GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς άλλαξε η έδρα δήμου στο Ρέθυμνο...

Από τον Ν. Νίκου Σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό του προγράμματος ΄Καλλικράτη', ανακοινώθηκε από το επίσημο site του Υπ. Εσωτερικών ότ...

Από τον Ν. Νίκου

Σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό του προγράμματος ΄Καλλικράτη', ανακοινώθηκε από το επίσημο site του Υπ. Εσωτερικών ότι συνίσταται ο Δήμος Αμαρίου με έδρα τον Φουρφουρά αποτελούμενος από τους δήμους Κουρητών και Συβρίτου οι οποίοι καταργούνται. Ο Φουρφουράς αποτελούσε και την έδρα του Δ. Κουρητών.
Τώρα επιλέχθηκε ως έδρα στο νέο Δήμο με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια και δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς σύμφωνα με το χάρτη της περιοχής βρίσκεται στο κέντρο (βάσει χιλιομετρικής απόστασης) των 2 παλαιότερων Δήμων και έχει και...
 το μεγαλύτερο πληθυσμό με διαφορά από τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής. Αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους εγωιστές από το Δ. Συβρίτου οι οποίοι διέδωσαν διάφορες φημολογίες στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ περί τυπογραφικού λάθους του Υπουργείου και χρησιμοποίησαν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να αλλάξουν αυτή την έδρα σε χωριό του δήμου τους. Ακόμα και άνθρωπος με περιουσία 'μαύρου χρυσού' ο οποίος τυχαίνει να κατάγεται από τον ίδιο Δήμο κατέβαλε πιέσεις για αυτή την αλλαγή.
Έτσι με νέα ανακοίνωση το Υπ. Εσωτερικών συνιστά το Δήμο Αμαρίου με έδρα την Αγία Φωτεινή (χωριό του Δ. Συβρίτου) και ιστορική έδρα τον Φουρφουρά. Με λίγα λόγια το Υπουργείο υπέκυψε με τις πιέσεις που δέχτηκε, και για να μειώσει τις αντιδράσεις με αυτή την απόφαση αλλαγής δημιούργησε την ιστορική έδρα. Για ακόμη μία φορά η πολιτική του ρουσφετισμού και η δύναμη του χρήματος λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η αξιοκρατική πολιτική της κυβέρνησης; Τα συμπεράσματα δικά σας....

5 σχόλια

  1. Αγαπητέ μου,
    Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, στην οποία εσύ φαίνεται δεν πιστεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΧΡΙΣΜΙΣΤΑΝ
    ΠΑΣΟΚ 70%

    ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ
    ΣΥΘΕΜΕΛΑ.
    ΚΑΙ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαβούλευση είναι πολιτική απάτη της κυβέρνησης.
    Δεν εισακούστηκαν κοινωνίες που πληρούν ολα τα κριτήρια του "Καλικράτη"Φερες-Τυχερό με ομόφωνα ψηφίσματα με όνομα και έδρα και με το 90% των κατοίκων να υπογράφουν για την συνένωση τους.
    Η μεγαλύτερη κοροιδία ονομάζεται "διαβούλευση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αυτό ισχύει αποτελεί επαίσχυντη πράξη των κυβερνώντων οι οποίοι υπέκυψαν στις πιέσεις καποιων μαυρογιαλούρων της περιοχής και του Ρεθύμνου.
    Ο ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ ευρίσκεται στο κέντρο του νέου δήμου Αμαρίου με τους περισσότερους κατοίκους στα όρια του οικισμού του απ' όλα τα χωριά της πρώην επαρχίας Αμαρίου .
    Διαθέτει γυμνάσιο Λύκειο και Επισκοπείο της μητρόπολης Λάμπης.
    Είναι κρίμα να υποκύπτει το υπουργείο εσωτερικών σε σκοπιμότητες των κυρίων αυτών και να αλλάζει τον αρχικό σχεδιασμό,
    για την πραγματι όρθη χωροθέτηση της έδρας στο Φουρφουρά.
    Με ολα αυτά στις επόμενες εκλογές δικαιολογημένα απο όλα τα χωριά της λεγόμενης αμπαδιάς καμμία ψήφος στην κυβερνητική παράταξη σαν τιμωρία για την επαίσχυντη κ προκλητική αλλαγή της έδρας του δήμου Αμαρίου στο μικρό οικισμό της Αγίας Φωτεινής χαριν των μεγαλοσχημόνων και των απίθανων τύπων .
    Απαιτούμε την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ιδιου του Πρωθυπουργού για την αποκατάσταση του δικαίου και ΠΡΟΣ όφελος των κατοίκων όλης της επαρχίας ΑΜΑΡΙΟΥ.
    Κυριοι Οθωνα και Κεφαλογιάννη μην πατήσετε ξανα για φήφο σ' όλη την Αμπαδιά ...ερχονται ντομάτες και αυγά...
    Ενας Αμαριώτης
    ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΔΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

    Γελοιοποιήθηκε τελικά ο κυβερνητικός βουλευτής του Ρεθύμνου Μανώλης Όθωνας μετά τις δηλώσεις που άρον-άρον αναγκάστηκε να κάνει στα Μ.Μ.Ε σχετικά με την αψυχολόγητη αλλαγή της έδρας του Δήμου Αμαρίου από τον Φουρφουρά σε άλλο οικισμό.
    Συμπαθέστατε κ. Όθωνα,
    Ειλικρινά ερχόμαστε στην δύσκολη θέση σας. Σας συμπαραστεκόμαστε.
    Δεν προλάβατε αρχικά να κάνετε το κέφι σας - σας πιάσανε στον ύπνο- αλλά πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις σας, επανορθώσατε.
    Είπατε:
    - Mια συνέντευξη είναι θα περάσει…..
    Ιδρώσατε, κουμπώσατε, τα μασήσατε λίγο αλλά τελικά τα καταφέρατε.
    Όμως βρήκατε το θάρρος να παραδεχτείτε την πράξη σας. Μάλιστα τεκμηριώσατε απόλυτα τις θέσεις σας με πολλά και πειστικά επιχειρήματα. Ερασιτεχνική η λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών, εκ παραδρομής επιλέχθηκε ο Φουρφουράς και ανίκανοι οι τεχνοκράτες του υπουργείου οι οποίοι δεν συμβουλεύτηκαν τον τεχνοκρατέστερο των τεχνοκρατών.
    Για τα κριτήρια επιλογής της νέας έδρας εκεί, το αναγνωρίζουμε, δυσκολευτήκατε πιο πολύ.
    Τρείς βασικοί οδικοί άξονες της χώρας διασχίζουν τη νέα πρωτεύουσα που κυριολεκτικά δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επίσης η επιτακτική τοποθέτηση του δημαρχείου κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους Ρεθυμνιώτες, εκτός τους δημότες του δήμου Αμαρίου.
    - Σας είπαμε και πάλι αναγνωρίζομε την δυσκολία σας.
    Από την μια οι φίλοι και οι ψηφοφόροι από την άλλη οι Καραμανλικές κουμπαριές, οι υποσχέσεις και η φτώχεια. Φτώχεια καταραμένη φτώχεια!
    - Δεν τελειώνει αυτή η συνέντευξη……
    Η προσπάθεια ήταν καλή άσχετα αν καταφέρατε να πείσετε μόνο τον εαυτό σας. Και γι αυτό ακόμα κρατάμε τις αμφιβολίες μας.....
    Σήμερα ασχολούμαστε με την έδρα του Δήμου Αμαρίου. Αύριο ίσως με την βουλευτική έδρα του Ρεθύμνου. Καλού-κακού ετοιμάστε μια απολογία για το Μαξίμου. Να και ένα επιχείρημα.
    -Δεν με ψήφισαν Κύριε Πρόεδρε!!!!!!!!!!

    ΝΕΟΙ ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
    όχι μόνο ανώνυμοι αλλά και ενυπόγραφοι

    Εις το επανειδείν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση