GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τα περί "δώρου" στον Δημ. Μαυράκη...

Του Δρ. Κώστα Μυγδάλη αρχιτέκτονα μηχανικού http://respentza.blogspot.com/ . ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ… Την παρελ...

Του Δρ. Κώστα Μυγδάλη
αρχιτέκτονα μηχανικού
http://respentza.blogspot.com/.

ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ…
Την παρελθούσα Πέμπτη, στην συζήτηση της Βουλής για το νέο φορολογικό νόμο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατά την προσφιλή τακτική των προκατόχων του και προκειμένου να στοιχειοθετήσει την κατηγορία των οικονομικών σκανδάλων εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε κατά κόρον στην γνωστή «υπόθεση Μαυράκη» κατά την οποία δήθεν ο καθ. Δημήτριος Μαυράκης , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κατά την περίοδο 1985– 1986, υπεξαίρεσε και ενθυλάκωσε από την επιχείρηση το ποσό των πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών.
Η όλη διαχρονική προσπάθεια των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας κατασυκοφάντησης του κ. Μαυράκη αλλά εν τέλει, του κυβερνώντος κόμματος, βασίζεται σε μια υποθετική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος...
 φέρεται να σχολίασε το γεγονός με την φράση: «είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια».
Φράση η οποία το πρώτον δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα « Το Βήμα» Όλα αυτά συνέβησαν κατά το σωτήριο έτος 1986
Έκτοτε το όνομα του καθ. Μαυράκη, ευκαίρως - ακαίρως, αναφέρεται σε κάθε περίπτωση σκανδαλολογίας, υπό των εριτίμων αρχηγών αλλά και άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά ο κ. Σαμαράς ότι «υπόθεση Μαυράκη» δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα και κράτησε όσο χρόνο χρειάσθηκε προκειμένου τα δικαστήρια της χώρας να αποφασίσουν οριστικά και αμετάκλητα με την έκδοση διαδοχικών αθωωτικών βουλευμάτων περί των ανύπαρκτων σκανδάλων. Ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ούτε καν «αποχρώσες ενδείξεις» δεν υπήρχαν που να δικαιολογούν τη παραπομπή του στο ακροατήριο. Εκείνο που υπήρχε ήταν η λυσσώδης προσπάθεια διαπλεκομένων συμφερόντων να τον απομακρύνουν από τη Διοίκηση της ΔΕΗ και από τις προσπάθειες εξυγίανσης της. Αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και θα όφειλε ο κ. Σαμαράς να τα γνωρίζει.
Αναγκάζομαι να αναφερθώ σε όλα αυτά, επειδή ο καθ . Μαυράκης είναι στενός προσωπικός και οικογενειακός μου φίλος.
Με τιμά με την φιλία του από το 1978, όταν ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την ευθύνη της πολιτικής καθοδήγησης του ΠΑΣΟΚ στον νομό, περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Το ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική το έστησε ο Μαυράκης οδηγώντας τη δημοκρατική παράταξη μακριά από τους τραμπουκισμούς των παρακρατικών και μετεμφυλιακών μορφωμάτων που δρούσαν ακόμη και τότε στην ορεινή Χαλκιδική. Και «ο εορακώς μεμαρτύρηκεν».
Δεν επιθυμώ να αναφερθώ εδώ στην πολιτική ιστορία του αγαπητού μου φίλου, η οποία ξεκινάει πριν την δικτατορία, ούτε στην γνωστή πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, ούτε πολύ περισσότερο στην πολιτική του κρίση, την οποία βαθειά εκτιμώ, ούτε τέλος στο πολιτικό του ήθος το οποίο θαυμάζω, ήθος που τον οδήγησε να υπομένει με θάρρος όλη αυτήν την περιπέτεια και δοκιμασία της οικογένειάς του.
Θέλω όμως να θέσω δύο λαϊκού τύπου ερωτήματα μια και ο κ. Σαμαράς με εξαιρετική λαϊκίστικη αυθάδεια, για ακόμη μια φορά «.. της κείνων ρήμασι πειθόμενος..» προσπάθησε να στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε ένα τρανταχτό ψεύδος και να σπιλώσει για ακόμη μια φορά το όνομα και την υπόληψη του καθ. Μαυράκη, ενώπιον της κοινωνίας αλλά και ενώπιον των δύο του παιδιών.
Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται λέει ο λαός μας. Η Ν.Δ από τότε κυβέρνησε την χώρα δύο φορές. Είχε την δυνατότητα να ελέγξει κάθε περιουσιακό στοιχείο του κ. Μαυράκη και των πλησιέστερων συγγενών του. ‘Όπως επίσης και τα έξοδα και τον τρόπο διαβίωσης του. Θα διαπίστωνε τότε ότι δεν υπάρχει τίποτε απολύτως το οποίο μπορεί να εγείρει την παραμικρή υποψία.
Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίον ο κ. Σαμαράς χειρίζεται τα πολιτικά πράγματα που του αναλογούν, σε μια στιγμή κρίσιμη για τον τόπο .
Χωρίς το παραμικρό αίσθημα ευθύνης, σε μια περίοδο κρίσιμη για την χώρα, όπου εκτός των άλλων αμφισβητείται στο έπακρο η τιμή και η υπόληψη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου και ενώ ο κάθε πολίτης που διατηρεί ακόμη (άραγε για πόσο), σώας τας φρένας, καλείται να υπερασπισθεί αυτήν την εναπομείνασα υπόληψη , υπερασπιζόμενος τους θεσμούς, ο κ. Σαμαράς σπεύδει να ρίξει για ακόμη μια φορά το ανάθεμα προς έναν πολίτη, για τον οποίον η δικαιοσύνη έχει οριστικά και αμετάκλητα αποφανθεί αθωωτικά.
Θα μπορούσε βεβαίως ο κ. Σαμαράς να συλλέξει τις αναγκαίες πληροφορίες από τον ομογάλακτό του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος την περίοδο εκείνη του «σκανδάλου» και επί σειρά μηνών, ως ιδιοκτήτης σταθμού τηλεόρασης είχε εγκαταστήσει μόνιμη κάμερα επί 24ώρου βάσεως έξω από την κατοικία του καθ. Μαυράκη και παρακολουθούσε στενά αυτόν και την οικογένεια του.
Τα θυμάμαι όλα αυτά και θλίβομαι βαθύτατα, τριάντα τόσα χρόνια μετά, την απίστευτη ταλαιπωρία του αγαπητού μου φίλου, τα θυμάμαι σήμερα που πολύ μέσα στην κρίση που μας κύκλωσε τίποτε δεν διδαχθήκαμε με τον κ. Σαμαρά να συκοφαντεί , να αποφεύγει την αλήθεια και να οριοθετεί την πολιτική παρακμή της παράταξης του. Τελικά σκέπτομαι ότι είμαστε αδιόρθωτοι.
Η «περίπτωση Μαυράκη» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο ως παράδειγμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας για το πώς κατασκευάζονται ως ένοχοι από μεγάλα ενεργειακά αυτοί που προσπάθησαν να εξυγιάνουν ένα διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Δεν θυμάμαι βέβαια το ΠΑΣΟΚ να αντέδρασε ποτέ οργανωμένα σε αυτήν την προσπάθεια σπίλωσης του επιφανούς στελέχους του, πέρα από κάποιες μεμονωμένες τοποθετήσεις βουλευτών του. Ακόμη κι όταν αποδείχθηκε η πλαστότητα των περίφημων μαγνητοταινιών ακόμη κι όταν έγινε γνωστό ότι η πώληση ρεύματος προς την Αλβανία με παρότρυνση του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε με οικονομικό όφελος για τη ΔΕΗ.
Δεν αναφέρομαι βέβαια γενικά και αόριστα αλλά σε συγκεκριμένους παράγοντες του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Κ. Σημίτης, επιστήθιος φίλος τότε του κ. Μαυράκη που όταν τελεσιδίκησαν αθωωτικά όλες οι ποινικές και αστικές διώξεις δεν είχε την ευαισθησία και το πολιτικό θάρρος να τον αποκαταστήσει ηθικά καθώς θα εθίγοντο τα κινήσαντα την συκοφαντία διαπλεκόμενα συμφέροντα όπως και οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος , Λαλιώτης, η κ. Β. Παπανδρέου και τα άλλα μεγαλόσχημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πολλοί άλλοι, δημοσιογράφοι , πολιτικοί και κάθε είδους διαπλεκόμενοι που γνώριζαν καλά το εύρος της αλητείας αυτών που έστησαν την υπόθεση Μαυράκη. Γνωστά είναι τα ονόματα και ο ρόλος των προσώπων και ο κ. Σαμαράς οφείλει να τα γνωρίζει.
Αλλά και εδώ στους τοπικούς δικούς μας παράγοντες στη Χαλκιδική που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο άσκησαν πολιτική και κομματική εξουσία και που σε μεγάλο βαθμό οφείλουν την ανάδειξη τους στον Δημ . Μαυράκη και αναφέρομαι στους κ.κ Ξανθόπουλο , Πάχτα, Ευαγγελινό , Σαμαρά, Μπογδάνο κ. α
Ας βγουν επί τέλους να μιλήσουν για τον Μαυράκη και τη προσφορά του στην αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας στο Νομό μας εκείνα τα χρόνια και να μας πληροφορήσουν όλους πως οι ίδιοι γνώρισαν τον άνδρα και πως αξιολογούν μετά από τόσα χρόνια την στάση όλων όσων επί τριάντα χρόνια τον λοιδορούν και εκείνων που δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα να τον υπερασπισθούν.
Ο Δημ. Μαυράκης όταν κατηγορήθηκε δεν αρνήθηκε τη βάσανο της δικαστικής έρευνας, δεν ζήτησε την προσχηματική απαλλαγή του, δεν οχυρώθηκε πίσω από πολιτικές παραγραφές, προσήλθε με εμπιστοσύνη στο φυσικό δικαστή του και αθωώθηκε. Με ποιο δικαίωμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης και μέλος του κοινοβουλίου συνέπραξε στην παραγραφή των ποινικών ευθυνών των συναδέλφων του, νομιμοποιείται να συκοφαντεί καλυπτόμενος από τη βουλευτική ασυλία και τη θεσμική του ιδιότητα;
Στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, εκτός των άλλων που θα ζήσουμε , θα κυριαρχήσει, όπως δείχνουν τα πράγματα, ένας νέος λαϊκισμός που θα ζητάει ενόχους. Δεν είναι όμως αυτό το συμφέρον της πατρίδας. Συμφέρον είναι ό,τι είναι αληθινό, ό,τι υπηρετεί την πατρίδα.
Ας προσέξει ο κ. Σαμαράς, αν θέλει να είναι στ΄ αλήθεια ηγέτης στις δύσκολες περιστάσεις στις οποίες η παράταξη του οδήγησε την πατρίδα. Οι καιροί ου μενετοί…

29 σχόλια

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ Ο ΦΙΛΌΣ ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντε γαμησου ρε μαυρακη
    ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΡΧΙΔΙ....
    ----------------------------------
    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ poisine..
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ?
    Ή ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ.

    ΟΤΙ......
    Εμείς στο ΔΝΤ και τώρα οι Ευρωπαίοι κάνουν μηχανισμό για τις άλλες χώρες,
    χωρίς το ΔΝΤ. !!!!!

    Πειραματόζωο ήταν η Ελλάδα και πλήρωσε την κρίση. Την έβαλαν μπροστά για να δούνε τις αντοχές του ευρώ και τώρα που διαπίστωσαν ότι έρχεται το ντόμινο κάνουν μηχανισμό βοήθειας για τα άλλα κράτη ΧΩΡΙΣ το ΔΝΤ.

    Οι μοναδικοί που ...φάγαμε την χλαπάτσα του ΔΝΤ ήμασταν εμείς και δεν γινόταν αλλιώς. Η πρώτη χώρα ή θα χρεοκοπούσε ή θα έφθανε στον κοινό μηχανισμό.

    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ο Αντρέας τρελάθηκε ξαφνικά και πέταξε έτσι μια πιστολιά τον αέρα. Καλά δεν ντρέπεσται ρε κρετίνοι;Ζητάτε και τα ρέστα από πάνω;Νομίζετε δεν αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες σας επίπλαστοι ακαδημαϊκοί που φέρατε τον κομματσιμό και την ασυδοσία μέχρι και στα Πανεπιστήμια;Τι εννοείς, δηλαδή, ότι όσοι αντισταθήκατε κάποτε σε σκοτεινές περιόδους εξαργυρώσατε τους αγώνες σας με κρατικό χρήμα και δανεικά προνόμια.

    Άκου εκπρόσωπε των Μαυράκηδων, των Λιαλιώτηδων, των Βουλγαράκηδων και λοιπόν συγκενών. Εδώ μας οδήγησε ο παλαιο-παπανδρεϊκός λαϊκισμός, η γάλαζια εκδοχή του παπανδρεϊσμού και η ασυδοσία της Αριστεράς.
    Για αυτό μην βγαίνεται στα κεραμίδια θιγόμενοι και αδικημένοι. Ζητήστε μία συγγνώμη από την γεννιά μου, την γεννιά των 20 και 30,γιατί υποθηκεύσατε το μέλλον μας και αδειάστε μας την γωνιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ΜΜΕ παίζουν πολύ βρώμικο ρόλο αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα το συγκρότημα του Αλαφούζου και στο συγκρότημα Λαμπράκη. Η μόνη εφημερίδα που κρατάει σωστή στάση πιστεύω ότι είναι η Ελευθεροτυπία και δευτερευόντως το Έθνος με τα άρθρα του Δελαστίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντόρα Μπακογιάννη.
    Παιδί πρωθυπουργού, γόνος παλιού πολιτικού τζακιού, κολλητή με μεγαλο-επιχειρηματίες, διασυνδέσεις με την υπερδύναμη, ταλέντο στο ψέμμα, μανούλα στη δημιουργία ομάδων και βέβαια, αγαπημένη των καναλαρχών.
    Με άλλα λόγια, Γιωργάκης χωρίς πουλί.
    Μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ
    ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΥΡΑΚΗ...

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αγαπητός σου φίλος, τον οποίο υπερασπίζεσαι με στερεότυπα πολιτικού καφενείου και δημοσιογραφίας αγραμμάτων, τσίμπησε "δωράκι" 500 εκατ. δρχ. και το κατέγραψε ο μέεεεγας σοσιαλιστής παπατζής Ανδρέας. Κανείς και ποτέ από τους παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο δεν το διέψευσε, ούτε ο ίδιος ο Μαυράκης. Κοίτα μόνο η καθηγητάρα της πλάκας πότε πηγαίνει (εδώ και 30 χρόνια) στο πανεπιστήμιο, πότε κάνει μάθημα και τι εκτίμηση του έχουν οι συνάδελφοί του, ακόμα και τα λαμόγια εξ αυτών.
    Αν πράγματι δε έστησε το ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, όπως γράφεις, είναι άλλο ένα αρνητικό σημείο για να καταλάβουμε σε ποιους μηχανισμούς αναδείχθηκε ο τύπος και τι εφόδια είχε για να αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ.
    Καθόλου απίθανο, φυσικά, να πήρε ο Μαυράκης το χρήμα για το κόμμα, όπως έκαναν εκατοντάδες άλλοι κομματικοί, αλλά αυτός να το τσέπωσε! Οπότε η δημόσια αναφορά του αρχιπαπατζή για το "δωράκι" να ήταν μήνυμα, "φέρε το χρήμα εδώ"... είχε και τη χοντρή τότε να ταΐσει ο σοσιαλιστής, δεν μπορούσε να κάνει χουβαρνταλίκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς κάποιοι έχουν μνήμη. Φυσικά ο κ Ανδρέας Παπανδρέου είναι αυτός που επίσημοποίησε τη μίζα και μοίραζε όλα τα λεφτά από την Ευρώπη για εξαγορά ψήφων, όπως λέει και ο Χ. Γιανναράς είναι Ο ΜΕΓΑΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ. Δείτε την καμπύλη του δημοσίου χρέους να δείτε από πότε άρχισε να εκτοξεύεται στα ύψη. Μοίραζε τα δανεικά ο κ Α. Παπαπνδρέου. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    Μαθανε οτι "αγαπιωμαστε" και ...πλακωσανε όλοι τους!!

    Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προβλέπει ο Κρούγκμαν‏..."

    Ακουγεται οτι ο ηγετης δρ Κουτσουκος απαντησε στις αβλεψιες του Κρουγκμαν απο τη Μηλιωνη

    Εδω ειναι Ελλαδα Πωλ...μην συγχεεις τη Λωζανη με την Κοζανη!!

    Δεν θα φτωχευσουμε ποτε!!

    Νασος Πασοκ

    08 Μαϊ 2010 9:03:00 μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας κάνει του "μέγα" Σαμαρά μια ξεγυρισμένη μήνυση για να έχει να πορεύεται. Βλέπεις ότι η προπαγάνδα της δεξιάς έχει περάσει στις επόμενες γενιές. Όπως η άλλη μαλακία ένα σύνθημα της πλάκας του ήταν το "Τσοβόλα δώστα όλα". Λες και τότε πήραμε τίποτε άλλο εκτός από τ'αρχίδια του Τσοβόλα. Αυτοί νομίζουν ότι ο Τσοβόλας μοίραζε ή μοίρασε τίποτε λεφτά. Αλλά η λάσπη έχει μείνει και την εκμεταλεύονται όποτε τους συμφέρει με τον πρώτο διδάξαντα τον προπάτορά τους Γκαίμπελς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ poisine..
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ?
    Ή ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ.

    ΟΤΙ......
    Εμείς στο ΔΝΤ και τώρα οι Ευρωπαίοι κάνουν μηχανισμό για τις άλλες χώρες,
    χωρίς το ΔΝΤ. !!!!!

    Πειραματόζωο ήταν η Ελλάδα και πλήρωσε την κρίση. Την έβαλαν μπροστά για να δούνε τις αντοχές του ευρώ και τώρα που διαπίστωσαν ότι έρχεται το ντόμινο κάνουν μηχανισμό βοήθειας για τα άλλα κράτη ΧΩΡΙΣ το ΔΝΤ.

    Οι μοναδικοί που ...φάγαμε την χλαπάτσα του ΔΝΤ ήμασταν εμείς και δεν γινόταν αλλιώς. Η πρώτη χώρα ή θα χρεοκοπούσε ή θα έφθανε στον κοινό μηχανισμό.

    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πασοκ

    Κρίσιμες εκλογές για τη Μέρκελ
    τον "πινει κανονικα σημερα"!!

    Στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο ομόσπονδο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ελλοχεύει, κατά πολιτικούς αναλυτές,

    ο κίνδυνος σημαντικής αποδυνάμωσης του κυβερνητικού συνασπισμού της Καγκελαρίου Μέρκελ, μόλις μερικούς μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας της.

    «Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι Ελληνική»!

    Η Γερμανία μας χρωστάει 320 δις από τις θηριωδίες των ναζί!

    Αυτά λέγανε, οι πρασινοφρουροί του δρ Κουτσούκου.


    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ συντάκτη,

    Ολοι λένε ψέματα γιατι τους το επιβάλουν οι οπαδοί τους που δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια.

    Αυτοί λένε ψέματα αλλά είναι η δουλειά τους , εμείς είμαστε τα θύματα που πιστεύουμε και αγαπάμε τα ψέματα που υποστηρίζουν το κόμμα μας και διασύρουν τους αντιπάλους..

    Δεν είμαστε οπαδοί της αλήθειας , είμαστε οπαδοί προσώπων και κομμάτων και απο αυτή τη δουλοπρεπέστατη συμπεριφορά θα αργήσουμε πολύ να την εγκαταλείψουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κείμενό σας , οφείλει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος να το εκτυπώσει και να το διατηρήσει στο αρχείο του ως «αιώνιο , αξεπέραστο, μνημείο υποκρισίας»
    Από τη μια πλευρά, ύμνοι για την λεβεντιά του κ. Μαυρακη να αντιμετωπίσει τον φυσικό του δικαστή, ύμνοι για τον κ. Μαυράκη για τον οποίον η δικαιοσύνη έχει οριστικά και αμετάκλητα αποφανθεί αθωωτικά και από την άλλη πλευρά «έκδοση διαδοχικών αθωωτικών βουλευμάτων» (χωρίς δηλαδή ακροατήριο απόφαση). Και αναρωτιόμαστε μετά γιατί οι Έλληνες είναι αηδιασμένοι.
    ΥΓ. όταν γράφουμε αρχαίες φράσεις λ.χ. Οι καιροί ου μενετοί…, να έχει κάποια σχέση με το κείμενο. Τι σας έφταιγε ο Περικλής και τον ανακατεύετε με τον κ. Μαυρακη; Εκτός εάν τους συγκρίνετε όποτε εγώ δεν έχω καμία αρμοδιότητα και προφανώς υπάρχει χρεία ψυχιάτρου.
    ΥΓ δηλαδή από όλο το κείμενό σας πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ανδρέας συκοφάντησε τον κ. Μαυράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μηπως ρε φιλε σε γ.... η τον γ....
    τον 500εκατομυριο;
    Τοσα χρονια που ησουνα και δεν μας τα ελεγες αυτα;

    Και τι ρολο παιζεις εσυ στη υποθεση;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι γελοιοι δεξιοι μεχρι προπερσυ "καλυπτοντοταν" ενω ηδη κυβερνουσαν κατι χρονια "σε αυτα που εκανε το ΠΑΣΟΚ"...
    Τωρα πια για να καλυψουν τις τελευταιες δεξιες ξεφτιλες του 2008 και 2009 που αποβουλιαξαν την χωρα (και την κατεκαψαν) φθασαν να παπαρολογουνε πλεον για την δεκαετια του 80...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιλάει ποιός; Ο Μυγδάλης!!! Πρώην γενικός γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Med Oikopolis μελετητική συμβουλευτική και δε συμμαζεύεται ΑΕ (μελέτες ξενοδοχείων κλπ) που απο 17/2/2010 μας κανει την τιμη να διοικεί την καταχρεωμένη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ. Υποψήφιος βουλευτής με Συνασπισμό το 2000 και διδάκτωρ ...θεολογίας! Του κυλώματος Συνασπισμός-Πασόκ. Μας κάνει μετά 24 χρόνια κήρυγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε Μυγδάλη, κρατικοδίαιτος θεολόγος είσαι και θέλεις να σε πάρουμε σοβαρά; Ρε άντε και πηδήξου λαμόγιο που βγήκες να υπερασπιστείς το αρχιλαμόγιο, ο οποίος έφαγε από τον Αντρέα 500 εκατ. δρχ. και δεν του τα επέστρεψε ποτέ. Ο αρχηγός δικαιούται κάθε μίζα, πού ακούστηκε να την παίρνει ο μικροπασόκος; Ίσως γι' αυτό δεν επέστρεψε και ο πατριάρχης της απάτης Αντρέας ποτέ τα δανεικά στον Λιβάνη, τον Κατσιφάρα και τον Παπούλια... Εκείνα για τη ροζ βίλα ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκεί πού τό ευρύτερο Δημόσιο έκλανε
    από εκεί πέρα άρχισε νά ξεχέζεται.
    Λίγες δηλώσεις,έβλαψαν τόσο πολύ
    τό τόπο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τί "υποθετική ρήση" βρε μαλάκα, αφού το είπε μπροστά μας και το ακούσαμε όλοι!!
    Ή δεν είχες γεννηθεί εκείνο το εθνοσωτήριο έτος και δεν θέλεις να πιστέψεις, ως όψιμος πρασινοφρουρός, μια τέτοια χοντρή ομολογία, ή την άκουσες και εσύ αλλά επιχειρείς να εξαπατήσεις νεότερους που το ακούνε τώρα για πρώτη φορά, κάνοντας τους να πιστεύουν ότι πρόκειται δήθεν για ραδιοαρβύλα εχθρών της νέας "αλλαγής" που υφιστάμεθα.

    Και το είπε στην προσπάθειά του να περισσέψουν λεφτά για το μεγάλο φαγοπότι της φαύλης 10-ετίας, εκείνης και της επόμενης, πράγμα που έγινε.

    Με τι ζούν τώρα οι επιγενόμενοι, χωρίς να δουλεύουν??

    Παπάρα!!!!!!!!!!. Έ! Παπάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εσύ συντάκτη μού θυμίζεις τόν ομογάλακτόν σου πολιτικο-ιδεολογικά-λαμογιάρικα (άν μού επιτρέπης τήν έκφρασιν δηλαδή ή μάλλον ''άν θέλης βασικά''),τόν Λιάνη,πού χρόνια τώρα έχει πάρει υπό τήν προστασίαν του τόν Κοεμτζή καί προσπαθεί νά μάς πείση,ότι ""εφαγε 7'' ,όπως λέμε ''μέ μιά σκοτώνω 40'',ότι ή δολοφονία τους από αυτόν (τόν Κοεμτζή),ήτο πολιτική,διότι οί δολοφονηθέντες ήσαν
    ""αστυφύλαξ!!!"",ενώ ό δολοφόνος, αριστερός-αγωνιστής-αντιστασιακός τήν περίοδον τού ΄67-΄73 καί προσπαθεί κάποια χρόνια τώρα,νά τού εξασφαλίση κι αντιστασιακή σύνταξη!!!!
    Εσείς λοιπόν οί αποφοιτήσαντες,από τίς κομματικές πασοκικές μηχανές,παραγωγής πρασινοφρουρών-λαμογιών-οσφυοκαπτών-σκοταδιστών κι άλλων -ων,είσθε τόσο ξεδιάντροποι καί γκαιμπελίσκοι,πού προσπαθήτε νά ανατρέψετε αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα (π.χ.εποχή Μανιαδάκη,΄45-΄49,΄61-΄67,΄67-΄73,΄81-2003,ακόμη καί
    γεγονότα τής τρέχουσας πολιτικής περιόδου/spreads-Δ.Ν.Τ.).
    Ό Σαμαράς ευθύνεται διά όσα κατήγγειλε ό ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΡΙ ΜΑΥΡΑΚΗ!!!!!!!
    Έλεος Μεγαλοδύναμε!!!!!!
    Έλεοοοοοοοοοοοοοοοοος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΕΝ πρέπει να υπομείνουμε τήν τυραννία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

    Κοιτάξτε τι έκανε το Ντουμπάι.Το Ντουμπάι είπε ότι θα στείλει τους πιστωτές στο διάολο μια Παρασκευή , πριν από το κλείσιμο των χρηματιστηρίων. Όλο το Σαββατοκύριακο, ο εμίρης δεχότανε γλείφτες τραπεζίτες που πήγαιναν να ζητιανέψουν κανα δύο δεκάρες από τον ίδιο. Μετά από αυτό δεν έχει μόνο « επαναδιαρθρωθεί »το χρέος του (επαναδιαρθρωση σημαίνει αν σου χρώσταγα δέκα, θα πρέπει να σου επιστρέψω 4 όποτε εχω ευχέρια ), αλλά κανείς δεν έχει παραπονεθεί ιδιαίτερα.
    Όσον αφορά το ευρώ, αν τα PIIGS αποφασίσουν να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο, Ο Trichet θα τους φιλήσει τον κώλο για να τους πείσει να παραμείνουν στο εσωτερικό του ευρώ.
    PIIGS σε όλο τον κόσμο, ενωθείτε. ή ακόμα καλύτερα: PIIGS όλου του κόσμου κυρήξτε στάση πληρωμών.
    Η στάση πληρωμών σήμερα ειναι μια επαναστατική ιδέα.
    Ποιος χάνει;
    Αν όλα τα PIIGS αποφασίσουν να πτωχεύσουν από κοινού, θα παραδώσουν το πνεύμα και θα πάνε στον αγύριστο οι παρακάτω " φιλανθρωπικές " επιχειρήσεις:

    •Barlkays Bank PLC
    •BNP Paribas
    •Citi Group Global Markets
    •Commerzbank AG
    •Credit Agricole
    •Credit Suisse
    •Deutsche Bank
    •Goldman Sachs
    •HSBC France
    •ING Bank NV
    •JP Morgan Securities
    •Merryl Lynch INT
    •Morgan Stanley CO
    •Nomura INT
    •Royal Bank OF Scotland
    •Societe’ Generale INV Bank
    •UBS Ltd

    Η " συμφωνία στήριξης " με το Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.
    Δεν θα ήταν εξάλλου ο πρώτος νόμος στήν Ελλάδα που δεν εφαρμόζεται.
    ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ @@ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε πασοκια μονο ο μαυρακης ήταν τον Κουτσογιωργα τον ξεχάσατε
    Τον αααλον τον ονομαζόμενο στρατηγό 1.000.000 σε βαλιτσα ευρο
    Αλλα μονο τη εκανε η ΝΔ στα τελευταία 5 χρονια σας ένοιαξε
    Που εφαγε ότι εφαγε κι αυτή .
    Υ.Γ. Ανε ξεχασα Τσοχαλοπουλεοι-Προτοπαπες Κ.Λ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαυράκης = ο πιο άχρηστος και άσχετος "πανεπιστημιακός" που είχα γνωρίσει ως φοιτητής και ως μεταπτυχιακός στις αρχές της δεκαετίας του 80, στο Φυσικό στο κτίριο της Σόλωνος. Πέρα από ότι ήτανε πανάσχετος και αν του έκανες μια ερώτηση απαντούσε με το στερεότυπο "ΔΕΝ ΞΕΡΩ", κάποια εποχή, επειδή πίστευε ότι η αμοιβή που έπαιρνε ήταν ... χαμηλή είχε κατεβάσει την ένταση της φωνής και έκανε την "παράδοση" ... ψυθιριστά. Όταν τελείωνε και πήγαινε σε διπλανό αμφιθέατρο όπου γινόταν συνέλευση πανεπιστημιακών άστραφτε και βροντούσε ... γκαρίζοντας. Όλους αυτούς τους αγώνες, τους εξαργύρωσε με το να γίνει διοικητής της ΔΕΗ επί κυβέρνησης Ανδρέα. Και βέβαια ήταν υπαρκτό το σκάνδαλο, είχε ξεσηκώσει σάλο τότε, οι παλαιότεροι το θυμόμαστε πολύ καλά. Ήταν όμως ακόμα η εποχή της αθωότητας, όπου ο κόσμος πίστευε τα "θα", δεν αντιδρούσε με τέτοιες ειδήσεις ούτε τον απασχολούσαν ιδιαίτερα μια και το βιωτικό του επίπεδο ανέβαινε, με δανεικά όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και ο άλλος υπουργός συγκοινωνιών Μαντέλης που έβαζε το συγγενή του "Ρόκο" να τα παίρνει από τη Ζήμενς στην ελβετική τράπεζα, πώς τον ξεχνάς; Κρύβεται τώρα ως σύμβουλος στο Αζερμπαϊτζάν, πιο μακριά δεν του έδωσαν άδεια παραμονής!

    Τώρα μιλάμε για τα λαμόγια του ΠΑΟΚ, για τα λαμόγια της ΝΔ σε άλλη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΟΚΤΩΡΑ ΜΟΥ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ,Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ,ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !!!!


    ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;

    ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;
    ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΥΟ ΣΑΚΟΥΣ ΦΕΡΕΙ .


    ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ..... ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο κύριος Σαμαράς έχει ήδη δώσει δείγμα γραφής με τις μικροτοπικές εμπλοκές του στον Ναό της Αρτέμιδος που τον μετακινούσε από τον ένα Νομό στον άλλο ανάλογα με τις μικροκοματικές του βλέψεις.
    Εδωσε δείγμα γραφής και με τους έκτακτους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού που υπηρετούσε.
    Εδωσε δείγμα γραφής και με τις λαϊκίζουσες και άκρως βλαπτικές γιά την Ελλάδα συμπεριφορές του το 1991-92
    Κύριέ μου δυστυχώς όλα τα γουρούνιά την ίδια μούρη έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΝΙΑΤΟ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΑΥΡΑΚΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Κ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κ ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ Κ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Κ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗ!!!!
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ Κ ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ "ΥΠΗΡΕΤΕΙ" ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΕΙ Κ ΠΟΣΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ (9) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ (2)!! Κ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο Κ ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΑΘΩΣ Κ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ , ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΝΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Κ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΥ , ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΟΡΗ, ΑΝΙΨΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ Κ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!! Κ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΨΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ 2010, ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ Κ ΑΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ, ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Κ ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. Κ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ Κ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ , ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ , ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Κ ΟΧΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κωνσταντίνος26 Δεκ 2010, 1:04:00 π.μ.

    Στα παραπάνω που έγραψε ο ανώνυμος να προσθέσω και ένα link μια που παίζει πάλι ο σύντροφος καθηγητής σε διάφορα blocks, όσον αφορά ποιοι δουλεύουν που...
    http://www.kepa.uoa.gr/thlefwna.htm.

    Ας τον ρωτήσουν επίσης αν έχει καμιά συγγένεια με την κα Φλέσσα..Η την γυναίκα του κα Βασιλά.
    Θα είναι τυχαίο? Δεν νομίζω.
    Άρχοντας τελικά ο τύπος, τσάμπα τον κατηγορούν ... Περιμένετε εσείς στην ουρά για να δουλέψετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση