GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρηματιστήριο...

Μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου... Γράφει ο Μπάμπης Εγγλέζος Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(ΣΕΔ) Μέλος τ...

Μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου...

Γράφει ο Μπάμπης Εγγλέζος
Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(ΣΕΔ)
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής
στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Δυστυχώς για ορισμένους, ο άνθρωπος έχει κάνει μια πολύ μεγάλη εφεύρεση που λέγεται ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Αυτή λοιπόν η εφεύρεση αποτυπώνει και καθρεπτίζει τα πάντα. Όχι μόνο τα οικονομικά στοιχεία των εισηγμένων εταιρειών, αλλά και την γενική ψυχολογία της αγοράς, την πολιτική σταθερότητα, τη διαφθορά, τα διαπλεκόμενα, τα “λαμόγια” που λυμαίνονται τον δημόσιο βίο και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με οικονομική ανάπτυξη, ή ύφεση.
Οι πολιτικοί στο χρηματιστήριο δεν μπορούν να κρυφτούν, ούτε να πουν τα παραμύθια τους. Το ταμπλό βλέπεις λέει πάντα την αλήθεια και δεν μπορεί να το κοροϊδέψει κανείς. Παρά τα όσα λέγονται το χρηματιστήριο, σε μεσοπρόθεσμη βάση, είναι αδύνατον να χειραγωγηθεί. Μπορεί κάποιοι να το πετυχαίνουν αυτό για 1-2 μέρες, αλλά μετά η αγορά από μόνη της διορθώνει τις στρεβλώσεις γιατί αποτυπώνει πάντα την αλήθεια. Γι αυτό και οι πολιτικοί μας, αφού απέτυχαν πολλές φορές να το χειραγωγήσουν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να το απαξιώσουν. Ενοχλεί βλέπεις το γεγονός ότι...

υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να το κατευθύνουν σύμφωνα με τις δικές τους βλέψεις. Όπως είπε και ένας μεγάλος γκουρού των αγορών, όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χειραγωγήσει το χρηματιστήριο, το πιθανότερο είναι ότι θα γελοιοποιηθεί.
Αυτό ακριβώς έπαθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1999-2000, που είχε τοποθετήσει σε όλες τις θέσεις καθηγητές Πανεπιστημίου και νόμιζε ότι αυτό ήταν αρκετό... Αγνοούσαν και τότε, αλλά μάλλον αγνοούν και σήμερα, ότι το χρηματιστήριο δεν μαθαίνεται σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου. Μαθαίνεται μόνο με τη διαρκή “τριβή” με την αγορά και με κάποιες χιλιάδες ώρες πάνω στο ταμπλό…
Η πορεία του χρηματιστηρίου είναι άρρηκτα δεμένη με τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων και αφού στο Χ.Α. είναι εισηγμένες οι μεγαλύτερες Ελληνικές επιχειρήσεις, αποτυπώνεται σε αυτό η αληθινή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.
Η πορεία του χρηματιστηρίου σε σχέση με τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, μοιάζει με έναν κυνηγό που περπατάει στο δάσος με το σκύλο του. Μπορεί ο σκύλος κάποια στιγμή να μείνει πίσω, μπορεί σε κάποια άλλη στιγμή να προηγηθεί, αλλά στο τέλος θα φτάσουν μαζί στην άκρη του δάσους...
Κλασσικό παράδειγμα αποτυχίας χειραγώγησης του χρηματιστηρίου ήταν το 1970 όταν η τότε κυβέρνηση των συνταγματαρχών αποφάσισε δια του αρμόδιου υπουργού, του Μακαρέζου, να χαλιναγωγήσει το Χ.Α. που τότε για κάποιο λόγο ανέβαινε τρελά και δεν έλεγε να σταματήσει.
Έδωσε λοιπόν "διαταγή" ο Μακαρέζος στις τράπεζες, που τότε ήταν όλες κρατικές, να ρευστοποιήσουν επιθετικά το 40% του χαρτοφυλακίου τους προκειμένου να σταματήσει η εκρηκτική άνοδος στο Χ.Α.Νόμιζε ο Μακαρέζος ότι το Χ.Α. θα υπακούσει τις διαταγές του, όπως οι στρατιώτες του...
Όμως φευ, το Χ.Α. παρά τις επιθετικές πωλήσεις των τραπεζών, εξακολούθησε να ανεβαίνει, μέχρι που οι χουντικοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά!!!Έπεσε αργότερα όταν η αγορά "αποφάσισε" από μόνη της ότι ήλθε η ώρα να πέσει και η χούντα γελοιοποιήθηκε περίτρανα προσπαθώντας να χειραγωγήσει το Χ.Α....
Οι σημερινοί πολιτικοί προσπαθούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΣTΩ KAI ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.Το Χ.Α. δυστυχώς παραμένει απαξιωμένο...
Όσο θα συμβαίνει αυτό δεν μπορεί να υπάρξει, έστω και μικρή ανάπτυξη και οδηγούμαστε ταχέως προς τη βαθειά οικονομική ύφεση.Όσα δάνεια και αν πάρουμε είναι απλά παράταση ζωής.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πριν από λίγους μήνες το εξής: "Θα κάνουμε ανάπτυξη με δημόσιες επενδύσεις" Γι αυτό και 6 μήνες τώρα δεν έχει ασχοληθεί ΚΑΘΟΛΟΥ με το Χ.Α. Για Εταιρική Διακυβέρνηση και διαφάνεια εισηγμένων, ούτε λόγος...
Δεν βρήκε χρόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου να βγάλει μια απλή Υπουργική απόφαση που προβλέπει ο νόμος για να ενεργοποιηθεί η Συμβουλευτική Επιτροπή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε να συναντηθούν οι φορείς και να κάνουν ουσιαστικές προτάσεις για την αναβάθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.
Ο κ. Γερουλάνος από την άλλη, διόρισε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ...Τώρα ποιος δουλεύει ποιον...θα σας γελάσω.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι περάσαμε από την αλαζονεία Αλογοσκούφη στην αλαζονεία Γερουλάνου...
Πάντως εμείς δεν σκοπεύουμε να τους χαριστούμε, όπως δεν χαριστήκαμε και στους προηγούμενους που μας δούλευαν το ίδιο...
Το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για να απαξιώνεται ο θεσμός του χρηματιστηρίου, η Εταιρική Διακυβέρνηση, η διαφάνεια των εισηγμένων και ο σεβασμός των μετόχων μειοψηφίας από τους μεγαλομετόχους των εταιρειών. Η χαριστική περίοδος για την κυβέρνηση πέρασε και πλέον περιμένουμε απτά δείγματα για τα όσα επαγγελόταν το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση.
Αν η κυβέρνηση θέλει τη βοήθεια όλων των πολιτών, οφείλει να δώσει πρώτη το παράδειγμα και με διορισμούς σαν αυτή του κ. Σοφοκλέους στον ΟΠΑΠ, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς.

15 σχόλια

  1. Όταν ο κ. Παπανδρέου έλεγε «λεφτά υπάρχουν», ήξερε τι έλεγε;

    α) Αν ήξερε και λεφτά υπήρχαν, τότε η ανεπάρκειά του είναι πρωτοφανής γιατί μέσα σε έξη μήνες διέλυσε τη χώρα!

    β) Αν ήξερε ότι λεφτά δεν υπήρχαν και έλεγε ότι υπάρχουν, τότε είναι ένας αδίστακτος δημαγωγός, ο οποίος υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν νομιμοποιείται να κυβερνά διότι σφετερίστηκε την εξουσία.

    γ) Αν νόμιζε ότι λεφτά υπήρχαν, και κανένας δεν βρέθηκε να του πει ότι δεν υπήρχαν, τότε η αφέλεια του είναι απίστευτη και το επιτελείο του για τα πανηγύρια.

    δ) Αν ούτε νόμιζε, ούτε ήξερε, ούτε ενδιαφέρθηκε να μάθει, τι λεφτά υπήρχαν, τότε είναι εξαιρετικά επιπόλαιος και είναι επικίνδυνο να κρατάει στα χέρια του τις τύχες της πατρίδας μας .

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έχεις ξεφτιλίσει στο ευρωδικαστήριο εξαιτίας της περίπτωσης Αποστολάκη.


    Μια πρώην υπουργός, η Μιλένα Αποστολάκη έχει εκθέσει όλο το πολιτικό μας σύστημα και βέβαια την χώρα μας στο ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η κυρία χώρισε με τον κύριο της, τον επιχειρηματία Συγκελίδη και όταν ο τελευταίος της έκανε...
    μήνυση δεν έγινε άρση της ασυλίας της λες και τα προσωπικά της αφορούν στην βουλή.

    Καλά αυτό και αν λέγεται συγκάλυψη.
    Και έρχεται το ευρωδικαστήριο και σου λέει: 'Ρε ξεφτίλες τι είναι αυτά που κάνετε και δεν τηρείται τους κανόνες;"

    Μας πήραν χαμπάρι και μας καταδίκασαν! Και τώρα ο Πετσάλνικος θέλει και καλά να αλλάξει το καθεστώς της ασυλίας των βουλευτών.

    ΠΑΣΟΚ : ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ MAΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΞΟΑΝΟ ΓΛΥΦΤΡΟΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά η αρνητική δύναμη που έχουν για την χώρα μας οι Δημόσιοι υπάλληλοι, παράδειγμα η Μηδενική εργασία που παρουσίασαν οι εφοριακοί και μάλιστα με πολλές αμφιβολίες για τα κίνητρα ορισμένων από αυτους.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τον αλήτη το σοσιαλιστή Μωραϊτάκη Πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ περιμενετε να βάλει ο κόσμος λεφτά στο Χρηματιστήριο;
    Δεν πάτε καλά, δεν πάτε καθόλου καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το προτεινόμενο μέτρο, της φορολόγησης της υπεραξίας από βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές με συμψηφισμό των ζημιών, πέρα από επικοινωνιακό, είναι λάθος απ’ αρχής στην σύλληψή του. -Γνωρίζετε ότι η Ελληνική αγορά είναι ρηχή και έρμαιο στις ξένες διαθέσεις. Επομένως η τυχόν σύσταση, μέσω της φορολογικής επιβράβευσης, για τοποθετήσεις μακροχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα, ιδιαίτερα σε οικονομικές περιόδους με έντονα χαρακτηριστικά διακυμάνσεων όπως τώρα, αποτελεί παρότρυνση ισοδύναμη με οικονομική αυτοκτονία. Είναι το παραμύθι [του μακροχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα] που έχει απαξιώσει τα αποθεματικά των ταμείων. -Είναι επίσης γνωστό ότι το ποσοστό των εμπλεκομένων στο ΧΑΑ ξένων μετόχων-επενδυτών στις μεγάλες επιχειρήσεις κυμαίνεται μεταξύ του 40% και του 50% . Αυτούς πως θα τους φορολογήσετε κε Υπουργέ ? Άρα το μέτρο απλώς θα οδηγήσει σε παραπέρα αφελληνισμό των εισηγμένων, αφού θα αφορά μόνον Έλληνες επενδυτές. -Το δημοσιονομικό κόστος θα είναι δυσανάλογο από το αναμενόμενο όφελος, διότι ο «λογιστικός» προσδιορισμός του αποτελέσματος από αγοραπωλησίες μετοχών στο ΧΑΑ, αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία . Υπεισέρχονται παράγοντες όπως τόκοι margin a/c, συνδρομές σε ηλεκτρονικά ενημερωτικά μέσα , παράγωγα, έξοδα ΑΧΕ, κλπ. Η εκκαθάριση[κέρδη και ζημιές] θα γίνεται σε επίπεδο μετοχής ή για το σύνολο των μετοχών του χαρτοφυλακίου ? Υπάρχουν δηλαδή αντικειμενικές δυσκολίες κε.Υπουργέ. -Τιθα γίνουν οι χιλιάδες των εργαζομένων που απασχολούνται στον τομέα παροχής χρηματιστηριακών υπηρεσιών,αν οι επενδυτές στραφούν απ' ευθείας,με τα ηλεκτρονικά μέσα πουυπάρχουν,σε τοποθετήσεις στις ξένες χρηματαγορές ? -Θα κλείσει το ΧΑΑ ? Θα δούμε, τις όσες αξιόλογες Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εναπομείνει, να εισάγονται σε ξένα χρηματιστήρια ? -Ισοδύναμο από φορολογικής πλευράς αποτέλεσμα, θα μπορούσε να υπάρξει , αν επιβληθεί φόρος συναλλαγών και στις αγορές μετοχών, ανάλογο ή μικρότερο αυτού που επιβάλλεται στις πωλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -ΟΛΟΙ "ΠΑΙΖΟΥΜΕ" ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ, ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΕΙΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.
    -ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ή ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. //
    ΠΡΟΣΟΧΗ !!
    .
    Η σύσταση, μέσω της φορολογικής επιβράβευσης, για τοποθετήσεις μακροχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα, ιδιαίτερα σε οικονομικές περιόδους με έντονα χαρακτηριστικά διακυμάνσεων όπως τώρα, αποτελεί παρότρυνση ισοδύναμη με οικονομική αυτοκτονία. Είναι το παραμύθιτου μακροχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα που έχει απαξιώσει τα αποθεματικά των ταμείων.
    //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΛΕΣ Κ. ΓΚΛΕΖΑΚΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ Τ΄ΑΥΤΙ.
    ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑΛΛΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ.
    Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    ΚΛΕΨΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΩΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΦΩΝΑΞΕ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΒΡΕ ΔΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΝΙΑ.
    ΣΑΠΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Αρχίζει να θυμίζει πλέον ο κ. Παπανδρέου έναν άνθρωπο που παίζει λαϊκό λαχείο κι ύστερα κοιτάζει την κλήρωση του εθνικού» (Ναυτίλος από την Ελευθεροτυπία)

    Ο Γιώργος μας ενημέρωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει πλέον με το ευρώ. Γιατί εμείς αυτό κάναμε. Πετούσαμε όλη μέρα δίευρα ο ένας στον άλλο.

    Και τι θα πετάμε τώρα πρόεδρε; Θα ξαναρθεί η δραχμούλα; Κι αν έρθει θα θέλει να παίξει μαζί μας ή θα παρεξηγηθεί όπως της φερθήκαμε;

    Να βοηθήσει, λέει, τους Έλληνες, θέλει το Υπουργείο Οικονομικών.
    Θα προσφέρει απλόχερα, κατανόηση και συμπάθεια.

    Από τα έργα του μετρό πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς γιατί φοβήθηκα ότι ανακάλυψαν τη σήραγγα που σκάβει ο Παπαθεμελής για να αιφνιδιάσει τους Σκοπιανούς.

    Έχει γλιτώσει ο Γιώργος κόσμο και κοσμάκη απ’ τη δυσκοιλιότητα. Σου ρίχνει είδηση για το ασφαλιστικό και πας τουαλέτα άμεσα
    Αφού μια θεία μου δεν λέει βάλε να δούμε Αυτιά.
    Βάλε το γιατρό, λέει.
    Είδε την υγειά της η γυναίκα ?????

    ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ
    ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΖΩΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΘΑ ΚΡΑΤΑΩ ΕΓΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ?
    -ΡΕ Η ΑΛΕΠΟΥ 100 ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΑ 101. ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO, του Κουρή και του Alter ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπάρχει.
    Ότι δείχνουμε υπάρχει.
    Ότι δεν δείχνουμε δεν υπάρχει.
    Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    (Θα φάτε καλά στις δημοτικές εκλογές του χρόνου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα spread στα σύννεφα

    Τα spread έβγαλαν φτερά και πάνε στα σύννεφα, τα έσοδα δεν είναι τα αναμενόμενα και όπως φαίνεται μας πήρε και μας σήκωσε.

    Τι μας έλεγες ρε Παπακωνσταντίνου για έσοδα και πρόγραμμα σταθερότητας, μεγάλο...
    το δούλεμα μεγάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως ο Ελληνικός Λαός την αποφράδα εκείνη ημέρα της 7-10-2009 έκανε την πιο σπουδαία και κρίσιμη ΛΑΘΟΣ επιλογή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ;

    Ένας γιωργάκης που δυστυχώς έμεινε γιωργάκης “ποδοπατώντας” τα όνειρα που οι αφελής συμπατριώτες μας πίστεψαν και ως γνήσιο αμερικανάκι τα έκανε……..

    Δεν μπορούμε να πούμε πια πως “η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει”, γιατί από τα χέρια και την ανικανότητα του ξενόφερτου και αμερικανοτραφή κ. Πρωθυπουργού μας καταλάβαμε τι εστί Σοσιαλισμός του ΔΝΤ, και φιλολαικές πολιτικές της μείωσης των μισθών. (Που ο ίδιος τα αποκύρρησε μετα βδελιγμίας προεκλογικά).

    Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος του 1950.
    2010!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ- ΔΝΤ.
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚ.
    που θα μας γυρίσει πάλι στο 1950.
    __________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι μας λεει ο ανθρωπος! Δεν χειραγωγειται το χρηματιστηριο...Ναι καλα...το αλλο με τον Τοτο το ξερεται....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση