GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...

Πυροδοτούνται σημαντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Χαριστική βολή στη δημοτική αρχή Φασούλα που βουλιάζει στην ανυποληψία. Ολόκληρη η επιστολή ...

Πυροδοτούνται σημαντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Χαριστική βολή στη δημοτική αρχή Φασούλα που βουλιάζει στην ανυποληψία. Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Κώστα Ρεσβάνη

Από τον Αναγνώστη Κοντάκη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σαν να μην έφταναν οι δημοσκοπήσεις που (όλες) αποτυπώνουν ανάγλυφα την καταβύθιση της δημοτικής αρχής Φασούλα στον Πειραιά, μόλις πριν λίγο έπεσε… σαν βόμβα στο δημαρχείο της πόλης η παραίτηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Κώστα Ρεσβάνη από τη θέση του, πυροδοτώντας μεγάλες εξελίξεις στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ!
Ο Κώστας Ρεσβάνης, επιφανής δικηγόρος και Αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, ήταν προσωπική επιλογή του Φασούλα, είχε εκλεγεί Πρόεδρος του σώματος δύο φορές σχεδόν ομόφωνα, καθώς απολαμβάνει της εκτίμησης όλων των παρατάξεων και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές. Το τελευταίο διάστημα διαφωνούσε πλήρως με...
 τις επιλογές του κ. Φασούλα που έχουν οδηγήσει στη διάσπαση της πλειοψηφίας και την απαξίωση της δημοτικής αρχής, αλλά οι ενστάσεις και οι απόψεις του δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη.
Τώρα αποφάσισε να παραιτηθεί από Πρόεδρος καθώς «δεν πήγαινε άλλο», δηλώνοντας όμως ότι παραμένει στην ενεργό πολιτική. Κρίσιμη λεπτομέρεια; Πρωτοκόλλησε την επισολή παραίτησή του, την οποία απευθύνει στους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους και όχι στον ίδιο το δήμαρχο, στον οποίο απλά την κοινοποιεί!
Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:
«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Δια της παρούσης θέλω καταρχάς να σας απευθύνω τις θερμότατες ευχαριστίες μου, διότι, από την στιγμή της ανάληψης της Προεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και μέχρι σήμερα, με έχετε περιβάλλει με την αμέριστη εμπιστοσύνη σας, όπως αποδεικνύεται άλλωστε από την σχεδόν ομόφωνη εκλογή μου για δύο συνεχόμενες θητείες. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι σήμερα ανταπέδωσα πλήρως την εμπιστοσύνη σας και επέδειξα σεβασμό τόσο προς εσάς όσο και προς τους Θεσμούς και τους Νόμους. Ενήργησα πάντοτε εντός των πλαισίων που ορίζει ο Νόμος. Απέβλεψα ευθύς εξ αρχής -και θέλω να πιστεύω πως επέτυχα- στην αναβάθμιση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Επεδίωξα την εκτόνωση σε στιγμές έντονης - αλλά πάντοτε εύλογης και αιτιολογημένης- πολιτικής και προσωπικής αντιπαραθέσεως μεταξύ των συναδέλφων. Άλλωστε, η οποιαδήποτε αντιπαράθεση στα πλαίσια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι προφανές ότι υπήρξε απόρροια της αγωνίας που διακατέχει όλους μας -ανεξαρτήτως δημοτικής παρατάξεως- για την ζωή, το παρόν και το μέλλον του Πειραιά.
Σεβόμενος τόσο εσάς όσο και τους πολίτες του Πειραιά και θεωρώντας ότι η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ούτε αυτοσκοπός ούτε μέσον απολαβής προνομίων, από την αρχή της θητείας μου και μέχρι σήμερα αποποιήθηκα οιωνδήποτε προνομίων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προβλέπονται από το Νόμο, όπως η δωρεάν χρήση τηλεφώνων και υπηρεσιακού οχήματος, η απασχόληση οδηγού, η κάλυψη δαπανών μετακινήσεως καθώς και η βελτίωση της εν γένει υποδομής του Γραφείου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ να μου χρεώσετε οποιοδήποτε ακούσιο -θέλω να πιστεύω- σφάλμα αλλά και να μου πιστώσετε προσωπικώς οτιδήποτε θετικό επιτεύχθηκε.
Σήμερα όμως, με βαθύτατη λύπη αλλά και απόλυτο σεβασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας, υποβάλλω, ως ο Νόμος ορίζει, την παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου του Σώματος. Δυστυχώς, λόγοι που άπτονται θεμάτων που δεν επιθυμώ επί του παρόντος να εκθέσω δεν μου επιτρέπουν πλέον να υπηρετήσω την πόλη μας από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραμένω όμως πάντοτε επί των επάλξεων ως Δημοτικός Σύμβουλος μέλος της παρατάξεως «Σημαία μας ο Πειραιάς» και δηλώνω παρών στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας.
Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μια φορά ευχαριστώ χωριστά τον καθένα από εσάς αλλά και όλους τους πολίτες του Πειραιά, που μου έχουν παράσχει την δυνατότητα να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, ως πνεύμονας λειτουργίας του Δήμου, αποτελεί το Ανώτατο Τοπικό και Αποκεντρωτικό όργανο έκφρασης μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας.
Με τιμή
Κωνσταντίνος Στ. Ρεσβάνης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω»

10 σχόλια

  1. ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΣΙΚΛΗΔΙΚΟ
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ?

    πασοκ sex - porn ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    -φταίει μόνο, ο τάδε Υπουργός ή τάδε Υφυπουργός και αρχίδια καλαβρέζικα, στους πράσινους ξεδιάντροπους κώλους τους!!!

    ΤΕΛΟΣ.
    Και ο κάθε πασόκος είναι υπέυθυνος. Το σύνθημα “Κόμμα και Κράτος Θόδωρος Τσουκάτος” δεν το φώναζε η πασοκική ελίτ, το φώναζε ο κάθε ανώνυμος πασόκος.
    Και τους αφήνουμε να γίνουν και τιμητές.

    Είναι υπεύθυνος ΚΑΙ ο κάθε ΠΑΣΟΚος. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η εξουσία και να κλέβουν.
    Γι αυτό ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

    Γνωστός μου έτρεχε με το ΠΑΣΟΚ για ατομικό συμφέρον, διέδιδε τα μύρια όσα κατά το ΚΚ που άπτονται ακόμη και της οικογενείας του γιατί αυτά του μετέφερε ο βρωμερός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ.
    Είναι λοιπόν ή δεν είναι αυτός υπεύθυνος;
    ΕΙΝΑΙ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές μεταφέρουν,ότι όχι μόνον δέν θά απομακρύνουν τόν Φασούλα από τό ΠΑΣΟΚ,αλλά στίς επερχόμενες δημοτικές εκλογές,θά τού δώσουν έκ νέου τό χρίσμα τού υποψηφίου δημάρχου,διά τόν Δήμο Πειραιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σιβιλικά μας τας λες, κυριε Ρεσβανη.
    Ο ψηφοφοροε σου στα Μανιατικα, δηλαδη,τι καταλαβε απο την επιστολη σου?
    Πως καποιος σοβαροτατος λογος σε αναγκαζει να παραιτηθεις απο το ακρως τιμητικό αξιωμα του Προεδρου του Δημ. Συμβουλιου, αλλα δεν μας τον λες.Τα πολοικά προσωπα, αγαπητε , εχουν υποχρεωση να δινουν λογαριασμο, για ο,τι αφορα
    στον δημοσιο βιο τους για να μη σου πω και στον ιδιωτικό.....
    Απ, την στιγμη μαλιστα, που δηλωνεις πως παραμενεις στην Παραταξη με Αρχηγό τον Φασουλα, τοτετα πράγματα μπερδευονται ακόμη περισσοτερο.
    Τολμησε, λοιπόν, και πες ολη την αλήθεια, ως Ρεσβανης και ως ΜΑΝΙΑΤΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριε προεδρε οι ψευτοηρωισμοι δεν περνανε στους πειραιωτες.εισαι απο τους βασικους υπευθυνους της κατασροφης του πειραια....δεν σε σωνει ουτε η μεγαλη σου προστατης...ξερεις εσυ..η.Φ.Γ...μην τολμησεις να εισαι ξανα υποψηφιος.. θα πεσει μαυρο... μια πειραιωτισα που ξερει πολλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ αποτελείται από 15 Μέλη. Στο Συμβούλιο μετέχουν εκπρόσωποι από το Κράτος (Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων και ΥΠΕΧΩΔΕ), Εκπρόσωποι Μισθωτών, Εργοδοτών, ΚΕΔΚΕ, καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων του ΟΕΚ.


    Δ.Σ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
    Κωτίδου Γεωργία Πρόεδρος Δ.Σ.
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ελισσάβετ Κυβερνητικός Επίτροπος
    ΠΕΤΣΗΣ Ηλίας
    ΞΙΑΡΧΟΣ Στυλιανός Υπουργείο Εργασίας
    ΤΣΙΩΛΗ Βασιλική Υπουργείο Εργασίας
    ΜΑΚΡΗΣ Διονύσιος
    ΥΠΕΧΩΔΕ
    ΠΟΛΑΚΙΣ Ανδρέας ΥΠΕΧΩΔΕ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
    ΘΩΜΑΣ ΦίΛΛιπος (Αντιπρόεδρος ΔΣ) ΓΣΕΕ
    ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ Γεώργιος ΓΣΕΕ
    ΠΑΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης ΓΣΕΕ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
    ΚΑΡΑΤΖΑΣ Χρήστος ΣΕΒ
    ΙΩΑΝΝΟΥ Βασίλιος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Ιωάννης ΕΣΕΕ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΔΚΕ
    ΣΙΩΜΟΣ Βλάσσης
    ΚΕΔΚΕ
    ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ
    ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ Παναγιώτης
    ΓΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ Ξενοφών Γραμματέας Δ.Σ.

    Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος,ο Ταμίας της ΓΣΕΕ Φίλιππος Θωμάς,που είναι Αντιπρόεδρος στον ΟΕΚ και εισπράτει μερικές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως,σε πόσες άλλες έμμισθες θέσεις,είναι εκτός ΕΛΤΑ;
    Γιατί στα ΕΛΤΑ,εκτός από υψηλόβαθμος υπάλληλος των 3.000 ευρώ μηνιαίως,είναι και μέλος του Δ.Σ.-ΕΛΤΑ με άλλα 1.000 ευρώ επιπλέον τον μήνα,μέλος του Επαγγελματικού Ταμείου ΕΛΤΑ με αλλα 700 ευρώ τον μήνα και μέλος του Δ.Σ της θυγατρικής των ΕΛΤΑ ΚΕΚ-ΕΛΤΑ με άλλα 600 ευρώ τον μήνα.Μάλιστα στο ΚΕΚ-ΕΛΤΑ ο αθεόφοβος,ήταν και κάποια χρόνια,με μοναδικό προσόν απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου,Διευθύνων Σύμβουλος επιμόρφωσης Εξωτερικού,γνωρίζοντας ως μοναδική ξένη γλώσσα τα Ηπειρώτικα,καθόσον κατάγεται απο την Θεσπρωτία.
    Πότε τα κατορθώνει όλα ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Ηπειρώτης;
    Πάντως είναι ''αξιος'' κύριε Παναγόπουλε να σας διαδεχθεί στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.
    Ακόμη κύριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Πρωθυπουργέ της χώρας,πρέπει να είναι ''τιμή'' σας που έχετε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,ένα τόσο ικανό εισοδιστή και πολυπράγμονα σαν τον Φίλιππο Θωμά.Να τον χαίρεστε.Με τέτοιους θα πάει σίγουρα μπροστά το ΠΑΣΟΚ και το εργατικό κίνημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ.ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΚΈΠΤΕΤΑΙ ΚΙ΄ΑΥΤΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ,ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΡΟ ΕΓΛΕΙΦΕ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΑ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΠΟΥ ΕΊΔΕ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΛΛΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ.ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ Η ΜΕΤΑ?ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΜΗ ΗΡΩΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΈΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΕΞΥΓΕΙΕΝΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΣΙΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟ ΤΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΛΕΟΙ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΔΙΕΔΙΔΕ ΨΕΥΔΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ (ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ) ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.Κ.;;; ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ...ΡΕ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ; ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑ Ο ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟΣ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέ τόν αρχιμαλάκα/πρασινολαμόγιο δήμαρχο,θά ασχοληθούμε εμείς οί γνήσιοι Πειραιώτες,στίς επερχόμενες εκλογές.
    Έως τότε τόν έχουμε γραμμένο στά αρχίδια μας κι αυτόν αλλά κάι τήν παράταξίν του.
    Αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση