GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάναλo! 9 εκ. ευρώ αμοιβή στον πρόεδρο της Goldman Sachs...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου Απο: Le Mont diplomatique Η Ελλάδα, η Goldman Sachs και η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσηςdimanche 7 mars 2010, par Ha...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Απο: Le Mont diplomatique
Η Ελλάδα, η Goldman Sachs και η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσηςdimanche 7 mars 2010, par Halimi Serge , Κούτσης Θανάσης (μετάφραση)
Τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες χωρίς να ζητήσουν αντάλλαγμα. Και τώρα, οι τράπεζες στρέφουν την ανακτημένη δύναμή τους ενάντια στα κράτη. Και τα κρατούν σε ομηρεία, χρησιμοποιώντας τις ατιμίες που οι ίδιες σύστησαν στα κράτη αυτά να κάνουν. Γιατί, όταν η δημόσια πίστωση μειώνεται, τα επιτόκια των δανείων αυξάνονται…
Η Goldman Sachs βοήθησε, λοιπόν, την Ελλάδα να δανειστεί δισεκατομμύρια ευρώ με μυστικότητα. Στη συνέχεια, για να ...

παρακάμψουν τους ευρωπαϊκούς νόμους που θέτουν όρια στο δημόσιο χρέος, η εταιρεία της Γουόλ Στριτ συμβούλεψε την Αθήνα να προσφύγει σε έξυπνα λογιστικά και χρηματοπιστωτικά τεχνάσματα. Ο λογαριασμός των καινοτομιών αυτών χόντρυνε κι άλλο το ήδη φουσκωμένο ελληνικό χρέος.
Ποιος κερδίζει, ποιος πληρώνει ; Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Λόιντ Κρεγκ Μπλανκφάιν, μόλις εισέπραξε μπόνους εννέα εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν ετησίως ένα μηνιάτικο.
Περίπου ισότιμο με μια τράπεζα, ένα κράτος είναι « πολύ μεγάλο για να πτωχεύσει ». Το σώζουμε λοιπόν κι αυτό, αλλά θα το πληρώσει ακριβά. Ήδη ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, φέρεται άτεγκτα απέναντι στην κυβέρνηση των Αθηνών, ενόσω, μάλιστα, το ίδρυμά του προσπαθεί ν’ αποκαλύψει τα τεχνάσματα της Γουόλ Στριτ. Ο Τρισέ προειδοποίησε την Ελλάδα ότι πρέπει να διορθώσει με « εξαιρετική αυστηρότητα » την « τρελή της πορεία ». Υπό την « έντονη και σχεδόν μόνιμη επιτήρηση » της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή κάνοντας παραχωρήσεις στην οικονομική της κυριαρχία, πρέπει να ξαναφέρει το έλλειμμα ύψους 12,7% του ΑΕΠ, το 2009, στο 3%, το 2012.
Το να μειώσεις το έλλειμμα σχεδόν 10 μονάδες του ΑΕΠ είναι σχεδόν αδύνατον, ιδιαίτερα σε περίοδο αναιμικής μεγέθυνσης. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για « λιτότητα », αλλά για σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Το παράδοξο είναι πως η « εγχείριση » γίνεται με στόχο να διασωθεί το ευρώ, σε μια χρονική στιγμή που οι ΗΠΑ και η Κίνα προσπαθούν να εδραιώσουν την ανάκαμψη, υποτιμώντας το νόμισμά τους…
Η κυρία Μέρκελ έκρινε ότι θα ήταν « ντροπή » « οι τράπεζες, που μας έφτασαν ήδη στο χείλος του γκρεμού, να έχουν επίσης συμμετοχή στην παραποίηση των δημοσιονομικών στατιστικών στην Ελλάδα ».
Τέτοιες αερολογίες αφήνουν αδιάφορη την Goldman Sachs.
Ερωτηθείς για το μπόνους του Μπλανκφάιν, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν φάνηκε να σοκάρεται. « Όπως η πλειονότητα των Αμερικανών, δεν θα έλεγα τίποτα κακό για την επιτυχία και τα πλούτη. Είναι κομμάτι της οικονομίας της αγοράς ». Η « επιτυχία » αυτή -όπως είναι γνωστό- ωφελεί όλη την κοινωνία… Μήπως η Goldman Sachs δεν ήταν αυτή που πλήρωσε πρόσφατα φόρους 0,6% για τα κέρδη της;
=========
Σχόλιο: Είδατε που τελικά Λεφτά Υπάρχουν. Όλα βρίσκονται όταν είναι να αγοραστεί η διεθνής πολιτική στήριξη.Όμως αυτός ο πρωθυπουργός χαμηλώνει εντυπωσιακά το πήχη κάτω από τον οποίο κάποιος αισθάνεται χοντρομαλάκας. Τόσο χαμηλά που περνάμε όλοι απο πάνω.

11 σχόλια

  1. Λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει απαιτήσει από τους υπουργούς να τηρούν πιστά τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας σε όλες τις βαθμίδες του κράτους. ΛΕΝΕ, μάλιστα, να τονιστεί εν αντιθέσει με τον κ. Κασιδόκωστα που υπηρετεί στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη –αντικανονικα-, ο γιος του σημερινού πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπανδρέου, υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και δεν έτυχε καμίας ιδιαίτερης μεταχείρισης, όπως συνέβη με τον γιο της κυρίας Μαριάννας Λάτση, ο οποίος υπηρετεί από τις 22 Μαρτίου στην ακριτική Καραϊβική.
    Ο OΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΠΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
    -ΛΕΝΕ Ο ΠΑΡΙΣ ΥΠΗΤΕΤΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥΣ Η ΝΗΣΙΑ
    -ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ 17ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ 5 ΗΜΕΡΩΝ
    -ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ?
    -ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΕΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
    -ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΣ
    το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και η υποκρησία και το πολιτικο θράσος είναι απίστευτο ΚΑΙ παράλληλα προκλητικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην μακρηγορώ, εδώ θα βρείτε την πηγή όλων αυτών που μας "βασανίζουν"..., σύμφωνο και με την ανάρτηση.
    http://www.youtube.com/watch?v=29C_KNZ7RNs

    Problem -Reaction- Solution

    Με λίγα λόγια δημιουργούν υπογείως το πρόβλημα, δημιουργείται αναταραχή και κατόπιν έρχονται να δώσουν τις "λύσεις" που από πριν είχαν σχεδιάσει.

    Καπετάν Μακρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΕΚΝΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιος εκβιάζει μέσω σχολιών.
    Κάποιος μετράει ώρες στους δρόμους του Λονδίνου.
    Κάποιος τρώει λεφτά υποτροφιών που του πρόσφερε ο γαμιάς του.
    Κάποιος πίνει τσάι σε κυρίες της Λόνδρας που γουστάρουν τεκνά.
    Κάποιος είναι το μπάσταρδο του Χρυσοχοίδη
    Κάποιος πέρνει εξεπέραστες πίπες.
    Κάποιος έχει μόνη φίλη το μπάζο τέκνο του Κουλούρη.
    Κάποιου η ωραία μάπα θα γίνει μαπέ..
    Κάποιου η μάνα πέρνει πίπες στο Όλον ΠΑΣΟΚ
    Κάποιος ας σταματήσει να πετά λάσπη στα σχόλια και ας γράφει επώνυμα, έστω κι αν φοράει στριγκάκι όταν κοιμάται.
    Kάποιος δεν έχει που να γράψει, αφού το πέταξε ο Κύρτσος έξω με τις κλοτσιές και η Στάη το πουλάει το site..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και σε επιβεβαιωση των αναφερθεντων.
    http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. yπαρχουν τα λεφτα τα εχουν 1000000πλουσιοι έλληνες που δεν πληρωνουν 1 ευρω φορο.Η κυβερνηση και η εοκ και το δντ και η γουολστριτ ειναι των πλουσιων.η ΜΟνη λύση για τους φτωχους ειναι ο μαζικος αγωνας οι απεργιες απο τα κατω η τιμωρια της συνδικαλιστικης γραφειοκρατειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γνωστό ότι σήμερα οι λαοί γενικά κυβερνώνται από τους διεθνείς τραπεζίτες και όχι από τις εκλεγμένες(;) κυβερνήσεις τους. Επομένως καμία έκπληξη από το ό,τι οι Τράπεζες κάνουν αυτό που θέλουν με το να ελέγχουν πλήρως τα τυπωμένα χαρτιά που ονομάζουν χαρτονομίσματα. Τώρα σε σχέση με το χρέος μας που τόσο διογκώνεται από τα ΤραπεζογιωργοΜΜΕ, υποθέτω ότι είναι σαν την γρίπη των χοίρων: κάτι υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζουν οι "δημοσιογράφοι" και "αναλυτές" των τραπεζικών payrolls. Η προηγούμενη μαριονέτα των ισχυρών (Κωστάκης) μη κάνοντας τίποτα (πέρα ίσως από το να περνάει τις πίστες μια μετά την άλλη στο Playstation) δανειζόταν με λογικά επιτόκια. Ξαφνικά θέλουν να πιστέψουμε ότι η τωρινή μαριονέτα (Γιωργάκης) με το να παριστάνει τον ιπτάμενο Ολλανδό προς αναζήτηση οικονομικών συμπαραστατών κατάφερε να υψώσει τα επιτόκια δανεισμού σε τοκογλυφικά ύψη. Δεν φταίνε όμως αυτοί, εμείς φταίμε που δεν έχουμε ξυπνήσει ακόμη και μερικοί έχουμε πουλήσει την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας, την ίδια την χώρα μας για μια (πιθανόν σε λίγο κακοπληρωμένη) θεσούλα στο Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Goldman Sachs: H Siemens της «Νέας Διακυβέρνησης» του ΠΑΣΟΚ ;


    Υπήρξαν μεσολαβητές για τα ομόλογα που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιο, ή όχι ;

    Άρωμα μεγάλου σκανδάλου στα ομόλογα: Υπήρξε μυστική συμφωνία με «σορτάκηδες»;

    Goldman Sachs: H Siemens της “Νέας Διακυβέρνησης”;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ...ΦΤΥΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΑΙ την Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

    ΧΟΡΤΑΣΕ ΡΟΧΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ.

    Γυρίζουν την πλάτη στην κυβερνητική πρόσκληση για την απόσβεση του -δυσθεώρητου – δημοσίου χρέους οι Έλληνες

    -Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr , τα ελληνικά νοικοκυριά εμφανίζονται απρόθυμα να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, για κατάθεση χρημάτων που θα συμβάλλουν στην μείωση του κρατικού χρέους.

    Αν και η εντολή που έδωσε ο κ. Πετσάλνικος είναι να μην δημοσιοποιούνται τα συγκεκριμένα στοιχεία, το bankingnews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμός της Τράπεζας της Ελλάδος είναι μηδαμινά.

    Οι έλληνες που υπερασπίστηκαν αυτή την ιδέα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού με αποτέλεσμα οι καταθέσεις να αναλογούν με τις εισπράξεις που έχει ένα κέντρο διασκέδασης…!
    Και αυτό γιατί μόνο η Βουλή έκανε… σεφτέ με τον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας .

    Επειδή όμως η Βουλή επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό στις εισπράξεις του οποίου συνεισφέρουν όλα τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα, δηλαδή όλοι εμείς, άρα θεωρητικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι έμμεσα ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση…
    Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι το κρατικός χρέος βρίσκεται μία ανάσα από τα 300 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβαζω καθημερινα τα σχολια φιλων στα blogs κατω απο τα αρθρα που εχουν πολιτικο περιεχομενο και οχι την τζουλια και διαπιστωνω αλλοτε οργη ,κομματικη οργη,υπερκομματικη,αμεροληπτη, αγανακτηση και ασφαλως απαισιοδοξια για ολα οσα συμβαινουν στην χωρα.
    Ειμαι και εγω ενας απο ολους που η οργη και η αγανακτηση εχει ξεχυλισει.
    Ακουω καθημερινα φορολογικα μετρα, ελεγχους, επιδρομη σε εισοδηματα μισθους, κλεισιμο επιχειρησεων, αδυναμια δανεισμου, χρεωκοπια,κατασχεσεις, ανεργια, εγκληματικοτητα ,κλεψιες μεσα σε σπιτια σε ανημπορους ανθρωπους ,πρωτο πλανο η πορνεια και η ξεφτιλα, διαταξεις που νομιμοποιουν καταδοτες για φοροδιαφυγη επ αμοιβη και οτι αλλο εχει σκαρφιστει ο εγκεφαλος των ηλιθιων που εχουμε επιλεξει να μας κυβερνουν εδω και 30 χρονια.
    Περιμενα να ακουσω ποιοι θα πανε φυλακη ενθεν και εκειθεν αλλα ο Παπαμαρκακης την εκανε ο Μαντελης την εκανε ο Χριστοφορακος την εκανε ο Αλογοσκουφης ποιει την νισσα , ο γιος του ταχυδρομου κρυφτηκε μασουλωντας οτι απεκομισε,η σαυρα δεν ξερει τιποτε,ο Παπαντωνιου βγαινει στα καναλια και δινει συμβουλες οι οικογενειες που οικονομουσαν χρονια προκαλουν θρασυτατα και με αναιδεια απεναντι στην ενδοια του λαου.
    Οι τραπεζιτες τσεπωσαν 28 δις απο τα ομολογα που δανειστηκαμε με ευνοικα επιτοκια και με τις δικες μας εγγυησεις σωθηκαν απο την χρεοκοπια αφου ειχαν φτασει να δανειζουν και τους ουρακοταγκους φτανοντας την σχεση στο 1>28!!!και τωρα ασφαλως εχουν στρεψει τα βελη τους εναντιον μας, αποδιδοντας σε εμας το φταιξιμο της καταντιας και της επικειμενης χρεωκοπιας.Κανωντας και τηλεοπτικες εκπομπες στο καναλι που αγορασθηκε απο γερμανους απο τον τραπεζιτη, με συμβουλους που απορουν με τα δανεια και αναρωτιουνται πως τα πηραμε.Γιατι δεν ρωτανε τους τραπεζιτες να τους πουνε. Το σχεδιο ητανε καλα στημενο και ο καθε Σαμοιλης ειναι ενα πιονακι στην σκακιερα.
    Η υπερχρεωση της Ελλαδος ηταν ενα συνειδητο σχεδιο των μεγαλων αφεντικων με τα πολιτικα τσιρακια τους στην χωρα ετσι ωστε να αρχισουμε να παραχωρουμε οτι ειναι πολυτιμο και διαθεσιμο στις ορεξεις των καρχαριων.
    Ξερανε καλα οι τραπεζες τι κανανε οταν με ψευτικα δικαιολογητικα που προσκομιζαν αλλοδαποι και Ελληνες τους δινονταν δανεια που δεν θα εισεπραταν ποτε απο αυτους αλλα θα ηταν υπολογη η χωρα απεναντι τους.
    Σημερα λοιπον ζητανε αυτα που δεν υπαρχουν απο αυτους που δεν εχουν.
    Απο τον λαλιστατο Γιωργακη δεν ειδα κανενα μετρο εναντια σε αυτους που κατεκλεψαν τον κοσμο παρα μονο εξεταστικες επιτροπες επ αμοιβη που θα καταληξουν στο τιποτε και τον κανενα.Φωτεινο παραδειγμα ο κ Βουρλουμης. Αρα αφου δεν θα υπαρχουν αιτιοι ξεσκιστε τον λαο γιατι αυτος φταιει.
    Παρτε τους οτι εχουν και δεν εχουν για να μαθουν να μην φωναζουν για τα καμαρια μας τους πολιτικους που με τις μιζες τις ρεμουλες τις κλεψιες διασφαλισαν και τα εγγονια τους.
    Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να παρει στα χερια του την μοιρα του ο λαος και να στειλει στο διαολο ολα αυτα τα κολοπαιδια των κολλεγιων που κανουν διατριβες πανω στην πλατη και την ζωη μας.
    Οι μονοι που πρεπει να πληρωσουν την κριση ειναι αυτοι και οι παρατρεχαμενες οικογενειες που τους υποστηριζουν αυτοι τα πηρανε αυτοι να πληρωσουν.
    Οταν γεμιζανε τις τσεπες τους με βρωμικο χρημα εμεις βιωναμε και βιωνουμε τον εφιαλτη της ανεργιας και της ανυπαρξιας μας.
    Η παθητικη σταση που κραταμε ειναι εις βαρος μας και αφηνει αυτα τα κολοπαιδα που το παιζουν σοσια-ληστες να αλωνιζουν και να κανουν οτι θελουν αδιαφορωντας για τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!ειναι κτηνοι και μια γλωσσα καταλαβαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Goldman Sachs...".
    Τό 2000 είχαμε % τό ίδιο έλλειμμα.
    Όσον αφορά στό ΑΕΠ.
    Τό κόκκινο φανάρι είχε ανάψει.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ.
    Αλλά πληρώσαμε τήν Goldman Sachs
    νά πάρει τό χρέος μας καί νά
    ξεγελάσει τήν ΕΕ.
    Τό έργο ανέλαβε ο Πρόεδρος τής
    γλύφω-σάκς.
    Τόν πλήρωσε η Κυβέρνηση τού ΠΑΣΟΚ.
    Είναι ρέ έτσι ή όχι??????
    Γαμώ τή ψηφοθηρία καί τό πολιτικό
    κόστος σας.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση