GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα διαδικτυακό κείμενο για το θέμα Τζάκρη...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Παράδειγμα ανευθυνότητας, τουλάχιστον... Ακολουθεί ένα ακόμη παράδειγμα ανευθυνότητας στον διαδικτυακό κυβε...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Παράδειγμα ανευθυνότητας, τουλάχιστον...
Ακολουθεί ένα ακόμη παράδειγμα ανευθυνότητας στον διαδικτυακό κυβερνοχώρο (www.mediasoup.gr/comment/reply/13181#comment-form), από έναν "δόκτορα" που θα έπρεπε να έχει αποκτήσει πια την ανάλογη εμπειρία και να επιδεικνύει τη δέουσα προσοχή όταν γράφει, καθιστάμενος αυτόματα διδάκτορας και διδάξας μιας φερέγγυας και αξιόπιστης γραφής. Κι αυτό κυρίως, γιατί γράφει σ' ένα portal που εξ όσων προσωπικά γνωρίζω θα ήθελε να αποκτήσει αυτή τη στόφα της εγκυρότητας και ένα καθάριο όνομα. Δεν θα σταθώ στον αναίτια υποτιμητικό και απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αναφέρεται σε μια εφημερίδα, την οποία διευθύνει ένας δημοσιογράφος με χρόνια παρουσία στο χώρο και...
 με δείγματα γραφής ["Κάποια εφημερίδα με το όνομα «Αποκαλύψεις» (πρώτη φορά ακούω αυτόν τον τίτλο), αναφέρθηκε στην υφυπουργό εσωτερικών, την Τζάκρη, και τη μεσολάβησή της σε προσλήψεις συγγενών της. Δεν ξέρουμε κατά πόσο αληθεύει η συγκεκριμένη πληροφορία, καθώς δε γνωρίζουμε την αξιοπιστία αυτής της εφημερίδας"]. Δεν μετέχω σ' αυτή την έντυπη προσπάθεια και δεν με πολυνοιάζει η αναφορά του Κώστα Παύλου -κατά διαδικτυακόν κόσμο dr SeenG- ούτε γνωρίζω προσωπικά τον κ. Κοτρώτσο, αλλά με ενοχλεί, τουλάχιστον αισθητικά, όταν βλέπω ανάλογες αναφορές, τις οποίες o ίδιος ο κ. Παύλου συνηθίζει με μια χαρακτηριστική υπεροψία που ούτε του πάει ούτε δικαιολογείται. Θα ήθελα βέβαια να εξηγεί στο κείμενο για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών του, ποιά είναι γι' αυτόν μια πραγματικά αξιόπιστη εφημερίδα και με ποια.. ζυγαριά την μετρά. Αλλά κι αυτό δεν με πολυενδιαφέρει. Νιώθω, όμως, την ανάγκη να προασπίσω το blogging -ως ένας που γράφει εδώ και 3 + χρόνια- από αναφορές που μπορούν κάλλιστα να στοχοποιήσουν αυτή την έκφραση και να καταστήσουν επικίνδυνη την δημόσια γραφή για ανθρώπους που την συνηθίζουν. Ειδικά τέτοια εποχή που κάποιοι σκόπιμα θέλουν να στοχοποιήσουν και να καδράρουν τα blogs ως φορείς ψευδών ειδήσεων και σκοπίμως αναληθών πληροφοριών. Πιστεύω ότι ο κ. Παύλου καθίσταται ο ίδιος αναξιόπιστος -σε επικίνδυνο βαθμό για τον ίδιο- όταν κάνει αναφορά σε ένα θέμα δίχως καν να το έχει διαβάσει. Η λεζάντα στη φωτογραφία του είναι η απόδειξη ότι δεν μπήκε καν στο κόπο να ασχοληθεί με το τί γράφει η εφημερίδα, παρά ταύτα εκφράζει δημόσια την άποψή του τόσο για την εφημερίδα, όσο και για το θέμα που αυτή αποκαλύπτει. "Τί γίνεται όταν μαζεύονται πολλοί συγγενείς σε ένα υπουργείο;" διερωτάται dr SeenG, μόνο που δεν έγιναν σε υπουργείο οι προσλήψεις συγγενών και συγχωριανών. Προσωπικά, βρίσκω εξαιρετικά επικίνδυνο να γράφονται αντίστοιχοι τίτλοι, δίχως προηγούμενη μικροέρευνα έστω. Επικίνδυνοι τόσο για τους ίδιους τους υπογράφοντες, αλλά κυρίως για το blogging το οποίο υπηρετώ καιρό, δίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τί γράφω και πώς το γράφω και μην προσπαθώντας να καταστήσω αυτή μου την δραστηριότητα φορέα προβλημάτων για όσους άλλους ασχολούνται μ' αυτήν. Το αντίθετο θα έλεγα..
Νομίζω ο κ. Παύλου οφείλει μια διόρθωση και μία δημόσια συγνώμη για το βαρύτατο λάθος του. Όχι μόνο από την υφυπουργό, αλλά κυρίως από εκείνους που δημόσια και δίχως πληρωμή γράφουν και εύκολα μετά από τέτοιες απρόσεκτες -θέλω να πιστεύω όχι σκόπιμες- αναφορές και τίτλους, καθίστανται υπόλογοι σε όλους εκείνους που θέλουν να τους στοχοποιήσουν και να τους ενοχοποιήσουν με δόλο.

11 σχόλια

  1. Αυτη την Τζακρη

    απο τιποτα την κανατε πρωτο νουμερο

    εδω χρωσταμε στις τραπεζες

    η σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου θα γίνει?

    Ειδαλλως να παω να φουνταρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειραζει εσυ μεινε ευγενικος δηλαδη με σαβουαρ βιβρ οταν αντιμετωπιζεις ολα αυτα τα κατακαθια της πολιτικης φιλε προσεκτικε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτα τραγελαφική η επίθεση σου στο σατιρικό ποστ του παραπάνω τύπου. Μήπως είσαι και σύ από την Πέλλα φιλαράκι? Έχω τη γυναίκα μου συμβασιούχο...θα πεις έναν καλό λόγο στη φίλη σου την Θοδωρούλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. komplexikos mexri aidias katintises.....

    posa klik parapanw pernei apo sena o doctoras?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γραφουν τώρα οι τιμητές της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας των μπλοκγς σαν τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη.
    Φαρισαίε Παπαγιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ακριβώς θέλει να πει ο Παπαριώτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΜΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ,ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 4 ΑΛΛΕΣ ΕΜΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΧΙΛΙΑΡΑΚΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΩΝ 700 ΚΑΙ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ.
    ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΕΞΑΤΑΞΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. den stenaxoriese pou den exeis kataferei tipota sti zoi sou re papagioti?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    -φταίει μόνο, ο τάδε Υπουργός ή τάδε Υφυπουργός και αρχίδια καλαβρέζικα, στους πράσινους ξεδιάντροπους κώλους τους!!!

    ΤΕΛΟΣ.
    Και ο κάθε πασόκος είναι υπέυθυνος. Το σύνθημα “Κόμμα και Κράτος Θόδωρος Τσουκάτος” δεν το φώναζε η πασοκική ελίτ, το φώναζε ο κάθε ανώνυμος πασόκος.
    Και τους αφήνουμε να γίνουν και τιμητές.

    Είναι υπεύθυνος ΚΑΙ ο κάθε ΠΑΣΟΚος. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η εξουσία και να κλέβουν.
    Γι αυτό ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

    Γνωστός μου έτρεχε με το ΠΑΣΟΚ για ατομικό συμφέρον, διέδιδε τα μύρια όσα κατά το ΚΚ που άπτονται ακόμη και της οικογενείας του γιατί αυτά του μετέφερε ο βρωμερός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ.
    Είναι λοιπόν ή δεν είναι αυτός υπεύθυνος;
    ΕΙΝΑΙ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΑ ΖΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;

    " Έχει βουήξει ο Βόλος και ολόκληρη η Μαγνησία με το ρουσφέτι που έκανε η κατά τα άλλα "σοσιαλίστρια" αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, που φρόντισε- την ώρα που άλλα παιδιά με μεταπτυχιακά ψάχνουν εναγωνίως για ένα μεροκάματο- να βολέψει την ανηψιά της, κόρη της αδερφής της, στη Βουλή, ως ...
    μετακλητή υπάλληλο.
    Στο ΦΕΚ 53/2010 υπάρχει η απόφαση

    για την Αθανασία Εμανουηλίδη
    του Ευαγγέλου
    που είναι η κόρη της αδερφής της που επίσης εργάζεται στο πολιτικό γραφείο της αντιπροέδρου.

    Η Εμαννουηλίδη μάλιστα πληρώνεται με λεφτά του ελληνικού λαού χωρίς να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Βουλή, αφού κάνει το μεταπτυχιακό της στην Αγλλία.

    Αυτή είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία που επαγγέλθηκε η σοσιαλίστρια κ. Ροδούλα Ζήση; Ξέρει άραγε σε τί ποσοστό έχει φτάσει η ανεργία στο Νομό της;
    Όχι φυσικά αφού μετά το Πάσχα.... δεν τολμάει να επισκεφτεί την περιοχή.
    Αίσχος.
    Να τη χαίρονται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οπως βλεπεις κυριε μπλογκερακο, σχεδον ολοι ειναι με τον doctor. α ει παενε ρε παπατζη και κανε καμια βουτια, που αντι να ασχοληθεις με τα κατακαθια της πολιτικης, κανεις επιθεση σε ενα παλικαρακι που στην τελικη δεν πειραξε κανενα,ουτε επωφελειται απο κανενα.Αντε πανε για υπνο ρε καραγκιοζη κομπλεξαρε.ξεφτιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση