GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανελλήνιες εξετάσεις και Γενοκτονία τον Ποντίων...

Από τον Παύλο Γεωργιάδη Καλησπέρα PRESS-GR Παρακάτω θα δείτε και θα αξιολογήσετε μόνοι σας αν πρέπει να ανεβασετε στο blog σας τι υπόγει...

Από τον Παύλο Γεωργιάδη

Καλησπέρα PRESS-GR

Παρακάτω θα δείτε και θα αξιολογήσετε μόνοι σας αν πρέπει να ανεβασετε στο blog σας τι υπόγεια σύνδεση μπορεί να έχει η (σημερινή) μέρα μνήμης της Γενοκτονίας τον Ποντίων από τους Τούρκους (19 Μαϊου) - το θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (με θέμα Το σπίτι του Κεμάλ- αναφερόμενο στο...
 σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη)- και βέβαια η επίσκεψη Ερντογάν στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
ΕΔΩ στην πρώτη σελίδα κιόλας http://www.ypepth.gr/docs/them_neoel_kat_c_hmer_no_1006.pdf  θα βρείτε το θέμα που διάλεξε η αρμόδια επιτροπή με τη συγκατάθεση της Υπουργού Παιδείας για το θέμα που έπεσε στις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. ΑΝ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ότι είναι τυχαίο όλο αυτό, τότε πάω πάσο. Αν όμως όχι μπορείτε να το αναδείξετε μεσα από το blog σας.

17 σχόλια

  1. Σεβομαι τη μνημη των ποντιων, ειμαι μισος ποντιος και μαλιστα σαλονικιος αλλά δεν βρηκα κατι που να επιβεβαιωνονται οσα γραφονται για τους φοβους που εχει η αναρτηση.
    Μαλλον προκατειλημμενος εισαι φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διακρίνω μεγάλη υπερβολή σε όσα γράφονται. Δίδασκα το μάθημα της νεοελληνικής Λογοτεχνίας και το συγκεκριμένο κείμενο το είχαμε στα SOs γιατί αφενός είναι εξαιρετικό κείμενο από πολλές απόψεις αλλά και αφετέρου ήταν από τα καινούργια κείμενα που μπήκαν στην ύλη για τις Πανελλ. εξετάσεις 2010, οπότε προσφερόταν. Άλλωστε όσοι το διδάσκαμε τα είχαμε επισημάνει στους μαθητές μας(το κείμενο τους άρεσε ιδιαίτερα) προτού ακόμη ανακοινωθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων και πριν την άφιξη του Ερτογκαν.
    Διαφωνώ σε πολλά από τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας αλλά δεν μπορεί να επιδιώκουμε κι από "τη μύγα να βγάλουμε ξίγκι"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως γίνεται στην Ελλάδα η αμόλυβδη βενζίνη να κοστίζει σήμερα 1,54 ευρώ το λίτρο τη στιγμή που στη διπλανή μας Κύπρο κοστίζει 1,04 το λίτρο;
    Είναι δυνατόν να κοστίζει 50% περισσότερο η βενζίνη στην Ελλάδα τη στιγμή μάλιστα που οι οικονομίες κλίμακος είναι σαφέστατα σε βάρος της Κύπρου;
    ΠΟΥ ΠANE ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.mindcup.blogspot.com

    Δείτε το νέο νόμισμα, μόνο στον
    mindcup

    http://www.mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,
    ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ , ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .
    ΚΑΝΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    ΜΗΝ ΚΑΨΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ.
    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Δ .Ν . Τ .
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΟΥ Δ .Ν . Τ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι θέμα θέλατε βρε παιδιά να μπεί; Στο σπίτι του Τζέφρυ στο Καστρί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, τυχαίο είναι, όπως και το ότι δεν βγάζουν το βιβλιο του Κολιόπουλου που έχει γραφτεί για την ΣΤ΄ Δημοτικού, επειδή δεν τα λέει όπως η Ρεπούση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ!!!
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ Ν΄ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!
    Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 40-60 ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.....
    Ρ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν πολλές συμπτώσεις δεν μαζευτήκαν εκεί στο υπουργείο ;

    1)Κατάργηση του "Εθνικής" παιδείας
    2)Διορισμός της Αννας "Μπιλντεμπεργκ" και όλου του συναφιού της.
    3) Έναρξη των πανελληνίων 14 Μαϊου ανήμερα εθνικής εορτής και τοπικής αργίας (γιατί δεν το αναδείξατε στο press-gr;)
    4)Θέματα στην (Ελληνική) Ιστορία για τους Εβραίους.
    5)Θέματα στην Νεοελληνική Λογοτεχνία για το σπίτι του σφαγέα των Ποντίων Kεμάλ ανήμερα της γενοκτονίας των 350.000 Ποντίων.

    Ε, θα πρέπει να 'ναι κανείς πολύ αόματος,κουφός, καθυστερημένος ή μ@λ@κ@ς για να μην αντιληφθεί την έναρξη της εθνικής αποδόμησης με ταχύτατους ρυθμούς.

    Η ΟΛΜΕ, ΔΟΕ γιατί δεν αντιδρά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για αυτούς τους λόγους έπρεπε να παραιτηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου

    Ξέρετε γιατί θα έπρεπε να φύγει η Διαμαντοπούλου; Θα σας πούμε εμείς τους λόγους που έβαλε μπροστά τα παιδιά (σιγά τώρα που την έπιασε ο πόνος) των πανελλαδικών εξετάσεων.

    1). Έχει τον γιο της που είναι μαθητής σε κολέγιο, φοιτά στο ΙΒ του Γείτονα στη Βάρη, και το Σεπτέμβρη του 2011 θα ταξιδέψει προς Αγγλία ή Αμερική για σπουδές. ΔΕΝ θα ανταγωνισθεί τους συμμαθητές του αλλά ξεκινά τη ζωή του από θέση ισχύος διότι παρόλο που η μητέρα του είναι Υπουργός Παιδείας με τις επιλογές της απαξιώνει απολύτως το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι δικαίωμά της αυτές οι επιλογές, όμως το ενδιαφέρον της για τα παιδιά δεν μας πείθει.

    2). Η κ.Διαμαντοπούλου και το σύστημα παιδείας που υπηρετεί έβαλε χθες θέμα στην λογοτεχνία με τίτλο "Στου Κεμάλ το σπίτι". Την ημερομηνία 19 Μαίου που είναι η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η επιτροπή έβαλε τίτλο τον Κεμάλ που είναι ο μεγάλος σφαγέας των Ποντίων και των Αρμενίων! Και...
    βέβαια μην πιστέψει κανένας ότι έγινε τυχαία. Έτσι δεν είναι κ.υπουργέ που μετέχετε στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

    3). Έχετε μια γ.γ. που έχει καταγγελθεί ότι δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!!! Είναι η Θ.Δραγώνα που μάλιστα είχε απρεπή συμπεριφορά στην ηρωίδα δασκάλα της Θράκης σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Χαρά Νικοπούλου.

    4). Ο σύζυγος της υπουργού παιδείας Γ.Σαλαβάνος διορίστηκε στο Δ.Σ του "Κτηματολογίου ΑΕ" που διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ και έργο. Είναι πολιτικά ηθικό να γίνεται κάτι τέτοιο;

    5). Έβαλε υπογραφή 194.500 ευρώ για να πάρουν οι υπάλληλοι του υπουργείου τις υπερωρίες μέχρι το τέλος του 2010 την ώρα που όλοι οι άλλοι σφίγγουν το ζωνάρι.

    6). Γύρισε την πλάτη στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και έφυγε από την πίσω πόρτα για να μην τους αντιμετωπίσει στο κρατικό κανάλι.

    7). Η παιδεία είναι άνω κάτω με το νομοσχέδιο που τινάζει στον αέρα ωρομίσθιους-αποσπάσεις-αδιόριστους και η Άννα Διαμαντοπούλου ασχολείται με τις φήμες.

    8). Οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν ένα κάρο χρήματα στα φροντιστήρια επειδή τα σχολεία δεν τους προσφέρουν την παιδεία που επιβάλλεται να έχει κάθε νέος πολίτης - μαθητής αυτής της χώρας.

    9).Με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011 που σημαίνει ότι τα Ελληνικά καταργούνται από την ομογένεια και φτιάχνει το κράτος ...γενίτσαρους.

    10). Το τελευταίο αλλά για εμάς σοβαρό είναι ότι συμμετέχετε στην περίφημη λέσχη bilderberg που καθορίζει πολλά πράγματα με τις αποφάσεις της. Και έχετε δώσει όρκο τιμής να μην μαθαίνει ποτέ και κανένας τι λέτε εκεί μέσα. Έχετε αυτό το δικαίωμα; Ο όρκος σε μια λέσχη κάποιων ισχυρών ανθρώπων έχει περισσότερο βάρος από τον όρκο στην Πατρίδα και τον λαό του;
    Δεν έπρεπε να μάθουμε τι συζητήσατε στον "Αστέρα" για την οικονομία;

    Αυτά και άλλα πολλά έπρεπε να την ρωτήσουν στο mega αλλά ΔΕΝ βρέθηκε ούτε ένας να το κάνει.

    Γιαυτούς και για άλλους πολλούς λόγους θα έπρεπε να είχατε φύγει...

    Υ.Γ: Θα μπορούσαμε να πούμε και για τα 15 ακίνητα που είχατε δηλώσει παλαιότερα στο πόθεν έσχες αλλά είναι η νόμιμη περιουσία σας. Μην προσπαθείτε όμως να μας πείσετε ότι μας καταλαβαίνετε. Εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σήμερα είναι 20 του μήνα κι όχι 19. Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης μιας γυναίκας με τόσο χυδαίο τρόπο δείχνει πόσο τυχεροί είμαστε που υπάρχει ακριβώς αυτή η γυναίκα και όχι οι πονηράκηδες που φτιάχνουν ένα χυλό και τον σερβίρουν παντού... Αν εμείς δεν είμαστε σοβαροί πειθαρχημένοι και εργατικοί δεν μας φταίει κανένας άλλος. Και τότε βάλαμε σε τραγική περιπέτεια τους Έλληνες της Ιωνίας και του Πόντου προβάλλοντας ακριβώς τα ίδια εξυπνακίστικα κατασκευάσματα. Ξέρουμε λοιπόν καλά τι κάνετε και πόσο πονάει που κόπηκε η μάσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ σωστή δουλειά κάνει φαίνεται η Διαμαντοπούλου, γιά να της κάνουν τέτοιο πόλεμο.

    Συμφωνώ με τον 1:34.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΩΡΑΙΟ ΠΟΘΕΣ ΑΙΣΧΟΣ ΕΧΕΙ Η ΓΙΟΥΦΤΣΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΡΔΙΑ....

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠ+Α ΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
    ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !

    Ή ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ?

    AΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΗΣΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ..

    ΓΡΑΨΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 46 ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΙ.
    ΓΡΑΨΤΗΝ ΨΩΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "το σπίτι του Κεμάλ"
    Θέμα για την εξέταση στα νέα ελληνικά, των υποψηφίων, σήμερα!

    Προβοκατόρικο και τέτοιο που η όποια αντιπαράθεση στην πολιτικώς ορθή απάντηση που απαιτείται από την ομάδα εξετάσεων. Οχι όμως για τό Α του θέματος αλλά κυρίως για το Β΄

    Το χειρότερο είναι ότι στην υπόθεση αυτή ενκρύπτεται ολοφάνερα αυτό που τα συντρόφια αποκαλούν προβοκάτσια!
    Ένας τίτλος που εξαγριώνει σε σχέση με την μέρα της μνήμης, αλλά πίσω του ένα κείμενο συναισθηματικής φόρτισης με ανταπόδοση πόνου και προσφυγιάς.
    Μαλακά και ξεδιάντροπα, “αφελώς” ταχα, μοιράζονται μνήμες ξετοπισμένων ανθρώπων, χριστιανών και μουσουλμάνων, αφήνοντας πίσω αιτίες και θύτες.
    Πρώτα περιμένω να φωναξουν οι “γνωστοι” και μετα, να απορήσουν διαρρυγνύοντας τις …κοντές τους φούστες, οι Δραγωνο-Αθώοι!
    -Πού λεει κάτι καλο για τον Κεμάλ το κείμενο βρε μνημοβόροι, ΕλλαδΕπμορες;
    Ουστ παλιο φασίστες! Μια αναφορά γίνεται, έτσι για να ορίσουμε …γεωγραφικά τα σύνορα ενός σπιτιού με κεφαλόσκαλο από αφράτο μάρμαρο και μια μουριά στολίδι!

    Άσχετο αν στο κείμενο η αναφορά στον Κεμάλ είναι …απαλότερη κι απ το πρωϊνό ξύρισμα. Άσχετο αν ο τίτλος-φάκα, άλλους ποντικούς θέλει να πιάσει.
    Και παραπέρα, στ άλλο κείμενο, εκείνο το «απογραφή ζημιών» του ιδίου συγγΡαφέα (μονάδες 20!)
    Μη και το ξεχάσουμε την αναφορά.

    «Δίπλα στο «Ακρόπολις» και μέχρι την οδό Πλάτωνος Ήταν στη σειρά σπίτια μικρά και παμπάλαια, όπου μέχρι και την Κατοχή κατοικούσανε οικογένειες Εβραίων. Αυτά, με το ξενοδοχείο μαζί, σχημάτιζαν τη βορινή πλευρά της πλατείας, πού σήμερα ονομάζεται «Μακεδονομάχων». Τα Σάββατα γριές Εβραίισες, με τις πατροπαράδοτες ατλαζένιες1 φορεσιές της Καστίλλιας, στεκόντουσαν στίς εξώπορτες μέ σταυρωμένα τά χέρια, γιά νάπεράσει ησυχα καί αναμάρτητα η αγία αργία2. Τά σπίτια αυτά, αν δέν είχαν προλάβει νά τά κατεδαφίσουν οι εργολάβοι, θά τά κατεδάφιζαν τώρα οπωσδήποτε οι στρατιωτικές μπουλντόζες, σέ συνεργασία, βέβαια, μέ τούς πολιτικούς μηχανικούς καί τούς άλλους σπουδαίους, πού δέν ξέρω τί νά πω, αλλά σάν πολύ εύκολα, προκειμένου γιά παλαιά σπίτια, σημειώνουν τήν ένδειξη «κατεδαφιστέον». Θαρρείς καί τό θεωρούν ολοι τους ευκαιρία νά εξωραΐσουν τήν πόλη κατά τά γούστα τους καί τά πρότυπά τους, απαλλάσσοντάς την από τίς ενοχλητικές αυτές παλιατσαρίες3, πού πλαισιώνουν, καί πολύ ταιριαχτά μάλιστα, τά βυζαντινά μνημεια καί τούς χώρους της παλαιάς ζωής.»

    Μετά τα προχθεσινά θέματα της Ιστορίας όπου τα 2 από αυτά τα έβαλε το… ΚΙΣ,
    σαν να έπρεπε με τις «ορθές» απαντήσεις τους σ΄ αυτά, να “περάσουν” τα παιδιά εξετάσεις στο ..Ταλμοουδ, ήρθε και η σημερινή εξέταση να προστεθεί στις ιδιότυπες αυτές πραγματικότητες!
    Εχουν πλάκα οι υπηρέτες των δύο αφεντάδων! Μόνο που βλέπω σύρραξη στις τάξεις τους!
    Δεν τόμαθαν ότι τα σπάσαν οι Συμμαχοι; Η μήπωως δεν τα σπάσαν:
    Θα δείξει… Οπως θα δείξει πώς τα παιδιά μας θα «περάσουν» τις Ιστορίες που απαιτούν να τους μάθουν οι δραγωνομουζέλαινες με τις ΡεπουσοΦραγκαδάκηδες της ζωής μας!Αν απαντήσουν “σωστά”, θα έχει πετύχει η γενιτσαροποίηση! αν όχι ίσως για πρώτη φορά, θα γιορτάσουμε με χαρά μεγάλη, μια αποτυχία τους!

    19 Μαϊ 2010 7:06:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γαμώ τη τυχη μου, γαμώ!
    Ακους εκεί, ντροπή μου!
    Ουτε στιγμή να χαίρομαι,
    ν αγάλλεται η ψυχή μου,
    οπούχω τέτοιο θησαυρό,
    την Αννα, το γιαβρί μου!

    Αντε στο διάλο Αννα μας
    Αντε και συ κι οι άλλες
    οι χάριτες που εκανες
    αφέντρες στα παιδιά μας!
    Αει μάστην την Δραγώνα σου
    και συ μαζί της, άϊντε!
    Αει στην Τουρκιά "εθελόΒουλες",
    "πολύΤιμες", να πάτε!,

    Ενα δύο τρία οπ,
    τόριξες στον Σορολοπ!
    Ακούς εκεί τον Σορολόπ!!!!
    οπα ΑνΝουλα μ΄ οπα, οπ!


    Αφιερούται εξαιρετικά στον 1.34 Που νοιώθει υπερήφανος και μπερδεύει την αυτήν με την εκείνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαίνεται πως τα πράσινα παπαγαλάκια πιάσαν δουλειά, μπας και εξασφαλίσουν και κανένα επίδομα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΞΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΡΑΓΩΝΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΟΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση