμακη απο τους τραπεζιτες!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας βαρεθήκαμε το έχετε πάρει χαμπάρι;

    03 Ιουν 2010 3:12:00 μ.μ.

    και εγω τους βαρεθηκα φιλε αλλα οι καλοι λογαριασμοι ολα και ολα.
    μαλακες δεν ειμαστε.
    οτι και να κανουν τα πασοκια δεν παιζονται. οι κυριοτεροι καταστροφεις της ελλαδος ηταν αυτοι μαζι με τους συνδικαλιστες τους και την στειρα αρνηση για ολα που ειχαν μια ζωη.
    τωρα τα βρηκαν μπροστα τους και θα τα φανε τα σκατα γιατι ολα εδω πληρωνονται σε τουτη την ζωη.
    κανεις δεν φευγει χρεωμενος.
    ολα εδω πληρωνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ????

    ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ????

    ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν γινόμαστε και επίσημα προτεκτοράτο κάποιας χώρας που θα εξαγοράσει το χρέος μας σε αντάλλαγμα όλα δικά σου μάτια μου...άλλωστε με την τρόικα που
    αποφασίζει για την ζωή μας την ίδια,αυτό δεν συμβαίνει;;;
    μπορεί οι νέοι ιδιοκτήτες να αγαπήσουν περισσότερο αυτή την χώρα,να προστατεύσουν τον φυσικό της πλούτο και να βάλουν τα πράγματα σε τάξη εφαρμόζοντας τον έλεγχο γιατί εμείς από ότι αποδεικνύεται την πάρτη μας, την αρπακτή μας και την βολεψή μας μια ζωή κοιτάγαμε.
    δεν μας έννοιαζε ποτέ ποιός τα τσεπώνει γιατί είχαμε την τσέπη μας γεμάτη..
    και αν δεν ενωθούμε και αν δεν κινητοποιηθούμε όλοι μαζί στους δρόμους,συνειδητοποιημένα πως όλοι μας λίγο πολύ έχουμε μερίδιο ευθύνης και πως από εδώ και πέρα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ,ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ,ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΕΛΕΓΧΟ σε όλους τους τομείς και να εκδιωχθούν λαμόγια όχι μόνο πολιτικοί αλλά και κρατικοί λειτουργοί και δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.
    τέρμα η μεμψιμοιρία,θέλει συντονισμένη πανευρωπαική ίσως κινητοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ 03 Ιουν 2010 3:12:00 μ.μ. :

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΠΑΣΟΚΟΚΟΜΜΑΤΟΧΑΣΑΠΟΣΚΥΛΑΚΟ.... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΒΑΡΙΕΣΑΙ;...ΕΤΣΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ...

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ,
    ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΧΕΙΣΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ G.MENEIKO-TSΑND Ή ΜΗΠΩΣ ΜΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΩΝ?

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ,
    ΑΦΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΚΙ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ,ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ Ο GIORGO ΔΕ ΧΩΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

    ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΡΩΤΑ Ή ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ(ΛΕΜΕ)
    ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΦΡΙΚΙΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΛΠ ΟΙΚΩΛΟΓΟΣ ΧΑΙΡΕΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ;
    ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ.......
    ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε καραγκιόζηδες, κωλοτούμπες , πολιτικάντηδες της συμφοράς εξήντα χρόνια έχει να μπει σε πόλεμο η Ελλάδα και εσείς μας έχετε επιβάλλει συνθήκες κατοχής. Στα τσακίδια άχρηστοι Προδότες. τσοχατζόπουλοι, μιμές, σημίτηδες, καραμανλήδες, μαργκαρετομπάσταρδα, κλπ, κλπ.
    Όξω πούστηδες απ’ την παράγκα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O JEFREY [πράκτορας της νέας τάξης], οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ [πράκτορες-άβουλα ανθρωπάκια-βλαμμένοι κττ] που ψήφισαν τον νόμο για χορήγηση ιθαγένειας στους εισβολείς και οι 10 βουλευτές της ΝΔ [πράκτορες], που απουσίαζαν για να μη καταψηφίσουν, θα εκτελεσθούν. Τους μισούς θα τους κρεμάσουν οι εθνικιστές και τους άλλους μισούς θα τους σφάξουν [με κονσερβοκούτι] πατριώτες [υπάρχουν αρκετοί] ΚΚΕδες και Τροτσκυστές.Μετά θα απελαθούν οι πίθηκοι που μολύνουν την ιερή Ελληνίκη γη την ποτισμένη με αίμα ηρώων και μαρτύρων, είτε έχουν πάρει ιθαγένεια είτε οχι, μαζί με όσους ''εΛΛΗΝΕΣ'' προπαγάνδιζαν το έγκλημα κατά του Ελληνισμού. Ή Ελλάς ή τέφρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΔΩ ΡΕ ΠΙΣΤΟΦΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί!
    ΚΑΙ.
    Το μείζον είναι ότι οι κατηγορίες του πασόκ με το 1 εκατομμύριο εναντίον υπουργού της Ν.Δ. ήταν καθαρές συκοφαντίες.
    Αλήθιε, με τον Τσοχατζόπουλο και το Μαντέλη τί γίνεται;

    ΚΑΤΑ ΤΑ ...ΑΛΛΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ !!!!
    " H πτώσις είναι βεβαία… ".

    Αν μείνουν στην εξουσία, τα “πράγματα” που κυβερνούν, γιατί αν τους πω ξεκάθαρους προδότες θα παρεξηγηθείς,θα δερνόμαστε στους δρόμους…

    Το θέμα είναι να αποφύγουν το πολυυυυυύ ξύλο που θα πέσει και να την κάνουνε σιγά-σιγά για τις “πατρίδες” τους…
    Τώρα τι θα κάνουμε εμείς εδώ μετά την λαίλαπα, άσε να το δούμε…

    Η πτώση και η ατίμωση τους, έρχεται με μαθηματική ακρίβεια.
    (μην έχουμε άλλα… χειρότερα…
    είναι πολύ περίεργος… αυτός ο Αύγουστος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ti Bouli O ellhnikos laos mono pou plironi ta xrei tis kai tis lamogies tis alios den aniki s´afton ala se idiotes gi´afto mas fthasene edo pou imaste giati tous idiotes den tous stixizi tsakisti mono emas xreokopisane gia na mas ta paroun gia mia fora akoma ta resta mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 6.Τα προηγούμενα δεν θα μπορούσαν να έχουν τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα εάν δεν ‘λάσπωναν’ ποικίλως και παντοιοτρόπως, και βέβαια με τη βοήθεια διάφορων φερέφωνων, ολόκληρη τη δομή του κράτους, υπηρεσίες, στρατό, αστυνομία, ολόκληρη τη οργανωτική δομή σαν δήθεν να ήταν δημιούργημα της επάρατου χούντας. Αποτέλεσμα; ηλίου φαεινότερο, διαλύθηκε το κράτος!
    7. Αυτό το διαλυμένο ήδη κράτος (όπως εκείνοι ισχυρίστηκα τότε) χρειαζόταν παιδεία, συνεργασία, σύμπνοια, όραμα, υπευθυνότητα, πειθαρχία, θυσίες και ομαδική δράση από το λαό προκειμένου να αντιμετωπίσει τους διάφορους κινδύνους που το απειλούσαν, από τους κερδοσκόπους και διάφορους παρατρεχάμενους, (και πολιτικούς δυστυχώς), που ξαναμπήκαν στο παιγνίδι και έπρεπε να κερδίσουν όλα όσα έχασαν τα προηγούμενα χρόνια, από διάφορες διεθνείς απειλές κλπ, μέχρι και κάποιους επίορκους λειτουργούς που είχαν ακριβώς τους ίδιους σκοπούς, το πλιάτσικο! των πόρων του κράτους, την περιουσία όλων μας, προς ίδιον όφελος και μόνον βέβαια. Αντί λοιπόν της ‘αναδόμησης’ ή ‘επανίδρυσης’ άρχισε η (επί πλέον;) αποδόμηση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, από την παιδεία έως τις υπηρεσίες και από την αστυνομία έως το στράτευμα… Ναι έχω την εντύπωση ότι από τότε άρχισε το (επιπλέον;) ξήλωμα του ‘πουλόβερ’ της Ελλάδας μας.
    Η αρίθμηση δεν έχει πλέον νόημα, δεν έχει όρια, δεν έχει αρχή και τέλος η απαξίωση που ακολούθησε σε όλους τους τομείς. Απαξίωση και εντέχνως υποβολιμαία γενική αμφισβήτηση για όλα, για θεσμούς, για κοινωνία, για τα πάντα. Απαξίωση η οποία σε συνάρτηση με, την ελλιπή ακόμη, με την ευρεία έννοια του όρου, παιδεία, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος ώστε οι πολίτες να χάσουν την έννοια και τα προτερήματα του πολίτη μιας δυτικής Δημοκρατίας και να καταλήξουν χρόνο με το χρόνο και αργά-αργά αλλά αρκούντως σταθερά, να γίνουν ‘αυτιστικά’ άτομα που δεν θα τα ενδιέφερε το οτιδήποτε πέραν της πάρτης τους… βοήθησαν αρκούντως διάφορες ‘τηλεοπτικές’ απόψεις του τύπου… …εσύ να είσαι καλά… …να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου… κλπ και βέβαια η ασύστολη προβολή προτύπων, απελευθερωμένων από οποιαδήποτε ηθική ή και δημοκρατική αρχή.
    Το αποτέλεσμα είναι γνωστό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΥΜΠΤΩΣΗ; – ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ; - ΗΛΙΘΙΟΤΗΣ; ή ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
    Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να δεχτεί μερικές αλήθειες, που όμως με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο απέκρυψαν με περισσή μαεστρία – σε αντίθεση με την αποδεδειγμένη πλέον υστέρηση αποτελεσματικότητας που επέδειξαν αργότερα, έως και σήμερα… - και για τους δικούς τους ιδιαίτερους λόγους οι ‘επαναστάτες του εξωτερικού’ πολιτικοί μας… και βέβαια οι σκέψεις αυτές που ακολουθούν δεν θα είχαν καμία θέση στη Δημοκρατική μας Ελλάδα, εάν τα αποτελέσματα ήταν λίγο, έστω λίγο διαφορετικά, από τα δραματικά που σαν χώρα ζούμε τον τελευταίο καιρό. Ας τολμήσουμε λοιπόν μια όσο γίνεται ψύχραιμη αποτίμηση όσων ακολούθησαν, όσα έκαναν ή και δεν έκαναν οι υπεύθυνοι πολιτικοί μας μετά τη μεταπολίτευση, μετά το καλοκαίρι του 1974…
    1.Από τα πρώτα που τους έκαιγαν ήταν να ‘μπλέξουν’ στη μνήμη του λαού τις δυο περιόδους της ‘χούντας’ (α) Παπαδόπουλος, β) Ιωαννίδης) σε μία και ενιαία, το λόγο σκεφτείτε τον εσείς…
    2.Σημαντικό επίσης μέλημα τους ήταν να ξεχάσουν οι παλιοί και να μη μάθουν ποτέ οι καινούργιοι τι ακριβώς γινόταν, με δική τους καθαρά ευθύνη, μέχρι την παραμονή της 21/4/1967…
    3.Με κάποιο μυστήριο τρόπο, ίσως και λιγάκι ανήθικο, - βοήθησαν βέβαια και τα μέσα της εποχής (εφημερίδες κλπ), - έπεισαν ανακριβώς ή μάλλον καλύτερα ΨΕΥΔΩΣ… το λαό ότι τα δικά τους κόμματα και οργανώσεις ήταν οι υποκινητές των καταλήψεων της Νομικής στις αρχές του 1973, αλλά και του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, που τελικά οδήγησε στην πτώση της πρώτης περιόδου Παπαδόπουλου και την έναρξη της δεύτερης περιόδου Ιωαννίδη, που ως γνωστόν είναι αυτή που οδήγησε στο δράμα της Κύπρου και ότι ακολούθησε, και βέβαια δεν τους συνέφερε (τους πολιτικούς μας) να τις διαχωρίσει ο λαός. Για εκείνους που έζησαν την περίοδο, για εκείνους που δεν δέχονται ότι τους λένε, για εκείνους που έχουν μνήμη και δεν τη χάνουν προς χάριν διαφόρων, οι βασικές κομματικές οργανώσεις ήταν άκρως αντίθετες με το τόλμημα… ασχέτως εάν αργότερα έπεισαν το λαό ότι εκείνα τα κόμματα! τα έκαναν όλα… άρα δικαιώθηκαν οι δήθεν επιλογές τους.
    4.Άλλο σημαντικό τους μέλημα, που το φρόντισαν με ιδιαίτερη ζέση, ήταν να τονίσουν σε όλους τους τόνους και με όλη την ανιδιοτελή, φαντάζομαι, βοήθεια των μέσων… ότι παρέλαβαν καμένη γη, άοπλο και ανοργάνωτο στρατό, άδειες αποθήκες, άδεια ταμεία, σχολειά μπάχαλο, νοσοκομεία υπό διάλυση, κράτος ΜΗ κράτος… κλπ κλπ κλπ…
    5.Το επόμενο βήμα ήταν η επείγουσα δικαστική διερεύνηση της περιόδου 1967 – 1974 σαν ενιαίας, με ενιαίες και αδιαίρετες ευθύνες… δίκες που ακούγεται ότι έγιναν με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΌΥΣ ΝΟΜΟΥΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση