GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθωώθηκαν για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου...

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος και πέντε πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας...


Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος και πέντε πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.
Η κατηγορία αφορούσε το διάστημα 9 Μαρτίου με 10 Απριλίου 2000 κατά το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών με σκοπό την άνοδο του Γενικού Δείκτη του ΧΑΑ εν όψει επικείμενων βουλευτικών εκλογών, που είχαν ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου.
Το δικαστήριο με...
 την απόφαση του έκρινε ότι από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε ούτε ελάτωση της δημόσιας περιουσίας, ούτε δόλος των κατηγορουμένων με στόχο να αυξήσουν την δική τους περιουσία ή άλλων. Στην απόφαση επισημαίνεται επιπλέον ότι από τον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΚΑ παραχωρείται στο δ.σ. η αρμοδιότητα να αξιοποιεί και να διαχειρίζεται κινητές αξίες και να προβαίνει όταν κρίνει σε αγορές μετοχών.
Απαλλακτική πρόταση για την υπόθεση είχε υποβάλει και η εισαγγελέας Έδρας Όλγα Σμυρλή, η οποία είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από την διαδικασία, όχι μόνο δεν προέκυψε ζημιά του Δημοσίου από τις επίμαχες αγορές μετοχών στις οποίες προέβη η ΔΕΚΑ, αλλά απεδείχθη ότι επρόκειτο για επιτυχημένες αγορές κερδοφόρες για το Δημόσιο το οποίο αύξησε την περιουσία του.
Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον περασμένο Φεβρουάριο για τρίτη φορά, καθώς οι δύο προηγούμενες απαλλακτικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναιρέθηκαν από τον Άρειο Πάγο. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

7 σχόλια

  1. http://www.mindcup.blogspot.com

    «Κίνα ο νέος Σύμμαχος»

    Οι Κινέζοι ξαναήρθαν πάλι με νέα προσφορά χαρίζοντας το χρέος μας , στέλνοντας αμέτρητους πλούσιους Κινέζους τουρίστες ,με μόνο αντάλλαγμα την μερική εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά , για να έχουν μεγάλο πάτημα ,μεγάλο σταθμό ,για τις εμπορικές δραστηριότητες τους ,τόσο στην Αφρικανική όσο και στη μεγάλη και πλούσια Ευρωπαϊκή αγορά .

    http://www.mindcup.blogspot.com

    «Κίνα ο νέος Σύμμαχος»

    Οι Κινέζοι ξαναήρθαν πάλι με νέα προσφορά χαρίζοντας το χρέος μας , στέλνοντας αμέτρητους πλούσιους Κινέζους τουρίστες ,με μόνο αντάλλαγμα την μερική εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά , για να έχουν μεγάλο πάτημα ,μεγάλο σταθμό ,για τις εμπορικές δραστηριότητες τους ,τόσο στην Αφρικανική όσο και στη μεγάλη και πλούσια Ευρωπαϊκή αγορά .

    http://www.mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τώρα ο Άρειος Πάγος θα δεχθεί αυτή την τρίτη απόφαση του δικαστηρ΄΄ιου και έτσι όλοι θα πάνε με ήσυχη συνείδηση για ύπνο το βραδάκι?
    Και τα 35 δισεκατομμύρια δρχ. που "πέταξαν" στις τσέπες των διαπλεκόμενων και των λαμογιών του σημιτάκου και της παρέας του? Ο "λαουτζίκος" που τον διασέρνουν και τον "κουτσαίνουν" κάθε μέρα??

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ και η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ΄ 67 θα φαντάζει ως ΠΑΡΘΕΝΑ μπροστά της.

    Εγώ το είπα σήμερα στις 17/05/2010.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε αλήτες πασόκοι, με τέτοια δικαστική εξουσία περιμένετε να έλθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα;
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ;
    Πρόκειται για τη γελοιωδέστερη απόφαση δικαστηρίου που έχω ποτέ δεί.
    Μόνο το ότι λέει ότι δεν προέκυψε ζημία, είναι προσβολή για τη νοημοσύνη κάθε ανθρώπου που έζησε από κοντά τα γεγονότα. Το opportunity cost το έχει ακούσει ποτέ η αξιότιμος δικαστής;
    Είναι να επιβραβεύεται ένας διαχειριστής που αγοράζει εκατομμύρια μετοχές, την ώρα που όλοι οι επαγγελματίες διαχειριστές των ιδιωτικών τραπεζών τις ξεπουλάνε;
    Είναι ντροπή για την Ελλάδα να ανακοιώνονται ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΦΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.
    Είναι ρε μετά να μη βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους και να πετάει ότι βρίσκει μπροστά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΛΑΜΠΡΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΧΑΡΤΑ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΛΑΔΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Κ.Α.

    ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΟΝ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ
    ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ......

    ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ________________________________
    Αν δεν παραιτηθεί η Γκερέκου να μην ξαναπληρώσει κανένας εφορία

    ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΛΗ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 5,5 εκ. ευρώ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ

    Αν δεν παραιτηθεί η Άντζελα Γκερέκου τότε η κυβέρνηση θα αποδείξει ότι τα μέτρα που λαμβάνει για την φοροδιαφυγή και την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος είναι για τα μάτια του κόσμου και μόνο τους φτωχούς.

    Όταν ο σύζυγος της Τόλης Βοσκόπουλος χρωστάει στην εφορία 5,5 εκ. ευρώ δεν είναι δυνατόν ξ κυρία να παραμένει στην θέση της.

    Σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί τότε ΚΑΝΕΝΑΣ να μην πληρώσει την εφορία και να...περιμένει 17 χρόνια για να ξεκινήσει να δίνει έναντι.

    Μας κοροιδεύουν στα μούτρα μας και δεν έχουν την ευθιξία να βγούνε και να παραιτηθούν; Έχασε όλες τις δικαστικές διαμάχες ο Τόλης και έχουν γίνει κατασχέσεις από την εφορία όμως δεν έγινε καταγραφή της περιουσίας του. _________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ! Αντε με το καλο να αθωωθουν κ οι υπευθυνοι του Κτηματολογίου, του Βατοπεδίου, των Ομολογων, της Siemens κ των λοιπών υποθέσεων που ΔΕΝ ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο..... Τελικά η Δικαιοσύνη μας δεν είναι απλώς τυφλή, αλλά μάλλον με 67% αναπηρία την βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δημοσια εταιρεια "ΔΕΚΑ" αγόραζε μετοχές στο χρηματιστήριο για να στηρίξει τις τιμές των μετοχών και να μην πέσει το χρηματιστήριο και χάσει τα λεφτά του ο κόσμος. Προσπάθησε να βοηθήσει το χρηματιστήριο και όχι να το βυθίσει. Αλλά ο Έβερτ για κομματικούς λόγους τους έκανε μήνυση ότι οι μετοχές που αγόρασαν έχασαν την αξία τους και ζημίωσαν το δημόσιο. Αυτό δεν καταλάβατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση