GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον αστερισμό των ...«spreads»

Aπό τον Γιάννη Παρασκευά π. βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ Η αγωνία στο ζενίθ. Ανεβαίνουν, κατεβαίνουν μένουν στάσιμα, τι θα γίνει κανείς δε ξέ...

Aπό τον Γιάννη Παρασκευά
π. βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ

Η αγωνία στο ζενίθ. Ανεβαίνουν, κατεβαίνουν μένουν στάσιμα, τι θα γίνει κανείς δε ξέρει και αν το ξέρει δεν το ομολογεί αλλά κάτι ψυχανεμίζεται.
Όπως κάθε φορά κάτι κυριαρχεί στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική μας δραστηριότητα.
Σεισμοί, πυρκαγιές, επιδημίες κλπ. Καλύπτονται με ιδιαίτερο πάθος και ένταση από όλους σχετικούς και άσχετους και σε λίγο πέφτουν στην αφάνεια.
Σειρά έχει η οικονομία και τα spreads (μαθαίνουμε και Αγγλική ορολογία).
Η αλήθεια είναι μία και το «μπαστούνι» στη γωνία.
- Τα Δημοσιονομικά μεγέθη είναι για...

φούντο.
- Ο πλούτος είναι μοιρασμένος αντίστροφα (οι λίγοι κατέχουν και νέμονται τα πολλά και οι πολλοί τα λίγα).
- Ο Δημόσιος τομέας είναι υπερβολικά μεγάλος και πολύ ακριβός για τα μέτρα μας.
- Δεν παράγουμε τίποτα ανταγωνιστικό και ξοδεύουμε πιο πολλά από όσα κερδίζουμε.
- Όσο δανειζόμαστε τόσο χωνόμαστε πιο βαθιά στην τρύπα των χρεών και των εξαρτήσεων.
- Ο δρόμος για την Ιθάκη του πρωτογενούς πλεονάσματος κάπου βρίσκεται, ας μην τον αφήνουμε στα αζήτητα, ώρα να τον χρησιμοποιήσουμε, ας μη ψάχνουμε να ανακαλύψουμε τον τροχό, φρόντισαν κάποιοι άλλοι πριν από εμάς.
- Η μετρολαγνεία κυβερνώντων και μη, οδηγεί στον πάτο την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει.
«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι», ταιριάζει γάντι στους λαλίστατους ψυθιριστές - αναλυτές και διάφορους εκπροσώπους για τα μέτρα και τα αντίμετρα.
- Σε περιόδους πείνας, ο ένας τρώει τον άλλο και ισχύει το «ο σώζων ευατόν σωθήτω» γι’ αυτό και όλοι οι άλλοι κοιτούν μόνο το δικό τους πάπλωμα (είμαστε μόνοι), πάει η εποχή του ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
- Η θεραπευτική μέθοδος που διαλέξαμε ή μας σπρώχνουν να αποδεχτούμε και να εφαρμόσουμε, οδηγεί σε υποσιτισμό και θάνατο.
Η οικονομία είναι «κλίμα» ρε βλάκα. Μερικοί μπερδεύουν το «κλίμα» με το «κλήμα» και μεθούν με το δευτερογενές προϊόν του.
- Αγελάδα που την αρμέγεις χωρίς να την ταΐζεις θα σταματήσει να βγάζει γάλα. Το μόνο που θα μείνει στο τέλος είναι να τη σφάξεις και να φας την αγελάδα (το κακό είναι ότι οι Κινέζοι είναι πολύ μακριά).
(Καλή η προσπάθεια φορολογικής μεταρρύθμισης, αλλά έτσι όπως γίνεται ευνοεί τη διαφθορά και τη συναλλαγή και κάποιοι θα βγουν κερδισμένοι. Ο νοών νοείται).
- Ελεγκτικοί μηχανισμοί (φόροι, αυθαίρετα, περιβάλλον, υγεία κλπ.) «ατάκτως ερριμένοι» θυμίζουν την περίοδο της χούντας που ίσχυε «ο παρακολουθών τους παρακολουθούντες» κάθε πολίτης και ένας οικονομικός χαφιές.
- Η αλλαγή των ποσοστών στα διάφορα νομοσχέδια, φορολογικά, ασφαλιστικά, αναπτυξιακά ανακατεύει τον τραχανά με την ίδια φορά και καταλήγεις στο ίδιο αποτέλεσμα. Άνοστος, δύσπεπτος τραχανάς. (Ο θείος Μαρξ έλεγε ότι οι ποσοτικές αλλαγές ενσωματώνονται στο σύστημα και χάνονται οι ποιοτικές αλλαγές, δημιουργούν νέες συνθήκες νέα δεδομένα. Καινοτομία που είσαι;)
- Πρόεδρε πρόσεξε (Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπάρχουν χιλιάδες πρόεδροι και θα μπερδευτούμε) στο στρατό μας λέγανε «για ότι γίνει και ότι δεν γίνει φταίει ο ηγήτορας» στο τέλος από το όλοι μαζί, αν τα πράγματα πάνε στραβά θα μείνεις μόνος σου. Μαζεύτηκαν γύρω σου πολλοί που προσπαθούν να μάθουν «μπαρμπέρηδες» στου κασίδι το κεφάλι.
Υ.Γ.Γελάω με κάτι μεγαλοδημοσιογράφους που αν διαβάσουν παλιότερα κείμενα τους για το «δέον γενέσθαι», θα έψαχναν μπαλκόνι για να αυτοκτονήσουν. Αλλά το φιλότιμο χάθηκε μαζί με το ευρώ.

11 σχόλια

  1. Μόνο με τις μαζικές εκτελέσεις των μουσουλμάνων θα υπάρξει κάποια λύσης .
    Το κράτος με τα ημίμετρα που παίρνουν οι έλληνες πολίτες δεν δίνεται λύσης .
    Πάρτε τα όπλα λοιπόν κάντε ομάδες και αρχίστε να εκτελείτε
    τους μουσουλμάνους που έχουν κατακλίσει την Αθήνα και όλη την Ελλάδα
    Αν τους πιάσει η αστυνομία τους αφήνει πάλι ελευθέρους να κάνουν κλοπές να πουλάνε ναρκωτικά να σκοτώνουν να βιάζουν και αλλά αίσχη
    Γι αυτό τον λόγο η λύσης είναι ο ένοπλος αγώνας εναντία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπά παιδί, διαόλου εγγόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O JEFFREY [πράκτορας της νέας τάξης], οι βουλεύτες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ [πράκτορες-άβουλα ανθρωπάκια-βλαμένοι κττ] που ψήφισαν τον νόμο για χορήγηση ιθαγένειας στους εισβολείς και οι 10 βουλευτές της ΝΔ [πράκτορες], που απουσίαζαν για να μη καταψηφίσουν, θα εκτελεσθούν. Τους μισούς θα τους κρεμάσουν οι εθνικιστές και τους άλλους μισούς θα τους σφάξουν [με κονσερβοκούτι] πατριώτες [υπάρχουν αρκετοί] ΚΚΕδες και Τροτσκυστές.Μετά θα απελαθούν οι πίθηκοι που μολύνουν την ιερή Ελληνίκη γη την ποτισμένη με αίμα ηρώων και μαρτύρων, είτε έχουν πάρει ιθαγένεια είτε οχι, μαζί με όσους ''εΛΛΗΝΕΣ'' προπαγάνδιζαν το έγκλημα κατά του Ελληνισμού. Ή Ελλας ή τέφρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητσοτακης στη Νετ τωρα ο νεοτερος της ζημενς
    παρακαλαει να αποτυχουμε να μη μας δανειζουν οι αγορεςκαι να παμε στο ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Παρασκευά γενικά συμφωνώ σε αυτά που λέτε και γι'αυτό ίσως φταίει το "π." πριν το Βουλευτής, δεδομένου ότι οι εν ενεργεία Βουλευτές, των κομμάτων εξουσίας εννοώ, συνήθως λένε άλλα ή τίποτε και σίγουρα ψηφίζουν άλλα ειδικά σε ό,τι αφορά την αντίστροφη διανομή του πλούτου που στην Ελλάδα έχει πάρει τριτοκοσμικές διαστάσεις και πάει για δική της (τεταρτοκοσμική;) κατηγορία.
    Για τα όσα σωστά όμως περιγράφετε μήπως πρέπει και εσείς οι πολιτικοί να κοιτάξετε και λίγο τον καθρέπτη για τον ένοχο;
    Όσο για τους μεγαλοδημοσιογράφους φυσικά και δεν έχουν φιλότιμο, έχουν όμως μεγαλοκαταθέσεις που απέκτησαν με την εξωνημένη "δημοσιογραφία" τους η οποία αναπαράγει οποιαδήποτε κάθε φορά άποψη υπαγορεύει ο χρηματοδότης, όπως και κάποιοι(;) Βουλευτές άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βαλτε δρ Κουτσουκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βας Βας Βας ο Παρασκευάς. Άλλος ένας πασόκος τσίρκουλο για το freak show της Αννίτας Πάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ........... ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ....... ΑΛΗΤΕΣ, ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΕΣ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ .............. ΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΡΕ ΑΛΗΤΗ .......... ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ............. ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ. ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η σημερινή άθλια και χυδαία επίθεση του Πάγκαλου εναντίον του Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αρχίζει πλέον να ανησυχεί για το λόγο του Προέδρου της Ν.Δ. και κυρίως για την απήχηση που ο λόγος αυτός αρχίζει να έχει στην κοινωνία.

    Το ότι επιστρατεύτηκε ο κ. Πάγκαλος είναι η καλύτερη απόδειξη ότι τα επιχειρήματα στερεύουν.

    Ο «μεγάλος τραγουδιστής», αντί απαντήσεων, εξετράπη σ΄ αυτό που είναι ειδικότης του: οι ύβρεις.

    Να θυμίσω ότι το θλιβερό για την εξωτερική μας πολιτική βράδυ των Υμίων, ο κ. Πάγκαλος, αντί να είναι στο γραφείο, έδινε συνέντευξη στην τηλεόραση.

    Αντί να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της χώρας, παρακαλούσε να φυσήξει ο αέρας για να ρίξει τη σημαία από ελληνικό έδαφος.

    Ο «μεγάλος τραγουδιστής» χρεώνεται, επίσης, με ένα εξίσου μεγάλο φιάσκο της εξωτερικής μας πολιτικής, την παράδοση Οτσαλάν.

    Και με εκείνη τη δήλωση ότι η «Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια» για την οποία υποχρεώθηκε να ζητήσει εξευτελιστική συγνώμη.

    Και επειδή ο Πάγκαλος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε υπουργός, αλλά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ότι λέει, αντανακλούν αμέσως στον πρωθυπουργό. Το χρεώνεται ο ίδιος.

    Ας είναι προετοιμασμένοι στη Ν.Δ. ότι:

    - όσο ο Αντώνης Σαμαράς αποκτά περπατησιά,

    -όσο αρχίζει να δημιουργεί κώδικες επικοινωνίας με την κοινωνία,

    -όσο με τις προτάσεις τους απογυμνώνει το θίασο που μας κυβερνά

    Θα του ….απαντά ο Πάγκαλος!

    Παγκάκιστη τακτική για την Κυβέρνηση, αλλά «έξεστι Κλαζομενίοις Ασχημονείν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΣΟΚ

    ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΜΕ ΜΙΖΑ!!

    ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!

    ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ

    ΠΑΣΟΚΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση