GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την επιστολή του Αγίου Ορους στον Χίλτερ...

Από τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα Ένα αγαπημένο θέμα των συγχρόνων συκοφαντών του Αγίου Ορους, - παρακάτω θα διαπιστώσετε ότι στόχος στην προκειμ...

Από τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα

Ένα αγαπημένο θέμα των συγχρόνων συκοφαντών του Αγίου Ορους, - παρακάτω θα διαπιστώσετε ότι στόχος στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελληνικότητα της Βόρειας Ελλάδος- αποτελεί αυτή η περίφημη επιστολή που έστειλε το Άγιο Όρος στον Χίτλερ.
Τη θεωρούν ως δείγμα δοσιλογισμού της Εκκλησίας και του Μοναχισμού, προς στον Γερμανό κατακτητή. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Τι αποκρύπτουν όλοι αυτοί που συκοφαντούν το Άγιο Όρος για δοσιλογισμό, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε η επιστολή, και το σκοπό που εξυπηρετούσε στη συγκεκριμένη συγκυρία ;
Όπως θα παρατηρήσετε στη συνέχεια από τα ντοκουμέντα που θα...
 παρουσιασθούν, η επιστολή αυτή γράφτηκε σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη συγκυρία, όχι μόνο για την Ορθοδοξία, αλλά και για την ίδια την Ελληνικότητα της Βόρειας Ελλάδος. Και όπως θα παρατηρήσετε στη συνέχεια, η επιστολή αυτή, όχι μόνο δεν κρύβει "δοσιλογισμό", αλλά αντιθέτως, υποκρύπτει ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ κατά των Χριστιανών, αλλά και κατά του Ελληνισμού, ώστε να καθίσταται δικαιολογημένη, αν όχι επιβεβλημένη!
Η επιστολή αυτή, γράφθηκε, υπό τον κίνδυνο της Βουλγαρικής αφελληνιστικής προσπάθειας! Τον καιρό εκείνο, ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα κινδύνευε να αφελληνισθεί βίαια, και να ενταχθεί σε μια προσπάθεια "Βουλγαροποίησής" της! Και ο Χίτλερ, (ο οποίος ακόμα δεν είχε εκδηλωθεί σε όλο το φάσμα της κακίας του), ήταν το μικρότερο κακό, που θα έδινε τη λύση στη Βουλγαρική κατοχή της Βόρειας Ελλάδος!
Για του λόγου το αληθές, δείτε τι γράφει για την περίσταση αυτή η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, εκδ. Αθηνών, τ. ΙΣΤ, σ. 66-71:
"Τι γινόταν στην υπό βουλγαρική κατοχή και διοίκηση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη;
«Ο φόβος των βουλγαρικών Αρχών να εξελιχθεί η Εκκλησία σε πόλο συσπείρωσης κατά των Αρχών κατοχής είχε ως συνέπεια τη λήψη μέτρων για τον αφελληνισμό της με την απέλαση των Ελλήνων μητροπολιτών και αρκετών Ελλήνων ιερέων. Πριν απελαθούν, πολλοί από αυτούς κακοποιήθηκαν και ληστεύτηκαν.
(…) Η Εκκλησία των περιοχών αυτών ενσωματώθηκε στην Εξαρχική Βουλγαρική Εκκλησία (21.6.1941) και επιβλήθηκε το βουλγαρικό εορτολόγιο, το βουλγαρικό τυπικό στις ιερουργίες, η τέλεσή τους στη βουλγαρική γλώσσα (οριστικά από το καλοκαίρι του 1942). Οι θέσεις των ήδη απελαθέντων Ελλήνων κληρικών – και σταδιακά και άλλων – επανδρώθηκαν από Βούλγαρους κληρικούς. (…) Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν οι Βούλγαροι κληρικοί χρησιμοποιήθηκαν ως οι πιο ένθερμοι φορείς της εθνικιστικής προπαγάνδας. (…)
Τα εκκλησιαστικά ταμεία και όλη η εκκλησιαστική περιουσία τέθηκαν στη διάθεση των βουλγαρικών εκκλησιαστικών αρχών ή κατασχέθκαν από το βουλγαρικό κράτος. Κατασχέθηκαν επίσης τα αρχεία των ναών και πολλά καταστράφηκαν για να μη θυμίζουν την ελληνική τους προέλευση. Ναοί, μοναστήρια και μητροπολιτικά μέγαρα λεηλατήθηκαν, και αφαιρέθηκαν εικόνες, άμφια, χρυσά και αργυρά σκεύη, χαλιά, έπιπλα, γραφομηχανές, βιβλία, χειρόγραφα. (…)
Η λειτουργία των ελληνικών σχολείων απαγορεύτηκε και δόθηκε εντολή να εκτοπιστούν οι εναπομείναντες Έλληνες εκπαιδευτικοί. (…)
Στις κατεχόμενες περιοχές επετράπηκε μόνον η λειτουργία εκτός των βουλγαρικών, αρμενικών, εβραϊκών και τουρκικών σχολείων (…)
Σε όλη τη βουλγαροκρατούμενη περιοχή καθιερώθηκε ως επίσημη γλώσσα η βουλγαρική (12.5.1941). Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού διατάγματος (…) γ) απαγορεύτηκε με ποινή προστίμου η δημόσια χρήση της ελληνκής γλώσσας (…)
Απαγορεύτηκε η έκδοση, κυκλοφορία, κατοχή και χρήση ελληνικών ιστορικών βιβλίων και εντύπων˙ οι βιβλιοθήκες των σχολείων, των συλλόγων αλλά και των ιδιωτών είτε καταστράφηκαν είτε αρπάχτηκαν και μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία. Απαγορεύτηκε η λειτουργία των ελληνικών τυπογραφείων, των στοιχειοθετικών μηχανών και η χρήση ελληνικών γραφομηχανών και πολυγράφων (…)
Ασβεστώθηκαν ή καταστράφηκαν οι ελληνικές επιγραφές ναών, εικονοστασίων κ.λπ., ενώ ακόμα και οι επιγραφές τάφων εκβουλγαρίστηκαν. Σχετικές πιέσεις του βουλγαρικού πολιτικού κόσμου και των διανοουμένων οδήγησαν κόμη και στην προσπάθεια να μετονομαστούν οι κάτοικοι της περιοχής και να μετατρέψουν τα ελληνικά βαπτιστικά τους στα αντίστοιχα βουλγαρικά, με έγκριση μάλιστα της Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας (Δεκέμβριος 1942) (…)
Οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως ενίσχυση στους Βουλγάρους εποίκους.
(…) Στους Έλληνες γιατρούς, δικηγόρους και φαρμακοποιούς απαγορεύτηκε η άσκηση του επαγγέλματός τους. διοικητικά μέτρα λήφθηκαν και για τον περιορισμό των Ελλήνων τεχνιτών και ελεύθερων επαγγελματιών (…)
Από τον Ιούλιο του 1943 άδειες ασκήσεως εμπορίου δίνονταν μόνο σε Βούλγαρους υπηκόους (…)
Από τους Έλληνες γεωργούς αφαιρέθηκε το 1/2 του γεωργικού τους κλήρου, επίσης τα αποθέματα των ζωοτροφών τους και τα εργαλεία τους. (…)
Συχνότατες ήταν επίσης και η επιβολή προστίμων, οι συλλήψεις και οι βασανισμοί Ελλήνων με οποιαδήποτε αφορμή (ομιλία ελληνικής γλώσσας…) (…)
Η πολιτική διάκρισης έφτασε ώς το σημείο να απαγορευτεί το 1943 η πώληση σε Έλληνες βασικών προϊόντων διατροφής, όπως γάλα, κρέας, ψάρι και γιαούρτι (…)
Η νέα βουλγαρική κυβέρνηση επέδειξε μια προφανή απροθυμία στην απόσυρση των βουλγαρικών στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή, προφασιζόμενη λόγους τάξης και ασφάλειας για να δικαιολογήσει την παραμονή της (…)
Έως τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, το 1946, η βουλγαρική κυβέρνηση (…) έθετε θέμα παραχώρησης σε αυτήν της Δυτικής Θράκης. Το αίτημα αυτό είχε την υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και της Τσεχοσλοβακίας, της Πολωνίας και της Γιουγκοσλαβίας»
Η επιστολή των μονών του Αγ. Όρους προς το Χίτλερ παρουσιάζεται ως χείριστος βαθμός δοσιλογισμού. Για έναν παράξενο λόγο όσοι την διαδίδουν δεν αναφέρουν καν τίποτε για την αιτία της σύνταξης και αποστολής της επιστολής αυτής. Την παρουσιάζουν ως ουρανοκατέβατη, ως άνευ σοβαρού λόγου, ως καιροσκοπισμό «για να τα έχουν καλά με τους ισχυρούς πάσει θυσία, ακόμη και εις βάρος της χώρας». Ωστόσο τα παραπάνω αποσπάσματα, τα οποία δείχνουν τι θα επακολουθούσε αν ο Βουλγαρικός στρατός καταλάμβανε τον Άθωνα και αν η περιοχή προσαρτιόταν στη Βουλγαρία, όπως οι Αν. Μακεδονία και Θράκη, των οποίων τα δεινά περιγράφηκαν παραπάνω, δείχνουν και τα κίνητρα των μοναχών του Αγ. Όρους. Όχι φυσικά τον φιλοναζισμό ή την εθελοδουλεία, αλλά την επιλογή του μικρότερου κακού. Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί μοίραζαν την Ελλάδα σε Βουλγαρική, Ιταλική και Γερμανική ζώνη κατοχής. Οι Βούλγαροι πήραν την Αν. Μακεδονία-Θράκη και πίεζαν για να τους δοθεί η διοίκηση και κατοχή της Χαλκιδικής και όλων των περιοχών της Β. Ελλάδας. Ο βασιλιάς της Βουλγαρίας Μπόρις επισκεπτόμενος τον Χίτλερ στο Βερολίνο είχε ζητήσει να δωθεί στη Βουλγαρία ο Άθωνας. Φαντάζεται κανείς τι μανία ανθελληνικής καταστροφής, πόσες εξαφανίσεις και καταστροφές βυζαντινών και μη σλαβικών έργων τέχνης θα επακολουθούσαν, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Οι μοναχοί του Αθωνα είτε έπρεπε να καθίσουν άπρακτοι είτε έπρεπε να αποσοβήσουν το χειρότερο κακό.
Λοιπόν οι μοναχοί του Αγίου Όρους παραδόθηκαν στους Γερμανούς για να γλυτώσουνε από τους Βουλγάρους. Η βουλγαρική κατοχή θα τους εξαφάνιζε ακριβώς όπως οι Βούλγαροι εξαφάνιζαν κάθε ίχνος παρουσίας Ελλήνων και ελληνορθόδοξου πολιτισμού, τόσο κατά τους Βαλκανικούς και τον Α’ Π.Π. όσο και κατά τον Β’ Π.Π. Οι Γερμανοί μόλις είχαν καταλάβει την Ελλάδα, δεν είχαν αρχίσει τα έκτροπα στη χώρα μας ούτε βέβαια οι μοναχοί ή κανείς άλλος στην περιοχή γνώριζε περί φούρνων κ.λπ., όπως παραπλανητικά διαδίδουν όσοι παραθέτουν την επιστολή – ενώ αντίθετα οι Βούλγαροι μάς ήταν γνωστοί από την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών και του Α’ Π.Π. για το συστηματικό πρόγραμμα αφελληνισμού της Μακεδονίας˙ αν έμπαιναν στο Άγ. Όρος, θα το εκβουλγάριζαν καταστρέφοντας ό,τι δεν ήταν βουλγαρικό – όπως άλλαζαν ακόμη και τις ταφικές επιγραφές. Υπάρχει κολακεία στην επιστολή προς τον Χίτλερ; Ναι, φυσικά και υπάρχει. Είναι δείγμα ειλικρινούς φιλοναζισμού ή δοσιλογισμού; Όχι! Τι άλλο θα μπορούσε να υπάρξει, προκειμένου να αποσοβηθεί το έσχατο κακό, ο εκβουλγαρισμός και αυτής της περιοχής, προκειμένου να παρέμβει ο ίδιος ο Χίτλερ κατά των συμμάχων του Βουλγάρων; Το Άγ. Όρος δεν βρισκόταν στη νότια Ελλάδα, ώστε να μην υπήρχε κίνδυνος αφελληνισμού του από ένα εχθρικό εκείνη την εποχή γειτονικό έθνος. Στη νότια Ελλάδα παρόμοια επιστολή δε θα είχε λόγο, αφού δεν παραμόνευαν Βούλγαροι με σκοπό τον αφελληνισμό της περιοχής της.
Χαρακτηριστικό των αντιλήψεων των μοναχών του Όρους είναι το εξής περιστατικό: Σε επέμβαση του Γερμανού Ταγματάρχη Στένγκερ μετά από διαβολές των Σλάβων μοναχών προκειμένου να αντικατασταθεί ο Β. Κορφιωτάκης (Έλληνας διοικητής του Όρους) και σε ερώτηση του αν επιθυμούν οι μοναχοί να μην υπάρχει Έλληνας διοικητής, οι μοναχοί έδωσαν την πιο κάτω απάντηση «Το να ερωτάται το ελληνικότατον Άγιο Όρος αν επιθυμεί Έλληνα Διοικητήν τής προξενεί εντύπωσιν"
Αλλωστε η αντίσταση των Βουλγάρων μαρτυράει πολλά...
Αντιδράσεις υπήρξαν κυρίως από τους εκπροσώπους των σλαβοφώνων μονών Παντελεήμονος (Ρώσικο), Ζωγράφου (Βουλγάρικο) και η υπογραφή γίνηκε μετά από αμοιβαίες παραχωρήσεις, παράλληλα όμως συνέταξαν υπόμνημα που ζητούσε Διεθνοποίηση του Αγίου Όρους και ο αντιπρόσωπος της Παντελεήμονος Βασίλειος Κριβοσέιν, ο οποίος γνώριζε άριστα την γερμανική γλώσσα αναχώρησε με προορισμό το Βερολίνο και Σόφια για να επιδώσει το υπόμνημα, ενεργούσαν με στόχο την εγκατάσταση γερμανικού και βουλγαρικού στρατού στο Άγιο Όρος ή την Διεθνοποίηση.
Στην όλη αυτή προσπάθεια βοήθησε και ο μοναχός Βενιαμίν της Παντελεήμονος και οι βουλγαρικής καταγωγής μοναχοί Μιχαήλοφ (του κελιού «Άξιον Εστί») και Ευθύμιος της Ζωγράφου.
Το σχέδιο τους αυτό είχε δύο σκέλη
1ον Δημιουργία προϋποθέσεων και συνθηκών που θα υποχρέωναν τον γερμανικό στρατό να εισβάλει.
2ον Η αποστολή μονάδων του Βουλγαρικού στρατού και τελική κατάληψη του Αγίου Όρους από τους Βουλγάρους.
Για την εκπλήρωση αυτών των στόχων εκμεταλλευόντουσαν και το παραμικρότερο περιστατικό για να τονίσουν την ανεπάρκεια της Ελληνικής Χωροφυλακής ή τον Κομμουνιστικό κίνδυνο.
Με άλλα λόγια, οι Βούλγαροι αντέδρασαν στην διπλωματική αυτή τακτική, γιατί την είδαν ως εμπόδιο στον εκβουλγαρισμό του Αγίου Όρους. Σωστά λοιπό οι Μοναχοί κατάλαβαν ότι ήταν (ο μόνος) τρόπος, για να γλιτώσει από τα νύχια της Βουλγαρίας ο Άθωνας. Γι' αυτό και αντέδρασαν, και γι' αυτό έστειλαν και ξεχωριστή επιστολή, ζητώντας τη διεθνοποίηση-έμμεσο εκβουλγαρισμό του Αγίου Όρους με αποστολή βουλγάρων στρατιωτών. Σήμερα ορισμένοι θεωρούν την επιστολή των ελλήνων μοναχών ως δείγμα γλοιώδους εθελοδουλείας. Η αλήθεια όμως φαίνεται από την αντίδραση των Βουλγάρων…..
http://www.oodegr.com/neopaganismos/sykofanties/epis_ag_orous_xitler1.htm
Έτσι κ. Θωμά μου; Ας είμαστε πιό προσεκτικοί όσον αφορά Εθνικά θέματα, ειδικότερα αυτή την εποχή !

27 σχόλια

  1. Αφού τα μπλόγκς είναι τόσο κακά για τη δημοκρατία, πάρτε κύριε παπανδρέου ένα δωράκι από μας.

    Τη λίστα της ντροπής:

    Τσαγκρής Νεοκλής-ξάδελφος,

    Καραμούζα Πολυξένη - ξαδέλφη,

    Ναίτ Ηλιάδου - ξαδέλφη,

    Στόγιος Γεώργιο - ξάδελφος,

    Τομπάζη Μαρία - συγγενής,

    Τσιαφτάνη Χριστίνα - ξαδέλφη,

    Βλαδίτση Χρυσάνθη - ξαδέλφη,

    Δούλη Ευαγγελία - ξαδέλφη,

    Τσαγκρή Βασιλική - ξαδέλφη.

    Αναμένουμε την απάντησή σας και παρακαλούμε να μην είναι πάλι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

    Όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην παραπονιόσαστε μετά για τις πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που βυθίζεται ο Γιωργάκης βάλε και άλλη ΟΝΝΕΔ και Τζούλια και ότι μαλακία σούρχεται ρε νεκροθάφτη καψαμπέλη.
    Βάλε και τον καιρό, βάλε και δημοπρασίες, βάλε και για τη θεραπεία του καρκίνου, βάλε και άλλα για το Λαμπράκη.
    Μη βάλεις όμως τίποτε για τη βενζίνη, την ανεργία, τη φτώχεια ή τους συνταξιούχους γιατί θα πάς από εκεί πούρθες κολόπαιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πηγή για όλα αυτά η ιστορία του Παπαρηγόπουλου, με τα χιλιάδες μυθεύματα και δοξασίες να προβάλλονται σαν πραγματική ιστορικά γεγονότα.

    Χαρακτηριστικά, τα δύο μεγάλα επιτεύγματα το Παπαρηγόπουλου, ήταν το κρυφό σχολειό και το πασίγνωστο χουντικό ιδεολόγημα "πατρίς θρησκεία οικογένεια".

    Ο Χίτλερ παλιομαλάκα διδάκτορα του δοσιλογιμού, την παρασιτικότητας και της κονόμας των αγρίων αυνάνων, ήταν φονιάς εκατομμυρίων ανθρώπων, με τους πιο φρικτούς μάλιστα τρόπους εξόντωσης. Σε ότι αφορά τον γνωστό φασιστικό "πατριωτισμό" σου γιατρέ κρεμμύδια, ήταν κατακτητής στη χώρα, καταστροφέας εκατοντάδων χωριών και φονιάς εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

    Αντε γαμήσου κι εσύ και το γαμημένο παπαδαριό σου, φασιστοχουντικό ΣΚΑΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουστ, ρασοφόροι ραγιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμμένεις κύριε Νίκο μου,

    70 χρόνια μετά,στο δοσιλογισμό.

    Την επιστολή που οι άλλοι

    αποσιωπούν πας να τη

    δικαιολογήσεις,με αστείο

    τρόπο,αναμασώντας το :

    http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/files/f/268911-1941.jpg

    Α,και κάτι ακόμα. Η επιστολή

    στάλθηκε μια μέρα πριν μπουν οι

    γερμανοναζί στην Αθήνα... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
    "Νέα παραβίαση του νόμου 1264/82 από την ομοσπονδία ταχυδρομικών"

    "Σύμφωνα με τον Νόμο 1264/82 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ κάθε μορφή εισφοράς του ΕΡΓΟΔΟΤΗ προς τα Εργασιακά Σωματεία και όμως ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΛΤΑ πληρώνει μηνιαίως 4.900€ και επί πλέον τα κοινόχρηστα...
    για τα Πολυτελέστατα Γραφεία της ΠΟΣΤ στην οδό Αριστοτέλους 11-15 , 3ος και 6ος όροφος.

    Αλήθεια πόσα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου μέσω ΕΛΤΑ διατέθηκαν για διαμορφωθούν και εξοπλιστούν αυτά τα πολυτελέστατα Γραφεία της ΠΟΣΤ, όταν υπάρχουν ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ με στοιβαγμένους Τους Εργαζόμενους χωρίς θέρμανση και κλιματισμό για τους καύσωνες

    Αυτά τα Γραφεία είναι προσφορά του ΠΟΚ στον ΣΟΥΛΤΑΝΟ του Συνδικάτου για να απολαμβάνει τα ουίσκια του με το σινάφι και το χαρέμι του στα πλαίσια των μυστικών τους διμερών συμφωνιών?

    Η Νέα Διοίκηση των ΕΛΤΑ, τι θα κάνει τώρα θα σταμτήσει να πληρώνει τα ενοίκια της ΠΟΣΤ,θα της κάνει ΕΞΩΣΗ για να στεγάσει Υπηρεσίες της και να μειώσει το έλλειμμα που καλπάζει?

    Τα παράνομα καταβληθέντα μισθώματα εδώ και μια 10ετία πάνω από 500.000€ ποιος θα τα επιστρέψει στα ΕΛΤΑ ο ΠΟΚ η ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ?

    Αντέ να δούμε τι θα βρεί ο Εισαγγελέας και οι Ορκωτοί Λογιστές για τις αρπαχτές του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ με τις πισίνες που του χάριζε ο ΠΟΚ.

    Τι θα δούν τα μάτια μας και τι θα ακούσουν τα αυτιά μας τώρα που άνοιξαν στόματα και άρχισε ο Πόλεμος των οικογενειών στα Συνδικάτα του ΕΛΤΑ."
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελεος

    βαζετε αυτον τον ψευτοδοκτορα

    και οχι
    τον οριζιναλ

    λαικο δοκτωρα
    δρ κουτσουκο

    τον προστατη των

    υπερδανεισμενων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε για την πλήρη πληροφόρηση για το θέμα. Πράγματι είχε δημιουργηθεί πλανεμένη εντύπωση για την επιστολή. Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτέλους για να μπούν τα πράγματα στη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Παπανδρέου έχει ήδη χάσει κάθε αξιοπιστία και έρεισμα στην Ελληνική κοινωνία.
    Είπε ψέμματα, έταξε παραμύθια, αντί να λύνει προβλήματα κατηγορεί μόνιμα κάποιον άλλο (Ν.Δ., Γερμανία, κερδοσκόπους, αγορές).
    ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΔΥΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ακρίβεια, βενζίνη, φόροι, ανεργία, φτώχεια).
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι πεινάνε, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι χάνουν τη δουλειά τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταριούνται την ώρα που γεννήθηκαν, οι επιχειρηματίες φεύγουν και οι συνταξιούχοι δεν έχουν λεφτά να πάρουν φάρμακα.
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Όπως ήλθαν τα πράγματα, μόνο αυτοί μπορούν να σώσουν τη χώρα.
    Εάν συνεχίσουν να λένε ΝΑΙ στα νομοσχέδια του Παπανδρέου, θα μας βουλιάξουν για πολλά χρόνια.
    Χάνουμε το παρόν μας, χάνουμε και το μέλλον μας.
    Σταματήστε τον αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

    ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ!!

    ΓΕΡΟΥΛΑΝΕ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ...

    ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΙΚΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΛΩΡΙΑ...

    Ακομα να ψηφιστει το νομοσχεδιο για δανειοληπτες!
    Οι τραπεζες τσεπωσαν 39 δις και κανουν το κοροιδο!

    Εχουν παρει καποιοι την κατω βολτα στην κυβερνηση λεγαν σημερα στην Μηλιωνη!!

    Περιεργα πραγματα συμβαινουν μολις 7 μηνες μετα τη νικη του Πασοκ!
    Της εύχεται για τον Κοκό;
    21 Μαΐου σήμερα! Γιορτάζουν ο Κωνσταντίνος και η Έλενα! Ο μικροπολιτικός σήμερα στα Νέα, φιλοξενεί την συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος με την … Σοφία Γλύξμπουργκ, η οποία από το 1975 έχει μεταστραφεί στον Ρωμαιοκαθολικισμό, καθώς παραιτήθηκε των δικαιωμάτων της στον ελληνικό θρόνο (στην φαντασία της βέβαια).

    Τι δουλειά έχει τώρα ένας υπουργός Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης, με τα βασιλοχουντικά αποβράσματα, δεν μπορώ να καταλάβω. Εκτός αν της εύχεται για το αδελφάκι της … τον Κοκό!!!

    Γιωργο

    καποια στιγμη θα διαλεξεις
    με τους γαλαζοαιματους ή με τον λαό που σε έκανε Πρωθυπουργό?

    Ελπιζουμε να μην ειναι αργα!

    Νωντας πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΣΟΚ

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΚΑΙΚΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΛΩΡΙΑ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟ

    ΟΛΟΙ ΓΙΩΡΓΟ

    ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ! ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙ ΓΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

    ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΩΣΠΟΥ ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΑΡΕ!!

    ΓΙΩΡΓΟ

    "ΚΑΛΟ ΠΑΤΟ" ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

    ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...

    ΦΙΛΙΑ.... ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟBΡΥΧΙΟ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μας εξηγήσει ο κύριος που γράφει για την επιστολή, γιατί έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στον Χίτλερ το 1944 για τις νίκες του στην Ρωσία; Να μας εξηγήσει ακόμα τι παράδειγμα έδωσε η πνευματική ηγεσία στα πρόβατά της. Δηλαδή ως Έλληνες έπρεπε να παραδωθούμε όλοι στους Γερμανούς και να τους φιλάμε το χέρι και να κρεμάμε την εικόνα του Χίτλερ δίπλα στους Αγίους όπως κάνανε και οι δοσίλογοι παπάδες; Κύριοι: Έξω οι ρήτορες από την Ελλάδα. Δεν τους χρειαζόμαστε. Επιτέλους ξυπνήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΑΠΗΤΟΙ Bloopers Team
    Είστε οι γνωστοί της Μακεδονικής μειονότητος του Καναδά ; Επιδοτούμενοι από τα Σκόπια ;
    Ελατε μην κρύβεστε !
    Φιλικά
    Θεσσαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειδηση

    τωρα στη Νετ λενε οτι το συστημα εφτασε στα ορια και χρειαζονται νεοι πολιτικοι να βγαλουν τη χωρα απο τα αδιεξοδο!

    Ε ε ερχεται ο λαικος ηγετης που θα οδηγησει την Ελλαδα στην νεα εποχη ε ε ερχεται

    Ο δρ Κουτσουκος ο προστατης των υπρδανεισμενων ο νεος εθναρχης ερχεται!!!

    Κωστας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Κρεμμύδα,

    Για όλα υπάρχει μια δικαιολογία. Τα επιχειρήματά σας είναι τα ίδια με τα επιχειρήματα εκείνων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την επιστολή αφορισμού του Πατριάρχη Γρηγορίου του 5ου με την οποία αφόρισε την επανάσταση του 1821. Η ουσία είναι πως η ίδια η εκκλησία δια στόματος Αποστόλου Παύλου ( Βλέπε Επιστολή προς Ρωμαίους 1,17 . Επιστολή προς Τίτον 2, 9 & 3,1) λέει προς τους πιστούς “Να ευλογείτε τους διώκτες σας και να υποτάσσεσθε στην εξουσία διότι όλες οι εξουσίες είναι αποτέλεσμα θεϊκής βούλησης και η αντίσταση κατά της εξουσίας είναι αμαρτία» και δεν είναι μόνο αυτό αγαπητέ μου. Στο ερώτημα που θέτουν όλοι οι αδικημένοι της γης η απάντηση είναι «μην ψάχνετε μάταια τη δικαιοσύνη σε τούτον τον κόσμο η δικαιοσύνη υπάρχει μόνο μέσα στην πίστη» . Μην δυσανασχετείτε λοιπόν, μην οργίζεστε και μην επαναστατείτε αν σας αδικούν και σας στερούν την ελευθερία σας σε τούτη την εφήμερη και μάταιη ζωή, διότι θα δικαιωθείτε στην άλλη ζωή, την αιώνια. Τους δε δούλους τους προτρέπει να υποτάσσονται στους κυρίους τους, να πειθαρχούν και να μην αντιλέγουν και δεν αρκείται μόνο σ’ αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση είναι το κόκκινο πανί μέχρι σήμερα ( Βλέπε δηλώσεις των Μακαρίτη Χριστόδουλου, Γιανναρά κ.α.)

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παντού μισές αλήθειες...
    Ας μη ξεχνάμε οτι και οι παπάδες είναι ανθρωποι, αρα και σκέφτονται και πράτουν έτσι.... Ομως μη τους βάζουμε κι όλους στο ίδιο τσουβάλι...
    Και κάτι άλλο. Αλλο το να υπερασπίζεσαι την θρησκεία σου και την πίστη σου, κάτι που το κάνουν όλοι οι λαοί του κόσμου καί άλλο να υπερασπίζεσαι τους εκπροσώπους της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι παπάδες-μητροπολίτες πληρώνονται απο τον κρατικό προυπολογισμό σε βάρος μας.

    Οι Ελληνες φορολογούμενοι μπορεί να πιστεύουν στο Δία,το Βούδα,Τον Πάπα,το Δαλάι Λάμα,τον εαυτό τους.

    Γιατί να πληρώνουν λοιπόν το μισθό των παπάδων και τα πανάκριβα κρατικά αυτοκίνητα των μητροπολιτών οι Ελληνες φορολογούμενοι που δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη θρησκεία;

    Διδάσκετε τη δικαιοσύνη υποτίθεται..!
    Απαντήστε λοιπόν με ειλικρίνεια.
    Πείτε την αλήθεια και μην κρύβεστε πίσω απο τα "πρόβατα-θύματα" που έχετε παρασύρει με διαχρονικό προσηλυτισμό για να σας υποστηρίζουν και να απολαμβάνετε τα πλούσια υλικά αγαθά και τον κρατικό μισθό σε περίοδο σοβαρότατης κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ,
    ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΩΣ ΕΔΩ, Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ (ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΩΣ) ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ, ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΗ ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΠΟΚΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ME TO ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ "GREECE", ΑΝΤΙ ΓΙΑ "ΕΛΛΑΣ". ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ! ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ "PHD"! ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εκτος απο αυτη την επιστολη προς τον Αδόλφο Χίτλερ, βλέπε
    http://press-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_3340.html

    οι Μοναχοι του Αγίου Ορους, απέστειλαν καί δεύτερη, συγχαίροντάς τον για την κατάληψη του δυτικοτέρου καί ισχυροτέρου οχυρου της Σοβιετικης Ενωσης ,του οχυρου Ζιτομιρ, στη ΒΔ Ουκρανία.Παραθέτω την επιστολη αυτούσια (Πηγη : Επιστολη του θεολόγου καθηγητη Δρ. Γιώργου Μουστάκη στο μηνιαίο περιοδικο "Δαυλος" τεύχος 251,Νοέμβρη 2002,σελίδα 16252. Η κατάληψη του Ζιτομιρ απο τους Γερμανοναζι έγινε τον Ιούλη του 1941 ),πάλι χωρις σχόλιο,κάνει "μπαμ" γαρ και αυτη η επιστολη :

    Ανοικτή Επιστολή Ιεράς Επιστασίας
    Προς την Αυτού Εξοχότητα
    Αρχηγόν του Γ΄ Ράϊχ
    Αδόλφον Χίτλερ

    Ημείς οι 20 εκλεγόμενοι αντιπρόσωποι των ισάριθμων ιερών μονών των αποτελουσών την Μοναστικήν Πολιτείαν του Αγιωνύμου Όρους Άθω δημοσιεύομεν εις επήκοον πάντων την ανοικτήν ταύτην επιστολήν διά τάς κατά των Σοβιετικών νίκας σας. Καί αγαλλόμενοι κραυγάζομεν εν θαυμασμώ: Έπεσεν τό Ζιτομίρ καί εσώθη η Χριστιανοσύνη.
    Κύριος ο Θεός κρατύνη τήν υμετέραν εξουσίαν εις έτη πλείστα.
    Οι 20 αντιπρόσωποι τής ενιαυσίου συνάξεως των 20 κιριάρχων μονών τής Αθωνικής Πολιτείας.
    Α΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Λαύρας, Δοχειαρίου, Ξεονφώντος, Εσφιγμένου.
    Β΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Βατοπεδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλου, Σταυρονικήτα.
    Γ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Ιβήρων, Παντοκράτορος, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας.
    Δ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Χιλιανδαρίου, Ξηροποτάμου, Αγ. Παύλου, Οσίου Γρηγορίου.
    Ε΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Αγ. Διονυσίου, Ζωγράφου, Αγ. Παντελεήμονος, Κωνσταμονίτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γνωριζετε ποση ενεργεια σπαταλατε καθημενοι και γραφωντας ολα αυτα;

    Θα μπωρουσατε να κανετε σπουδαιωτερες επιλογες και δεν θα χρειαζωταν μετα να γραφατε τοσο λυπηρα γεγονοτα, θα γραφατε χαρουμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,

    Ε, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...

    ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ...

    ΟΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ!

    ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΕΧΕΙ;

    Ε, ΜΑΥΡΙΛΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ...

    ΒΡΗΚΑΝΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακομα πιο δοσιλογος απο τους ελεινους παπαδες του Αγιου Ορους εισαι εσυ προσωπικα,μαλακα συντακτη αυτου του κειμενου, που δικαιολογεις (..."αν οχι επιβεβλημενη"...) την επιστολη. Εμενα, Κρεμμυδα,ο παππους μου πολεμησε απο το 41 ως το 49 τους Ελληνες και ξενους φασιστες και τα τσιρακια τους,δεν τακιμιασε με επικινδυνα καθεστωτα και νοοτροπιες προς χαριν της "ελληνικοτητας" της Μακεδονιας,ουτε και καμιας αλλης περιοχης.Και στο φιναλε ΞΕΦΤΙΛΑ Κρεμμυδα, μπροστα στην ανθρωπινη λεφτερια κι αξιοπρεπεια,γαμω την ελληνικοτητα και το εθνος σου ολο. Αφου δηλωνεις και ..."δρ" κανε μας τη χαρη να μας πεις που στον πουτσο διδασκεις,γιατι προσωπικα δεν το χαφτω οτι καποιος που χρησιμοποιει την ατακα "πριν εκδηλωθει η ΚΑΚΙΑ του Χιτλερ", διδασκει σε αμφιθεατρο!

    ΥΓ Ρουφιανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Περιφρονημένος23 Μαΐ 2010, 9:58:00 μ.μ.

    Οι συκοφάντες της εκκλησίας ψευτοπροοδευτικάντηδες είναι ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΙ και χωρίς ίχνος ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ. Πετάνε λάσπη και το μυαλό τους είναι πως να οικονομίσουν σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
    Ποτέ δεν απάντησαν ποίοι έφαγαν και πως τα χρήματα των Ελλήνων στο Χρηματιστήριο.
    Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ της διαπλοκής, που υποχρέωσαν τα Ασφαλιστικά ταμεία να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο?Τώρα να πληρώσουν την ζημιά των Ασφαλιστικών Ταμείων, από τα δικά τους και των συγγενών των περιουσιακά στοιχεία. Να μην περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις?
    Να το καταλάβετε όλοι οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, πρέπει να επιστρέψετε τα χρήματα που φάγατε από τον Ελληνικό Λαό.
    κ. Πρωθυπουργέ, διώξτε εδώ και τώρα, όσους εκμεταλεύονται ή εκμεταλεύθηκαν την δημόσια θέση που κατείχαν ή κατέχουν και ΑΚΥΡΏΣΤΕ ΟΛΕΣ τις χαριστικές και ρουσφετολογικές πράξεις.
    Όλος ο κόσμος απαιτεί ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΆ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΟΝΤΑΝ ΟΙ "ΠΑΠΑΔΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΣΗΚΩΣΑΝΕ "ΣΗΜΑΙΑ"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι Γερμανοί λοιπόν ήσαν "μικρότερο κακό", σύμφωνα με τη περισπούδαστη ανάλυσή σου,και γι αυτό οι παπάδες, (πάντα ....προνοητικοί, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους), τους.... προτίμησαν από τους Βούλγαρους!...
    Και αυτό ήταν..."επιβεβλημένη ενέργεια"!... Πας καλά?
    Μήπως θάπρεπε κ. παπαδόπληκτε, να μην έχουν καμία επαφή με τον επιτιθέμενο στη χώρα, και ν' αντισταθούν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους(!..), μαζί και όπως έκαναν όλοι οι άλλοι Ελληνες, εναντίον όλων των επιβουλευομένων τη χώρα και το λαό?
    Μήπως δεν έπρεπε να στείλουν και άλλη επιστολή, όταν προέλαυνε ο Χίτλερ στη Ρωσία? Λέμε τώρα!..
    Τέλος πάντων, το παπαδαριό πάντα αυτά έκανε, για όποιον έχει διαβάσει ιστορία, (όχι βέβαια την ιστορία αυτουνού εδώ!...), απο την τουρκοκρατία μέχρι τη χούντα του Παπαδόπουλου...
    Επι πλέον, και εκτός εξαιρέσεων, είναι βουτηγμένοι στην υποκρισία και τη διαφθορά. Θυμάστε προ μερικών ετών το πόσα και τι σκάνδαλα έσκαγαν, και τα μαθαίναμε από την τηλεόραση!... Και νάταν μόνον αυτά!...
    Και μου κάνει εντύπωση και μου τη δίνει, γιατί μισθοδοτούνται από το δημόσιο, (από μας δηλαδή), την ώρα που:
    1)η εκκλησία έχει τεράστια περιουσία και κέρδη.
    2) έχουν βάλει ταρίφα και αλμυρή μάλλιστα, για όποιον δυστυχή θέλει κάτι από την εκκλησία, από βαφτίσι μέχρι μνημόσυνο, (ιδιαίτερα τα νεκροταφεία έχουν πολύ ..ψωμί, γι αυτό και η λύσσα τους κατά της καύσης των νεκρών... Και θέλουν να διαιωνίζεται η επικρατούσα αισχρή κατάσταση !...).
    3)Η εκκλησία δε θέλει να πληρώνει καν φόρους στο κράτος, και μάλλιστα ούτε να βοηθήσει στη παρούσα κρίσιμη συγκυρία...
    4) Και το σοβαρώτερο απ' όλα, πληρώνονται για να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙ? Το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν την κοινωνία και τους αφελείς. Δυστυχώς!...
    Υπάρχουν κάποιοι, ίσως και αρκετοί,που τους πιστεύουν, αλλά περί ορέξεως.... εντάξει.
    Αλλά γιατί πρέπει να τους πληρώνει το κράτος, (κι είναι και πολλοί, μια και είναι καλή...δουλειά), και συνεπώς όλοι οι πολίτες, είτε τους χρειάζονται είτε όχι?
    Απλά πιστεύω, κι όχι μόνο εγώ απ' όσο βλέπω και καταλαβαίνω, ότι είναι καιρός να απαλλαγούμε από την πληρωμή των κηφήνων, (έχουμε καταντήσει πιο θεοκρατική χώρα από το Ιραν πια), κι ας συνεχίζουν να "εργάζονται" σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, προσφέροντας τις "υπηρεσίες" τους σε όποιον τις ζητά, και για τις οποίες θα πληρώνει.(Ετσι κι αλλοιώς και τώρα πληρώνει!....).
    Να αλλάξει λοιπόν το σχετικό νομικό καθεστώς, με τις σχετικές προβλέψεις για τα όποια αναφυόμενα νομικά η μη θέματα, (τίποτε το δύσκολο), το συντομώτερο δυνατόν!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Έτσι κ. Θωμά μου; Ας είμαστε πιό προσεκτικοί όσον αφορά Εθνικά θέματα, ειδικότερα αυτή την εποχή "



    ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ,ΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑΚΟΥ ,ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ .

    Ο ΘΩΜΑΚΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΥΨΙΣΤΟΝ ........ΕΡΓΟΝ .


    (ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ , ΤΟ ΚΕΝΟ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση