GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο μέγας Ζαν Λικ Γκοντάρ υπερασπίζεται την Ελλάδα...

Από το ΦΑΝΤΑΣΜΑ της όπερας “Ελλάδα σε ευχαριστώ, θα σε υπερασπίζομαι πάντοτε” Όπως φαίνεται οι θεοί του Ολυμπου μερίμνησαν ώστε ένας ΦΙΛΕΛ...

Από το ΦΑΝΤΑΣΜΑ της όπερας

“Ελλάδα σε ευχαριστώ,
θα σε υπερασπίζομαι πάντοτε”
Όπως φαίνεται οι θεοί του Ολυμπου μερίμνησαν ώστε ένας ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ με κεφαλαία να στείλει επιστολή στο 63o Φεστιβάλ των Κανών, όπου προβλήθηκε σήμερα η ταινία του «Film Socialisme». Πρόκειται γιά τον διάσημο Γάλλο σκηνοθέτη Ζαν Λικ Γκοντάρ, που λέγεται ότι είχε τηλεφωνήσει και στον πρόεδρο Σαρκοζί, λέγοντάς του ότι αν υπερηφανεύεται και για προγόνους του που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχει και ο ίδιος –όπως καμαρώνει- ελληνική παιδεία, έχει χρέος να βοηθήσει τη χώρα του πολιτισμού, των επιστημών και των τεχνών που βάλλεται πανταχόθεν.
Ο Γκοντάρ δικαιολογώντας τη μη παρουσία του στο Φεστιβάλ, έγραψε στον διευθυντή του Τιερί Φρεμό «ύστερα από σοβαρά προβλήματα, όπως το ελληνικό ζήτημα, δεν...
 μπορούσα να είμαι μαζί σας στις Κάνες.»
Σε συνέντευξή του ο μέγας δεξιοτέχνης της νουβέλ βαγκ, λέει ότι όλη η ανθρωπότητα χρωστάει χρήματα στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να της φέρονται έτσι.
Το πλήρες κείμενο:
«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία... Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής. Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης... Ολος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στον Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα πνευματικά της δικαιώματα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Κατηγορούν τους Ελληνες ότι είναι και ψεύτες... Αυτό μου θυμίζει ένα παλιό συλλογισμό στα μαθητικά μου χρόνια. Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης ή όλοι οι Ελληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Ελληνας. Δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου απο τότε».

12 σχόλια

  1. Να κόβουν τη σύνταξη στις γιαγιάδες και η Γκερέκου να φοροδιαφεύγει

    Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

    Ένας πολιτικός πρέπει να είναι δίπλα στην τρίτη ηλικία και τα προβλήματά της.
    Κυρίως όμως για τις ψήφους.

    Όταν όμως ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο με την φοροδιαφυγή τους, τότε να δούμε πως θα ξαναπάει να φωτογραφηθεί και να τους τάξει διάφορα. Δείτε φωτογραφία.
    Η υφυπουργός πολιτισμού, όλο χαμόγελο, με τις γιαγιάδες της Κέρκυρας.
    Μόνο που ο άντρας της, έκλεψε από το δημόσιο με την συναίνεσή της 5,5 εκ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

    "Έπρεπε να έχει παραιτηθεί ήδη"

    "Κ.ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΠΟ ΕΥΘΥΞΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ 321 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ...
    ΜΑΓΑΖΑΚΙ.
    ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΕΣΤΕ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΕΝΩ ΕΓΩ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ.ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ.ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ."

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΚΟΝΤΑΡ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα είναι δυνατόν τα κανάλια να μη το έχουν πρώτο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορίστε ποιόν θά ήθελα νά κηδέψει
    Δημοσία Δαπάνη ή Ελληνική Πολιτεία.
    Αυτό τό σχόλιο σχετίζεται μέ μιά
    χθεσινή ανάρτηση πού σχολίασα,μέ
    αφορμή τήν άρνηση Γερουλάνου γιά
    τήν ταφή τού Κου Σπαθάρη.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι όμως και μια έμμεση παρότρυνση. Να γίνουμε κάτι από τους προγόνους μας. Τους το χρωστάμε.

    Καπετάν Μακρύς. Είναι και αυτό το "περίεργο" δημιουργικό-αντιδραστικό γονίδιο που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις...
    http://www.youtube.com/watch?v=G_U4k_lc3pE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ, ΑΛΛΑ,
    ...
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ.
    ...
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ,
    ΕΓΩ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ.

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΦΙΛΟΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ!
    ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΟΦΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΘΟΝΟ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ.
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΙΟΣ ΣΟΦΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ Ο GODARD; Η ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ; Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ Η ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΕ.

    ΔΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ;

    Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗ ΒΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BLOG ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΜΕΝΟ ΑΠΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΑΙΝΤΕ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΜΕ..

    ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ.

    ΠΗΓΗ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ!! ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μέγας ΖΑΝ ΛΙΚ ΓΚΟΝΤΑΡ αναφέρεται σε Έλληνες με φαντασία , όραμα,ιδέες, συναισθήματα, ομορφιά, αξιοπρέπεια, έρωτα, αγάπη. Δεν αναφέρεται σε κρετίνους που είναι δυστυχώς πολλοί εδώ μέσα και δεν ξέρουν τι γράφουν.
    "Δεν μπορώ να πιστέψω οτι κάτω απο τον ίδιο ήλιο που φιλοσοφούσε κάποτε ο Πλάτων και ο Σωκράτης ζει αυτή η φυλή που καταστρέφει, κλέβει,μισεί, βρωμίζει, δεν έχει όραμα, μιά περίσσια ερωμένη με GUCCI BANGS & SHOES κοιτώντας να περάσει όπως όπως άλλη μια μέρα όταν το ROLEX θα δείξει 12,01 μμ, χωρίς να παράγει τ ί π ο τ α...... το απόλυτο τίποτα. Η γνωστή περιοχή..... ή όπως έλεγε ένας φίλος Μαθηματικός η μαγική περιοχή γύρω απο το μηδέν.

    ΥΓ Φάγαμε και την ομορφώτερη ΥΠ ΠΟΛιΤΙΣΜΟΥ που είχε αναδείξει ποτέ αυτή η χώρα. Καληνύχτα Ελλάδα....Σ αγαπώ....Πάλι πάει μπροστά αυτό το διαβολεμένο ROLEX, βιάζεται....και έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδια βρεστετον στο facebook kai peitetoy eyxaristv

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση