GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα...

Ενώ το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει τη διογκούμενη κοινωνική διαμαρτυρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί για τους δικούς λ...

Ενώ το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει τη διογκούμενη κοινωνική διαμαρτυρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί για τους δικούς λόγους να ανακάμψει.

Ανάλυση του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ
http://www.publicissue.gr/1467/

Σχεδόν ένα μήνα μετά τη διαγραφή της κ.Μπακογιάννη (6 Μαίου) και σχεδόν ένα μήνα πριν από το 8ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ (25-27 Ιουνίου), η έρευνα της Public Issue φέρνει στην επιφάνεια ορισμένες σημαντικές πλευρές της πολύπλευρης κρίσης της. Η ΝΔ βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια γενικευμένη κοινωνική δυσπιστία απέναντί της. Επτά στους δέκα πολίτες (7 στους 10), αλλά και 6 στους 10 ψηφοφόροι της δείχνουν πεπεισμένοι ότι...
 ο συντηρητικός πόλος του δικομματικού συστήματος πορεύεται σε «λάθος κατεύθυνση», ενώ σχεδόν ο 1 στους 3 πολίτες (47%) πιστεύει ότι η επάνοδός της στην εξουσία θα αργήσει αρκετά. Το ενδεχόμενο διάσπασής της θεωρείται πλειοψηφικά πιθανό, όχι μόνον στο σύνολο του εκλογικού σώματος (61%, 6 στους 10 ερωτηθέντες), αλλά ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος (54%, 5 στους 10 ψηφοφόρους της). Το αρνητικό κλίμα που στιγματίζει την σημερινή εικόνα του, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός, ότι μια «ενδεχομένη διάσπαση» της ΝΔ δεν θεωρείται, πλέον, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, ως αμιγώς αρνητική πολιτική εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζεται με αυξανόμενη αδιαφορία από το εκλογικό σώμα (43% των ερωτηθέντων την χαρακτηρίζει «ούτε θετική/ούτε αρνητική» και μόνον 36% «αρνητική».
Διαγραφή και νέο κόμμα
Η απόφαση του Α.Σαμαρά να διαγράψει την Ν.Μπακογιάννη επικροτείται τόσο από το συνολικό εκλογικό σώμα (52% των ερωτηθέντων την αξιολογεί ως σωστή), όσο και από την πλειοψηφία των πρόσφατων ψηφοφόρων του κόμματος (61%). Η εικόνα της Ν.Μπακογιάννη (όπως προκύπτει από τη δημοτικότητά της) έχει σχετικά αποδυναμωθεί, ενώ αντιθέτως η θέση του Α.Σαμαρά δείχνει να ενισχύεται.
Αυτό μπορεί ενδεχομένως να οφείλεται μεταξύ άλλων και στο ότι η Ν.Μπακογιάννη «χρεώνεται» -στα πλαίσια ενός «κομματικού πατριωτισμού»- κινήσεις αποδυνάμωσης. Για το λόγο αυτό και έχει παύσει να θεωρείται πλέον από τους ψηφοφόρους της ΝΔ ως το «καλύτερο στέλεχός» της, ενώ αντιθέτως τείνει να θεωρείται ως τέτοιο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, το γεγονός ότι το 35% των Νεοδημοκρατών θεωρεί την απόφαση της διαγραφής εσφαλμένη  επιβεβαιώνει την εκτίμηση, ότι ο εσωκομματικός συσχετισμός, αλλά και το βαθύτατο ιδεολογικό και κοινωνικό «ρήγμα», που κατέγραψε η διαδικασία της Προεδρικής εκλογής, δεν έχει παύσει να υφίσταται.
Το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από την πρώην υπουργό Εξωτερικών τυγχάνει –τουλάχιστον αφετηριακά- περιορισμένης κοινωνικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα, μόλις 23% των ερωτηθέντων και, αντιστοίχως, 20% των ψηφοφόρων της ΝΔ (2 στους 10 - διάγραμμα 16) δείχνει να επικροτεί μια παρόμοια προοπτική, ενώ ο «πυρήνας» της δυνητικής εκλογικής του υποστήριξης, με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται σε 7%.
Απαξίωση της εικόνας Καραμανλή
Εντυπωσιακή είναι τέλος και η ολοκληρωτική απαξίωση της εικόνας του τέως πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, που προκύπτει από μια σειρά ευρημάτων: Πρώτον, Το 55% των ερωτηθέντων (39% στη ΝΔ) τον υποδεικνύει (αυθόρμητα) ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεύτερον, στο σύνολο των ερωτηθέντων, οι αρνητικές κρίσεις για το πρόσωπό του προσεγγίζουν το 76%, ενώ η δημοτικότητά του είναι ελλειμματική, ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος (46%, έναντι 49% θετικών). Τρίτον, το σημαντικότερο και πολιτικά οδυνηρότερο: 8 στους 10 πολίτες (79%) αλλά και 7 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ (68%) πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πλέον μέλλον στην πολιτική ζωή της χώρας.

16 σχόλια

  1. Μη παρασυρονται ορισμενοι απο τις χαλκευμενες πρασινες δηθεν αποκαλυψεις.
    Εγω ξερω αποδεδειγμενα οτι τα πηραν ο κουτσογιωργας ο τσουκατος ο μαυρακης της δεη και ο μαντελης.Ολα τα αλλα ειναι εικασιες πανικοβλητου αντιπερισπασμου.

    Tο Πασοκ κανει το εξεις καταπληκτικο:
    επειδη ειναιβουτηγμενο ως το βουρκο εκτοξευει λασπη με τα μιντια ωστε να δειχνουν ολοι λερωμενοι.Θυμιζει εκεινο το παιχνιδι που παιζαμε μικροι οπου καποιος σε χτυπουσε στην πλατη αλλα ολοι κουνουσαν το χερι γυρω γυρω και ετσι ηταν δυσκολο να βρεις αυτον που σε χτυπησε.
    ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    Θελει ολοι στα ματια του κοσμου να μοιαζουν ενοχοι.

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΠΙΑ...
    ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΥΟ (2) ΓΕΝΙΕΣ
    ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΥΤΑΝΕΣ
    5ΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΙ ΠΙΑ... ΠΑΣΟΚΟ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο Παπαντρέου, δεν μπορώ να στο πώ πιό απλά.
    Άει χάσου από μπροστά μας.
    Βγαίνεις και φωνάζεις εναντίον του συστήματος Σημίτη που ήταν βουτηγμένο στη διαφθορά.
    ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΕ;
    Μας δουλεύεις;
    Για να δούμε τη δική σου κυβέρνηση λοιπόν.
    Από τους 35 υπουργούς και υφυπουργούς οι 11 ήταν υπουργοί η υφυπουργοί στις κυβερνήσεις Σημίτη, οι 6 ήταν γενικοί γραμματείς υπουργείων στις κυβερνήσεις Σημίτη, οι 6 ήταν σύμβουλοι δυο στον Σημίτη, τρεις σε σένα και ένας στο ΥΠΕΧ., (2 υφυπουργοί σου ήταν Γ. Γ. στο υπουργείο Μεταφορών επί εποχή Μαντέλη).
    Δηλαδή Γιώργο Παπανδρέου 23 άτομα από τη σημερινή κυβέρνηση υπηρέτησαν στις κυβερνήσεις Σημίτη όπως και εσύ.
    Πως είναι δυνατόν να μας λές τώρα ότι ΕΣΥ ψάχνεις για τη διαφάνεια;
    Είσαι ο ορισμός της πολιτικής υποκρισίας.
    Πάρε και ένα νόμπελ από μένα (με ανοικτές και τις δύο παλάμες).

    ΥΓ. Τα στοιχεία τα πήρα από την olympia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΜΕΡΕΣ.

    Ο ΕΝΑΣ ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ ΗΤΑΝ ΤΕ ΓΕΡΟΛΑΜΟΓΙΟ ΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΔΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ Η ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΓΟΡΑ ΒΟΑ...........
    ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ .....
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ......
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία τα παραμυθάκια του κυρίου μαυρή, μόνο που πρέπει να θυμήσουμε ότι στις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας η δημοσκόπησή του έδινε 70% υπέρ της αυτοκράτειρας Θεοδώρας.
    Την πραγματικότητα την είδαμε όταν ήλθε ο οδοστρωτήρας Αντώνης Σαμαράς.
    Έλεος κύριε μαυρή.
    Τίς βαρεθήκαμε τις μαϊμού δημοσκοπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσύ Μαυρή πανε να πας να πάρεις
    καμία ...χορηγία απο το Πασοκ
    όσο προλαβαίνει ακόμη....
    ---------------------------------
    Φέρτε τα λεφτά των συμβάσεων του Μαντέλη πίσω

    Ερώτηση: Προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου

    Κοινοποίηση: Στον τέως Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη.

    Ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος, τέως Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ομολόγησε ότι πήρε από τη SIEMENS το ποσόν του 1.000.000 γερμανικών μάρκων, τα οποία και κατέθεσε στο Ταμείο του Κινήματος.

    Τι έγιναν τα χρήματα αυτά;

    Που δαπανήθηκαν;

    Δηλώθηκαν στις προεκλογικές δαπάνες του Κινήματος;

    Ερώτηση: Προς κάθε αρμόδιο δικαστικό λειτουργό

    Τα χρήματα αυτά, παρανόμως αποκτηθέντα, δεν πρέπει να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις;

    Έχει αναληφθεί κάποια σχετική πρωτοβουλία;

    Αν ναι, σε ποιό στάδιο βρίσκεται;

    Αν όχι, γιατί;

    Ερώτηση προς την Βουλή των Ελλήνων:

    Πόσο δύσκολο είναι κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του Έθνους να βγάλετε μια απανταχούσα προς την Ζήμενς που να λέει ότι δεν πρόκειται να πάρει δουλειά εδώ στον αιώνα τον άπαντα, αν δεν στείλει τα ονόματα όλων των πολιτικών που λάδωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΦΡΙΛΑ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΗ...ΓΕΜΑΤΗ
    ΠΑΣΟΚΟΣΚΑΤΑ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ.

    Μία “μέτρηση” μετράει: οι 350.000 που δεν πήγαν για μπάνιο και ψήφισαν στις ΝΟΔΕ.

    Σε μια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις των πανικόβλητων βαρώνων της διαπλοκής προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα κατά του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ 350.000 συμπολίτες μας δεν πήγαν για μπάνιο, αλλά πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές για τις ΝΟΔΕ της ΝΔ.

    Η συμμετοχή κρίνεται μεγάλη και σε σχέση με την προηγούμενη φορά (2007 – 246.000) αλλά ιδίως σε σχέση με τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του κόσμου.

    Δικαιώνεται έτσι για μια ακόμα φορά το εγχείρημα του Αντώνη Σαμαρά για ανοικτές διαδικασίες παντού.

    Βεβαίως τα παπαγαλάκια θα αρχίσουν από αύριο να λένε ότι σε σχέση με εκείνους που πήγαν να ψηφίσουν το Νοέμβριο ο αριθμός είναι μικρότερος. Είναι μακρά νυχτωμένοι ως συνήθως. Τότε υπήρξαν συνθήκες ακραίας πόλωσης, αλλά τώρα δεν έγινε παρά μια τυπική κινητοποίηση από πλευράς Ρηγίλλης. Και το σημαντικότερο: τότε ο κόσμος δεν είχε φάει την σφαλιάρα των μέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το νούμερο είναι μεγάλο λόγω της έλλειψης εκλογικών κέντρων της κακής οργάνωσης κλπ. τι να λέμε τώρα. Αναμφισβήτητα ο κόσμος ενδιαφέρεται και θα πρέπει να του δοθούν δυνατότητες πραγματικής συμμετοχής.
    Για αρχή πάντως πάμε καλά, πολύ καλά. Καλύτερη επικοινωνία χρειάζεται και περισσότερος δυναμισμός.

    Βρε πάμε καλά…..
    ΄και εγώ δεν πήγα΄…..γιατί πολύ απλά δεν ήξερα κάποιον…..
    εγώ το σαμαρά θέλω και αυτόν θα στηθώ να ψηφίσω…..

    Λοιπόν για να γραφουμε και να σχολιακι σε εκείνα τα μπλογκ που διαστρεβλώνουν…….

    όσο για τη ντορίτσα….
    είδατε την στατιστική για τις αρνητικές και θετικές τις γνώμες;
    είναι στον πάτο καιη απήχησή της στη νδ ελάχιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να είμαι ειλικρινής Θα το θεωρούσα επιτυχία ακόμα και αν ψήφιζαν 100.000!
    Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία που:
    -υπάρχει μια γενική απαξίωση της πολιτικής
    -ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. βάλλονται πανταχόθεν
    -Το επικοινωνιακο τοπίο είναι δυσμενές για τη Ν.Δ.
    -Ο κόσμος αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα.
    -Δεν έγινε καμμιά καμπάνια προώθησης της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας.
    -Τα γνωστά ….παράκεντρα έκαναν ότι μπορούσαν για να αποθαρρύνουν τον κόσμο.
    -…ο καιρός ήταν Καλοκαιρινός

    Οταν παρ’ όλα αυτά, 350.000 συμπολίτες μας, σηκώνονται από τον καναπέ και αντί να πάνε την …παραλία, πήγαν στην τοπική για να ψηφίσουν σε μια εσωκομματική διαδιασία, ε, τότε δικαιούμαστε να ελπίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να τα καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ;

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΖΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.

    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακολούθησα το Δελτίου ….Παραπληροφόρησης, συγγνώμη Δελτίο Ειδήσεων, ήθελα να πω, του MEGA κωλαχείου της ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ.

    Εκτενής κάλυψη της ….μειωμένης συμμετοχής στην Κρήτη, με αριθμούς ψηφισαντων.Δεν αναφέρθησαν αριθμοι για καμιά άλλη εκλογική περιφέρεια.

    Είπαν και για ένα επεισόδιο στο …Κιλκίς!

    Προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η συνολική παρουσία ήταν χαμηλή σε σχέση με την εκλογή Αρχηγού. Δεν τους είπε κανείς ότι δεν συγκρίνουμε…ανόμοιες διαδικασίες!

    Τέλος, φρόντισαν στα περισσότερα πλάνα από τις εκλογές να πρωταγωνιστούν κάτι συμπθέστατοι ψηφοφόροι της …τρίτης ηλικίας!

    Θα τους περάσει…
    Ε ναι τι ακούσαμε του 400 των Χανίων που έφυγαν,
    για τους 350000 χιλιάδες αναρωτιέμαι αν έχει κανείς τσίπα να πει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω,πω ξεφτίλα το nonews-news.

    Δηλαδή, τι λέει στον πολίτη; Ελλάδα είναι μόνο η Κρήτη ;

    Περίμενε 100.000 και μετά προσπαθεί να θεωρήσει ως “ήττα Σαμαρά” τις 350.000 άτομα , όταν οι νομαρχιακές και τοπικές εκλογές είναι ήσσονος σημασίας, αφού πολλοί από τους υποψηφίους είναι ΑΓΝΩΣΤΟΙ στη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων.

    Μιλάμε για γκαιμπελική προπαγάνδα των στρατευμένενων μπλογκ.

    Καλύτερα,όμως,να ξεμπροστιάζονται απέναντι στο λαό.
    Σε λίγο η εξέγερση του λαού , αν οδηγηθούμε σε χρεοκοπία, δεν θα σταματήσει στους υπεύθυνους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ,
    αλλά και στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και των μπλογκ που στήριξαν και στηρίζουν τα αναποτελεσματικά και εξοντωτικά και άδικα μέτρα.

    Σκάβουν το λάκο τους με τέτοιες αθλιότητες …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά η προσέλευση είναι εκπληκτική βάση των συνθηκών που επικρατούν! 350.000 με τα μέτρα την προπαγάνδα των ΜΜΕ τη διαγραφή της Ντορας και το συνεχές μουρμουρητο για τη φυγή από τη ΝΔ χιλιάαααδων οπαδων της Ντόρας..

    Μου φαίνεται θα αρχίσω να μην πιστεύω τις δημοσκοπήσεις καθόλου..αν έκανε το ΠΑΣΟΚ εσωκομματικές εκλογές αντίστοιχης προβολής από τα ΜΜΕ πιστεύεται ότι θα ψήφιζαν 500.000 άνθρωποι;

    Γιατι με βάση το συσχετισμό 18/30 που δίνουν οι δημοσκοπησεις έτσι επρεπε ναταν..
    Μάλλον οι δημοσκοπήσεις για τη πρόθεση ψήφου θάναι σαν αυτή της απογευματινής 2 μέρες πριν τις εκλογές του Οκτώβρη που έδινε 52-37 Ντόρα Σαμαρά..(κ ύστερα ψάχνονται στην απογευματινή γιατί ο ελ τύπος που κρατά καθαρή στάση στα εσωκομματικά κάνει διπλάσια κυκλοφορία από αυτούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. …Υποπερίπτωση ο Μαντέλης

    Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια δημιουργίας αντιπερισπασμού με τον «άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου» που έγινε «γαλάζιος υπουργός» και στην αρχή λαδώθηκε με 15.000 ευρώπουλα που σαν τα ψάρια του Ιησού έγιναν στη συνέχεια δυο εκατομμύρια, αλλά παρόλα αυτά ο κ. Βαλυράκης δεν ξέρει ποιος είναι, το μπαλάκι της υπόθεσης Ζήμενς έχει περάσει στο τερέν το ΠΑΣΟΚ:

    Αϊ “γανωθείτε” λαμόγια εσείς
    και όσοι σας στηρίζουν,
    φτάνει πιά καμμία ανοχή σε όσους οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.

    ΚΑΙ ΤΗΝ
    Προπαγάνδα σοβιετικού τύπου!
    ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΧΟΥΛΟΥΣ
    ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ
    ΣΑΣ.....χορηγοί
    και χορηγούμενοι !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατ΄ αρχήν γράφεις μαλακίες,αφού αναφέρεσαι σέ ""γκάλοπ....τού κώλου"".
    Κατά δεύτερον.
    Μέσα σέ έντονο κλίμα απαξίωσης τού πολιτικού κατεστημένου,οικονομικο-κοινωνικών προβλημάτων,σκανδάλων κ.λ.π. καί 300.000 ΝΔτες,καλοκαιριάτικα καί κυριακάτικα,προσέρχονται σέ εσωκομματικές διαδικασίες τής Ν.Δ.,αυτό ρέ μάλακα δέν καταδεικνύει τίποτε διά ΄σένα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Η ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΝΔ ΟΤΙ Η ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΥΡΗ


    ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΔΥΣΠΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ,ΕΧΕΙΣ ΑΦΙΣΕΙ ΟΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 10 ΠΡΩΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ .


    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΚΕΚΑΛΥΜΜΈΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση