GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρήτης Ειρηναίος: «Όχι στα τυχερά! Τα μυστήρια δεν τιμολογούνται»...

Του Νίκου Παπαχρήστου http://www.amen.gr/ Αυστηρές συστάσεις στους Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Κρήτης να μην δέχονται τυχερά απευθύνει με ε...

Του Νίκου Παπαχρήστου http://www.amen.gr/
Αυστηρές συστάσεις στους Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Κρήτης να μην δέχονται τυχερά απευθύνει με εγκύκλιο του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Με αφορμή τη διαμαρτυρία πιστού πως Ιερέας του ζήτησε 150 ευρώ για την τέλεση βάφτισης ο κ. Ειρηναίος υπενθυμίζει στους κληρικούς της επαρχίας του ότι είναι αδιανόητο σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες «να σφάλωμεν και να σκανδαλίζωμεν τον λαόν μας, ο οποίος καθώς οι πάντες γνωρίζομεν δυσκολεύεται, αγωνιά, αγανακτεί».
«Τα μυστήρια της Εκκλησίας μας», συνεχίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος, «δεν...
είναι δυνατόν ούτε επιτρεπτόν να εμπορευματοποιούνται και να τιμολογούνται». Υπογραμμίζει δε πως δεν είναι δυνατόν οι κληρικοί να μετατρέπονται σε «επαγγελματίες» και «επιχειρηματίες».
Για τους λόγους αυτούς καλεί τους ιερείς να μην ζητούν κανένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την τέλεση μυστηρίων ή ιεροπραξιών και εάν κάποιοι πιστοί επιμένουν να προσφέρουν ένα μικρό δώρο «δύνασθε να το προσλαμβάνετε μετά πολλής διακρίσεως και προσοχής».
H εγκύκλιος που υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίου, φέρει ημερομηνία 11Μαΐου, και ήδη παρελήφθη από πολλούς Ιερείς της Αρχιεπισκοπής.
Το Αmen.gr παρουσιάζει το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου:
Προς τους Αιδεσιμώτατους Εφημερίους
Της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης
Έδρας αυτών
Αδελφοί και Συλλειτουργοί,
Χριστός Ανέστη!
Καθώς γνωρίζουμε και βιώνομεν οι πάντες, διανύομεν δυσκόλους και κρισίμους ημέρας. Τα πρόσφατα γεγονότα των Αθηνών έχουν πολλά μηνύματα και είναι ανάγκη να τα προσλάβωμε, να τα αξιολογήσωμε και να τα αξιοποήσωμεν.
Είναι αδιανόητο εις τας κρισίμους ημέρας ταύτας να σφάλωμεν και να σκανδαλίζωμεν τον λαόν μας, ο οποίος καθώς οι πάντες γνωρίζομεν δυσκολεύεται, αγωνιά, αγανακτεί, παρασύρεται τόσον πολύ σήμερον.
Ανεφέρθη προσφάτως από Ραδιοφώνου, παράπονον και κραυγή απλού ανθρώπου μας, ο οποίος δημοσία διεμαρτύρετο, διότι ιερεύς ο οποίος ετέλεσε την βάπτισιν του τέκνου του, απήτησε να λάβη «ως αμοιβή» τον ποσόν των 150,00 ευρώ. Δυστυχώς, παρόμοια παράπονα των ανθρώπων μας λέγονται και ακούονται κατά καιρούς και περιστάσεις.
Ενώπιον αυτής της κατά τα ανωτέρω πραγματικότητος, παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας λία σοβαρώς τα ακόλουθα:
α) Τα μυστήρια της Εκκλησίας μας δεν είναι δυνατόν ούτε επιτρεπτόν να εμπορευματοποιούνται και να τιμολογούνται.
β) Ημείς, ως Πατέρες και Ποιμένες του λαού μας δεν είναι δυνατόν νε μετατρεπόμεθα εις “επαγγελματίας” και “επιχειρηματίας” και δη υπό τας σημερινάς συνθήκας ιδιαιτέρως.
Κατόπιν λοιπόν των ανωτέρω, καλείσθε, παρακαλείσθε και εντέλλεσθε όπως επ’ ουδενί λόγω:
1. Απαιτήτε οιοδήποτε συγκεκριμένο χρηματικόν ποσόν διά την τέλεσιν οιασδήποτε ιεροπραξίας, ακολουθίας και τελετής εις τους Ι.Ναούς μας, εις τα οικίας ή εις τα καταστήματα των Ενοριών μας.
2. Μόνον εις περίπτωσιν κατά την οποίαν οι ανθρωποί μας ελευθέρως και αυτοβούλως προσφέρουν οιοδήποτε ποσόν, ουχί ως αμοιβήν αλλά ως δώρον, δύνασθε να το προσλαμβάνετε μετά πολλής διακρίσεως και προσοχής.
Αναμένοντες την ακριβή τήρησιν των ανωτέρω, διατελούμεν
Μετ’ ευχών και εν Κυρίω αγάπης
Ο Κρήτης Ειρηναίος

14 σχόλια

  1. ΣΩΣΤΟΣ
    ΔΩΡΕΑΝ ΛΑΒΑΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΣΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαύρο καλοκαίρι θα έχουμε φέτος.
    Καλημέρα φτώχεια.
    Καληνύχτα Γιωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 ΚΑΙ 2 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ 16/5 ( 7 ΜΗΝΕΣ)

    ΠΑΣΟΚ -16% ή -17%
    ΝΔ -14,5% ή -15,8%
    ΚΚΕ 0 ή -0.8%
    ΛΑΟΣ -0,5% ή -0,7%
    ΣΥΡΙΖΑ -1% ή -1,2%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 0 ή -0,9%

    ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ 30% ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ, 1% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !!!
    ΔΕ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ???
    ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ???
    ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ???

    ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΣΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ???

    ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ !!!!!!!!!
    ΑΠΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ... "ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ" ... ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ !!!

    ΚΑΤΟΠΙΝ, ΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΧΑΝΕΙ 2,3% ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ?!?!?!?!
    ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 28% !!!
    ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ...

    ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ .... ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ... 19% !!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ 1,5 ΜΟΝΑΔΑ, Ή 3,5 ΜΟΝΑΔΕΣ !!!

    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΗΞΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ...

    ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διευκρινίστε τι σημαίνει ...τυχερά!
    Σήμερα υπάρχουν κοστολόγια, δεν πέφτουν πια στην τσέπη του παπά στην ...τύχη τα ευρόπουλα....
    ΟΛΕΣ οι Επισκοπές έχουν καθορίσει τα έσοδα των ναών.
    Μεγάλα μαγαζιά....
    Απέραντη πελατεία...
    Εξασφαλισμένο μέλλον....

    Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι λίγοι πραγματικοί παπάδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΕΙΡΗΝΑΙΕ,ΓΕΛΑΣΑΝ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ..!

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΛΑΒΟΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΔΙΑ ΡΑΣΑ...

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ (ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ),ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ...

    ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΙΛΑΜΕ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι παπάδες εδώ και δεκαετίες , είναι δημόσιοι υπάλληλοι και παίρνουν κανονικά τον μισθό τους .
    Υπάρχει όμως κοστολόγιο για κάθε μυστήριο και εκδήλωση ; (Γάμοι , βαφτίσεις , κηδείες , τρισάγια ) . Μια εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου στο παρελθόν , είχε αναδείξει το θέμα , μόνο για το γάμο.
    Με πιό σκεπτικό να πρέπει να πληρώσω τον παπά ,όταν θέλω να κάνω έναν αγιασμό ή ευχέλαιο στο σπίτι μου ; Αυτοί που είναι φτωχοί , δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στα μυστήρια ; Μέχρι πριν λίγα χρόνια , ο παπάς της ενορίας μου περνούσε αρκετές ημέρες μετά τα Θεοφάνεια , για να μας αγιάσει και να πάρει το φιλοδώρημά του , μέχρι που τους το απαγόρευσε ο δεσπότης.
    Θα πρέπει να γίνει κάτι από την εκκλησία ώστε οι νέοι να παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο όπως οι ίδιοι θέλουν , αλλά αναγκάζονται να καταφύγουν στον πολιτικό για οικονομικούς λόγους.
    Να καταργηθεί η ταρίφα στα μυστήρια .
    Τώρα αν την αμοιβή την ονομάζει-βαφτίζει δώρο , ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος δεν είναι σωστό . Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πράγμα . Με το ίδιο σκεπτικό , δώρο θα ονόμαζα το φακελάκι των γιατρών και το κάθε λογής γρηγορόσημο . Ας είμαστε ειλικρινείς . Υπάρχουν βεβαίως και παπάδες , που επιτελούν άψογα την αποστολή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να θυμίσω στον αρχιεπίσκοπο Κρήτης πως σε ανατολική ενορία του Ηρακλείου ένας παπάς ζήτησε
    20 ευρώ από έναν αλβανό για κάθε μάθημα κατήχησης, για να του μάθει....τον χριστιανισμό και να τον βαφτίσει μετά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΝΑ ΗΣΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μυαλό μου γεμάτο σκουπίδια. Χρηματομηχανή. Γουόλ Στριτ. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τρισέ. Στρος-Καν. Ολι Ρεν. Στάνλεϊ Μόργκαν. Κι άλλα μέτρα. Πτώχευση. Κι αν η Ευρώπη γκρεμιστεί; Κι αν η Γερμανία επιστρέψει στο μάρκο; Σήμερα ευρώ αύριο δραχμή. Πέφτει σήμερα το ευρώ. Ανεβαίνει το δολάριο το τοξικό. Επομένως τι να κάνω; Με το δολάριο ή με το ευρώ;

    Να τα βάλω στο σπίτι μου. Να τα χώσω στον κήπο μου. Να τα θάψω στο στρώμα μου. Να τα μεταφέρω στην Κύπρο. Κι αν γίνει πόλεμος με τους Τούρκους; Να τα πάω στην Αγγλία. Κι αν κι εκείνη τραβήξει κουπί; Να τα πάω στην Ελβετία. Το κεφάλι μου μια ξεχαρβαλωμένη αριθμομηχανή. Το μυαλό μου από τη ζάλη πάει να γκρεμιστεί. Καμία προοπτική. Καμία εγγύηση για τη δουλειά μου, το σπίτι μου, το μέλλον του παιδιού μου. Και το χειρότερο; Δεν είναι η ατιμωρησία. Ούτε η αναλγησία της πλουτοκρατίας. Είναι πως όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε στράφι. Τα λεφτά μου οδοντογλυφίδα για να καθαρίζει τα δόντια του κάποιος καρχαρίας. Αύριο όλα στάχτες και αποκαΐδια. Για μια στιγμή. Εχω κι εγώ δικαίωμα στο όνειρο σε μια καλύτερη ζωή. Χωρίς Χρηματιστήρια. Χωρίς εκμετάλλευση. Χωρίς καρχαρίες και αναλυτές. Με το όνειρο η Ιστορία προχώρησε. Με ρήξεις και τομές. Με διαρκείς ανατροπές. Το όνειρο του Γαλιλαίου. Το όνειρο του Ιουλίου Βερν. Ολα μπορεί να αλλάξουν. Οσο το μυαλό μου γίνεται σκουπιδοτενεκές, σκουπίδι κι εγώ από τις δικές τους επιταγές. Μπορεί να πάρουν τη δουλειά μου. Ολα μπορούν να γίνουν. Ο τρόμος, η αγωνία, η ανασφάλεια και η άγνοια. Ολα αυτά οι χειρότεροι εχθροί μου. Κσνείς όμως δεν μπορεί να συντρίψει το όνειρο και την ελπίδα μου. Για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά. Χωρίς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και όλα αυτά. Η πεζή πραγματικότητα είναι οι αλυσίδες μου. Το όνειρο η δύναμη, η ελπίδα και η ελευθερία μου. Οσο εξαπλώνεται τόσο ο κόσμος οχυρώνεται. Αν το πιστέψω τότε κι εγώ θα αλλάξω. Σήμερα Ονειρο. Αύριο μια καλύτερη κοινωνία μαζί με τους άλλους μπορεί να φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο γνωστός Παπαχρήστου της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ τον οποίο που τον χάνεις και που τον βρίσκεις... στους αγρίους τόπους και στο φανάρι.

    Το αρχίδι που συμμετείχε σε τρεις εκπομπές του Πορτοσάλτε, ισχυριζόμενος -μαζί με τον κολλητό του- ότι πρέπει να ΜΗΝ φορολογηθεί η περιουσία της εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΟ ΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΡΥΦΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ Ἠ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ. ΚΑΛΑ ΕΞΟΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε δεν τα αφήνουν αυτά... ρωτάει τι συναλλαγές και εισπράξεις γίνονται από κάτω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11:13:00 μ.μ.

    Υπάρχουν και μεγαλύτερες πλάκες. Κάποιος ήθελε να κάνει χριστιανή μια Περσίδα που την ερωτεύτηκε ο γιος του και σκόπευε να την παντρευτεί. Πλήρωσε λοιπόν τον παπά για μαθήματα χριστιανισμού, η μικρή του έλεγε ότι στο μωαμεθανισμό το κάνουμε και το λέμε έτσι και είναι καλύτερα, δεν προσκυνάμε είδωλα και άλλα τέτοια. Ο παπάς έκανε πως δεν καταλάβαινε γιατί πληρωνόταν (δεν ξέρω πόσα, αλλά όχι λίγα).

    Όταν έμαθε τα σημαντικά η Περσίδα (περισσότερα από αυτά που μαθαίνουμε εμείς στο σχολείο), βαφτίστηκε, έγινε ο γάμος και μετά από κάποιο διάστημα πήρε και ελληνικό διαβατήριο. Με το διαβατήριο στο χέρι την κοπάνησε λοιπόν η μικρή στας Ευρώπας και άφησε επιστολή όπου έγραφε ότι όλα αυτά με τις θρησκείες είναι καραγκιοζιλίκια για αγράμματους. Και ότι την ξεφτίλισαν επιβάλλοντάς της αλλαγή θρησκεύματος!

    Ποιος ξέρει με ποιον Άγγλο, Γάλλο, Πορτογάλο ή Γερμανό ξαπλώνει τώρα η κουνίστρα. Ο δε (πρώην) πεθερός έχει καταπιεί τη γλώσσα του, ο οποίος έλεγε ότι η υποψήφια νύφη του θαυμάζει τον χριστιανισμό, γι' αυτό γίνεται χριστιανή. Του κάνουν όλοι καζούρα στην οικογένειά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε καραγκιόζη 10:05:00 π.μ., γιατί θα περάσουμε από την εκκλησία των απατεώνων και ανώμαλων (κατά 95%);

    Εγώ παντρεύτηκα με πολιτικό γάμο, την πεθερά που είπε ότι πρέπει να πάμε και στην εκκλησία την πέταξα έξω (σκίσιμο γάτας, λέγεται αυτό!), τα 2 παιδιά μου δεν τα βάφτισα φυσικά να μην τα μολύνουν οι ανώμαλοι, δήλωσα απλά στο ληξιαρχείο το όνομά τους και, όταν και όποτε πεθάνω, σε 200-300 χρόνια you know, θα με αποτεφρώσουν. Αν ψήσουν και κανένα σουβλάκι ή κοκορέτσι με τη θράκα μου, τόσο το καλύτερο...

    Να δούμε εσύ καραγκιόζη με τις φοβίες και τις ενοχές σου πώς θα πορευτείς, θα πληρώνεις για να απαλλαγείς από αυτά που σου επέβαλαν οι παπάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση