GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο φασισμός της «συλλογικής ευθύνης»...

Aπό το http://anemogastri.blogspot.com Το τελευταίο διάστημα, με κύριο δίαυλο την τηλεόραση, έχει αρχίσει μια φοβερή προσπάθεια συλλογικής ...

Aπό το http://anemogastri.blogspot.com

Το τελευταίο διάστημα, με κύριο δίαυλο την τηλεόραση, έχει αρχίσει μια φοβερή προσπάθεια συλλογικής ενοχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας για το δημοσιονομικό χάλι της χώρας και το υπέρογκο κρατικό χρέος.
Καθημερινά σχεδόν, απελπισμένοι απολογητές της στρατηγικής κυβερνητικής επιλογής για υπαγωγή στο ΔΝΤ κρώζουν απωθητικά καταλογίζοντας ευθύνη ανεξαιρέτως σε κάθε Έλληνα πολίτη. Το απεχθές δόγμα της «συλλογικής ευθύνης», το οποίο εμμέσως πλην σαφέστατα επιχειρεί να απαλλάξει το πολιτικό προσωπικό και...

το πολιτικό σύστημα από κάθε δική του ευθύνη για το άθλιο κατάντημα της χώρας, θυμίζει έντονα τη δικαιολογητική βάση στην οποία στηρίχθηκε η ολοσχερής καταστροφή της Γερμανίας αμέσως μετά την ήττα του ναζισμού.
Σύμφωνα με αυτή τη λογική, ο κάθε Γερμανός ήταν υπεύθυνος για τα ναζιστικά εγκλήματα. Όπως κάθε κομμουνιστής ήταν υπεύθυνος μετά τον ελληνικό εμφύλιο, όπως κάθε Εβραίος, Τσιγγάνος, ομοφυλόφιλος κ.λπ. ήταν μίασμα για την αρία φυλή νωρίτερα, όπως κάθε Παλαιστίνιος είναι σήμερα a priori επικίνδυνος για το κράτος του Ισραήλ.
Φυσικά, μια τέτοια συζήτηση δεν μπορεί παρά να παραμείνει ημιτελής. Όμως πώς να αδιαφορήσει κανείς μπροστά στη γιγαντιαία επιχείρηση με στόχο να συγκαλυφθεί ο εξ αρχής σχεδιασμός του Γιωργάκη για την τελική προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ; Τόσο τα ΜΜΕ όσο και οι απολογητές της κυβέρνησης χύνουν διαρκώς δηλητήριο προς όσους επιχειρούν να αρθρώσουν έστω και στοιχειώδεις αντιρρήσεις στον κατηφορικό μονόδρομο της σημερινής κυβέρνησης.
Ποιος ρήμαξε τη χώρα;
Για να είμαστε ακριβείς και ειλικρινείς, ας επισημάνουμε ότι:
* Οι πολιτικές ηγεσίες δεν είναι οι μόνες υπεύθυνες.
* Στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί η διαφθορά.
* Πολλοί από τους σημερινούς «αντιστασιακούς» κατά της προοπτικής του ΔΝΤ έχουν συμμετάσχει στη διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας από τον μηδενισμό.
* Πολλοί επίσης έχουν συμμετάσχει, ως πολιτικοί χώροι, αλλά και ως άτομα, με το άλλοθι της αριστερής πολιτικής ταυτότητας, στη νομή μιας καταστροφικής για τη χώρα εξουσίας – είτε στο συνδικαλιστικό είτε στο αυτοδιοικητικό επίπεδο είτε ως think tank της πιο άθλιας «εκσυγχρονιστικής» περιόδου που γνώρισε ο τόπος.
* Πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμούσαν να χαθούν ή Κύπρος και το μισό Αιγαίο προκειμένου οι Τούρκοι να μας αφήσουν στην «ησυχία μας».
Ο κατάλογος αυτών που έχουν διαπράξει πολλοί ακόμη «κάποιοι» θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος. Όμως στο σημείο αυτό θα πρέπει να μπει ένα όριο. Διότι, απλούστατα, δεν είναι δυνατόν να φταίμε όλοι οριζοντίως, ισόποσα και στον ίδιο βαθμό για το σημερινό κατάντημα. Για του λόγου το αληθές:
1. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 κάποιος αποφάσισε ότι οι «στερημένοι» Έλληνες δεν θέλουν «σοσιαλισμό», αλλά κατανάλωση, η οποία εξασφαλίστηκε με δανεικά κι αγύριστα. Αντί να φροντίσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χρησιμοποίησε το κράτος ως χώρο υποδοχής «πρασινοφρουρών», με αποτέλεσμα να επέλθει η πλήρης διάλυση της οικονομίας.
2. Κάποιος εγκατέλειψε τη διακυβέρνηση της χώρας υπό το βάρος του σκανδάλου Κοσκωτά, το οποίο κάποιοι στη σημερινή κυβέρνηση πολύ θα ήθελαν να έχουμε ξεχάσει.
3. Οι επόμενοι δύσκολα μπορούν να θυμηθούν «μεταρρύθμιση» που να μην είχε μια δυσάρεστη οσμή σκανδάλου.
4. Κάποιοι «άλλοι» βάφτισαν οικονομία τη δημιουργική λογιστική, κατασπατάλησαν τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, κρύφτηκαν στα Ίμια και μετά ευχαριστούσαν δημοσίως τους Αμερικανούς, παρέδωσαν ως γνήσιοι υποτακτικοί τον Οτζαλάν. Επίσης έκαναν Ολυμπιακούς καταχρεώνοντας τη χώρα και θυσιάζοντας την ανάπτυξη της περιφέρειας.
5. Οι ίδιοι, σε πλήρη συνεργασία με τους πολιτικούς αντιπάλους τους, οργάνωσαν και συμμετείχαν σε μια βίαιη και τεραστίου μεγέθους αναδιανομή πλούτου μέσω του Χρηματιστηρίου.
6. Οι επόμενοι δίδαξαν... ήθος με τους «κουμπάρους», τα δομημένα ομόλογα και την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, το Βατοπέδι. Είναι αυτοί που ανέχθηκαν, συγκάλυψαν και αναπαρήγαγαν τη θεωρία πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
7. Όλοι αυτοί μαζί, εκτός από το ήθος που «δίδαξαν» στην κοινωνία εξαγοράζοντας την ψήφο της, επέφεραν και συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα.
8. Όλοι αυτοί μαζί επί δεκαετίες καταγγέλλουν «συντεχνιακές νοοτροπίες» τις οποίες οι ίδιοι πριμοδότησαν, αναπαρήγαγαν και εκμεταλλεύτηκαν εκλογικά. Όμως ας σταματήσουμε εδώ την καταγραφή μιας λίστας ατέλειωτης.
Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί εντελώς ανεύθυνος. Δεν είναι όμως όλοι εξ ίσου υπεύθυνοι. Κάποιοι, ενώ έχουν διαπράξει οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα τεραστίων διαστάσεων επί δεκαετίες, έρχονται σήμερα, με πρωτοφανή χυδαιότητα, να διαχύσουν την ευθύνη τους. Δυστυχώς γι' αυτούς, όμως, δεν έφτασε μόνο η ώρα του ΔΝΤ, αλλά και η ώρα απόδοσης πολιτικού λογαριασμού...
(Το σκίτσο του Soloup δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι, 21.04.2010)

17 σχόλια

  1. "Η Τακτική του διαίρει και βασίλευε του Παπανδρέου"


    "Ένα από τα πιο έξυπνα κόλπα της Κυβέρνησης για να αποδεχτεί ο λαός τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται, είναι να μειώσει την δύναμή του και τη μαζικότητα των αντιδράσεών του . Πως το πετυχαίνει αυτό; Στρέφοντας τη μία επαγγελματική τάξη εναντίον της άλλης. Έτσι, η Κυβέρνηση Παπανδρέου, ενοχοποίησε τους...



    Δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να φαίνονται στα μάτια των υπολοίπων Ελλήνων ως οι κηφήνες της Χώρας που βλάπτουν την Ελληνική οικονομία. Με τον τρόπο αυτόν, ακύρωσε εργασιακά δικαιώματα που με αγώνες κατακτήθηκαν, κάνοντας την πολιτική αυτή να φαίνεται στα μάτια των πολλών ως δίκαια τιμωρία εναντίων άχρηστων υπαλλήλων που τόσα χρόνια ζουν παρασιτικά εις βάρος των υπολοίπων. Και αφού, κατάφερε να μας πείσει ότι οι «κακοί» δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν επιτέλους στη θέση τους, επέκτεινε τα μέτρα αυτά στους συνταξιούχους και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Από κάπου έπρεπε να ξεκινήσει.
    Εκείνο που χρειάζεται, είναι ανοιχτό μυαλό που βλέπει πέρα από τις παρωπίδες που η «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει σε όλους μας. Δεν είναι οι μισθοί του Δημοσίου που έφεραν τη Χώρα στην Καταστροφή, αλλά τα χρήματα που έκλεψαν αυτοί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια και ουδέποτε κανείς τους δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Βλέπετε, γι΄ αυτούς ισχύει το «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Εμάς προσπαθούν να διχάσουν και να αποδυναμώσουν, γιατί γνωρίζουν καλά ότι οι μαζικές εξεγέρσεις είναι πολύ επικίνδυνες για τα σχέδιά τους, να πουλήσουν την Ελλάδα και να υλοποιήσουν μυστικές συμφωνίες με τις Η.Π.Α. και τους κάθε λογής Ηγεμόνες των λαών.
    Η αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων εναντίων του διπλανού μας, θα σημαίνει την αποδοχή της εφαρμογής τους και για εμάς - γιατί αυτό είναι αλυσιδωτό. Τόσα χρόνια μας ληστεύουν για να χτίζουν βίλες και να στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές στο Εξωτερικό. Τουλάχιστον, ας μην πέσουμε στην παγίδα τους, αφήνοντάς τους να μας χωρίζουν σε στρατόπεδα αυτές τις κρίσιμες ώρες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω οτι ειναι φασισμος η συλλογικη ευθυνη.
    Ομως:
    Ολοι οι γνωριζουμε και ζουμε στο πετσι μας τη διαφθορα στο Δημοσιο τομεα.
    Εκανε ποτε μια απεργια η ΑΔΕΔΥ
    η καμμια κινηση για να παταχθει
    αυτο το φαινομενο που κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι η κυριαρχη αιτια της σημερινης μας καταντιας.
    Το οτι ολοι δικαιουνται τον ιδιο μισθο ανεξαρτητως του εργου που
    (λεμε τωρα) προσφερουν ειτε δουλευουν ειτε τεμπελιαζουν δεν
    ειναι φασισμος;
    Ειναι δυνατον στη παγκοσμια
    πρωταθλητρια της διαφθορας να
    απαλλασονται ολοι απο τα υπηρεσιακα συμβουλια - κολυμβηθρες του Σιλωαμ στη λογικη του ελα μωρε
    συναδελφοι ειμαστε ;
    Αυτι δεν ειναι φασισμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δημιουργηθει κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας απο εξοκοινοβουλευτικα προσωπα ,τεχνοκρατες ,επιστημονες που εχουν διαπρεψει στο εξωτερικο,να γυρισουν πισω και μαζι μ'αυτους τα κεφαλαια των ελληνων που διαπρεπουν στο εξωτερικο και να κανει ηχωρα επαναικινηση κατω απο την ηγεσια ενος καινουργιου προσωπου και να πανε στον αγυριστο τα πολιτικα σκυλια που μαςτρωνε 36 χρονια τωρα..ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑς ΚΥΒΕΡΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι το ΔΝΤ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΩΝ troktiκών..ΠΑΣΟΚ.

    Εργολάβοι, καναλάρχες, «δημοσιογραφικά» πεκινουά και πολιτικοί – εργοδηγοί των νταβαντζήδων, βλέπουν το σύστημα τους να ξηλώνεται, σαν παλιό «Τράμπαντ» που του ‘σπασε το χειρόφρενο.
    Κι αυτοί είναι μέσα.
    Κι όπως πάει ακυβέρνητο στην κατηφόρα και χοροπηδάει στις λακκούβες της χρεωκοπίας, του φεύγουν ρόδες, τάσια, κρεμασμένες πόρτες. Ότι φάγανε κι ήπιανε τους έχει ανέβει στο λαιμό κι ο γκρεμός χάσκει.

    Έτσι είναι, σήμερα πίνεις τον εσπρέσσο στη «Βιβλιοθήκη» με το μικρό δαχτυλάκι τεντωμένο και τώρα ξαφνικά, όχι μόνο στέρεψε το κρατικό χρήμα που δανειζόντουσαν 30 χρόνια τα κορόϊδα για να στ’ ακουμπάνε αλλά σε πήρανε και χαμπάρι, «αριστερέ» και «δεξιέ» μου εργολάβε, προμηθευτή και διανοούμενε.

    Κι απ’ έξω θα γυρίζουν σε λίγο με τις μαλτεζόπλακες και τους λοστούς στα χέρια οι νοικοκυραίοι, που ως γνωστόν, έχουν πιο βαρύ χέρι από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους της Ρούπα.

    Η απονομιμοποίηση των πορτιέρηδων των ξένων, του ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ, γίνεται πια με την ώρα.
    Δεν θα φύγουν ομαλά, διαπιστώνοντας την φθορά και προσφεύγοντας σ’ εκλογές.

    Θα μπει ο Γιώργος νύχτα στο κανώ και πριν ανοιχτεί στο πέλαγος θα πετάξει τα κλειδιά στην παραλία. Γι’ αυτό πήγε στο Καστελόριζο, γιατί από κει είναι πιο κοντά. Αναγνώριση έκανε.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ αρθογράφε αναρτήσαντα,δέν έχεις
    στό σόι σου 2πλοσυνταξιούχο καί
    δήθεν ανάπηρο?Καί τί έκανες?
    Κατάπιες εεεε?Τώρα ξύπνησες?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εκατοντάδες χιλιάδες των βολεμένων δεν φταίνε. Οι υπαλληλίσκοι που τα παίρνουνε δεν φταίνε. Οι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουνε δεν φταίνε. Οι έμμισθοι της εφημεριδογραφίας δεν φταίνε. Φταίνε μόνο όσοι κλέβανε χοντρά δηλαδή; Πολιτικοί, μεγαλόσχημοι μανδαρίνοι, επιχειρηματίες; Ας κοιτάξουμε επιτέλους τα μούτρα μας στον καθρέφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ Η ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ(?) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Όταν τα ΜΜΕ -μέσω ΧΑΑ- σου χρηματοδοτούν (παράνομα?) τις ναυτιλιακές σου επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση και την δανειοληψία,
    τότε, αν υπάρξει κρίση που πλήττει το χρηματιστήριο, άρα τα ΜΜΕ με συνέπειες στα επιτόκια του δανείου σου, τότε τι κάνεις;

    Βάζεις τα πρωινά σου σκυλάκια να διαχέουν τις ευθύνες, να φωνάζουν για... τις απεργίες, να αγιογραφούν το ΔΝΤ αφού αυτό δίνει καλύτερα επιτόκια και ευκαιρίες προνομιακής εξαγοράς μονοπωλιακών δημοσίων πόρων και επιχειρήσεων.

    ΣΚΑΙ.
    Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το είπε στον αέρα ο Παπακωνσταντίνου... !!!!!!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΤΑ... ΣΥΖΗΤΑΜΕ
    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

    Δεν έχει καμιά λογική αυτή η συμπεριφορά του Έλληνα πολιτικού. Τι θα πει έχω δεσμευτεί να μην ανακοινώσω τι συζητάμε με το ΔΝΤ, πριν λήξουν οι συζητήσεις;

    Έλληνας πολιτικός είστε κύριε Παπακωνσταντίνου και πρέπει αυτοί που σας ψήφισαν να.....γνωρίζουν τι τους περιμένει!

    Μην ξεχνάτε ποτέ ότι εμείς σας βάλαμε εκεί που είστε για να υπηρετείτε το συμφέρον μας.
    Έτσι απλά...
    Αν αυτά που αποφασίζετε δεν συνάδουν με το κοινό συμφέρον δεν υπάρχει λόγος να είστε εκεί που είστε! Σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο... "

    - ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ.... ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ !

    - ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΤΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΠΟΥΚΗ !

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ?
    Ότι μας γάμησαν και τους αρέσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ
    ΤΩΝ ΝΑΖΙ

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ - ΣΟΡΟΣ
    ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

    ΔΕΣ MEGA !!!!
    ΕΧΕΙ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ
    ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ'ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

    ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ
    ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
    - ΤΗΝ ΒΕΡΜΑΧΤ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ
    - ΤΗΣ ΠΡΑΒΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστος Πρωτόπαπας: «Δεν πρέπει να εμφανιζόμαστε ως εντολοδόχοι του ΔΝΤ».
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ...
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" (ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙ)
    ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ...
    ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυβέρνηση χωρίς ελπίδα

    Παρακολουθούσα σήμερα την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου.

    Την εκτόξευση των spreads σε δυσθεώρητα ύψη.

    Αργότερα το απόγευμα άκουσα ότι η S&P υποβάθμισε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στην κατάσταση junk, δηλαδή σκουπίδια.

    Έκαναν την Ελλάδα σκουπίδι και περίγελο της οικουμένης!

    Οι εξ εσπερίας μαθητευόμενοι μάγοι!

    Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά τα δραματικά, ο κ. Παπανδρέου, μιλούσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ!

    Αν τον άκουγες, θα νόμιζες ότι ακόμα κάνει προεκλογική εκστρατεία!

    Αλήθεια, έχουν συναίσθηση τι δεινά προκάλεσαν στη χώρα, μόλις σε επτά μήνες διακυβέρνησης;

    Τους ενδιαφέρει;

    ΤΟΣΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
    ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλές η αναλύσεις και η κριτική και η αυτοκριτική όμως ειναι λόγια και μονο λόγια.Από πράξεις πάσχουμε.
    Ας δουμε την κατάσταση ρεαλιστικά και με ψυχραιμία, με τους νομους της φυσικής και με κάποια φιλοσοφική διάθεση.
    Είμαστε σε καθετη πτωση και μόνον όταν βρουμε στο πάτο θα κανουμε "γκέλ" και θα ξανανέβουμε. Το πόσο ψηλά, θα κριθεί από το αν πεφτοντας ουρλιάζαμε πανικόβλητοι ή αν καναμε αναδρομή στις πραξεις μας και στα γεγονότα.
    Ανηκω στους αισιόδοξους και οπως ο μυθολογικός φοίνικας έτσι και εμεις θα αναγεννηθουμε από τις "σταχτες" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νάστε καλά όσοι αρθρογραφείτε ή σχολιάζετε στα blogs. Έχοντας ενημέρωση από εσάς το να παρακολουθείς την προπαγάνδα των χουντοΜΜΕ (τα οποία επιθυμούν τελευταία την άρση των οικονομικών στρεβλώσεων μέσω Δ.Ν.Τ., που αν γινόταν πραγματικά θα τα έσπρωχνε σε άμεσο κλείσιμο μόνο με τα ποσά που χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) έχει μεγάλη πλάκα. Οι σοβαροφανείς απόψεις τους φαίνονται τόσο γελοίες και υποκινούμενες που είναι για γέλια (και για κλάματα βεβαίως γιατί επηρεάζουν πολλούς συμπολίτες μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες", είπε χθές στην κοινοβουλευτική ομάδα του πασόκ ο Γιωργάκης.
    Αμ δε!
    Δεν θα σε πάρουμε με τις πέτρες Γιωργάκη, γιατί θα αρχίσεις να κλαψουρίζεις και τα κανάλια θα σε ηρωοποιήσουν.
    Με τα γιαούρτια και τα αυγά θα σε πάρουμε.
    Γελοίε, που έκλεψες την ψήφο του λαού με τα παραμύθια σου και τώρα πάς να μας το παίξεις δόν-κιχώτης.
    Απατεώνα, έ απατεώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΣΟΚ – Δύναμη Αλλαγής !

    Πράγματι, άλλαξε ο κατεστημένος παλαιοδεξιός όρος “Ψωροκώσταινα”.

    Έγινε “Ψωρογιώργαινα”.
    άλλαααααααααααααα
    ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ του πασοκ !!!!

    Σε δυσθεώρητα ύψη σκαρφάλωσε σήμερα το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, ξεπερνώντας τις 1.000 μονάδες βάσης για πρώτη φορά στην ιστορία, μία μέρα μετά την υποβάθμιση της...

    ΕΕΕ...ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΓΟΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!! ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση