GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Mε τέτοιο σαμάρι η μούλα ΝΔ δύσκολα θα ανέβει την ανηφόρα.. Μάλλον τον έχουν πείσει οι στενοί συνεργάτες του ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Mε τέτοιο σαμάρι η μούλα ΝΔ δύσκολα θα ανέβει την ανηφόρα..
Μάλλον τον έχουν πείσει οι στενοί συνεργάτες του ότι ανεβαίνουν οι μετοχές του αν κάνει σε κάθε συνέντευξή του μια αναφορά στο όνομα της Μπακογιάννη. Αλλιώς, δεν μπορώ να εξηγήσω ότι ακόμα και τώρα και ενώ η πρώην υπουργός δεν ανήκει πια στο έμψυχο δυναμικό της ΝΔούλας, ο Πρόεδρος αυτής την αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα και χαρίζει έτσι στο έντυπο έναν τίτλο εντυπώσεων.
 "Θα χρεωθεί έως το τέλος η Ντόρα το "ναι" στα μέτρα" δήλωσε ο κ. Σαμαράς, μόνο που μ' αυτή του τη ρήση για ακόμη μια φορά φάνηκε ανακόλουθος των λόγων του, καθώς είναι αυτός τώρα που οδηγεί το κόμμα στην εσωστρέφεια.
Η εμμονή του και η μη εύρεση ουσιαστικής αντιπολιτευτικής τακτικής, η μη πρόταξη ενός αξιόπιστου λόγου, του απαραίτητου εκείνου επιζητούμενου "μίγματος", του αντίβαρου στην...
 πολιτική που ακολουθεί ο ΓΑΠ, τον οδηγεί αναγκαστικά στην αναμόχλευση προσωπικών αντιδικιών και αντιπαραθέσεων για να βρίσκεται ο ίδιος ως persona grata στο προσκήνιο, αδιαφορώντας για την συρρίκνωση της Συντηρητικής Παράταξης στα εκλογικά ποσοστά.
Αμελώντας ότι η κατρακύλα με τη συνέχεια στο διχασμό θα οδηγήσει στην άνευ γυρισμού κατρακύλα. Επιπροσθέτει, δε, και άλλους κινδύνους αδιεξόδου, όπως για παράδειγμα την πρόσφατη σύσταση επιτροπής αξιολόγησης των στελεχών και ανοίγει έτσι νέο φόβο για ενδεχόμενο φιάσκο του κόμματός του, καθώς εύλογα απορεί κανείς που θα βρεθούν οι άτεγκτοι και οι φερέγγυοι σε ένα κόμμα που λίγος πολύ όλοι έχουν το γκρίζον στον πολιτικό βίο τους και το χειρότερο, όλοι έχουν για όλους στοιχεία επιβαρυντικά. Μοιάζει αυτό το κόμμα να έχει στηθεί σαν επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που όταν το παίζεις σκοπός σου είναι να ωθείς τους αντιπάλους σε λάκκο και σε παγίδες με απώτερο στόχο να συγκεντρώσεις αποδείξεις για να τους οδηγήσεις εκτός παιχνιδιού και στο τέλος να μείνεις μόνο εσύ. Μόνο που σ' ένα κόμμα δεν μπορεί να μείνει μόνο ένας. Και ποιός είναι άξιος και ηθικός τόσο, ώστε να κρίνει ποιος θα αποχωρήσει ή ποιός δεν θα ενταχθεί σε εκλόγιμες λίστες ή ποιός δεν δικαιούται να λάβει το όποιο χρίσμα;
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς στη συγκεκριμένη συνέντευξη κάνει ακόμα ένα επικοινωνιακό λάθος και ένα σφάλμα πολιτικής ουσίας. Προσφέρει πλήρη κάλυψη στην "επιλογή σιωπής" του κ. Καραμανλή και στοχοποιεί την κ. Μπακογιάννη. Μόνο που η τελευταία στις συνειδήσεις του κόσμου δεν φέρει την ίδια ευθύνη με τον πρώην Πρωθυπουργό, καθώς στο υπουργείο της δεν έλαβε αποφάσεις επιζήμιες για τον τόπο, όπως ενδεχομένως έκανε το οικονομικό επιτελείο -η λεγόμενη τρόικα Καραμανλή- και έτσι επωμίζεται ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ευθύνες πια, αφού συνεχίζει να παρέχει ασυλία στον άνθρωπο που τον εξέλεξε νέο Πρόεδρο.
Ακόμη, ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι η "κυβέρνηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση", αλλά προσπερνά το γεγονός ότι σ' αυτή την πτώση ακολουθεί ανάλογη πορεία -και χειρότερη αναλογικά, αν λάβουμε υπόψιν τα αντιλαϊκά και σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση- και το κόμμα που προεδρεύει ο ίδιος. Διαφοροποιήθηκε, δε, από το παλιό δικό του "θα τ' αλλάξω όλα" στο "αλλάζουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε για να δώσουμε ξανά στην παράταξη αυτοπεποίθηση και προοπτική".
Κατά τ' άλλα, αρκέστηκε στο γνωστό στεγνό και ξύλινο πολιτικό του λόγο, πρόσφερε για άλλη μια φορά στείρα αντιπολίτευση κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ, δεν πρότεινε κάτι νέο και ελπιδοφόρο παρά μίζερο και χιλιοειπωμένο, χρησιμοποιήστε πολλές φορές ξανά το "θα" αλλά και την προστακτική που συνηθίζει ("προσέξτε", "ακούστε" κτλ). Μόνο που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η προσοχή της κοινής γνώμης δεν ζητάται με χρήση προστακτικής ή υποτακτικής, αλλά κερδίζεται με τρόπους προφανώς άγνωστους στον κ. Σαμαρά...

20 σχόλια

  1. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ!!!
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΜΕΣΑΑΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;;;
    ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ,ΣΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;;;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ;
    ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ,ΘΑ ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΩΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΣΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΝΤΑΞΙΩΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ.ΑΣ ΙΔΡΥΣΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΕ ΚΟΥΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλώς τον παπαγιώτη.....
    και έλεγα δε θα έκανε το σχόλιό του......

    δε θα κλαψούριζε μια φορά που η ντορούλα του είναι στην απέξω....

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΦΙΛΕΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ......ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ......

    ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ 23 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.....

    ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.......ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1% ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.....

    ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ......

    ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.....

    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ
    Η ΝΤΟΡΙΤΣΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΣ.....

    ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ......ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.....Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.......ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ 550 ΕΥΡΩ.....ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ;ΓΙΝΑΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ.......

    ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.....ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 8......ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.......ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΟ- ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ...... ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ......

    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.......ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ.....

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ......

    ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΑΣ ΛΕΩ........ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ......ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ....ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.....
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γνωστή η προσπάθειά σας να αποκαθηλώσετε με οποιονδήποτε τρόπο τον Σαμαρά και όσους εναντιώνονται στα μετρα και το Δ.Ν.Τ. Αντιθέτως από τη στιγμή που διαφράφηκε από τη Ν.Δ. η κα Μπακογιάννη έχει περάσει από όλα τα κανάλια και καθημερινά μας πρήζουν σχεδόν όλες οι εφημερίδες με το νέο κόμμα της.
    Όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες της διαπλοκής κάνουν τον υπερπάντων αγώνα να περάσουν τα μέτρα των ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ και ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ αιμοδιψών φίλων τους.
    Παρέχετε πολύ καλές υπηρεσίες καο εσεις κε Παπαγιώτη σας αναγνωρίζεται.
    Αξιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η σοβιετικής έμπνευσης προπαγάνδα συνεχίζεται.
    Κάνουν ότι μπορούν για να ξεχνάει ο κόσμος τη φτώχεια, την ανεργία και τη δυστυχία που έφερε ο Παπανδρέου στους Ελληνες.
    Μία με τα μαϊμού σκάνδαλα (ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ),μία με την υποτιθέμενη κόντρα Σαμαρά-Καραμανλή, μία με τα τερτίπια της μεγαλοκοπέλας, προσπαθούν να μας κάνουν τα ξεχάσουμε ΤΟ σκάνδαλο.
    Την ιστορία με το Τ+3 που έγινε Τ+10 για να διευκολυνθούν οι "κολλητοί" να κερδοσκοπούν σε βάρος του χρέους μας, χωρίς κανένα ρίσκο.
    Μήπως πρέπει από τώρα ο Αντώνης Σαμαράς να ανακοινώσει ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση αυτή που μάς έχει ήδη κοστίσει κάμποσα δισεκατομμύρια ευρώ;
    Ας κάνουν όσους τηλεοπτικούς αντιπερισπασμούς θέλουν.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙZΟΥΝ ΠΑΣΟΚ.
    Ας μην αυταπατώνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε γαμήσου ρε μαλακισμένο Σαμαρά!
    ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ-ΕΦΙΑΛΤΗ-ΑΠΟΣΤΑΤΗ.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ Η ΠΟΛ.ΑΝ.ΚΑΙ Ο ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ-ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ.ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
    ΠΡΟΔΟΤΗ!!!!!!!!
    ΠΟΛΑΝ ΚΑΙ ΚΕΠ τα μεγαλα βαρίδια -ΑΡΧΊΔΙΑ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
    ΚΙ ΕΣΥ ΒΛΑΚΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΤΕ ΓΑΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα θα κανει να σοβαρευτει και ο σαμαρας...

    ο γιωργακης αλωνιζει και αυτος ασχολειται με τη ντορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ 120 ΔΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ.

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΕΙΣΑΙ ΛΕΒΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΣ?

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ?

    ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ?

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς 24 Μαϊ 2010 4:20:00 μ.μ.

    να σε ρωτήσω και αν έχεις τσαγανό απάντησέ μου......

    -τους ολυμπιακούς αγώνες τους πληρώσαμε ντούκου;
    -το εξοπλιστικό του 03 πότε το πληρώσαμε;το 07......επειδή κάνεις ότι δεν ξέρεις
    -το είπδομα θέρμανσης που φώναζες από πού θα έβγαινε;
    -την αγροτική σύνταξη ποιος την διπλασίασε;
    -το τοξικο ολόλογο της goldmann sachs πόσο ήταν;

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.....

    ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ......
    -εσύ που ήξερες το έλλειμα αποδεδειγμένα από τον προβόπουλο γιατι΄φώναζες λεφτά υπάρχουν;
    -εσύ που περισυ έλεγες ότι τα μέτρα δεν είναι απαραιτητα και δεν τα ψήφισες γιατί τότε το έλλειμα το ξέχναγες;

    ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΟΙΡΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ

    ΠΑΣΟΚΕ ΜΕ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ......ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ.....

    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ....ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ......

    ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΨΗΦΙΖΩ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΤΕΡ ΓΙΩΤΗ


    ΣΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ .

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ;



    ΧΕΙΝΩΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ , ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε, κ. Σαμαρά;
    Του Χαριδημου Tσουκα*

    Στην ομιλία του στον ΣΕΒ είπε: «Είπα «όχι» στα μέτρα που μας πρότειναν. […] Δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να πάρουμε τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης. Εδώ που μας έφεραν δεν υπάρχει άλλη λύση […], δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μας ρώτησαν αν εγκρίνουμε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, αυτό το συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής […] Κι αυτό ασφαλώς δεν μπορούσαμε να το εγκρίνουμε. Γιατί είναι επικίνδυνο μείγμα […]».

    Ενδιαφέρων συλλογισμός. Γιατί; Διότι επιβεβαιώνει τη διαίσθηση ότι ο πολιτικαντισμός είναι ασύμβατος με τη λογική. Αποκαλύπτει, επιπλέον, ότι, ακόμα και όταν η χώρα κυριολεκτικά χρεοκοπεί, η κυρίαρχη αξία του πολιτικού συστήματος είναι ο ιδιοτελής καιροσκοπισμός. Πάνω απ’ όλα το κόμμα μου, η φιλοδοξία μου, η εξουσία.

    Τι μας λέει ο κ. Σαμαράς; Πρώτον, ο μηχανισμός στήριξης είναι η μόνη μας επιλογή. Αρα, συνάγει ο λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, πρέπει να υιοθετηθεί (αφού δεν υπάρχει άλλη). Μπορεί να είσαι δυσαρεστημένος με το μενού που έχεις μπροστά του, αλλά τα αισθήματά σου δεν θα προσθέσουν κι άλλα πιάτα. Δεύτερον, ο «μηχανισμός στήριξης» και τα «συγκεκριμένα μέτρα» που περιέχει δεν αποτελούν δύο διαφορετικά πράγματα (έτσι ώστε να μπορείς να επιλέξεις το ένα και να απορρίψεις το άλλο), αλλά, εν πολλοίς, ένα και το αυτό. Οι εταίροι μας συμφώνησαν να μας στηρίξουν υπό τον όρο ότι θα πάρουμε, σε γενικές γραμμές, το πακέτο μέτρων που μας πρότειναν. Αυτό το πακέτο είναι ο μηχανισμός στήριξης. Αν το δέχεσαι, οι τυχόν διαφωνίες σου είναι στα επιμέρους.

    Μακάρι οι σοφιστείες του κ. Σαμαρά να σταματούσαν εδώ. Συνεχίζει: «Μας είπαν ότι δήθεν θέταμε σε κίνδυνο τον μηχανισμό στήριξης. Τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρχε κανένας, αφού η κυβέρνηση διέθετε άνετη πλειοψηφία να περάσει τα μέτρα της. Κι αφού, όπως αποδείχθηκε, οι Ευρωπαίοι είχαν διαισθανθεί πλέον τη μεγάλη ανάγκη να αποτρέψουν χρεοκοπία της Ελλάδας […]». Εντυπωσιάζει η ωμή αποποίηση ευθυνών. Είναι σαν να βλέπεις ένα παιδί να κακοποιείται στον δρόμο κι εσύ να λες, «μα θα έρθει η αστυνομία· θα επέμβουν οι γείτονες». Το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν οι άλλοι, αλλά τι κάνεις εσύ· δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση διαθέτει άνετη πλειοψηφία, αλλά εσύ τι λες. Σε στείλαμε εκεί για να παίρνεις έλλογη θέση με την ψήφο σου, να αναλαμβάνεις δημοσίως την ευθύνη των απόψεών σου, όχι να ενεργείς τακτικιστικά σαν ταβλαδόρος. Η πολιτική είναι πρωτίστως μετοχή στον «κοινό Λόγο» και μετά στρατηγικό παίγνιο.

    Η πατρίδα για τον κ. Σαμαρά είναι κενή ρητορική, αυτοεξυπηρετικά κατασκευασμένο ιδεολόγημα, positioning move στην πολιτική αγορά. Γι’ αυτό και η κύρια μέριμνά του δεν είναι να ασκεί κριτική για την επιτυχία της εφαρμογής του πακέτου διάσωσης (θα είχε άφθονες ευκαιρίες για κάτι τέτοιο), αλλά να μεριμνά ιδιοτελώς για την επόμενη μέρα: «σε τέτοιες συνθήκες η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Οι αντιδράσεις που προκαλεί η σημερινή αδιέξοδη πολιτική [του ΠΑΣΟΚ] επιβάλλουν μια αντιπολίτευση που δεν θα ταυτιστεί μαζί του». Προσέξτε: η χώρα χρεοκοπεί και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προτάσσει ως κύρια έγνοια του να μην ταυτιστεί με τον αντίπαλό του!

    Εκτός από σοφιστής, είναι και φαρισαίος. «Τέτοιες ασυνήθιστες εποχές δεν αντέχουν πολιτικές αντιδράσεις ρουτίνας», είπε ο πρώην «μακεδονομάχος». Πόσο υποκριτικό! Η αντίδρασή του είναι κλασικά ελλαδική: πολωτική, καιροσκοπική, ιδιοτελής· διαφωνεί για να κεφαλαιοποιήσει την αναπόφευκτη λαϊκή δυσαρέσκεια· προτάσσει το ίδιον από το κοινό συμφέρον. Αντί να συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού «παιχνιδιού», παίζει άνετα στο παλαιό. Γνήσιο τέκνο του ελλαδικού παλαιοκομματισμού, είναι το μόνο παιχνίδι που έμαθε στη ζωή του.

    * Ο κ. Χαρίδημος Κ. Τσούκας είναι καθηγητής στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. MΠΡΑΒΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...

    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΒΕΡΩΦ...

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟ ΛΑΙΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΧΗΓΟ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 24 Μαϊ 2010 4:42:00 μ.μ.

    Ασε ρε παπάρα που ψήφισες ΠΑΣΟΚ.
    Ρουφήχτε τον Σαμαρά σας και καλή διάλυση. Άντε μαλάκες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tί εμμονή είναι αυτή μέ τό Σαμαρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΟΥΝΟΤΡΙΧΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΣΤΟ
    ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΩΝΙΑ-ΜΑΡΙΑ- ΠΑΠΑΓΙΩΤΑΙΝΑ.

    ΑΦΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ 20 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΖΟΒΕΝΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ
    ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ
    ΓΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ.

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΑΛΛΟΥ.
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.
    ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΟΜΑΛΟΥΣ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.......ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΤΕ ΚΩΛΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΧΥ ΣΕΡΝΟΜΕΝΟ ΕΝΤΕΡΟ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΒΡΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ "ΜΑΜΑΣ" ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ IQ ΡΑΔΙΚΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΙΤΣΑ;
    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΡΕ ΠΟΡΩΜΕΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ

    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΡΟΦΕΣ ΤΩΝ
    ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ !!!

    ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ ΠΑΣΟΚ..
    ---------------------------------
    "Αυτή είναι η αξιοκρατία του ΠΑΣΟΚ"

    "ΑΙΣΧΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΣΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ 5 ΕΤΙΑΣ ΩΣ ΜΗ ΠΟΤΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ...

    ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταντια!!
    Ο Αντωνάκης με το γνωστό "υφάκι" εδωσε υπόδειγμα πολιτικάντικου οππορτουνισμού.."Τα θέλω τα λεφτα αλλα καταψηφιζω τα μέτρα για να τιμωρησω το Γιωργακη που μας εφερε ως εδω..Και να πάρουμε και κανενα ψηφουλακι..".."Στη βουλή θα πάμε συντεταγμενοι" εις φάλαγγα κατα τριάδας??
    Σε μια σωστη δημοκρατια οπως η Αγγλία ειναι αγνωστη η ψηφος με κομματική πειθαρχια..Οποιος διαφωνει με το κόμμα του παεικαι καθεται στα πίσω εδρανα (ειναι οι γνωστοι back-benchers και κανενας δεν διανοείται να τους διαγραψει) ..Και εκει τους υποψηφιους τους προτεινουν οι τοπικες οργανωσεις των κομματων..
    Η Ντορουλα βρεθηκε εκτος..και εκτος θα μεινει..Δεν υπαρχει χωρος για νεο κόμμα..
    Και μας μενει ο Γιωργακης να μας μιλάει με στιχους του Καβάφη..."Εχετε γεια γειτονισσες και εγω ψηλά αρμενίζω.."
    Καταντια...Κι αν περιμενετε να βγουμε απο την κριση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση