GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kατηγορούμε τους πάντες και κανένας τον εαυτό μας...

(το σύστημα μας αφομοίωσε) Γράφει το ΦΑΝΤΑΣΜΑ της όπερας Υπάρχει μιά πεντάωρη μεταμεσονύχτια ραδιοφωνική εκπομπή, το “ανεμολόγιο”, όπο...

(το σύστημα μας αφομοίωσε)

Γράφει το ΦΑΝΤΑΣΜΑ της όπερας
Υπάρχει μιά πεντάωρη μεταμεσονύχτια ραδιοφωνική εκπομπή, το “ανεμολόγιο”, όπου κάθε λογής ακροατές τηλεφωνούν και λένε τις απόψεις τους, με τους πάντες να κατακεραυνώνουν, να καταγγέλλουν και να κατηγορούν τη διαφθορά και τις ανομίες του συστήματος. Ακούγοντας πληθώρα απόψεων για το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης, ένα συμπέρασμα βγαίνει :
Oτι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που το άτομο αδιαφορεί για παιδεία, ηθική, εργατικότητα, σεβασμό, ευνομία και...
 εξυπηρέτηση του συνόλου, στρέφοντας όλη τη προσοχή του στην επιβίωσή του κι΄αν μπορεί στη καλοζωία και γιατί όχι και στον εύκολο πλουτισμό, έχοντας ως πρότυπα τα λαμόγια του συστήματος που το αφομοίωσαν με αυτό... Τόσο πολύ, που ούτε ένας απο αυτούς που καταφέρονται κατά πάντων, δεν συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του ως -ασήμαντο έστω- συνένοχο και να λογοδοτήσει ανωνύμως... Όλοι κατηγορούν σ΄αυτό το τόπο τους πάντες, κανένας και τον εαυτό του.. Ούτε εγώ...

30 σχόλια

  1. Μαντέλης + ΠΑΣΟΚ = Διαπλοκή + Διαφθορά.

    Ανατρέχουμε σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας (Διαπλοκή) για να δείτε τον κεντρικό ρόλο που είχε ο κ. Μαντέλης στην εξέλιξή της διαχρονικά και πως έγιναν όλα.

    Ο κ. Μαντέλης διετέλεσε πρόεδρος του ΟΤΕ την περίοδο 1985-1988

    Σεπτέμβριος 1986: Τα τηλέφωνα του ΟΤΕ χρειάζονται ανανέωση και το ΚΥΣΥΜ, με εισήγηση της υφυπουργού Βιομηχανίας Βάσως Παπανδρέου επέλεξε δύο συστήματα ψηφιακών, δήθεν για να μην υπάρξει εξάρτηση της χώρας από ένα και δημιουργηθεί μονοπώλιο. Το ένα από αυτά τα συστήματα κατασκευαζόταν από την Ζήμενς και το άλλο από την ..Στάζι και το εισήγαγε στην Ελλάδα η Ιντρακόμ

    1988: Το Δ.Σ. του ΟΤΕ (πρόεδρος ο κ. Μαντέλης) αναθέτει χωρίς διαγωνισμό και με διπλάσιες τιμές την πρώτη μεγάλη προμήθεια τις εταιρείες Intracom και Siemens, Είναι οι περιβόητες 470.000 ψηφιακές παροχές για τις οποίες επιβλήθηκαν αργότερα περιοριστικοί όροι 470 εκατομμυρίων (!!!) στον Σ. Κόκκαλη

    Ιούνιος 1989: Επί κυβερνήσεως Τζαννετάκη ο Μητσοτάκης παγώνει την σύμβαση και η διοίκηση του ΟΤΕ αποφασίζει επαναδιαπραγμάτευση. Καταλαβαίνεται όλοι γιατί το έκανε ο «Ψηλός».

    Νοέμβριος 1989: Αναλαμβάνει η «οικουμενική κυβέρνηση» υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα. Αναπληρωτής υπουργός Επικοινωνιών είναι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που αντιδρά στις πιέσεις του Μητσοτάκη να υπογράψει την σύμβαση. Αυτό προκαλεί μεγάλη κρίση στην κυβέρνηση και από τότε αρχίζει ουσιαστικά η κόντρα Βαρδινογιάννη – Κόκκαλη.

    31 Ιανουαρίου 1990: Συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Μητσοτάκης – Παπανδρέου – Φλωράκης) και με την συμμετοχή του γηραιού Ζολώτα αποφασίζει να ανατεθούν οι συμβάσεις του ΟΤΕ στην Siemens και την Intracom

    Ιανουάριος 1992: Λόγου του σάλου που προκαλείται, ο 7ος τακτικός ανακριτής ασκεί ποινική δίωξη εναντίον των Siemens και Intracom για τις συμβάσεις των 470.000 παροχών. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο τον Μάρτιο του 1993, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη φυσικά.

    Ιανουάριος 1992 (τον ίδιο μήνα με τη δίωξη !!!): Προκηρύσσεται διεθνής …διαγωνισμός, στον οποίο λαμβάνουν μέρος οι εταιρείες Intracom, «Ζημενς Τηλέ» (θυγατρική της Siemens), Alcatel, ΑΤ&Τ και Northern. Πίσω από αυτές είναι όλοι εκείνοι που ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε τότε για πρώτη φορά «διαπλοκή».

    21 Ιουλίου 1992: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναθέτει την προμήθεια άλλων 150.000 παροχών στην Siemens και την Intracom.

    Σεπτέμβριος 1993: Η επιτροπή προμηθειών του αποκλείει με διάφορα προσχήματα τις άλλες εταιρείες και αφήνει μόνο την Siemens και την Intracom να …διαγωνίζονται μεταξύ τους.

    Οκτώβριος 1993: Ο Μητσοτάκης χάνει τις εκλογές και έχει το θράσος να πει ότι τον ανέτρεψε ο ….Κόκκαλης.

    Μάρτιος 1994: Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου κατακυρώνει τις 1.000.000 ψηφιακές παροχές στην Siemens και την Intracom. Πρόεδρος του ΟΤΕ είναι ο κ. Π. Λάμπρου που αποκαλείται και «ταμίας του ΠΑΣΟΚ»

    Δεκέμβριος 1994: Ο εισαγγελέας εφετών Γεώργιος Ζορμπάς διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την προηγούμενη σύμβαση και τον Ιούνιο του 1995 ζητεί να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά Siemens και Intracom. Aναλαμβάνουν δυο εφέτες – ειδικοί ανακριτές και το 1998 η υπόθεση μπαίνει κι αυτή στο αρχείο

    12 Μαρτίου 1996: Η κυβέρνηση Σημίτη αναθέτει με τη σειρά της την προμήθεια από Siemens και Intracom άλλων 270.000 ψηφιακών παροχών.

    Ιανουάριος 1997: Η κυβέρνηση Σημίτη τους δίνει ακόμα 338.000 ψηφιακές παροχές.

    9 Δεκεμβρίου1997: Η κυβέρνηση Σημίτη συνάπτει προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ άλλων για την προμήθεια 3.000.000 παροχών συνολικού ύψους 370 δισ. δρχ.

    Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι ο κ. Μαντέλης
    Συνάδελφος Υπουργός του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
    που το..ξέχασε !!! ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΥΙΟΣ
    ΣΑΠΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ. ΣΚΡΟΦΑΣ ΜΗΤΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΦΤΑΙΜΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ.
    ΚΑΙ ΤΙ Μ΄ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ ΛΛΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΩΝ ΤΟ ΣΛΟΓΓΑΝ.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΟΥ.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ.
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ.
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ .
    ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΕΦΤΑΙΞΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΘΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
    ΚΑΘΗΚΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. `ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΕΣ....ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ???
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ....ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, αλλά ο Μαντέλης λειτουργούσε ως “Γούκος”, δηλαδή σαν frontman ενός πολιτικού (παύλα) επιχειρηματικού ομίλου με διάφορα ονόματα: ΠΑΣΟΚ Α.Ε., Οικουμενική Α.Ε. κ.λπ.

    Στη διάρκεια του βίου αυτού του επιχειρηματικού ομίλου υπήρξαν διάφοροι CEO (πρωθυπουργοί, πρόεδροι βουλής, πρόεδροι επιτροπών προμηθειών κ.λπ.).
    Τα ερωτήματα είναι απλά:

    1) Ολοι αυτοί οι πολιτικοί προϊστάμενοι και συνέταιροι του Μαντέλη τί θα γίνουν; Μένουν στο σκοτάδι;

    2) Ο Μαντέλης που εξελέγη και επανεξελέγη με χρήματα από ΜΙΖΕΝS, τώρα παίρνει βουλευτική αποζημίωση και σύνταξη υπουργού. Αυτά τα λεφτά θα τα απαιτήσει πίσω το Ελληνικό Δημόσιο; Εχει σκοπό ο Σαμαράς να κάνει σχετικό διάβημα;

    3) Τα υπ. αρ. (2) χρήματα πήγαν σε δημοσιογράφους και καναλάρχες για να έχουν τον Μαντέλη σε όλες τις συζητήσεις πρώτο τραπέζι πίστα. Θα θυμάστε τι γινόταν τότε. Στα τρία τηλεοπτικά παράθυρα, στο ένα ήταν σε κάθε περίπτωση ο Μαντέλης και στο άλλο ένα σκουλήκι που σιχαίνομαι να αναφέρω.

    Η ερώτηση είναι: Αυτά τα χρήματα της MIZENS που μετατράπηκαν σε τηλεοπτική εικόνα, που με τη σειρά της μετατράπηκε σε ψήφους,
    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΓΑΝ;
    Αυτοί δεν είναι συνυπεύθυνοι;
    Δεν ήξεραν;

    Βεβαίως και ήξεραν!
    Αλλά όταν σου πληρώνει μισθό η ΜΙΖΕΝS μέσω του Μαντέλη,
    βγάζεις το σκασμό.
    Αυτοί γιατί δεν θεωρούνται εξίσου ΜΙΖΩΜΕΝΟΙ κύριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
    Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Αν στο παρακάτω απόσπασμα των απομνημονευμάτων του Φωτάκου προσθέσει κάποιος στούς Τούρκους, τούς διεθνείς και Έλληνες τραπεζίτες , τούς καναλάρχες - εθνικούς εργολάβους, και τις ξένες πρεσβείες,…….. τότε…. τα σημερινά τσιράκια αυτών, δηλαδή πάρα πολλοί από τους πολιτικούς μας, κατέχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά εκείνων πού τιμώρησαν τόσο σκληρά οι πρόγονοι μας κατά την επανάσταση του 1821. Εύχομαι, αυτοί πού ζημιώσανε και συνεχίζουν να ζημιώνουν την χώρα και να φέρνουν την μιζέρια στον Ελληνικό λαό, να μην έχουν το τέλος τού Σωτήρου Κουγιά και τού Νενέκου, αλλά δυστυχώς εκ των πραγμάτων φαίνεται πολύ δύσκολο να το αποφύγουν!!!!!!!!
    Ο γραμματέας του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη Ταγματάρχης Φωτάκος στα απομνημονεύματα του στην σελίδα 252-253 γράφει στην γλώσσα της εποχής για την μοίρα εκείνων πού έβλαψαν τους Έλληνες συμπατριώτες τους, τα κάτωθι:
    "Είναι αληθές, ότι ο τρόπος θανάτου τού Σωτήρου Κουγιά προεστού της Τριπολιτσάς από τον επίσημον οπλαρχηγόν Γιαννάκη Δαγρέ ήτο απάνθρωπος, αλλά δικαίως έπαθεν. Οι Έλληνες εγνώριζαν τά προηγούμενα τού Κουγιά. Οι Τούρκοι ηγάπων εκείνους εκ των Ελλήνων οίτινες τούς εβοήθουν εις τάς ωμότητας και τας αδικίας των, και εγίνοντο όργανα εις τούς σκοπούς των. Διά τούτο οι τοιούτοι Έλληνες είχον ισότητα με τούς Τούρκους, εί δε μή, και αυτοί θα ήσαν εις την θέσιν τού ραγιά. Αυτοί υπηρέτουν τούς Τούρκους δια να πλουτίσουν δια της αδικίας και της καταπιέσεως τών ομοεθνών τους. Οί γονείς τών προδοτών αυτών, εφρόντιζαν να τούς διδάξουν γράμματα Τούρκικα και Γαλλικά για να ευκολύνωνται είς τας υποθέσεις των και να γίνωνται υπηρέται και μισθωτοί των Τούρκων. Ουδείς εξ αυτών ηργάζετο διά την σωτηρία τού Έθνους του. Μάλιστα ερραδιούργει ο ένας τον άλλον δια να πέσει και να λάβη αυτός την θέσιν του. Επρόδιδαν όχι μόνον τούς Έλληνας αλλά και πάντα άλλον άνθρωπον διά να απολαύσουν ωφελείας περισσοτέρας. Όλοι όσοι ήσαν εις Τουρκικήν υπηρεσίαν, και την εις θάνατον καταδίκην τών αδελφών των Χριστιανών έγραφαν κατά διαταγήν τού αυθέντου των, από τον οποίον επληρώνοντο. Αυτοί εμισθοδοτούντο από την άδικον φορολογίαν, την αρπαγήν, την δήμευσιν και εν γένει την δυστυχίαν τών αδελφών των. Έκτιζον σπίτια, ενδύοντο λαμπρά με πολύτιμα φορέματα αυτοί και τα παιδιά των. Μόνον περί εαυτών εφρόντιζαν και όχι περί τών αδελφών των και ομοθρήσκων των, οίτινες έστεκαν δυστυχείς έξω από τας θύρας τού αυθέντου Τούρκου. Κατηγορούν τον Γιαννάκην Δαγρέν λέγοντες ποιός τον έκανε δικαστήν να τιμωρήση τόν προδότην Σωτήρον Κουγιάν; Οι προδόται δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι διότι η τιμωρία και ο Θάνατος είναι η αμοιβή των. Οι επαναστάται φονεύσαντες τον Κουγιάν έπραξαν το καθήκον των. Επαινείται ο Κολοκοτρώνης διότι εκρέμα και εσκότωνε τούς προδότας φιλότουρκους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έγραψες καλά.
    Ξαναδημοσίευσε σέ 3 τέρμηνα καί..
    1 από τά ίδια θά είναι.
    Μπορείς νά αντιληφθείς πόσοι από
    τούς αναγνώστες "κάναν τήν κουτσου-
    κέλα τους?"
    Κουράστηκα ρέ...αποτέλεσμα μηδέν.
    Η μόνη ελπίδα είναι οί εισαγγελείς.
    Τώρα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΙΜΙΟΥΣ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. “Ποιοί απο το ΠΑΣΟΚ πήραν τα 10.000.000;”

    Για να δούμε πότε θα αρχίσουν οι φνωές για εκτελεστικά αποσπάσματα. Ο Μαντέλης είναι η μυτίτσα του παγόβουνου.
    Αλλά είπαμε, οι ένοχοι θα είναι οι συνταξιούχοι, οι πεθαμένοι και οι κάτοικοι του Αζερμπαϊτζαν.

    Τίνος άλλου παμπερόνε πολιτικού ο γιός κυκολφορέι ελεύθερος;
    Ή τα πήρε όλα η Μιμή και έφυγε;
    Ή να πιστέψω ότι ο ΑΓΠ ήταν τίμιος;

    Τον Π Λαμπρου, το Μαναση και τον Σκαρπελη τους εχουν ξεχασει ΟΛΟΙ !!!

    Ο Κωστοπουλος-περιοδικα, απο το Λαλιωτη δε φτιαχτηκε ?
    Δανεια απο που πηρε ??
    Με αερα μιλαμε κολατεραλιστο.
    Ποιοι αγοραζαν τις μετοχες του?
    Ο Αλαμανης ???? Ο Μπατατουδης της Βασουλας της αδεκαστης ( Πλανετ κλπ ) ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι πρώτοι που θα έπρεπε να ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- είναι οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    Λαέ ξύπνα.

    Ο εχθρός είναι δίπλα σου και είναι οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. --- ΣΏΠΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΝ
    ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΕΥΘΥΝΟΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !

    ΕΣΥ
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΙΚΙ.

    Aυτος ο Λοβερδος μου τι δινει στα νευρα.. λεει τη μεγαλυτερη παπαρια με υφος και στομφο.
    Εχει μελλον μανατζερ της Τζουλιας και της Ντουβλη για το καλο μας παντα…

    συγχωρεμένοι ;
    και οι Νταλαρας + Πανταγιας.. χαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααα …. και το λουρι της μανας τους,
    ρε τι τραβαμε οι δολιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς το φίλο 27 Μαϊ 2010 11:59:00 π.μ.
    ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!! Γαμώτο, ναί !!!!
    Συμφωνώ και επαυξάνω. Το ύπουλο σλόγκαν "όλοι φταίμε" είναι το ανάχωμα της οργής των απλών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΜΕ

    Αφού η κυβέρνηση του Πα.σο.κ. έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία,τώρα χτίζει τη Νέα Ελλάδα με ιστορικές, δομικές αλλαγές, όπως ο «Καλλικράτης»

    1. Με την υποχρέωση να πάμε την Ελλάδα μπροστά, αναλάβαμε πρώτα απ' όλα την ευθύνη να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Παλέψαμε, ματώσαμε, πονέσαμε με τον Ελληνικό λαό και, στο τέλος, καταφέραμε να αποφύγουμε αυτό που όλοι θεωρούσαν μοιραίο. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Και θα κάνουμε το παν με τις αποφάσεις μας, για να μην ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τι σημαίνει "χρεοκοπία".

    2. Τώρα κάνουμε και τα νέα βήματά μας. Να δώσουμε προοπτική και ελπίδα. Με αλλαγές που φέρνουν ελπίδα. Την ελπίδα ότι, αφήνουμε πίσω μας μοντέλα, πρακτικές και νοοτροπίες, που αποδεδειγμένα μας οδήγησαν σε μεγάλα αδιέξοδα. Αυτή είναι η δική μας επιλογή. Τώρα, χτίζουμε τη νέα Ελλάδα, με ιστορικές, δομικές αλλαγές. Και ο "Καλλικράτης" είναι ο θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας που χτίζουμε. Μερικοί προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως μια απλή ανακατανομή της χωροθέτησης στην Αυτοδιοίκηση. Κάνουν λάθος. Είναι κορυφαία πολιτική επιλογή και συνάμα, για μας, προεκλογική μας δέσμευση. Δέσμευση, που συνδέεται με την θεραπεία μεγάλων ασθενειών, της ελληνικής Διοίκησης και του κράτους.

    Ο «Καλλικράτης είναι ένα μεγάλο βήμα για μια βαθιά αλλαγή του κράτους. Αφήνουμε πίσω το σημερινό αναχρονιστικό, πελατειακό κράτος, την αιτία της δημοσιονομικής κατάρρευσης που αντιμετωπίσαμε.

    1. Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» είναι ένα συνολικό σχέδιο για μια βαθιά αλλαγή του κράτους, μια ριζική ανατροπή της αντίληψης άσκησης της εξουσίας. Μια ανατροπή, που ζήτησε ο Ελληνικός λαός, με την εντολή του στις 4 Οκτωβρίου. Είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα, το οποίο θα ακολουθήσουν κι άλλα, για την αλλαγή του κράτους. Ενός κράτους, που τόσες φορές είχαμε επισημάνει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ο μεγάλος ασθενής.

    2. Σήμερα είμαστε ένα από τα πιο, αν όχι το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη περισσότερο και από τα πρώην κομμουνιστικά κράτη. Έφτασε η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτό τον αναχρονισμό.

    3. Πάμε, επιτέλους σε ένα επιτελικό κράτος, με σύγχρονες, αποκεντρωμένες δομές, το οποίο περιορίζεται στις επιτελικές, εποπτικές του ευθύνες. Σε ένα κράτος, που οι υπηρεσίες του θα είναι δίπλα στον πολίτη, υπό τον έλεγχο του πολίτη, εκεί όπου τις έχει ανάγκη, στην πόλη του, στη γειτονιά του, στο χωριό του.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Παπανδρέου εδώ έχουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΛΕΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΣΕΛΗ;
    Πόσοι Έλληνες θα την εμπιστευόταν να τους τηγανίσει έστω και δυο αυγά;
    Ναι την εμπιστευτήκατε και την τοποθετήσατε στο Υπουργείο, αλλά ήταν λάθος, παραδεχτείτε το και ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ! ΜΑΤΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΜΠΡΑΒΟ!
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΦΩΤΗ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O L O I O I P O L I T I K O I kai dimosies yperesies kai giatroi kai dhmosiografoi kai ta loipa kai ta loipa E I N E L A M O G I A akoma na to parete champari malakokavlides kai tous kamaronete oloi ftete thn kanate thn Patrida mas chora ths kompinas kai tis apatis A I S X O S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν εσείς φταίτε επειδή είσασταν βολεμένα κομματόσκυλα, καλώς αποδέχεστε τις ευθύνες σας αλλά εμάς τους έλληνες που δεν σας ακολουθήσαμε στις πρακτικές σας μήν μας πιάνετε στο δύσοσμο στόμα σας. Εμείς σας ξέρουμε όλους σας με ονοματεπώνυμα, που φροντίσατε να μας φέρετε σε αυτή την κατάσταση και τολμάτε να παρουσιάζεστε ώς εθνοσωτήρες στα αποκαίδια που αφήσατε. Σύντομα θα αποτελείτε παρελθόν σε μια χώρα που θα θεραπεύσει τις πληγές της χωρίς "ξένα" φάρμακα. Φοβού τους έλληνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρόσκληση σε Δημόσιο Διάλογο

    Η Ελλάδα μπροστά στην Επόμενη Μέρα.
    Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης και πλήρη συνείδηση λόγων και έργων, παρουσιάζουν σε ανοικτή εκδήλωση και θέτουν σε δημόσιο διάλογο τις θέσεις τους για την υπέρβαση της Κρίσης.

    ΡΙΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.

    ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

    ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ.

    ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

    Τετάρτη 2 Ιουνίου 7μμ, Ξενοδοχείο Αμαλία, Σύνταγμα .

    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Ειναι σημαντικο οσοι μπορουμε να παρεβρεθουμε. Για περισσοτερα www.dimokratikoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ:
    ΖΗΤΑΩ πολιτκό,δικαστή, δάσκαλο,νομικό,γιατρό, ιερωμένο,δημόσιο υπάλληλο, καταστηματάρχη, δημοσιογράφο, που να μην ενέχεται καθόλου στη διαφθορά που κατέχει τους πάντες σε αυτή τη χώρα της σαπίλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και πολλοί κάτοχοι-διαχειριστές blogs ανήκουν στο σαπισμένο σύστημα,
    σε εκδότες, καναλάρχες, σε συγκροτήματα, σε μεγαλοδημοσιογράφους λαμόγια, σε πολιτικούς που απόκτησαν περιουσία μέσω πολιτικής,σε κάθε τυχάρπαστο και φιλόδοξο που θέλει μέσω του υπολογιστή του να διακριθεί και να πλουτίσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολοι γίναμε φιλύποπτοι και υποπτευόμαστε ακόμη και τους τίμιους και άξιους, η αναξιοκρατεία και η ασχετοσύνη αμολάει στα μπλοκ τις πορδές, τις βλακείες και τις μαλακίες της. Και οι λιγοστές αξίες που υπήρχαν φεύγουν για τα ξένα, θα μείνουν οι ξερόλες και οι μετριότητες που κυβερνούν και πουλάνε αυτό το τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. PRESS κουράστηκες, απόκανες, δεν σε σώζει ο Παπαπωστολένε και το Φαντασματέτοιο,τη κοπάνησαν και η Μαλβίνα, ο Τζώνης, το Ποντίκι, που κάτι σωστό είχαν να πουν απο τα ξεράσματα πολλών ανωνύμων που τραβάνε το πετσάκι τους εδώ. ΑΝΑΝΕΩΣΟΥ και φυλάξου απο τους άχρηστους και τη σαβούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εξομολογήσου φάντασμα τις δικές σου λαμογιές, γιατί το ύφος και οι γνώσεις σου δείχνουν πως κάποιος με ονοματεπώνυμο είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ?
    ΠΟΣΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ?
    ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ?
    ΜΑΛΑΚΑ
    ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗ
    ΞΕΦΤΙΛΟΠΑΣΟΚΙ?
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ
    ΚΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
    ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ
    ΜΑΛΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. MH ZHTATE SXOLIA STH MESHMERIANH SIESTA TOY PRESS G R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωραίο το παραμύθι της συλλογικής ευθύνης. Κλέψανε δισεκατομμύρια οι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβοι και λοιποί "επενδυτές" και τους εξισώνουμε με τον φουκαρά που φοροδιαφεύγει 2.000 Ευρώ τον χρόνο (κακώς βέβαια) για να επιβιώσει. Να πω και εγώ μια θεωρία. Είναι δίκαιο και ηθικό (όχι νόμιμο) να φοροδιαφεύγει ο φτωχοδιάβολος των 600 Ευρώ/μήνα απέναντι σε ένα κράτος που δεν του δίνει τίποτε σχεδόν σε ανταπόδοση (άμυνα; μπάτε Τούρκοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε, υγεία; αν δεν έχεις φακελάκι πέθανε στη λίστα αναμονής, παιδεία; αν δεν έχεις χρήματα για φροντιστήριο σταμάτα στο γυμνάσιο, ασφάλεια; του λαθρομετανάστη και όχι μόνο το πάρτυ και η αστυνομία απούσα, έμμεση φορολογία; να φάνε και οι κότες και λοιπά) ενώ είναι ανήθικο και άδικο (αλλά νόμιμο) να μη δίνει τίποτε σχεδόν πίσω στο κράτος ο Off-shore "ιδιώτης επιχειρηματίας" των επιδοτήσεων, των θαλασσοδανείων, των υπερτιμολογήσεων σε προμήθειες και έργα του δημοσίου, της αποκλειστικής αδειοδότησης για να φτιάξει μονοπώλιο ο οποίος οφείλει όλη του την περιουσία στα χρήματα των (άλλων) φορολογουμένων και απολαμβάνει π.χ. ιδιωτικής προστασίας από την Αστυνομία με προσωπικούς φρουρούς.
    Προσωπικά δεν ψήφισα κόμμα της βουλής στις τελευταίες 8 εκλογές τουλάχιστον (και όταν ψήφισα προηγουμένως το έκανα από αφέλεια για ιδεολογικούς λόγους χωρίς κανένα αντάλλαγμα), δεν έβαλα χέρι σε μαύρα χρήματα για να ρίξω τον φορολογούμενο, εργάζομαι σκληρά στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχω βίλλες και αξιόλογη προσωπική περιουσία και γενικά για κάθε Ευρώ που βγάζω ιδρώνω οπότε θεωρώ ότι η ευθύνη μου είναι μηδενική ή περίπου. Καλή η προπαγάνδα περί συνολικής ευθύνης, αλλά δεν πλούτισαν όλοι οι Έλληνες, αντίθετα πολλοί φτωχαίνουν.
    Τα λαμόγια και οι κονδυλοφόροι τους όμως έχουν θράσος και είναι αδίστακτοι (αλλιώς δεν θα ήταν λαμόγια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εχθες έβλεπα στην TV το τελετουργικό στην Αγγλία με την βασίλισσα και όλες αυτές αυτές τις αηδίες, μάλιστα προς στιγμήν νόμιζα ότι παρακολουθούσα εκπομπή της Ανίτα Πανια, αλλά μετά συνειδητοποίησα την βλακεία και τον μαζοχισμό που δέρνει μερικούς ανθρώπους
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. TΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΩΣ ΟΛΗΣ ΗΘΟΣ
    ΟΜΟΙΟΥΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΟΥΣΙΝ
    ΜΑΚΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Παράκληση στoν Μαντέλη"

    "Παράκληση στον κ μαντελη μια και βρίσκεται στο αζερμπαϊτζάν να κάνει τον κόπο να ψηφίσει το opa.
    Απλά θυμίζω σε περίπτωση που το ξέχασε μια και ανήκει ο κύριος αυτός στον απόδημο Ελληνισμό πλέον, έτσι δεν είναι ;...

    ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΚΑΦΡΟΙ
    ΔΗΜΟΣΙΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΑΝ ΚΑΙ
    ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ Ο
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ. ΤΟΤΕ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΘΡΟ
    ΣΚΑΤΑ-ΟΥΡΑ-ΕΥΚΟΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΥΣ
    ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΤΩΡΑ !

    * ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ
    ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΕΧΕΣΕ ΠΑΤΟΚΟΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρόκειται καθαρά για απαγόρευση εισόδου !!!
    Η “δικαιοσύνη” κλείνει την πόρτα πίσω του μήπως τυχόν ξεγελαστεί και επιστρέψει …

    ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.

    Οι Γερμανοι του αεροδρομιου φταινε. Να ζητησουμε τα ρεστα.

    Ε, ρε γέλια που θα ρίχνει -τώρα που έμαθε για την απαγόρευση εξόδου- από το Μπακού, στην αγκαλιά δίμετρων Ρωσίδων… και αμέσως μετά θα «ρίχνει κι έναν», εις υγείαν των κορόιδων…

    Αλήθεια μήπως ο εισαγγελέας θα ψάχνει και τον “στρατηγό” ή περιμένει το πόρισμα του ΓΑΠ;

    ΠΑΣΟΚ. ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΟΡΑΤΑ.
    ΑΠΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ..ΕΩΣ ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ.
    ΜΑΘΑΝΕ ΠΙΑ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΅ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ¨ ΣΤΟ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ !!!

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ
    ΑΛΗΤΕΣ
    ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και Ψευδολόγοι. Αν βρεθεί ένας από όλους αυρτούς που γράφουν να ισχυρισθεί πως δεν είναι κλέφτης, αποδεικνύεται και ψεύτης! Έχει κλέψει και άμεσο φόρο από το Κράτος και έμμεσο. Άμεσος είναι ο ΦΠΑ που δεν πλήρωσε στον οποιοδήποτε επαγγελματία-τεχνίτη κλπ και Έμμεσος ο φόρος που γλυτώνει εκείνος που κρύβει τις υπηρεσίες από τις οποίες εισπράττει. Η δικαιολογίες αμέτρητες αλλά αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Τόσα μπορεί τόσα κλέβει . Αν μπορούσε πολλά θα το έκανε πιο εύκολα. Άρα ας μη λέμε οι άλλοι κλέβουν εκατομμύρια γιατί αν κλέβεις είκοσι ευρώ μη μου πεις πως αν μπορούσες δε θα έκλεβες είκοσι χιλιάδες ή είκοσι εκατμμύρια!
    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1:10 IMM,
    πού χάθηκες ρέ αδερφή ψυχή?
    Καί λίγα έγραψες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση