GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μωβ γραβάτα...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Μόνιμο πένθος ή αξιωματολατρεία;.. Σε κάθε σημαντική στιγμή του και εμφάνιση (διάγγελμα στο Καστελόριζο αλλά ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Μόνιμο πένθος ή αξιωματολατρεία;..
Σε κάθε σημαντική στιγμή του και εμφάνιση (διάγγελμα στο Καστελόριζο αλλά και ομιλίες πριν αυτού, ψήφιση των μέτρων για ΔΝΤ στη Βουλή αλλά και σήμερα από τις Βρυξέλλες) φοράει συνέχεια μωβ γραβάτα.
Και ενώ όλοι οι αναλυτές, τη χρεώνουν στον πένθιμο τόνο που θέλει να αποδώσει για να καταδείξει ότι θλίβεται με την κατάστασή σου, θα επιτρέψεις στην ταπεινότητά μου να έχει μια διαφορετική άποψη για τον συμβολισμό του χρώματος που συνηθίζει να φορά επαναλαμβανόμενα ο Πρωθυπουργός σου.
Το μωβ είναι ένα σύνολο αποχρώσεων του ορατού φάσματος, που βρίσκονται μεταξύ κόκκινου και μπλε. Είναι δηλαδή ένα μείγμα της αφοσίωσης (μπλε) και του συναισθήματος (κόκκινο). Μόνο που...

 ξέρεις καλύτερα, ειδικά εσύ που τον ψήφισες πως μόνο αφοσιωμένος στην ιδέα του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης -φράση που σε τάραξε να την ακούς πριν τις εθνικές εκλογές- δεν είναι. Μόνο συναίσθημα για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν έχει, αφού αυτούς τους πολλούς έβαλε πάλι να πληρώσουν τα σπασμένα.
Το μωβ είναι το αίμα που έχει ξεραθεί. Πράγματι, τώρα είχε ξεραθεί το αίμα που έχυσες μετά τη μεταπολίτευση για ν' αποκτήσεις σπιτάκι, αμαξάκι και εξοχικούλι. Μόνο που τώρα μια νέα γενιά, αυτή των παιδιών σου, θα αναγκαστεί να χύσει φρέσκο αίμα για να επιβιώσει.
Το μωβ συμβολίζει την ανάμνηση, τη νοσταλγία, το όριο με τον υπόλοιπο κόσμο. Και όντως θα αναγκαστείς να θυμάσαι μόνο, να νοσταλγείς τις παλιές καλές εποχές που δούλευες 5ωρο που έπαιρνες σύνταξη πρόωρη και πιο πρόωρη η γυναίκα σου. Τότε, που τα πολλά κυβικά στ' αμάξι ήταν μαγκιά και ένδειξη ανδρισμού και που ποτέ δεν πλήρωσες αδρά γι΄αυτά στην εφορία. Τότε, που με τη δωράκλα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, σάρωνες ότι υπήρχε στις βιτρίνες και διασκέδαζες μετά μανίας.
Το μωβ συνδυάζει, επίσης, την σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου. Από ενέργεια μια χαρά τα πάει ο Πρωθυπουργός σου και κοιτάζει καθημερινά να την διοχετεύει στα αθλήματα και εκγυμνάζοντας το σφυρήλατο σώμα του. Από σταθερότητα στο βηματισμό επίσης καλά πάει. Έχει γρήγορο και ανάλαφρο βήμα. Από σταθερότητα στο πεντάλ του ποδηλάτου και στις απόψεις του -ειδικά στις δεσμεύσεις τις προεκλογικές- ξέρεις καλύτερα εσύ που τον ψήφισες.
Το μωβ σχετίζεται με τα αξιώματα. Συμβολίζει την αρχοντιά, την χλιδή και την φιλοδοξία. Επίσης σχετίζεται με την σοφία, το μυστήριο και το μαγικό στοιχείο. Έλα μην γελάς! Τί απ' αυτά δεν έχει ο Πρωθυπουργός σου;! To αξίωμα του λείπει ή η αρχοντιά; H χλιδή ή η φιλοδοξία; H σοφία ή το μυστήριο; Εντάξει ακόμα δεν έγινε μάγος, αλλά λίγο ακόμα να ζορίσουν τα πράγματα και βλέπω να γίνεται εύκολα Χουντίνι στα χαρτιά για την πάρτι σου και την σωτηρία του.
Μάθε ότι σύμφωνα με αρκετές έρευνες, το 75% των παιδιών της προεφηβικής ηλικίας προτιμούν το μωβ από κάθε άλλο χρώμα. Το μωβ είναι πολύ σπάνιο χρώμα στην φύση. Έτσι και ο Πρωθυπουργός σου, που δεν βιάστηκε ποτέ να μεγαλώσει, δεν είναι σπάνια περίπτωση;
Και τώρα που ανέφερα τί αρέσει στα παιδιά, θυμήθηκα τί μου άρεσε να διαβάζω (με την πίεση της μάνας μου, που ήθελε να τον διαβάζω στ' αγγλικά για να μάθω τη γλώσσα). Ήταν που λες αγαπημένος μου, ο Μαρκ Τουέιν, ο αμερικανός συγγραφέας και κυρίως είχα ξετρελαθεί με τις "περιπέτειες του Τομ Σώγιερ" και τις "περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν" και σκέφτομαι τί κρίμα να μη ζει για να εμπνευστεί και να γράψει τις "περιπέτειες του ΓΑΠ". Αυτός, λοιπόν, ο παραμυθάς εκτός των άλλων είχε πει/γράψει το εξής σχετικό-άσχετο:
"..Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν τα αξιώματα, μερικοί λατρεύουν τους ήρωες, μερικοί λατρεύουν την δύναμη, μερικοί λατρεύουν τον θεό και για όλα αυτά τα ιδανικά φιλονικούν και δεν μπορούν να συμφωνήσουν. - Όμως, όλοι τους λατρεύουν το χρήμα.."
Πες μου, τώρα, γιατί πιστεύεις ότι ο Επίλεκτός σου φοράει σχεδόν πάντα μωβ γραβάτα;

8 σχόλια

  1. Πασοκ

    ας μην ανησυχει ο τουρκαλας για την χωρα μας

    ας κυταξει τα δικα του προβληματα τους Κουρδους τους Αρμενιους τους Ποντιους που ξεκληρισε

    Και ερχεται και η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ - ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΥΘΟ- ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ!


    Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΤΟΝ ΕΚΟΨΕ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΝ ΣΤΗ ΜΗΛΙΩΝΗ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ

    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κοράκια στις κηδείες φοράνε μωβ γραβάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βλαμμενο ακολουθεί με ευλαβεια ολα οσα οι επικοινωνιολόγοι του λένε.Νομίζει οτι οι Ελληνες ειναι αμερικανά που οι συμβολισμοί τους επηρεάζουν,τρομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ), ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΤΟ 1940, ΘΑ ΚΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ.
    ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΜΑΧΗΤΙ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΖΙΛΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ.
    ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ.
    ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κλαψε γιωργη για το χαλι που καταντησες τη χωρα.....με το παραμυθι που μας αμολυσες.....χρεωκοπια η τι???? χρεοκοπια η τι αλλο γιωργη???? χρεοκοπια η τι?????? ποιο ειναι το αλλο γιωργη????? φτανει πια το παραμυθι για να κανεις τη χωρα πειραματοζωο για αυτα που ερχονται σε ολη την ευρωπη!!! σταματα το τωρα πριν ειναι αργα.....ειναι αδυνατον να μην βλεπεις το ποταμι που ερχεται....μονο εσυ δεν το βλεπεις???? ειναι αδυνατον να εισαι τοσο βλακας.....δεν θα μπορεσει να σε σωσει καμια αμερικανικη πρεσβεια και καμια bilderberg....αυτα που εγιναν στη ρωσια στη τουρκια στη λετονια θα φαινονται εδω παιχνιδακι....εδω θα γινει αιματοκυλισμα.....θα γινει ντομινο ευρωπαικου ξεσηκωμου....θυμασαι τι ειπε ο καραμανλης πριν πεσει???? "κανενας μας δεν περιμενει να ξεσηκωθουν τοσος κοσμος για το θανατο του πιτσιρικα στα εξαρχεια"....σκεψου ανοησια...."διορατικου" προθυπουργου!!!! τα ιδια κανεις κι εσυ τωρα....γιργη σταματα το εδω...μην γραψεις τη πιο μελανι σελιδα της ελληνικης ιστοριας....
    η χρεοκοπια θελει αντερα γιωργη...θελει μαγκια η χρεοκοπια που εσυ δεν εχεις.....το πραγματικο διλλημα ειναι χρεοκοπια η απολυτος ευτελισμος του ανθρωπινου ειδους....αυτο ειναι το πραγματικο διλλημα.....και αν βγηκαν για ιδεολογικους λογους η για να κανουν τους επαναστατες καπποιοι τοτε με τον θανατο του μικρου αλεξη τωρα θα βγουν ολοι οταν δουνε οτι θα φτασουν σε συνθηκες κατοχης....μπορεις να φανταστεις εστω και εναν ελληνα που να μηνβγει στους δρομους???? εστω εναν???? οσο και αν προσπαθησουν οι παρακρατικοι σου να εκφοβισουν το κοσμο με τους θανατους και με τα υπολοιπα που ετοιμαζονται να κανουν ωστε να αποτρεψουν τη τεραστια συμετοχη του κοσμου στις ποοειες!!! δεν θα σταματησει αυτο γιωργηηηηηηη ξυπναααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣΟΧΗ
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.
    ΚΟΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ - ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΥΘΟ- ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ!

    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΟΚ

    08 Μαϊ 2010 3:04:00 μ.μ.

    ΚΑΛΑ ...
    ΔΕ ΠΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ???

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ,

    ΡΕΤΑΡΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ
    ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!
    ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΧΑΦΙΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ....... ?????
    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ !!!!!!
    __________________________________
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
    Ι) Θα ακολουθήασει δεξίωση για τις φασιστικές δυνάμεις της κατοχής και τους ντόπιους δωσίλογος
    σου. Προσφορά του ΜΠΟΜΠΟΛΑ & ΣΙΑ.

    ΙΙ) χορηγός επικοινωνίας,
    ΤΟ MEGA ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΧΟΥΜΤΑΣ.
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση