GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η... πολυθεματική ομιλία του κ. Σαμαρά στη σήτα του κόσκινου...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη Συνεχίζοντας την παράδοση του σκαναρίσματος των ομιλιών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , σου γράφω για...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
Συνεχίζοντας την παράδοση του σκαναρίσματος των ομιλιών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σου γράφω για την σημερινή στην Πολυθεματική Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κόμματος. Μια ομιλία-κατακεραύνωση του καραμανλισμού και ιδιαίτερα των επιλογών του τελευταίου πολιτικού γόνου της οικογένειας Καραμανλή.  Μια ομιλία με κεντρικό θέμα την "ιδεολογία" της Συντηρητικής Παράταξης. Ένα θέμα "ταμπού" κατά τον κ. Σαμαρά που στοίχισε. Λανθάνει, όμως, ο Πρόεδρος αν πιστεύει ότι στοίχισε η αναγκαία για την διατήρηση στην εξουσία ιδεολογική διεύρυνση της ΝΔούλας  και όχι κατ' αποκλειστικότητα οι ατομικές πράξεις των υψηλόβαθμων μελών της. Δεν ελοχεύει ο φόβος της περιχαράκωσης από την μη..
προβολή της ιδεολογίας της Δεξιάς, αλλά από την πρόταξη της εθνικόφρονης και λαϊκής (κολλάει και το "λαϊκίστικης") Δεξιάς που επιχειρεί ο ίδιος, με αποτέλεσμα εμφανές σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όπου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία του. Συνεπώς, όταν δεν υπάρχει οργανωμένη αντιπολιτευτική πρόταση, είναι άτοπο να μιλά κανείς για την "πυξίδα" της Ιδεολογίας στο "σκάφος" της Πολιτικής. Μέσα σε μια διαμορφωμένη παγκοσμιότητα των καταρρέουσων ιδεολογιών, των αποτυχημένων ιδεολογημάτων και των έκθετων εκφραστών τους, ο κόσμος επιζητά την πραγματική πολιτική, την απτή πρόταση με ρεαλιστική εφαρμογή. Δεν περιμένει να ακούσει καθαρά ιδεολογικά στίγματα, αλλά καθαρές πολιτικές προτάσεις και τομές από "καθαρούς" ανθρώπους. Εκ τούτου, πρωταρχικό μέλημα του νέου/παλιού Προέδρου της πρώην ΝΔ είναι ν' αποφασίσει ΤΏΡΑ με ποιούς θα πορευτεί και σε ποιούς θα αναθέσει τον ρόλο των διαμορφωτών ενός προτεινόμενου μοντέλου σοβαρής διακυβέρνησης. Η Ιδεολογία δεν είναι τα «ματογυάλια» με τα οποία βλέπει και κρίνει μια κοινωνία την Πολιτική και τους Πολιτικούς. Ευτυχώς! Η κοινωνία κρίνει τους Πολιτικούς από το έργο τους και την προσφορά τους κι αν μέχρι τώρα δεν το έκανε δια ίδιον όφελος, θα αναγκαστεί από τους καιρούς να το κάνει από τούδε και στο εξής. Στο σήμερα, όπου είναι το λιγότερο ατυχές, ο κ. Σαμαράς να μιλά σ' ένα δεξιό ακροατήριο και να προσπαθεί να το πείσει χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ιδεολογική αφοσίωση των οπαδών του Μαρξ ("Οι Μαρξιστές, παρότι υλιστές, υπερασπίζονται με αφοσίωση την ιδεολογία τους").
        Κρατώ τα "αδειάσματα" του κ. Σαμαρά στον κ. Καραμανλή και σημειώνω ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει δυστυχώς "το παιδί του Αβέρωφ" ότι, μπορεί πρόσκαιρα η κριτική στον καραμανλισμό να είναι εύηχη στα αυτιά των δυσαρεστημένων οπαδών του κόμματός του, αλλά σύντομα θα του στοιχίσει πολιτικά.

  • "Στο Σχέδιο Ανάν, για παράδειγμα, ήταν κατά 60% και πλέον αντίθετος ο Ελληνικός λαός με εκείνα που υποστήριζαν τότε όλες σχεδόν οι επίσημες φωνές. Ήταν τότε που ο Κώστας Καραμανλής από-ενοχοποίησε το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Ευτυχώς…", είπε ο κ. Σαμαράς και μου επιβεβαίωσε την πεποίθησή μου ότι τα χρονικά επιχειρήματα είναι τα δυνατότερα στον λόγο, τόσο τον γραπτό, όσο τον προφορικό.
  • "Ο ελληνικός λαός μας ψήφισε το 2004 για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και μας καταψήφισε το 2009 διότι δεν την αλλάξαμε. Ο Ελληνικός λαός ήταν έτοιμος, εδώ και χρόνια, να αμφισβητήσει το δόγμα του 60-40% (=Αριστερά-Δεξιά). Εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι.". Ποιός, αλήθεια, ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι δεν ήταν έτοιμος και προετοιμασμένος;  O ίδιος ο κ. Καραμανλής ή ο αριστερός σύμβουλός του, κ. Λούλης;
       "Κι ύστερα, τα κόμματα που θέλουν να αλλάξουν τη χώρα τους, δεν κοιτάνε μόνο τι λένε οι σφυγμομετρήσεις και τα focus groups . Τα κοιτάνε κι αυτά, βέβαια, αλλά αυτά είναι τα τελευταία που πρέπει να κοιτάνε.". Είναι εμφανές ότι ο κ. Σαμαράς κάνει επιλεκτική χρήση του εργαλείου των σφυγμομετρήσεων. Όπως, καταφανές είναι ότι ο κ. Σαμαράς αγνοεί ότι το κοινό του εντός της αιθούσης που μίλησε δεν γνωρίζει είτε αγγλικά, είτε μετανεωτερικούς όρους της πολιτικής επιστήμης. Ακόμα γελώ με την χρήση όρων όπως "focus groups" στους homo neodimokraticus.
      "Δεν τα ενδιαφέρει μόνο το σήμερα. Τα ενδιαφέρει και το αύριο! Και το μεθαύριο. Και το αντί-μεθαύριο...", είπε ο Πρόεδρος και η ταπεινότητά μου προσθέτει και το "χθες, το προχθές, το παραπροχθές, το πέρσι και του χρόνου..".
      "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν κοίταγε τις σφυγμομετρήσεις, όταν πάλευε για να βάλει την Ελλάδα στην ΕΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ‘70. Ευτυχώς!". Ευτυχώς που δεν υπήρχαν σφυγμομετρήσεις εννοεί ο κ. Σαμαράς; Ειδάλλως το επιχείρημα ότι ο Κ.Καραμανλής δεν τις κοίταγε, αφής στιγμής δεν υπήρχαν, είναι τουλάχιστον αφελές! Σημειώνω, εδώ, φιλικά στον Πρόεδρο της πρώην ΝΔ ότι αφής στιγμής τις απαξιώνει, καλύτερα να χρησιμοποιεί τον όρο "δημοσκοπήσεις" που παραπέμπουν σε δημοκοπία και όχι το "σφυγμομετρήσεις", καθώς η λέξη ενέχει τον σφυγμό της κοινωνίας, τον παλμό των πολιτών, το τέμπο των καιρών και εκ τούτου, μόνο ένας αυτοκτονικός ηγέτης δεν θα λάμβανε υπόψιν τέτοιους δείκτες.
      "Το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει κάτι διαφορετικό σήμερα. Ούτε μπορεί πια. Και γι’ αυτό το μόνο που του απέμεινε είναι να προσπαθήσει να κηλιδώσει το δικό μας πρόσωπο. Να φορτώσει σε μας τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος που καταρρέει. Να βάλει «τη λάσπη στον ανεμιστήρα» και να προσπαθήσει να λερώσει όλους τους άλλους, αφού δεν μπορεί να βγάλει τον εαυτό του «καθαρό». Γενικά, να δείξει ότι «όλοι ίδιοι είμαστε»…". Είπε ο κ. Σαμαράς, μόνο που όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες γράφουν για την προσπάθεια του ιδίου να λερώσει και την κ. Μπακογιάννη -μιας και εμπλέχτηκε και το όνομά του στη SIEMENS (και μόνο σ' αυτή άραγε;)- αφού δεν μπορεί να βγάλει τον εαυτό του "καθαρό". Όλα τα κυριακάτικα έντυπα μιλούσαν για οργανωμένη επιχείρηση συμψηφισμού.
      Τέλος, δηλώνω ότι ο κ. Σαμαράς με φόβισε, όταν ξεστόμισε το ακόλουθο: "Μπορεί η απαξίωση της Πολιτικής να κορυφώνεται, αλλά η κρίση φέρνει γενικευμένη Ανασφάλεια. Και γι’ αυτό η κοινωνία θα αναζητήσει στέρεες ιδεολογικές αρχές, για τη σημερινή της ισορροπία και τη μελλοντική της προστασία. Αν η Ανασφάλεια δημιουργεί Φόβο, η Ιδεολογία γίνεται «όχημα οράματος». Και Γεννά την Ελπίδα.". Με φόβισε, γιατί αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ειπωθεί από τον Χίτλερ ή όποιον άλλο φασιστοδικτάτορα σε έκρυθμη περίοδο.. Φοβού τον Σαμαρά λοιπόν, και αποστάσεις παίρνοντες..Όλοι μας, για το καλό μας, καθώς φαντάζει πραγματικά επικίνδυνος.

13 σχόλια

  1. «Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τη φράση «εξαπτέρυγα».

    Προφανώς, κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια, όταν ως εξαπτέρυγο έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. με κεφάλαια τα οποία ακόμα δεν μας έχει γνωστοποιήσει.

    Επίσης, ως εξαπτέρυγο το 1995, όταν ψήφισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήθελε ο Α. Παπανδρέου, δίνοντας την ευκαιρία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μείνει 10 χρόνια στην εξουσία.

    Εμείς αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για να πέσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απ’ την εξουσία.

    Ο κ. Σαμαράς προφανώς βρίσκεται σ’ ένα πανικό ενόψει Συνεδρίου.

    Ψηφίσαμε ότι οι Ευρωβουλευτές του στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Ψηφίσαμε, ότι ο ίδιος, πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες και παρακαλώντας τον κ. Μπαρόζο, τον κ. Όλι Ρεν αλλά και την κα Αγγέλα Μέρκελ, να βοηθήσουν με το μνημόνιο την Ελλάδα.

    Ο κ. Σαμαράς προφανώς φοβάται».
    ----------------------------------

    «Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της SIEMENS.

    Έχουμε θέσει ήδη προφορικά στον Πρόεδρο της Επιτροπής τέσσερα θέματα τα οποία θα θέσουμε και γραπτώς αύριο, Δευτέρα.

    Εάν δεν ικανοποιηθούν, εμείς θα αποχωρήσουμε.

    Σε συγκαλύψεις δεν έχουμε καμία όρεξη, ούτε επιθυμία, ούτε πολιτική να συμμετέχουμε.

    Ας καταλάβουν ότι πρέπει να βγει όλη η αλήθεια.

    Ιδιαιτέρως εκείνη την οποία επιμελώς κάποιοι τον τελευταίο καιρό προσπαθούν ν’ αποκρύψουν.

    Ποιό είναι το μικρό κόμμα που είχε λάβει μέρος σε εκλογές και πήρε χρήματα από τη SIEMENS;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΕΝΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
    ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ
    ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ.
    Να μην έχουμε αναστολές και να τους λυπόμαστε , διότι αυτοί είναι προδότες , πράκτορες ,δωσίλογοι , κλέφτες , απατεώνες .
    Αυτοί έφεραν όλον τον Ελληνικό Λαό σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σήμερα μας έκλεψαν τις συντάξεις τους μισθούς , μας έφεραν τους χειρότερους μετανάστες από όλες τις φιλές , τώρα θα μας κλέψουν και τις καταθέσεις , τι άλλο θέλετε να μας κάνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ 9 ΗΜΕΡΕΣ , ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ;

    ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ .
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
    ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ .
    Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ .
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
    ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Δ . Ν .Τ .
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ .
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Δ . Ν . Τ. ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΠΟΥ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ .
    ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
    ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ , ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ
    ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
    Δ .Ν .Τ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ , ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ,ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ , ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ,
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ . ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ Δ . Ν . Τ
    ΤΗΣ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΖΑΚΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ , ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ , ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ,
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ .
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
    ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
    ΟΠΩΣ Π.Χ. Η ΚΙΝΑ , ΤΟ ΙΡΑΝ , Η ΡΩΣΙΑ , ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ , Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ 1,5 % - 3% .
    ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΗΣΤΟΤΑΚΗ , ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ Δ . Ν . Τ . ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΛΑΠΑ ΤΩΝ ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΤΕΡ ΓΙΩΤΗ


    ΚΑΛΑΚΑΙΡΙΑΣΕ
    ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΚ-ΤΟΚ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤIΠΟΤΕ ΕΚEΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ;
    ........
    Μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Ξυνίδη στην υπόθεση του Βατοπεδίου, είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι λέξεις ένοχος και αθώος ,κολασμένος και δαίμονας θα πρέπει να επανεξεταστούν κάτω από το πρίσμα αυτών των αποκαλύψεων και των λογικών συνειρμών που ακολουθούν.

    Ο κ. Ξυνίδης λέει ότι ακολούθησε την γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας .

    Αν για το ΠαΣοΚ ο Γραμματέας του είναι «αθώος», γιατί τότε είναι «ένοχοι» οι υπουργοί της Ν.Δ. που έκαναν ακριβώς το ίδιο ;

    Αν είναι «αθώοι» εκείνοι που έδωσαν τη λίμνη στη Μονή (ΠΑΣΟΚ), γιατί είναι «ένοχοι» όσοι προσπάθησαν να την πάρουν πίσω(ΝΔ) και να την επιστρέψουν στους αγρότες;

    Και αν είναι «ένοχοι» αυτοί που ακύρωσαν όλες τις ανταλλαγές (ΝΔ) μεταξύ κράτους και Μονής, γιατί είναι «αθώοι» αυτοί που ακύρωσαν (ΠΑΣΟΚ) ….την ακύρωση των πρώτων και επέτρεψαν στη Μονή να κρατήσει τις ανταλλαγές;

    Θέατρο του παραλόγου ή βιασμός κάθε υγιούς εγκεφαλικού κυττάρου;

    (το "έκλεψα" από τον politis)
    .........
    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ;

    ΠΟΙΑ ΥΓΙΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑ;
    ΚΥΡΙΟΙ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.
    ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΥΝΙΛΑ ΠΑΣΟΚ..χαχαχα..
    μπαγιάτικα μούσμουλα φάγανε πάλι.

    Βρε τους αδιάφθορους! Πάλι ρεντίκολα έγιναν.

    Ας ξυνίσει τα μούτρα του πάλι, να μου πεις για ζωή ξινισμένα είναι!

    Ατελείωτο ΠΑ.ΣΟ.Κ…..”Κλέφτης τον κλέφτη έκλεβε… είδε ο Θεός και τρόμαξε”

    Υπάρχει σκάνδαλο χωρίς ΠΑΣΟΚ?

    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σκάνδαλο χωρίς ΠΑΣΟΚ και χωρίς Γερμανούς.

    To watergate…

    Οι τελευταίοι σπασμοί του πτώματος Παπανδρέου και cia.
    Όσοι είδαν τον Αντώνη σήμερα κατάλαβαν.
    Είναι η πρώτη φορά που γυάλιζε το μάτι του.
    Ας είναι πλέον σίγουροι ότι σύντομα θα πληρώσουν για τις αμαρτίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΞΕΙΣ

    Κάντε διακοπές γιατί από τον Σεπτέμβριο...

    ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

    Kαι τα έσοδα είναι λίγα και τα χρέη μας θα φθάσουν τα 675 δισ. ευρώ! Μέχρι τον Σεπτέμβριο οι βόμβες θα σκάνε μια μια δίπλα μας. Ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί και ας μας λένε ότι θέλουν ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου.
    Εδώ είμαστε να δείτε ότι ούτε τα 40δισ. ευρώ θα πιάσουμε που είναι ο στόχος και ...


    μέτρα πρωτόγνωρα θα πάρουμε. Είμαστε πολύ δύσκολα λέμεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κοτσάνα της ημέρας

    "Έχω στομάχι πέτρα, βγάζω περισσότερα χρήματα και γαμ.... αλύπητα!"

    Ποιος πολιτικός το είπε αυτό;

    Ο...
    Κίμωνας Κουλούρης και το έγραψε το 'ΒΗΜΑ'.

    Σιγά ρε συ Κουλούρη μην είσαι αλύπητος.
    Κατούρα και λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «ΤΟ ΠΑΣΟΚ είμαι εγώ»”
    Ακριβώς. Το πασόκ είμαι εγώ, μιζωμένο μισελληνικό.

    Πόσο λυπάμαι που δέν βρέθηκα πριν απο μερικά βράδυα στην πλατεία Άθωνος, στην Θεσσαλονίκη, όπου πήγε να φάει και να γλεντήσει ο ΤΣΟΧ.

    Έγινε της κακομοίρας όπως μου διηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες. Του πέταξαν, αυτού και του bodygard ό,τι υπήρχε εκείνη την ώρα στα τραπέζια. Σαλάτες, φαγητά, ποτά και δέν συμμαζεύται σε ιπτάμενες τροχιές!.’Εφυγε τρέχοντας. Είμαι περίεργος να τον δώ να ξαναβγαίνει τσάρκα στα γλεντάδικα ης Θεσσαλονίκης.

    Τον γνωρίζω και εγώ απο εκείνα τα χρόνια της Γερμανίας. Μοναδικός βλάκας.

    Υπαρχει και ένα πολύ χαρακτηριστικό ανέκδοτο που του το κόλλησε φίλος του, που επίσης σπούδαζε τότε στην Γερμανία. Και αναφέρεται στον πατέρα Τσοχτζόπουλο που δέν άντεχε να του στέλνει διπλό συνάλλαγμα κάθε μήνα, επειδή το πρώτο εξαφανιζόταν στην πράσινη τσόχα στις τσέπες συμφοιτητών που έκαναν 400 και 400 χιλιόμετρα για να πάνε στο Aachen και να τον “αρμέξουν”.

    Απηυδησμένος λοιπόν τον έφερε ο πατέρας του στην Θεσσαλονίκη για να τον κρατήσει εκεί και να του μάθει την δουλειά του παραγωγού αλλαντικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε απο χρόνια στημένη την βιομηχανία “λουκάνικα Τσαχατζόπουλου”. Ήταν σίγουρος ότι, το παιδί του δέν έκανε για περισσότερα γράμματα.Είχε μάλιστα κάνει εκείνο τον καιρό και κάποια αναβάθμιση στα μηχανήματα. Βέβαιος λοιπόν ό πατέρας του για την πλήρη ανικανότητα του γυιού του στα μηχανιλίκια – σπούδαζε μηχανικός στο TH Aachen – τον έφερε στην δουλειά και αμέαως άρχισε να του περιγράφει τις διαδικασίες.

    Εδώ έρχεται το βόδι. Εκεί το κουρεύει το μηχανημα. Μετα ακολουθεί το ανώδυνο σφάξιμο και στην συνέχεια γίνεται μηχανικά και η αφαίρεση του δέρματος. Διαχωρισμός των μερών του σώματος. Κόψιμο, κότσι, κοιλιά, ψαχνό, μπριζόλες κ.λ.π. κ.λ.π. και τέλος πιο πάνω κι ένα σωληνάκι απο το οποίο βγαίνει και το περιώνυμο λουκάνικο Τσοχατζόπουλου.

    Ο ‘Ακης παρακόλουθούσε την παρουσίαση του πατέρα του με το γνωστό περισπούδαστο ύφος, το δεξί φρύδι πιο ψηλα απο το αριστερό και αφού τελείωσε ο μπαμπάς τον ρωτάει

    Δέν μου λές πατέρα, μπορεί εκεί όπου βγαίνει άν βάλεις το λουκάνικο πίσω και άν γυρίσεις τον διακόπτη ανάποδα θα βγεί πίσω το .. . βόδι??? Επιστήμη σπούδαζε ο ανθρωπος. Μέγας διανοητής. Γιατί να μήν σκεφθεί και το αντίστροφο???
    Ο πατέρας όμως, μή επιστήμων, αλλά πιο πρακτικός του απάντησε

    Μόνο η μάνα σου παιδί μου έφαγε το λουκάνικο και έβγαλε εσένα το … βόδι!!!. . . τί να πείς?
    Βούς ήν και . . . ως βούς απελεύσαι

    Κρίμα φίλοι μου που πρέπει καθημερινά να ασχολούμαστε με τενεκέδες του είδους αντι να ωθούμαστε σε όσα μπορούν να αναπτύξουν την Ελλάδα και εμάς τους ίδιους.

    Και στο θέμα Ακη και όλων των υπολοίπων απο δεξιά και αριστερά άς τελειώνουμε επι τέλους. ‘Ολος ο λαός τους ξέρει. Καιρός είναι να τους μάθουν και τα ΜΜΕ για να τελειώνουμε σε κάποια κρεμάλα. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με με την κωμωδία της πληροφόρησης ηλιθίων. Και με την διακυβέρνηση της χώρας απο τα λέσια της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To ΠΑΣΟΚ ηταν επομενο να καταληξει εκει που κατεληξε γιατι ηταν διεφθαρμενο εξ αρχης.

    Θα ρωτησει κανεις πως μπορει να ειναι καποιος διεφθαρμενος οταν δεν εχει αξιωματα.Η διαφθορα δεν αρχιζει απο την αρπαγη χρηματων αλλα απο το ψεμα.
    Οποιος χρησιμοποιει ψεματα για να πετυχει πολιτικους σκοπους αλλους απο αυτους που διακηρυσσει ειναι ηδη διεφθαρμενος.

    Εάν το ΠΑΣΟΚ σκοπευε να εκπληρωσει αυτα που εγραφε στη Διακηρυξη της 3ης Σεπτεμβρη δηλαδη να φυγει απο την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ,να διωξει τις αμερικανικες βασεις,να κρατικοποιησει ολες σχεδον τις επιχειρησεις θα προκαλουσε μια μεγαλη κριση και περιπετειες στην Ελλαδα αλλα θα δεν θα ειχε αυτη τη διαφθορα.

    Απο τη στιγμη που οι ανθρωποι του εγραφαν και υποσχονταν πραγματα που δεν ειχαν σκοπο να κανουν ηταν ηδη πολιτικα διεφθαρμενοι και ηταν ζητημα χρονοαυ να γινουν και υλικα διεφθαρμενοι.
    Το διδαγμα ειναι οτι ο ρεαλισμος στην πολιτικη ειναι ο μονος τροπος για να στεκεται ενα κομμα ή μια οργανωση σε υγιεις βασεις.

    Οποιος δινει υποσχεσεις που ειναι ανεφικτες ειτε θα προσπαθησει να τις κανει πραξη και θα οδηγηθει σε καταστροφη ειτε θα αρχισει να λεει ψεματα στους αλλους και τον εαυτο του και τελικα θα διαφθαρει τελειως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΠΑΡΙΩΤΑΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ !!!
    Άρχισαν οι δημόσιες αποδοκιμασίες για τον Παπανδρέου

    Πήγε στο Ηρώδειο και ο κόσμος τον γιουχάισε

    Γιουχάρανε τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή το βράδυ, στη συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο.
    Όμως δεν το είπε κανένα κανάλι.

    Και δεν μιλάμε μόνο για τα δημόσια, που κάνουν τα πάντα για να φανούν αδέσμευτα...
    (τρομάρα τους!), αλλά και για τα ιδιωτικά τα οποία, κατά τ’ άλλα, μετέδωσαν μια ωραία δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υπέροχη συναυλία.
    Αυτή ήταν η είδηση για τους διαπλεκόμενους.

    Λες και δεν ήταν 3.000 άνθρωποι αυτήκοοι μάρτυρες του «ουουου», που απλώθηκε διά μιας στο κοίλο όταν η Φαραντούρη καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό από το μικρόφωνο. enet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καρατζαφεροκαθίκι των 5,44
    ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ !!!!!!!
    ( τώρα τελείωσες την βίζιτα !!!)
    --------------------------------
    Αυτή είναι η υποψήφια του ΛΑΟΣ για την Αθήνα;

    Ότι κάνει τηλεθέαση ο Καρατζαφέρης το θέλει

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είδε την Μανωλίδου που κάνει νούμερα, που σφάζονται τα κανάλια για χάρη της και σου λέει εδώ είμαστε. Μετά τον Άδωνη, θέλει να βάλει και στην πολιτική την Ευγενία Μανωλίδου στο...δήμο της Αθήνας, καθώς είναι πολύ δημοφιλής.
    Μόνο που σκέπτεται με τηλεοπτικά κριτήρια ο πρόεδρος και όχι με πολιτικά. Δεν περιμένεις να τελειώσει το μουντιάλ, μήπως βάλλεις τον Ρεγχάγκελ;

    ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μεγαλο επιτευγμα του Ανδρεα Παπανδρεου ηταν οτι καταφερε να συνενωσει ολους τους αεριτζηδες..παπατζηδες…απατεωνες σε στυλ Ακη να εξαπατουν επι χρονια τον λαο κ στο τελος να φθασουμε στο σημειο που ειμαστε σημερα….

    Άκης, ο επονομαζόμενος και ωραίος.
    Ωραίος ήταν σίγουρα.
    Μπήκε στην πολιτική πάμφτωχος και βγήκε ζάπλουτος.
    Ωραίος τύπος πράγματι και προκομένος.
    Τον ζηλεύουν οι απανταχού Πασόκοι.
    (Θα πάει κανένα λαμόγιο μέσα τελικά ή αυτοί εξασφαλίζουν και τα εγγόνια τους τη στιγμή που η μισή Ελλάδα είναι άνεργη;)
    -----------------------------------
    “Και τι απέμεινε άραγε από το αρχικό ΠΑΣΟΚ”;
    O Kουρής! Ναι αυτός ο “Καραμανλικός”, χθές “βγήκε στα κεραμίδια” και έκανε τον Ντ’ Αρτανιάν, πραγματικός σωματοφύλακας του Τσοχατζόπουλου!
    Μεγάλε πές αλεύρι, ένας εισαγγελέας με κάτι τιμολόγια σε γυρεύει!
    ----------------------------------

    Παλιό πατριωτικό ΠΆΣΟΚ ο Άκης;
    Χα,χα,χα,χα.
    Απίθανος.Είστε ότι πρέπει για να βγει ένας άνθρωπος από κατάθλιψη..
    Εξαιρετικός τρελογιατρός.
    Τα δίνετε και σε συνταγές; χα,χα,χα,χα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση