GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίστα με 9 «Μαντέληδες» ...

Από το http://agiosgr.blogspot.com/ Η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα είχε ως στόχο να εντοπιστούν ίχνη των «χορηγι...

Από το http://agiosgr.blogspot.com/

Η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα είχε ως στόχο να εντοπιστούν ίχνη των «χορηγιών» στα βιβλία του γερμανικού κολοσσού Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής κατευθύνονται πλέον προς έναν τροφοδότη λογαριασμό από τον οποίο έφευγαν, τουλάχιστον ώς το 2006, οι μίζες προς διάφορους λογαριασμούς «δικαιούχων» σε τράπεζες της Ελβετίας (κατά κύριο λόγο) και της Γερμανίας. Ο εντοπισμός άλλωστε του συγκεκριμένου λογαριασμού ήταν το αντικείμενο της αιφνιδιαστικής έρευνας που πραγματοποίησε- κατ΄ εντολήν της Εξεταστικής- κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στα κεντρικά γραφεία της Siemens χθες.
Η Εξεταστική Επιτροπή έχει την υπόνοια ότι...
πίσω από έναν συγκεκριμένο κωδικό της εταιρείας, στον οποίο χρεώνονταν τα πάσης φύσεως δώρα που στέλνονταν σε πολιτικά πρόσωπα, κρύβεται ο τροφοδότης λογαριασμός από τον οποίο οι μίζες πήγαιναν κατευθείαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αποδεκτών τους.
Στέλεχος της επιτροπής εξέφρασε, μιλώντας στα «ΝΕΑ», την (έστω και συγκρατημένη) αισιοδοξία ότι «πιθανότατα να βρισκόμαστε κοντά στο να βρεθεί το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις βαριές πόρτες που κρύβουν τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου». Ενισχυτική των προσδοκιών που εκφράζονται για το τι θα αποφέρει ο πιθανός εντοπισμός του τροφοδότη λογαριασμού είναι η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος, μιλώντας στον Βήμα FΜ 99,5, έκανε λόγο για 10 πολιτικά πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, συμπεριλαμβανομένου του Τ. Μαντέλη. Οι δηλώσεις του κ. Βαλυράκη δημιουργούν την αίσθηση ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, καθώς οι αναμενόμενες αποκαλύψεις, κατά τα φαινόμενα, δύσκολα θα αφήσουν ανέγγιχτο κάποιον πολιτικό χώρο.
Η αντίδραση
Με εντολή του κ. Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής προχώρησε χθες στη «σαφή» και «αυτονόητη» καταδίκη και απαξίωση και του Τ. Μαντέλη «και οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου που συμπεριφέρθηκε με ανάλογο τρόπο». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να έλθουν τα πάντα στο φως, επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων που πλήγωσαν τη δημόσια ζωή της χώρας, αδιαφορώντας αν και εμείς θα ματώσουμε, αρκεί οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η ατιμωρησία και η ανευθυνότητα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά ότι στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ εισέρευσε μαύρο χρήμα και χαρακτήρισε γενναία και αποφασιστική πράξη του ΠΑΣΟΚ τη διαγραφή των Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτου, το 2008, σε αντιδιαστολή «με άλλα κόμματα (που αντιμετωπίζουν το σκάνδαλο) με τρόπο που δεν συνάδει με τη δημοκρατία (και) αρνούνται να δεχτούν έλεγχο στα οικονομικά τους». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν, παρά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα τιμωρηθεί ο Τ. Μαντέλης, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «δεν κάνουμε πίσω και ανοίγουμε τις διαδικασίες ώστε να υπάρχει αποτύπωση των πολιτικών ευθυνών και ενδεχομένως των ποινικών».
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «η ηθική χρεοκοπία είναι χειρότερη από τη δημοσιονομική κρίση. Γι΄ αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη όχι απλώς να έρθουν όλα στο φως, όχι απλώς να ματώσουμε όλοι, αλλά να τιμωρηθούν όλοι, και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι».
Συναγερμός χθες στο Μαξίμου
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ συγκροτήθηκε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Επισήμως η σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Χ. Καστανίδης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Χ. Παμπούκης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτής, ο Ν. Αθανασάκης κ.ά., αφορούσε την προώθηση μέτρων «για την ευνομία στη δημόσια ζωή». Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκε ευρύτατα το θέμα Μαντέλη, και ειδικότερα το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε να επανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα που διέθετε έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση, που έδειξε να αιφνιδιάζεται από την κυνική ομολογία του Τ. Μαντέλη, πρέπει να σημειωθεί ότι πέρασε ένα μικρό σοκ χθες το πρωί, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες πως ο πρώην υπουργός είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί με «τεχνικά μέσα» ότι ο Τ. Μαντέλης βρισκόταν στην Αθήνα. Κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν χθες το βράδυ, μετά την επιβολή στον Τ. Μαντέλη της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψής του με βάση τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του απήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Παράλληλα ζητήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη να επιταχύνει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μην υπάρχουν σκανδαλώδεις παραγραφές σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

12 σχόλια

  1. Ο κ Γ.Α.Παπανδρέου υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη. Όταν στην Ελλάδα αποκαλύπτονταν σαν τη βροχή τα σκάνδαλα ήταν παρών και προφανώς καλά ενημερωμένος. Όταν ο κ Σημίτης παρέπεμπε τους καταγγέλλοντας τα σκάνδαλα στον εισαγγελέα, η σιωπή του κ Παπανδρέου ήταν εκκωφαντική. Ουδέποτε ο κ Παπανδρεόυ φάνηκε (σαν και τον προκάτοχό του) να προβληματίζεται για την κατάσταση της χώρας όσον αφορά στην διαφθορά. Σήμερα εμφανίζεται σαν αρχάγγελος της κάθαρσης. Θα ματώσουμε λέει! Πόσο υποκριτικό.
    Αν το σκάνδαλο δεν αποκαλύπτονταν από την εισαγγελία του Μονάχου ακόμα θα κατήγγειλε ο κ Παπανδρέου όσους αποκάλυπταν σκάνδαλα σαν «συκοφάντες». Ας μην ξεχνάμε τι έκανε μετά την παραδοχή του Τσουκάτου ότι πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα από τη Ζήμενς και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Αποφάσισε να ματώσει το ΠΑΣΟΚ και να ερευνηθεί η ομολογία Τσουκάτου;; Το αντίθετο διέγραψε τον Τσουκάτο από το ΠΑΣΟΚ και έληξε το θέμα. Τώρα μπροστά στις αποκαλύψεις που πέφτουν βροχή και στην ομολογία και του Μαντέλη μας δηλώνει αποφασισμένος για την κάθαρση. Ποιος θα τον πιστέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι Εφιάλτες.
    Σβήστε τις αναμμένες μηχανές του ελικόπτερου που τους περιμένει.
    Ερχόμαστε . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο προδοτης των Ιμιων τι ειπε σημερα?Αφου εγω ρε καραγκιωζηδες ημουν η αιτια που τα αρπαξαμε ολοι απο την Ζιμενς,το χρηματιστηριο,τους ολυμπιακους αγωνες,εγω ληστεψα τον ελληνικο λαο για να σας κανω πλουσιους,τωρα θελετε να με δικασετε για να ηρεμησει ο οχλος?Αντε ρε κοφτε τον λαιμο σας,δεν παω πουθενα γιατι ετσι γουσταρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ειπε σημερα ο προδοτης των Ιμιων.Αφου ρε καραγκιωζηδες εγω ημουν η αιτια που τα αρπαξαμε ολοι,απο την Ζιμενς,το χρηματιστηριο,τους ολυμπιακους,εγω ληστεψα την ελλαδα για να γινουμε πλουσιοι εμεις και οι φιλοι μας οι εργολαβοι,εκδοτες,δημοσιογραφοι τυπου Πρετεντερη κτλ,τωρα θελετε να με πατε στην εξετεστικη για να ησυχασει ο οχλος?Αντε κοφτε τον λαιμο σας δεν παω πουθενα γιατι ετσι γουσταρω.Αυτη την δημοκρατια αξιζουμε και αυτην εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποια ευρωβιζιον

    εδω οι πολιτες χρωστανε

    ολοι σκλαβοι στουσ τραπεζιτες

    ελεος

    που ειναι ο δρ Κουτσουκος

    να μας ελευθερωσει απο την σκλαβια των τραπεζιτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ενώ πέφτουν κεφάλια, αυτό με το άσπρο τσουλούφι μένει ακλόνητο στη κρατική τηλεόραση, στο δημοτικό ραδιόφωνο, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο ίδρυμα ωνάση ως επιβεβαίωση ότι η σαπίλα παραμένει στη χώρα όπου οι ανάξιοι επικρατούν των αξίων. ΟΥΣΤ ΡΕΜΕΠΣΚΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O IΔΙΟΣ ο Γιώργος Παπανδρέου, συν-υπουργός με τον Ματάλη στις ΙΔΙΕΣ κυβερνήσεις, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ τι παιζόταν από διάφορους κύκλους. Και αφού είχε ως έμβλημα την ΗΘΙΚΗ, έπρεπε ΗΔΗ να έχει ρυθμίσει τουλάχιστον ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ την διαδιασία ΤΑΧΕΙΑΣ απόδοσης δικαίου. Τώρα οδηγούν την δημόσια ζωή σε ένα απέραντο δικαστήριο με το όφελος? Μα, φυσικά την απασχόληση του ενδιαφέροντος του κοινού στις δικες και ΟΧΙ στα ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχει καταντήσει περίγελος ο άνθρωπος ξεπέρασε και τους πλέον γραφικούς του βουλευτικού αξιώματος.
    Τωρα μαλιστα θα παραιτηθει!

    Μαρθα Βουρτση εχει καταντησει στα πρωινα.Ο υπουργος που τον εβαζε ο Αυτιας να πλησιαζει στο παραθυρο για να πιανει καλυτερα το κινητο.

    Και μετά θα βγαίνει και θα ισχυρίζεται πως αυτός έδωσε μεν τον αγώνα τον καλόν για την 37ια,
    αλλά δεν άφησε η κακούργα η Τροϊκα,επίσης για όλα φαίει η κακούργα η Δεξιά που μας χρεωκόπησε και επίσης να μην ξεχνάμε πως το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου είναι το μεγύτερο σκάνδαλο από την εποχή των Ερμοκοπιδών,24 αιώνες πριν,
    έτσι λέι το Πρώτο Θέμα στους βαλκάνιους ιθαγενείς.

    Καμμενος ηταν ετσι κι’αλλιως!!
    και τοχω ξαναπει και σε προηγουμενη αναρτηση, ηταν το παιδι για να βγαζει τα καστανα απτην φωτια αυτους τους πρωτους 7-8 δυσκολους μηνες.
    Στο μιξερ του ανασχηματισμου ,η αφελεια του θα αποδειχτει και η αχειλιος φτερνα του.

    Clown Loberto!!
    ΠΑΣΟΚ = ΣΚΑΤΑ ΠΑΤΗΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ……………
    Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ VODAFONE ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.
    ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ……………
    ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΛΑ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.

    Αγαπητέ Γιάννη.
    Προφανώς ο στενός σου συνεργάτης Φίλιππος Θωμάς,του οποίου τα αυτία τράβηξες για τα ''έργα και τις ημέρες'' του στα ΕΛΤΑ,φαίνεται ότι δουλεύει τους πάντες και πρώτο εσένα.
    Του ζήτησες να παρατηθεί από όλες τις έμμεσθες θέσεις του στα ΕΛΤΑ,για να σταματήσουν να ''σκανδαλίζονται'' οι Ταχυδρομικοί.
    Τι έκανε ο αθεόφοβος.
    Πήγε και παρατήθηκε μόνο από την θέση του μέλους του Δ.Σ. της θυγατρικής ΚΕΚ-ΕΛΤΑ,για την οποία έχει εξαγγελθεί, λόγω των προθέσεων της Κυβέρνησης για περιορισμό των κρατικών φορέων και επιχειρήσεων,η αναστολή της λειτουργίας της.
    Δηλαδή παρατήθηκε από ένα Δ.Σ. μιας
    ήδη ελλειματικής επιχείρησης που οδεύει για ''κλείσιμο'' και έτσι πιστεύει ο αφελής ότι ''ρίχνει στάχτη στα μάτια'' των εργαζομένων.
    Μα πόσο Θωμάς μπορεί να είναι,εκτός και αν εκτιμά ότι όλοι εκεί στα ΕΛΤΑ είναι φιλιπο-πινέζες.
    Αλήθεια τι έργο προσέφερε όλα τα περασμένα χρόνια,εκτός από το να εισπράτει τις παχυλές αποζημιώσεις του μέλους του Δ.Σ.,ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του προσωπικού στο ΚΕΚ,όταν το μοναδικό του προσόν και πτυχίο είναι το απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου της Ηγουμενίτας του 1973;
    Και τι προσφέρει στην επιχείρηση του ΕΛΤΑ σήμερα,σαν μέλος του Δ.Σ. -ΕΛΤΑ,όταν είναι υποχρεωμένος να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την ανάπτυξη,τον σχεδιασμό,τον προγραμματισμό και την στρατηγική της επιχείρησης,αλλά και τον έλεχο των πεπραγμένων της Διοίκησης;Εκτος και αν στο εξατάξιο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας στις αρχές της δεκαετίας του 70 παρείχαν τέτοιες εξεδικευμένες γνώσεις που τις έχει κάνει κτήμα του ο Φίλιππος Θωμάς;
    Και με ποιές οικονομικές γνώσεις συναποφασίζει,ως μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Ταμείου των εργαζομένων των ΕΛΤΑ,στο που θα επενδυθούν τα χρήματα του Ταμείου και κατ' επέκταση των εργαζομένων;
    Για να μην ξεχνιόμαστε,οι συμμετοχές αυτές πληρώνονται αδρά,και αν εξασφαλιζόταν η σωστή και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων,λόγω γνώσεων,τότε θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι να τα ανεχόταν όλα αυτά,ακόμη και να υπάρχει στις τάξεις τους ένα συνδικαλιστικό golden boy.Αλλά πως να εξασφαλιστούν όταν τα τυπικά προσόντα του Θωμά είναι απολυτήριο του εξαταξίου Γυμνασίου Ηγουμενίτασς του 1973;
    Κύριε Παναγόπουλε.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ σε πόσες άλλες θέσεις,ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ έχει διοριστεί ο κύριος Θωμάς.Σίγουρα έχει διοριστεί στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας,μάλιστα ως Αντιπρόεδρος,λόγω...τυπικών προσόντων φυσικά,ενθυλακόνοντας κανα τριχίλιαρο τον μήνα.Και δεν με νοιάζει αν οι ευαισθησίες της ΓΣΕΕ αντέχουν,να εκπροσωπεί σε Δ.Σ. κρατικών φορέων το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο ένας με ελάχιστα προσόντα,εξάλου έχετε κάνει τόσα και τόσα για να απαξιώσετε το συνδικαλιστικό κίνημα.
    Με νοιάζει,ως μοναδικός μισθοσυντήρητος της οικογενειάς μου,το μέλλον των ΕΛΤΑ και η διασφάλιση της εργασίας μου και του μοναδικού και απαραίτητουν για την οικογενειά μου, εισοδήματος μου.
    Επειδή,όπως θα έχετε διαβάσει και ακούσει κύριε Παναγόπουλε,η επιχείρηση των ΕΛΤΑ,πάει από το κακό στο χειρότερο και οι σπατάλες της Διοίκησης των ΕΛΤΑ,στην οποία συμμετείχε και ο Θωμάς(ωσεί παρών;),ως μέλος του Δ.Σ.,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ,σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε και να μας απαλλάξετε από την παρουσία του Φίλιππα Θωμά στις προαναφερόμενες θέσεις και από την ''προσφορά'' του.Οι εργαζόμενοι του καταλογίζουν βαριά ανεπάρκεια στο να ασκεί έργο στις σημαντικές αυτές θέσεις ευθύνης.Στην ΓΣΕΕ ''αξιοποιήστε τον'' όπου θέλετε.

    Ένας εργαζόμενος ΕΛΤΑ που ψηφίζει χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένας συμψηφισμός, αλλά και να βγαίνει ο κλέφτης να φωνάζει για να τρομάξει τον νοικοκύρη αυτό πια δε τρώγετα!
    Παλιόπαιδα, νομίζετε ότι πείθετε τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση