GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Blog στην "Ώρα της Γης‏"...

Από το "Μοσχάτο Live!" http://moschato-live.blogspot.com/ Και φέτος διοργανώθηκε η Ώρα της Γης από την WWF, ώρα κατά την οποία σ...

Από το "Μοσχάτο Live!"

Και φέτος διοργανώθηκε η Ώρα της Γης από την WWF, ώρα κατά την οποία σβήνουμε τα φώτα, σε μια κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Το Μοσχάτο Live! (http://moschato-live.blogspot.com/) είναι ένα blog που ασχολείται με θέματα του Μοσχάτου και μόνο. Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην Ώρα της Γης 2010, εκπροσωπόντας τον Δήμο Μοσχάτου που έχει περιβαλλοντικά θέματα, όπως η παραλία του Δήμου (που τυπικά δεν μας ανήκει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και το ποτάμι του Κηφισού.
Η σελίδα του Μοσχάτο Live! συγκέντρωσε 219 μέλη και...

βρέθηκε στην 9η θέση πανελλαδικά στην σχετική λίστα.
Στην σελίδα: http://www.wwf.gr/earthhour/ μπορείτε να δείτε την πρώτη 10άδα. Το Μοσχάτο Live! είναι η μοναδική εκπροσώπηση Δήμου στις πρώτες 10 θέσεις, ακόμα και αν αυτή δεν έγινε κάτω από την ομπρέλλα του επίσημου Δήμου Μοσχάτου. Αυτό δείχνει την οικολογική συνείδηση των κατοίκων του Μοσχάτου, αλλά και την ανάγκη που έχει η πόλη να λυθούν τα προβλήματα.
Επίσης πρόκειται για το μοναδικό blog που βρίσκεται στην λίστα αυτή. Οι νέοι, αλλά και γενικότερα ο κόσμος που κινείται στο ίντερνετ, έχουν την ανάγκη έκφρασης και τα blogs είναι ένα βήμα γι' αυτούς. Σε αυτό βοηθάει το ύφος του blog μας που ενθαρρύνει την επικοινωνία με τους αναγνώστες του, οι οποίοι μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στον διαδικτυακό "αέρα".
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Μοσχάτου που μας έφεραν σε αυτήν την θέση, ανάμεσα πάνω από 1700 συμμετοχές και (όπως θα διαπιστώσετε από την λίστα της πρώτης 10άδας) ανάμεσα σε μεγάλες εταιρείες και ιδιωτικά σχολεία. Ελπίζουμε αυτή η κίνηση να ευαισθητοποιήσει τους δημοτικούς άρχοντες του Μοσχάτου ώστε να διεκδικήσουν με μεγαλύτερη θέρμη την λύση των προβλημάτων της πόλης μας.

7 σχόλια

  1. H Κυβέρνηση Παπανδρέου – Καρατζαφέρη δεν περνάει και τις καλύτερε στιγμές της.

    Ο Κυβερνήτης έκανε κανό κινητοποιώντας όλο το Λιμενικό

    Ο Τσάρος πήγε στη Σίφνο με τους νεόπλουτους από τη Μ. Πάμπτη το μεσημέρι!

    Ο συγκυβερνήτης μάλωνε τον βουλευτή του Βορίδη τηλεφωνικώς γιατί φοβάταται ότι θα πάει με τον Σαμαρά

    Ο Χάρης αντ’ αυτού, έδινε συνέντευξη στο πασχαλιάτικο Βήμα, λέγοντας ότι ξέρει να κρατάει μυστικά! Το ξέρουμε Χάρη… Γι αυτό είσαι εκεί που είσαι και κανονίζεις ποιοί θα δούνε και ποιοί δεν θα δούνε τον κωπηλάτη.

    Και όλοι έμεινα άναυδοι όταν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου οδηγούνταν στον Τάφο μόνο μια μέρα μετά την Ανάσταση.

    Κλεισμένοι στον αυτάρεσκο και ψεύτικο μικρόκοσμό τους, όπως όλοι οι αυταπατώμενοι αλαζόνες της εξουσίας, αγνοούν ότι στο εξωτερικό τους έχουν για φτύσιμο

    Μοιραίοι, άβουλοι, τσαρλατάνοι της εξουσίας, μόνο για τη χώρα δεν νοιάζονται.

    Λασπολογούν εναντίον στελεχών που μπορούν και ξέρουν να βοηθήσουν, προτιμούν να βουλιάξει η χώρα και ο λαός της, προκειμένου να μην χάσουν πιθαμή από τις καρέκλες τους.

    Κάποια μέρα θα μαθευτούν πολλά γι αυτήν την περίοδο και κάποιοι θα κλάψουν πικρά.....ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλώσεις του κ. Παπανδρέου οδήγησαν στην εκτίναξη του spread
    Από Factorx | Τετ. 07 Απρ 2010, 10:19 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

    Ενώ από χθες η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν τάχα να βρουν και να ρίξουν στην πυρά τον «ανώνυμο αξιωματούχο» που δήλωσε σε γερμανική ιστοσελίδα ότι η Ελλάδα θα ζητήσει να αλλάξουν οι όροι ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το spread των 10ετών ομολόγων, μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι ο συγκεκριμένος αξιωματούχος έχει όνομα και είναι πολύ γνωστός.

    Ιδού τι έγραφε η Ελευθεροτυπία, την Μ. Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

    Τίτλος: Νέο μηχανισμό στήριξης χωρίς ΔΝΤ ζητεί τώρα ο Γιώργος από τον Ρόμπαϊ

    Υπέρτιτλος: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ *ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

    Δεν έχει κλείσει για την κυβέρνηση το θέμα του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δανειακή στήριξη της χώρας μας ή όσων χωρών έχουν ανάγκη, παρά την απόφαση που έλαβε η σύνοδος κορυφής με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού πριν από οχτώ μέρες στις Βρυξέλλες.

    Στον πρόεδρο της Ε.Ε. Βαν Ρόμπαϊ (αριστερά) στηρίζει τώρα τις ελπίδες του ο Γ. Παπανδρέου καθώς Μέρκελ, Σαρκοζί και Θαπατέρο δεν έδωσαν τη λύση που περίμενε για το μηχανισμό στήριξης Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να έχει χαρακτηρίσει, λόγω ανάγκης, τη συμφωνία σημαντική για τη χώρα, όμως όπως όλα δείχνουν, ψάχνει να βρει τον καταλληλότερο χρόνο και τρόπο να επαναφέρει το θέμα με νέο σχέδιο, προκειμένου ο μηχανισμός να βελτιωθεί ή να αλλάξει.

    Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα το κάνει, όπως ο ίδιος έχει πει, όταν θα συνεδριάσει η ομάδα εργασίας που θα συστήσει για το θέμα ο πρόεδρος της Ε.Ε. βαν Ρόμπαϊ.

    Πρόβλημα, η διαμάχη

    Στην κυβέρνηση δεν κρύβουν πλέον ότι η συμφωνία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, κάνει κακό παρά καλό. Εκτιμούν βεβαίως ότι ο μηχανισμός θα αποδώσει από το καλοκαίρι και μετά. Όμως κι αυτό είναι αμφίβολο, γιατί όσο οι αγορές ξέρουν πως η χώρα μας τα επόμενα δύο χρόνια θα αναγκαστεί να δανειστεί πάνω από 150.000.000 ευρώ, δεν έχουν λόγο να ρίξουν τα επιτόκια. Επιπλέον οι αυστηροί όροι εφαρμογής της συμφωνίας των Βρυξελλών δίνουν στις αγορές τεράστια περιθώρια αντίστασης. Επ’ αυτού την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι οι αγορές έχουν τη δική τους λογική και δεν υπακούουν στον μηχανισμό επειδή βλέπουν ότι το κείμενο της απόφασης έχει πολλές ασάφειες.

    Μέχρι στιγμής αυτές οι δεύτερες σκέψεις της κυβέρνησης έχουν εκφρασθεί τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, που δήλωσε προχθές ότι δεν είναι ικανοποιημένος.

    Ο Γ. Παπανδρέου, όπως έγραψε την Τετάρτη η «Ε», κράτησε για πρώτη φορά στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης σαφείς αποστάσεις από τη συμφωνία, λέγοντας: «Στο τραπέζι υπάρχουν και οι δικές μας προτάσεις, όπως και οι προτάσεις των σοσιαλιστών για έναν μηχανισμό στήριξης πιο αποτελεσματικό, πιο πρακτικό και πιο γρήγορο για τις δανειακές ανάγκες των χωρών. Η συζήτηση θα ανοίξει με την ομάδα εργασίας που προτάθηκε και υιοθέτησε ο πρόεδρος της Ε.Ε. βαν Ρόμπαϊ. Εκεί θα συμμετάσχουμε για να μπορέσουμε να προωθήσουμε μια πιο αποτελεσματική πρόταση».

    Μια μέρα μετά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή Press της ΝΕΤ, είπε: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συμφωνία στις Βρυξέλλες. Η Ε.Ε. δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι χρειάζεται ισχυρή άμυνα εναντίον των κερδοσκόπων. Δεν είμαι ικανοποιημένος και πρέπει να κάνουμε προσπάθειες όλοι όσοι συνειδητοποιούμε την ανάγκη ισχυροποίησης του ευρώ για την ευρωπαϊκή ενοποίηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ?

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΟΥΣ.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΗ ΤΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ονόμασαν «ώρα της γης», το παπατζιλίκι της δήθεν προστασίας της. Ποιοι; Οι εταιρίες και οι μεγιστάνες που κρύβονται πίσω από τη γνωστή διεθνή ΜΚΟ «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση». Σύσσωμος ο καπιταλισμός που ευθύνεται για τη λεηλασία του πλανήτη, καλύπτει το έγκλημα με λίγα από τα κλεμμένα για φιέστες. Αυτό πλασάρουν και στην Ελλάδα τα παπαγαλάκια του όπως ο τηλεοπτικός σκουπιδότοπος του ΣΚΑΪ που αυτές της ημέρες προσπαθεί να μας πείσει ότι λίγο ως πολύ ευθυνόμαστε για την κρίση και πρέπει να την πληρώσουμε, εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε τον πλούτο της οικουμένης. Κι ακόμα για το περιβάλλον ευθυνόμαστε το ίδιο: ο βιομήχανος κι εργάτης του, ο πολιτικός και ο ψηφοφόρος του, ο εκμεταλλευτής κι ο εκμεταλλευόμενος, ο μεγιστάνας κι ο ζητιάνος, ο κωλαράς μεσοαστός του Βορρά κι ο πεινασμένος παρίας του Νότου.

    Κι εδώ στην Αίγινα, αντίστοιχα, αναπτύσσεται το πρότυπο του ‘’ενεργού πολίτη’’: Με την άνεση του ταχύτερου, με την άνεση του ενεργοβόρου αλλά με γνώση και ευαισθησίες για τους χαμένους πολιτισμούς, με την άνεση του σύγχρονου μεσοαστού ή μεσοαστής που όλα θέλει να τα συνδυάζει: το ουίσκι στην ώρα του, την τέχνη στα γκαλά των φίλων, το σαλόνι από παιδικά χεράκια που δουλεύουν στα κάτεργα της Ασίας, τη διακόσμηση από τους «μαυρούληδες» (sic)στην Ερμού, τα βιβλία με το Μπουσκάλια και τ’ άλλα με τα ινδιάνικα ξόρκια, το τελευταίο μοντέλο της τηλεόρασης μαζί με τα cd της Χαρούλας και το dvd της Βαρντάλος, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τη λεκιθίνη, το γυμναστήριο, τη γιόγκα, το τάι τσι και τα ροζ χαπάκια για να κοιμάται. Όλα αυτά σε μια κοινωνικόσουπα (βλέπε το πρόγραμμα)που έχει λίγο απ’ όλα και μαζί με την οικολογική ευαισθησία που κι αυτή συνδυάζεται μαζί με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των επιχειρήσεων. Όχι βέβαια αυτών της παραλίας που δίνουν καμιά εικοσαριά ευρώ και καθαρίζουν σαν χορηγοί του τοπικού φαίνεσθαι, αλλά των μεγάλων επιχειρηματιών που ευθύνονται για την καταστροφή του πλανήτη από τους πολέμους, από την ανάπτυξη για το κέρδος τους, από την επιστήμη στις υπηρεσίες τους.

    Σβήνουν τα φώτα λοιπόν. Μικρό το κακό. Και που τα είχαν ανοιχτά πάλι δεν έβλεπαν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Jefferey Steinberg, συνεχίζει:

    "Ενώ δεν υπάρχει καμία απόδειξη, πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος έχει ήδη μετενσαρκωθεί, υπάρχουν άφθονα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο βασιλικός σύζυγος και de facto επικεφαλής του Λονδρέζικου Club of the Isles, έχει αφιερώσει τα τελευταία 36 χρόνια της ζωής του στο θάνατο και την καταστροφή, αρχίζοντας από το 1961 με την ίδρυση του World Wildlife Fund (WWF), που είναι γνωστό ως το World Wide Fund for Nature.

    Κύριοι συνεργάτες του Prince Philip, για την έναρξη της WWF, ως χρηματοδοτικό και παγκόσμιο βραχίονα δράσης της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (International Union for the Conservation of Nature-IUCN), ήταν ο Sir Julian Huxley και Max Nicholson, και οι δύο ένθερμοι υποστηρικτές της ευγονικής και της φυλετικής κάθαρσης. Στην πραγματικότητα, ο Huxley ήταν πρόεδρος της Ευγονικής Κοινωνίας, την ίδια στιγμή που έγινε ένας από τους ιδρυτές της WWF. Πρώτα, ως επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την κοινωνία και τον Πολιτισμό (UNESCO), και αργότερα ως ιδρυτής του WWF, ο Huxley διακήρυξε την ανάγκη να αναβιώσει η φυλετική επιστήμη ( race science) και της επείγουσας αποστολής "σφαγή των ανθρωπίνων κοπαδιών'' - ιδιαίτερα των πιο σκουρόχρωμων φυλών της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Στο ιδρυτικό κείμενο της UNESCO, ο Huxley είχε "ειλικρινά" αναγνωρίσει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην αναβίωση της ευγονικής, υπό το πρίσμα της ναζιστικής γενοκτονίας.

    "Αν και είναι αλήθεια πως κάθε ριζοσπαστική ευγονική πολιτική θα είναι για πολλά χρόνια πολιτικά και ψυχολογικά αδύνατη,'' έγραψε, "θα είναι σημαντικό για την UNESCO να δεί πως η... κοινή γνώμη θα πρέπει να ενημερωθεί έτσι για τα θέματα που διακυβεύονται, ώστε πολλά από αυτά που σήμερα είναι αδιανόητα να γίνουν τουλάχιστον νοητά.''


    Η μέθοδος που ο Huxley και οι άλλοι σχεδίασαν για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να "σκέφτουν το αδιανόητο", ήταν να αντικατασταθεί η ιδέα της ευγονικής με την ιδέα της οικολογίας. Ο Huxley, ο πρίγκιπας Φίλιππος και οι άλλοι κατανοούσαν ωστόσο , κατά τον τρόπο σκέψης τους, πως οι δύο όροι ήταν εναλλάξιμοι. Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στην Αφρική το 1960, την παραμονή της έναρξης της WWF, ο Huxley ανοιχτά διατυμπάνιζε πως η οικολογική κίνηση θα είναι το κύριο όπλο που θα χρησιμοποιείται από τη βρετανική ολιγαρχία για να επιβάλει μία Μαλθουσιανή Τάξη στον κόσμο* (Malthusian world order) πάνω από το νεκρό σώμα του συστήματος έθνους-κράτους και, κυρίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΚΑΝΔΑΛΑ

    ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

    Σκανδαλα υγειας


    Μηχανηματα

    το κολπο ειναι παλιο δεν επισκευαζουμε τα μηχανηματα του δημοσιου επιτηδες....

    και στελνουμε τους αρρωστους στα "συμβαλομενα" με τους γιατρους ιδιωτικα για αξωνικο μαγνητικη κλπ...απόπου οι του δημοσιου περνουν αναλογη μιζα

    Ασθενοφορα

    αραζουν απο 6-7 σε καθε νοσοκομειο και πηγαινοερχονται μεσα εξω ενω δεν κανουν τιποτα...στην συνεχεια

    αφου καποιος θελει ασθενοφορο οι ιδιοι οδηγοι και νοσοκομοι δινουν καρτουλες ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ασθενοφορων και αν θελουν π.χ. να πανε σε νησι η ΜΙΖΑ ειναι μεγαλη....


    Φαρμακα

    Απο τις αποθηκες και τις κλινικες φυγαδευονται καθε μερα απο γιατρους νοσοκομες υπαλληλους φυλακες σημαντικες ποσοτητες φαρμακων που ειτε καταληγουν σε ιδιωτικα ιαρεια ειτε σε φαρμακεια ειτε στη μαυρη αγορα...

    Ετσι το ΕΣΥ εχει τεραστιο ελλειμμα!!

    θελετε και αλλα??

    Ας αρχισετε απο αυτα....

    Δημοκρατικοι Γιατροι

    ΤΟ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ!!

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?/

    ΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

    06 Απρ 2010 3:38:00 μ.μ.

    Σκανδαλα

    Εφημερευω απο το σπιτι....

    ειμαι διευθυντης επιμελητης??
    δεν παω στο νοσοκομειο ολη τη βαρδια...

    αλλα αραζω σπιτι

    και αφηνω στον ειδικευομενο σκλαβογιατρο αν συμβει κατι...να με παρει τηλεφωνο...

    Εφημερευω απο το σπιτι μου οπου μπορει να εχω και το ιατρειο μου και να δεχομαι τους ασθενεις τουδημοσιου νοσοκομειου

    πολλα λεφτα...

    ιατρος

    06 Απρ 2010 2:54:00 μ.μ.


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Σκανδαλα

    Νεκρος πολλα λεφτα

    Δεν προφτανει να πεθανει και οι γιατροι που τον αφησαν επιτηδες να πεθανει γιατι ΔΕΝ πηραν ΜΙΖΑ του εχουν ετοιμο το γραφειο κηδειων...

    τουλαχιστον θα τα παρουν απο το γραφειο κηδειων...

    εξω απο τα χειρουργεεια τα "κορακια" περιμενουν τον ετοιμαθανατο ταζοντας μεγαλη μιζα αναλογα το ποιον του νεκρου την αποσταση απο Αθηνα κλπ...

    Και νεκροι ειναι καλοι για μιζα

    Ιατρος

    06 Απρ 2010 2:57:00 μ.μ.

    Ξυπνα Μαριλιζα!!!

    ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΣΑ??

    ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
    Anyway I will be subscribing to your augment and even
    I achievement you access consistently fast.
    My site : love your body quotes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση