GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2010...

Από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για πρόσφυγες http://www.unhcr.gr/ «Πατρίδα» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων που...

Από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για πρόσφυγες
http://www.unhcr.gr/
«Πατρίδα» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου, σε αναγνώριση των δοκιμασιών που αντιμετωπίζουν πάνω από
40 εκατομμύρια ξεριζωμένοι ανά τον κόσμο. Περίπου 10 εκατομμύρια από αυτούς είναι πρόσφυγες που εμπίπτουν στην εντολή της Ύπατης Αρμοστείας.
Στόχος μας στην Ύπατη Αρμοστεία είναι να τους βοηθήσουμε να βρουν μια νέα πατρίδα και να χτίσουν ένα νέο μέλλον μέσω της μετεγκατάστασης, του εθελοντικού επαναπατρισμού ή της ένταξης στη χώρα ασύλου.
Τις περισσότερες φορές, και όταν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, οι πρόσφυγες προτιμούν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.
Παρʼόλʼαυτά, κι ενώ σε πολλές χώρες οι συγκρούσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται, η αναζήτηση νέας πατρίδας και ένα...
 νέο ξεκίνημα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.
Φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δοκιμασίες των ανθρώπων αυτών και  για να τονίσουμε, εκ μέρους τους, τη βοήθεια που χρειάζονται. Στην Ελλάδα, διοργανώσαμε Συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου και Τελετή Βράβευσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στο περσινό πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τους πρόσφυγες, στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιουνίου. Παράλληλα, η Ύπατη Αρμοστεία θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις (ημερίδα, έκθεση φωτογραφίας, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις) που θα διοργανωθούν στη Μυτιλήνη το διήμερο 19-20 Ιουνίου. Από την πλευρά του, το "Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων" διοργανώνει εκδηλώσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στην Αθήνα (Πλατεία Κουμουνδούρου), την Κυριακή 20 Ιουνίου.
Σας καλούμε να αναλογιστείτε τι σημαίνει να είσαι ένας από τα εκατομμύρια αυτών των ανθρώπων. Και σας καλούμε επίσης να συνεισφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο στην  προσπάθεια να φτιάξουν τη ζωή τους από την αρχή.
Βοηθήστε μας για να τους βοηθήσουμε να βρουν έναν τόπο για πατρίδα...

4 σχόλια

  1. 900 πακιστανοί αποβιβάστηκαν σήμερα στην Ρόδο. Τους περιμένουμε με το καλό να έρθουν στον πειραιά όπου θα τους προσφερθεί κρουασάν και τούρκικος καφές από τον υφυπουργό προστασίας του (αλλοδαπού) πολίτη κο Βούγιο. Στη συνέχεια θα μεταβούν με τον "ηλεκτρικό" στο κέντρο της Αθήνας όπου θα έχουν την ευτυχία να συναντηθούν και να τα πούν με πολλούς συμπατριώτες και συγγενείς τους που έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί. Προβλέπεται πρόγραμμα με θέατρο σκιών - καραγκιόζη και χορός της κοιλιάς από την Αλ-Σαλεχ. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Δημαρχείο Αθήνας όπου θα τους απονεμηθεί το κλειδί της πόλης από τον λαθροδημαρχούλη κακλαμάνη. Κατόπιν θα παρατεθεί γεύμα στο κέντρο απόρων και αστέγων του Δήμου Αθηναίων όπου θα προσφερθούν ελληνικά εδέσματα από τις ΜΚΟ ( μπίζνες καλά οργανωμένες) και τους εθελοντές φιλάνθρωπους του σύριζα και των οργανώσεων "απελάστε τον ρατσισμό" και "είμαστε όλοι πρόσφυγες". Θα συμμετέχει και η οργάνωση "είμαστε όλες ένα μάτσο βιόλες" που θα οργανώσει και συζήτηση με θέμα "η ομαλή ένταξη των μεταναστών στην πολιτική κοινωνική και σεξουαλική ζωή του τόπου" με επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια την τζούλια , το dvd της οποίας θα διανεμηθεί δωρεάν από και προς τους πακιστανούς για εκπαιδευτικούς λόγους με το τέλος της εκδήλωσης. Την άλλη ημέρα το πρωϊ οι συμπαθείς νέοι -μουσουλμάνοι το θρήσκευμα- συμπατριώτες μας θα κατανεμηθούν στις περιοχές πλάκας-μοναστηρακίου-θησείου για να ενημερωθούν ως προς τις εμπορικές δυνατοτητες των τουριστικών περιοχών στις οποίες θα εγκαταστήσουν την πραμάτεια των (λαθρε)μπορων προς πώληση σε τουρίστες και ημεδαπούς ταυτόχρονα. Ιν σαλαχ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ.

    ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ, ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΠΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ.

    ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ.

    ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ο ΟΗΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ????

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ) ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ????

    ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΤΟΥ ΟΗΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ????

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΗΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ???

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ???
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ????

    ΓΙΑΤΙ Ο ΟΗΕ ΔΕ ΠΡΑΤΤΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ ????

    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΩΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η "ΕΛΠΙΔΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ????

    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατήστε πάνω στο πλήκτρο "World Cup"

    20 Ιουν 2010 7:16:00 μ.μ.



    για να πάρει και ο γελοίος που μας εχει πρήξει, καμιά διαφήμιση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ .
    ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ,ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ ,
    ( Η ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΝΜΑΝΟΙ . )
    ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ , ΑΠΟ ΕΞΩ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ,ΠΛΑΤΕΙΕΣ ,ΚΑΦΕΝΕΙΑ ,
    ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ ,
    ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ,
    ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ .
    ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ .
    ΔΙΟΤΙ ,ΟΤΑΝ ΔΩΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ , ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ .
    ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ .
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΣΑΣ .
    ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΝΕΤΕ , ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση