GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αν δεν ήταν ο Βγενόπουλος, δεν θα γινόταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου!..."

Δήλωση - βόμβα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής Δημ. Τσιρώνη. Παίρνει διαστάσεις η αποκάλυψη του Press-gr για...


Δήλωση - βόμβα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής Δημ. Τσιρώνη. Παίρνει διαστάσεις η αποκάλυψη του Press-gr για την εμπλοκή της Marfin στις χρηματοδοτήσεις του Εφραίμ...

Aπό τον Δημήτρη Πολυχρονίου

Παίρνει διαστάσεις το θέμα που αποκάλυψε το Press-gr από χθες (διαβάστε εδώ) για την εμπλοκή της Τράπεζας Marfin στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Όπως αποκαλύψαμε, στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, από το 2008, για τις συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου (διαβάστε την ολόκληρη εδώ) υπάρχει και ένα κεφάλαιο που αναφέρεται στα πρόσωπα της Torcaso, της off shore που συνδέεται με ακίνητο Τσοχατχόπουλου στην Διον. Αρεοπαγίτου, αλλά διαβάζουμε και κάτι άλλο σημαντικό. Η Τράπεζα Marfin είχε χρηματοδοτήσει εκτός των άλλων με 6.000.000 ευρώ τη Μονή Βατοπεδίου για να γοράσει ένα ακίνητο στην Κηφισίας από την Torcaso. "Tι αγοραπωλησίες άραγε ήταν αυτές;" ρωτούσαμε.
Η αποκάλυψη αυτή απασχόλησε και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ενώ ταυτόχρονα τροφοδότησε μεγάλο ρεπορτάζ που...
 μεταδόθηκε από τα κανάλια και αναλυτικότερα από το Mega (δείτε εδώ). 
Mέλη της επιτροπής ζητούν, πιο συγκεκριμένα, να διερευνηθούν οι σχέσεις της Μονής Βατοπαιδίου με την τράπεζα Marfin, καθώς όπως αναφέρθηκε "ερωτήματα έχουν διατυπωθεί για την αγορά από τη Μονή ακινήτου επί της οδού Κηφισίας από τη γνωστή και από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου οff shore εταιρεία Τorcaso, με γενναία και ασυνήθιστη για την τρέχουσα πρακτική χρηματοδότηση από τη Μarfin".

Επίσης, "ερωτήματα έχει δημιουργήσει και το υπέρογκο δάνειο των 80 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από την τράπεζα Marfin στη Μονή και χρησιμοποιήθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, ενώ ποσό 30 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ και πιστώθηκε στην off shore Rassadel".
Εχει ιδιαίτερη σημασία ότι για το θέμα έκανε δημόσιες δηλώσεις-φωτιά ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρης Τσιρώνης (φωτογραφία) ο οποίος χωρίς περιστροφές είπε ότι "ο κ. Βγενόπουλος και η Τράπεζα του ήταν ο βασικός χρηματοδότης της Μονής χορηγώντας αμύθητα ποσά 160 εκ. προκειμένου να υλοποιήσει η Μονή τα αμαρτωλά της σχέδια. Αν δεν υπήχε αυτός ο χρηματοδότης ενδεχομένως το σκάνδαλο να μην είχε λάβει αυτή την έκταση".
Κατά τον βουλευτή "ο κ. Βγενόπουλος έχει τι δική του θέση στο κάδρο του σκανδάλου γιατί με την Τράπεζά του δυστυχώς  οδήγησε τη Μονή σε αυτές τις επιχειρηματικές δράσεις που δεν ταιριάζουν σε ένα Μοναστήρι..."

18 σχόλια

  1. Καταραμένος ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας

    Περιοχή, η οποία την τελευταία 25ετία αποτέλεσε το θέατρο για την υλοποίηση πολλών επενδυτικών σχεδίων. Ατελέσφορα τα περισσότερα, μετά και τις αντιδράσεις των κατοίκων για ορισμένα από αυτά, λόγω των σημαντικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα είχαν: μονάδα καύσης τοξικών και χημικών αποβλήτων, μονάδα παραγωγής αμόλυβδης βενζίνης, ηλεκτροπαραγωγή από λιθάνθρακα κ.ά.
    Τα έργα ολοκληρώθηκαν το 2006, ενώ προ διετίας η ΝΑΒΙΠΕ πέρασε στα χέρια τριών μεγάλων τραπεζικών ομίλων (Alpha, Εμπορική, Πειραιώς).
    Σήμερα η περιοχή του Αστακού βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμαŸ πρόκληση. Η τροποποίηση του χωροταξικού σχεδίου της Βιομηχανίας από τη ΝΔ, αναπροσανατόλισε το χαρακτήρα της ΝΑΒΙΠΕ σε ενεργειακό κέντρο και μετά την ακύρωση των σχεδίων για ηλεκτροπαραγωγή με τη χρήση λιθάνθρακα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών από το Κατάρ, οι οποίοι αναζητούν περιοχή ναŸ κάψουν την περίσσεια LPG (υγροποιημένου μείγματος προπανίου - βουτανίου), το οποίο παράγεται από πετρέλαιο στη χώρα τους. Εκτός από τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από LPG, 1.100 μεγαβάτ, σχεδιάζεται η κατασκευή σταθμών αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LPG και LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), αλλά και μονάδα παραγωγής βιοελαίων από άλγη.
    Σύμφωνα με τον Ηλία Γεωργαλή, γιατρό, μέλος της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, για την αποδοχή της επένδυσης από τους κατοίκους, αναπτύχθηκαν μία σειρά μύθοι, οι οποίοι καταρρίπτονται τελευταία ο ένας μετά τον άλλο.Ο ισχυρότερους απ’ αυτούς, είναι οι 1.500 θέσεις εργασίας, οι οποίες σύμφωνα με την πρόσφατα εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), ανέρχονται μόλις στις 140, επεσήμανε. Αριθμός ελάχιστος, μπροστά σε όσες θα χαθούν σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο τουρισμός, υπό το βάρος της ενεργειακής μονοκαλλιέργειας, που επιβάλλεται στην περιοχή.
    Ένας άλλος μύθος που συνοδεύει τη συγκεκριμένη επένδυση –ύψους 3 δισ. ευρώ– είναι τα οικονομικά οφέλη για την εθνική οικονομία, αλλά και τα οφέλη για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Οφέλη τα οποία αμφισβητούνται έντονα, αφού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των επενδυτών, ελάχιστα χρήματα θα καταλήξουν σε ελληνικά χέρια, ενώ όσο αφορά στην παραγόμενη ενέργεια, αυτή θα κατευθύνεται στο σύνολό της προς την Ιταλία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η συγκεκριμένη μονάδα δεν έχει περιληφθεί στον Εθνικό Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό που κατατίθεται στη Βουλή κάθε χρόνο.
    Την ίδια στιγμή που τα οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής περιορίζονται, τα στοιχεία για το τίμημα που θα πληρώσει το περιβάλλον της περιοχής πολλαπλασιάζονται. Η συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα παράγει 15% περισσότερους ρύπους από εκείνους που θα παρήγαγε η μονάδα λιθάνθρακα.Οι ημερήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα ανέρχονται σε έξι χιλιάδες τόνους ημερησίως, το οποίο συνεπάγεται σε πρόστιμα ρύπων – τα επόμενα χρόνια– για τη χώρα, ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς του Ηλ. Γεωργαλή. Επίσης σύμφωνα με επιστολή (1/5/2010) του Δ. Παπανίκα, τέως καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, προς το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, το περιβάλλον θα επιβαρυνθεί με επικίνδυνους (καρκινογόνους - μεταλλαξιογόνους) αέριους ρύπους, προερχόμενους από το LPG, θερμότητα (4 εκατ. κιλοβατώρες ετησίως) και υδρατμούς, με επιπτώσεις στο τοπικό μικροκλίμα, αλλά και ποσότητες LPG και LNG (προβλεπόμενες απώλειες 1% επί των διακινούμενων ποσοτήτων), η αποθήκευση των οποίων στη περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο για Ατύχημα Μεγάλης Κλίμακας (κατηγορίας Σεβάζο). Ακόμα και η ίδια η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, διαπιστώνει ότι από τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κατά τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων, επί 24ωρου βάσεως θα υπάρχουν συνεχείς και αδιάκοπες αρνητικές επιπτώσεις στο τοπίο, στο έδαφος, στα επιφανειακά νερά, στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον, στο θαλάσσιο περιβάλλον, στο ακουστικό περιβάλλον και στη βιομηχανική ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ.
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ 53 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ 9000 ΕΝΣΗΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:
    Η ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ
    Η ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
    Η ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΛΕΦΤΗΣ .
    ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ:
    ΟΣΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ», ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ.

    1.Η θέση μας, και θα την επαναλαμβάνουμε όσες φορές και για όσο χρειαστεί, είναι ότι σε όλες τις υποθέσεις που έχουν οσμή σκανδάλων, θα πέσει άπλετο φώς. Το φως θα σαρώσει τα πάντα. Οι μισές αλήθειες, οι σκιές και πάσης φύσεως συμψηφισμοί, δεν μας αφορούν. Όσοι τις επιδιώκουν καλύτερα να χτυπήσουν άλλη πόρτα.

    2. Είναι ομολογουμένως, αξιοπρόσεχτη η προσπάθεια που καταβάλλει η ΝΔ, να πείσει τους πολίτες ότι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ευθύνεται, μετά τον...Παπακωνσταντίνου, το Λιμενικό Ταμείο Ξάνθης και ο Σωκράτης Ξυνίδης! Πρώτον, διότι δεν τους πιστεύει κανείς. Και δεύτερον, επειδή για τις ανταλλαγές, αυτός που πανηγύριζε ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν με δελτίο Τύπου στις 8/3/2006, ο κ. Κοντός πληροφορούσε τον ελληνικό λαό ότι «ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής μεταξύ Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής» και μάλιστα «μετά από συντονισμένους κυβερνητικούς χειρισμούς». Δηλαδή η ανταλλαγή Ολυμπιακών Ακινήτων και ακινήτων-φιλέτων του ελληνικού δημοσίου, με το νερό και τα ψάρια της Βιστωνίδας.

    3. Τα πράγματα είναι απλά: Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου η ΝΔ έδωσε διαπιστευτήρια ξεπουλήματος και χαρίσματος της δημόσιας περιουσίας. Από την άλλη, στελέχη όπως ο Σωκράτης Ξυνίδης έδωσαν όλο τους το είναι για την αποκάλυψη αυτού του μεγάλου σκανδάλου.

    4. Ο Ελληνικός λαός ξέρει ποιος έβαλε τις υποθέσεις αυτές στο συρτάρι και ποιος τις έβγαλε στην επιφάνεια ξανά. Απαντά έτσι εύκολα στο ερώτημα ποιος είναι πράγματι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη διαφθορά, να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του. Ποιος μιλούσε με λόγια και ποιος προχωρά σε πράξεις. Αυτή τη βούληση απέδειξε ότι την έχει μόνο ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.


    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MALAKA ANDREA DIAFHMOSEIS DEN PERNEIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ.
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ 53 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ 9000 ΕΝΣΗΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:
    Η ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ
    Η ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
    Η ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΛΕΦΤΗΣ .
    ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ.

    09 Ιουνίου 2010 5:03 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΡΩΣΕΙ Η ΜΟΥΝΑΡΑ ΤΟΥ ΛΟΜΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΝΣΥΜΑ,ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΠΟΥΤΣΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΟΥΤΣΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΛΕΜΕ ΣΤΙΣ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαί εγώ πήρα δάνειο 1 εκατ. από marfin διά αγορά κατοικίας,όπως καί τά πέντε αδέλφια μου,καθώς καί καμμία δεκαριά ξαδέλφια μου.
    Λέτε νά κατηγορηθούμε διά τό σκάνδαλο ΜΙΖΕΝΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Φίλτατο "4:08:00 μ.μ."

    Για να την έχεις βγάλει "καθαρή" μέχρι τώρα ως "μακροχρόνιος άνεργος" μάλλον είσαι "χαριτωμένος" (πούστης, δηλαδή) ή λαμόγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΧΕ ΝΥΧΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΔΑΚΤΥΛΟ.



    ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;


    ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:
    3. Τα πράγματα είναι απλά: Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου η ΝΔ έδωσε διαπιστευτήρια ξεπουλήματος και χαρίσματος της δημόσιας περιουσίας.
    ''PASOK poisonous''

    09 Ιουν 2010 4:22:00 μ.μ.

    ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!!
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΑΙΖΕΤΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ Η ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ???

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    ΚΕΡΚΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλα αυτά τα μεγάλα τζάκια, που λυμαίνονται σήμερα, το εναπομείναν πια τίποτα
    του λαού, ( ο Κόκκαλης, ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Σάλλας, ο Κοντομηνάς, οι Βαρδινογιανναίοι, κ.λπ. ) είναι δημιουργήματα του ΠΑΣΟΚ.
    Και στα δικά του χρόνια, γιγαντώθηκαν, αυτοί που κάνανε κροίσους τους Κουλούρηδες, τους Λαλιώτηδες, τους Γείτονες, τους Τσουκάτους, τους Τσοχατζοπουλαίους και όλους αυτούς τους υπόλοιπους αρουραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα αυτά τα μεγάλα τζάκια, που λυμαίνονται σήμερα, το εναπομείναν πια τίποτα
    του λαού, ( ο Κόκκαλης, ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Σάλλας, ο Κοντομηνάς, οι Βαρδινογιανναίοι, κ.λπ. ) είναι δημιουργήματα του ΠΑΣΟΚ.
    Και στα δικά του χρόνια, γιγαντώθηκαν, αυτοί που κάνανε κροίσους τους Κουλούρηδες, τους Λαλιώτηδες, τους Γείτονες, τους Τσουκάτους, τους Τσοχατζοπουλαίους και όλους αυτούς τους υπόλοιπους αρουραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα αυτά τα μεγάλα τζάκια, που λυμαίνονται σήμερα, το εναπομείναν πια τίποτα
    του λαού, ( ο Κόκκαλης, ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Σάλλας, ο Κοντομηνάς, οι Βαρδινογιανναίοι, κ.λπ. ) είναι δημιουργήματα του ΠΑΣΟΚ.
    Και στα δικά του χρόνια, γιγαντώθηκαν, αυτοί που κάνανε κροίσους τους Κουλούρηδες, τους Λαλιώτηδες, τους Γείτονες, τους Τσουκάτους, τους Τσοχατζοπουλαίους και όλους αυτούς τους υπόλοιπους αρουραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα αυτά τα μεγάλα τζάκια, που λυμαίνονται σήμερα, το εναπομείναν πια τίποτα
    του λαού, ( ο Κόκκαλης, ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Σάλλας, ο Κοντομηνάς, οι Βαρδινογιανναίοι, κ.λπ. ) είναι δημιουργήματα του ΠΑΣΟΚ.
    Και στα δικά του χρόνια, γιγαντώθηκαν, αυτοί που κάνανε κροίσους τους Κουλούρηδες, τους Λαλιώτηδες, τους Γείτονες, τους Τσουκάτους, τους Τσοχατζοπουλαίους και όλους αυτούς τους υπόλοιπους αρουραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιοι μαλάκες δεξιοί το λαμόγιο τον θέλανε και πρωθυπουργό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;


    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πως ξεχωρίζεις έναν βρωμερό παλιο- και κρυφο-φασίστα, που το παίζει δήθεν αγωνιστής κατά της παγκοσμιοποίησης και του ΔΝΤ, από έναν αριστερό άνθρωπο??

    Ο Αριστερός μιλάει για επανάσταση του λαού, ενώ ο φασίστας για επανάσταση του λαού (ως διακοσμητικό στοιχείο!!) μαζί όμως με το στρατό και τα σώματα ασφαλείας!?!?!?!

    Ά , ρε υποκριτές παλιοφασίστες!!
    Πάλι 21 Απριλίου και τις καρακιτσαριό φιέστες σας με τους μεγαλέξανδρους ονειρεύεστε!!


    Κοιμηθείτε, κοιμηθείτε βαθιά!!!!


    «Έλλην δεν γεννιέσαι, ουδέ γίγνεσαι, αλλά καταντάς»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιό βατοπέδι ρε αρχι-ηλίθιε;
    Ακόμη δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι δεν επρόκειτο κάν για σκάνδαλο;
    Η μισή υπόθεση ανήκει στο πασόκ (Ξυνίδης, Δρύς, Φωτιάδης) και η άλλη μισή στη Ν.Δ. (Κοντός, Δούκας, Μπασιάκος).
    Έχει υπάρξει πουθενά ανταλλαγή χρημάτων;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ;
    Τσιμπήσαμε όλοι στην αρλουμπολογία του Κοντομηνά (με τα 10 κακουργήματα στην πλάτη) και κάναμε το υπόδικο μεγαλο-ασφαλιστή ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής, μόνο και μόνο επειδή βόλευε τον Παπανδρέου.
    Τέτοια ψημάρια είμαστε.
    Εάν πράγματι υπήρξε σκάνδαλο, γιατί δεν κάνει την αντιστροφή ο Παπακωνσταντίνου εδώ και 8 μήνες;
    Ηλίθιοι, έ ηλίθιοι.
    Μπέεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση