GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γελοιότητες και κακόβουλες αθλιότητες...

Οργή Αρσένη για τα περί εμπλοκής του στις διαρροές για την οικονομία Σχολιάζοντας αναρτήσεις που αναπαράχθηκαν από το ραδιόφωνο και την τηλ...

Οργή Αρσένη για τα περί εμπλοκής του στις διαρροές για την οικονομία

Σχολιάζοντας αναρτήσεις που αναπαράχθηκαν από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και τον παρουσίαζαν ως υπεύθυνο διαρροών για την ελληνική οικονομία, ο Γεράσιμος Αρσένης διένειμε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:
«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής μου στις διαρροές για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για γελοιότητες και κακόβουλες αθλιότητες. Οι ανυπόστατες αυτές διαρροές, εκτός από τις εμφανείς σκοπιμότητές τους, αποδεικνύουν και την πλήρη άγνοια της διεθνούς οικονομικής πρακτικής που...

έχουν οι εμπνευστές τους. Δεν θα μπω στη διαδικασία και λογική αυτών των φημών. Δεν μου το επιτρέπει ούτε η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή ούτε ο σεβασμός μου στην κοινή γνώμη και τον τόπο μας που, αυτή την περίοδο, περνάει δύσκολες στιγμές. Ντρέπομαι ειλικρινά για την κατάντια αυτών που επιλέγουν τέτοιες συκοφαντικές μεθοδεύσεις.»

18 σχόλια

  1. Ω, τι διαπλοκή!
    Σε τι κόσμο μας έφερες...μπαμπά;

    Ψάχνουμε την διαπλοκή και την έχουμε μέσα στα πόδια μας!
    Ο Χ.Παμπούκης είναι ένα "golden boy" της οικογένειας Λάτση που πάει στο σπίτι του Μπόμπολα.
    Στο γραφείο του ίδιου επιχειρηματία πάει και η Λούκα Κατσέλη.
    Ο Ψυχάρης βάζει τον άνθρωπο του στο Μέγαρο και ο Λάτσης τον δικό στα ΕΛΠΕ ενώ οι κατασκευαστικές έχουν και αυτές δικούς τους ανθρώπους στην κυβέρνηση και σε θέσεις γ.γ.

    Όχι δεν είναι αυτό η διαπλοκή !!!!

    Απλά έπρεπε να συζητήσουν σοβαρά θέματα για...συνεντεύξεις και γιαυτό βρέθηκαν ο καθένας και με άλλον εκδότη.
    Χαμός γίνεται στα εκδοτικά γραφεία και μιλάμε για όσα παίρνουμε χαμπάρι.
    Φανταστείτε πόσα δεν παίρνουμε...

    ΑΛΛΑ !!!!
    Παμπούκης πρώτο όνομα στη κυβέρνηση αλλά προηγουμένως και στη σύσταση off shore σε συνεργασία με τους καλύτερους στη Κύπρο και αλλού.
    Οι πελάτες στην εξουσία.
    Μιλάμε για boutique υπηρεσιών.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....Ο κόσμος θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, θα πάμε καλύτερα, δήλωσε στο ρ/σ Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής...

    χαχαχαχα..χιχιχι.χι..χοχοχχοοοο !!!

    Κάθε ένα τέταρτο και ένα ρεκόρ
    Στις 456 μονάδες βάσης
    έφτασαν λίγο νωρίτερα τα spread την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου δήλωνε στη Βουλή πως η Ελλάδα δανείζετε...
    Πώς γίνεται αυτό ρε παιδά;;;
    1:34 μ.μ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΟΤΑΤΗ (ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΑΛΟ)
    ..................ΜΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΙΓΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΛΙΔΑ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΘΛΙΟΙ......
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκηνικό κατάρρευσης

    Πλήρης η κατάρρευση τόσο στις μετοχές, όσο και στα ομόλογα, καθώς το spread βρίσκεται πλέον στις 456 μονάδες και αφού νωρίτερα είχαν διακοπεί οι συναλλαγές. Οι επενδυτές πλέον έχον εναποθέσει τις ελπίδες τους στο τι θα πει ο κεντρικός τραπεζίτης Τρισέ το μεσημέρι, αν δηλαδή θα δώσει λεπτομέρειες του ελληνικού σχεδίου.

    Οι μαζικές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων δεν έχουν προηγούμενο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο και δυσβάσταχτο δανεισμό για τη χώρα μας. Το spread των 10ετών ομολόγων έχει εκτιναχθεί στο ιστορικό υψηλό των 456 μονάδων βάσης και η απόδοση τους στο 7,50%! Το ανησυχητικό είναι ότι το spread για το διετές ομόλογο φθάνει στις 587 μονάδες και για το πενταετές στις 481 μονάδες.

    Αφορμή για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των spread θεωρείται δημοσίευμα των Financial Times, που κάνει λόγο για μαζική φυγή τραπεζικών καταθέσεων στο εξωτερικό, εμφανίζοντας έτσι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να “αιμορραγείητές δίχως αύριο στην Οδό Αθηνών η οποία χάνει 5% με τον Γενικό Δείκτη στις 1888 μονάδες. Πτώση 7,49% για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ όλες οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές καταρρέουν με απώλειες 7%. Πτώση 9% για την Eurobank.

    Η εγχώρια δημοσιονομική κρίση επιτείνει τις πιέσεις στο ευρώ, η ισοτιμία του οποίου υπεχώρησε έναντι του δολαρίου στα 1.32

    Η άνοδος στο κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, αναζωπύρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να ζητεί τελικά την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης που συμφωνήθηκε πρόσφατα με το ΔΝΤ να εμπλέκεται και αυτό στην διατήρηση των επιτοκίων δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα.

    Το γαλλικό πρακτορείο μάλιστα επικαλείται και αυτό δηλώσεις Έλληνα τραπεζίτη σύμφωνα με τον οποίο: «η Ελλάδα χρειάζεται έναν σωτήρα με μεγάλο πορτοφόλι και όλα δείχνουν ότι η μοίρα μας δείχνει ήδη προς το ΔΝΤ. Κανένας άλλος οργανισμός δεν μπορεί να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται αυτή τη στιγμή. Κεφάλαια της τάξης των 2 έως 5 δισεκατομμυρίων μοιάζει με ασπιρίνη σε ετοιμοθάνατο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κερατουκλη εισαι και μαρτυριάρης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οοοοοχι δεν φυαις ουτε εσυ!!!!! κανενας σας δεν φταιει!!!! ο ελληνας πολιτης φταιει μονο!!!! που σας ψηφιζει ο μαλακας ακομη και τωρα που ρημαξατε μια χωρα, μια χωρα με 10εκ ελληνες τη κανατε μια χωρα με 3εκ ξυπολητους πιθηκους, απαξιομενους και κατατρεγμενους ελληνες πολιτες που σε λιγοκαιρο θα λεμε ψυθιριζοντας οτι ειμαστε ελληνες οπως στη τουρκοκρατια!!!! συγχρονη κατοχη εχουμε.....δεν σας φτανει που μας ξευτιλησατε ως τα περα της γης, δεν σας φτανει που γελανε μαζι μας ολος ο κοσμος θελετε να μας σβησετε απο το χαρτη!!1 θελετε να εξαφανισετε ενα εθνος που εχει τη δικη ξεχωριστη και χρυση σελιδα στο πανθεον της ιστοριας και του πολιτισμου!!! και στοιχημα να ειχατε βαλει για το ποσο κακο μπορουσατε να κανετε στην ελλαδα, αυτο που εχετε ηδη καταφερει, δεν θα το πιστευατε!!! τοσο μισος σε ενα λαο κακομοιρο, αρρωστο που ακομα και σημερα σας ψηφιζει!! και εσεις τον μισηται που σας εκανε δισσεκατομυριουχους!!!! εχουμε αρρωστια και εμεις που σας ψηφιζουμε αλλα εχετε και τετοια σχιζοφρενικη ανωμαλια και εσεις που μας χτυπατε με τοση λυσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εαν κυριε αρσενη υπηρχε εστω κι ενας σοβαρος δικαστικος λειτουργος που να σεβεται τον εαυτο τους και να ποναει εστω και στο παραμικρο αυτον εδω τον αμοιρο τοπο, τοτε ολα αυτα που λες σημερα και που εσεις κανει εσυ και τα παλιοτομαρα οι συναδελφοι σου, θα τα ελεγες πισω απο τα καγκελα της φυλακης......ουστ απο δω τομαρι που ζητας και τα ρεστα.....στη καλυτερη περιπτωση που να μην εισαι κλεφτης, τοτε εισαι κλεπταποδοχος και συνενοχος.....!!!! κλεπταποδοχος διοτι απο τα κλεμενα ζεις και μαλιστα μεσα στην απολυτη χλιδη και συνενοχος γιατι ποτε σου δεν...."αντεληφθεις" ενα κλεφτη πολιτικοδημοσιογραφο.......μα ποτε βρε γερασιμε δεν ειδες καποιον κλεφτη...????? ποτε κανενας σας δεν ειδε τιποτα??????????
    κοινοι απατεωνες που σε οποιοδηποτε αλλη χωρα της γης θα ειχατε σαπισει στη φυλακη!!! σε οποιαδηποτε ελληνικη κοινωνια θα σας εδειχναν με το δαχτυλο ως κοινους κακοποιους και απατεωνες και εδω ...πουλατε μουρη λες και ειστε σοβαροι νοματαιοι.....α ρε γαμιση που θελετε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτος κι αν πηρε μιζες ο πουστης επι των ημερων του.

    σε αλλη σοβαρη χωρα θα ητανε τρις ισοβια στη φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν φταει ο γερο καραμανλης δεν φταιει ο ανδρεας ο πατερας του χαζου, δεν φταιει ο σημιτης με το τσουκατο καον λαλιωτη δεν φταιει ο καραμανλης με τον ρουσοπουλο και τον αλογοσκουφη και τον σουφλια δεν φταιει αυτος εδω χαμω ο χαζος.....για ολα φταιει η κακια χουντα που ...εκλεψε τα λεφτα, που οι κακοι χουντικοι εζησαν στην απολυτη χλιδη και οσοι ζουνε μεχρι σημερα ζουνε απο το τοτε κλεμενα!!!! η κακια χουντα εφαγε τα λεφτα!!! η κακια χουντα καταληστεψε τα ταμεια!!! η κακια χουντα ξεπουλησε τη μακεδονια, τα ιμια, τα λιμανια, τα αεροδρομια, τους δρομους, η κακια χουντα δεν χαρισε τα δανεια!!!! η κακοι χουντικοι με τη πολυτελη ζωη τους και τους πολυτελης γαμους με τα σαχλοκουδουνα προκαλεσαν το κοινο αισθη,α!!!! η κακοι χουντικοι εφεραν τους ξυπολιτους πιθηκους και δεν τομας να βγεις απο το σπιτι σου!!!! η κακια χουντα που βασανισε τους.....αγωνιστες!!!! το λαλιωτη!!!! τον κακαουνακη!!!! τον πρετεντερη!!!! ακομα και τον...αριστερο μακη τριανταφυλλοπουλο!!!! την εποχη της κακιας χουντας κατερευσε η αγορα, τοτε δεν δουλευε τιποτα!!! αδεια τα εμπορικα, αδειες οι ταβερνες , τα θεατρα, τα σινεμα....ολα αδεια ηταν!!!!
    αχ κακια χουντα εσυ φταις για ολα.......!!!!!! ασε που βασανισες και τον.....μακη τριανταευρωπουλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κρίση άρχισε το 2008. Αρχές του 2009 ο Καραμανλής ξήλωσε τον Αλογοσκούφη, γιατί στέγνωνε η αγορά.
    Πολύς κόσμος ψήφισε ΠΑΣΟΚ γιατί μιλούσε για επαναφορά της ρευστότητας σε 100ημέρες.

    Είναι όμως μαθητευόμενοι μάγοι , χωρίς κανένα σχέδιο, με πράσινη αναπτυξη και αηδίες για σταχτη στα μάτια και τυμπανοκρουσίες τύπου ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ όταν καταρρέει η χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H Λούκα είναι η μοναδική υπουργός που ξέρει τί της γίνεται, δουλεύει σαν σκυλί, δεν λέει μαλακίες και το κυριότερο προσπαθεί για το συμφέρον του κόσμου και όχι των τραπεζιτών.
    Άξια!!!! Μέχρι εκεί που δεν παίρνει.... γι΄αυτό θέλουν να την φάνε.
    Βγήκε ποιός.... να την "φωτογραφήσει" ? Ο αγράμματος σανοπώλης Καρατζαφέρης, ο λακές του Γιωργάκη.
    ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

    Υ.Γ
    Σε όλα ΚΥΡΙΑ η Λούκα, όπως ΚΥΡΙΟΣ ήταν και ο άντρας της ο ΑΡΣΕΝΗΣ που φαντάζομαι ότι θα την βοηθάει πολύ. Τίμιος άνθρωπος γι΄αυτό και τον έφαγε η σαύρα ο Σημίτης. ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ αλλά.... τέτοια τύχη έχουν τέτοιοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ήθελα να ξέρω όταν ο ανικανότατος μέγας κωπηλάτης ήταν… μικρός του έχωσε καμιά σφαλιάρα ο πατέρας του όταν έκανε βλακείες ?

    Δεν μπορεί να εξηγηθεί τόση πολύ ανικανότητα και βλακεία μαζί, και να μην έχει καταπολεμηθεί στα νεανικά χρόνια.

    Τ’ άκουσες πατέρα
    πάω κατευθείαν για ΔΝΤ στην μαμά πατρίδα, μπας και τα καταφέρω και κάνω το Ελλαδιστάν
    προτεκτοράτο της μόνης και πραγματικής δημοκρατικής χώρας των ΗΠΑ!

    ΒΟΗΘΕΙΑ μας με τον πρωθυπουργό που έχουμε!
    ΑΜΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ...ΝΤΥΠ ΓΙΑ ΝΤΥΠ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρσένη,κοντός ψαλμός αλληλούια,διά τήν γυναίκα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέντε Ελληνικές Τράπεζες υπέβαλλον αίτημα διά νά ενταχθούν στήν ενεργοποίηση τού πακέτου τών 28 δίς,αφού μέχρι χθές,είχαν απορροφηθή μόνον τά 13.
    Όταν ό Κ.Κ. ανεκοίνωσε αυτό τό μέτρο,πού οί περισσότερες χώρες παγκοσμίως τό ίδιο μέτρο εθέσπισαν,μέ πολιτική απόφαση,αναλογικά φυσικά,όσον αφορά τό ποσόν,τά πράσινα παπαγαλάκια (πολιτικοί καί μή)είχαν καταλάβει όλα τά ΜΜΕ καί κατήγγειλον τόν Κ.Κ.,ότι χαρίζει χρήματα στούς τραπεζίτες δήθεν καί δέν τά διαθέτει κατευθείαν στόν λαόν.
    Μεταξύ αυτών φυσικά ήτο κι ό ΓΑΠ,ό οποίος ασκούσε σφοδρότατη κριτική,διά αυτό τό μέτρο.
    Χθές ανεκοινώθη,ότι πέντε μεγάλες Ελληνικές τράπεζες,υπέβαλλον τό αίτημα στήν ΤτΕ (Προβόπουλο),νά ενεργοποιηθή τό συγκεκριμένο πακέτο,διότι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ρευστότητος διά αυτές,αφού 11 δις.ευρώ τουλάχιστον "απέδρασαν" στήν αλλοδαπή,από πολλούς Ελληνες(!!!!!) καταθέτες,τό τελευταίο διάστημα.
    Ή κυβέρνηση δέ,μέ χαράν απεδέχθη τό αίτημα κι ήδη ενεργοποιεί αυτό τό πακέτο καί καλά κάνει.
    Όμως θά ήθελα νά ρωτήσω τούς πράσινους οικονομολόγους/πολιτικούς αναλυτές,δημοσιοκάφρους.
    Τώρα πού ενεργοποιείται τό υπόλοιπο τών 28 δις.δέν χαρίζει ή κυβέρνηση τού ΓΑΠ,περίπου 15 δις??
    Τότε ό Κ.Κ. ξεπουλούσε ενώ σήμερα ό ΓΑΠ,ακολουθεί ορθήν οικονομική πολιτική??
    Δέν βλέπω τώρα,οί ευαίσθητποι αναλυτές,νά μάς εξηγούν σχετικώς!!
    Ούτε κάν τό αναφέρουν!!!!!
    Μήπως θεωρούν,ότι λησμονήσαμε τό κλίμα πού είχαν δημιουργήσει πρό ΓΑΠ ή απλώς αποδεικνύουν τήν έντονην διαπλοκήν,πού διαχρονικά συντηρούν μέ τούς νταβατζήδες/αβανταδόρους τού ΠΑΣΟΚ???
    Περιμένουμε αναλύσεις/εξηγήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΣΟΚ

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΗ? ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ?

    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΛΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ?

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ??

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣΣ !


    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ...!

    ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ...Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΦΤΑΙΕΙ.....

    ΛΟΥΚΑ KATSELH ΚΑΝΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
    GIA TOYS DANEIOLHPTES ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    07 Απρ 2010 11:30:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΑΣΧΕΤΕ.ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ.ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΚΛΑΠΑΡΧΙΔΑ ΓΕΡΟ ΤΡΟΜΠΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πασοκ

    Πολυ καλη η κ. Κατσελη στη ΝΕΤ σήμερα λέγαν οι πρασινοφρουροί του δρ Κουτσουκου στην Μηλιώνη.

    Μήπως όλα γίνονται για τα νομοσχέδια για τους δανειολήπτες?
    Πολύ αργούν τα νομοσχέδια!!

    Λούκα Kατσέλη, κατέθεσε τα νομοσχέδια σήμερα!!

    Νίκος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιστολή Καψή προς Δρούτσα

    Από ανοιχτή επιστολή του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Καψή (ΠΑΣΟΚ) προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

    “Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σοφότερο επειδή μια 8ετία χειρίστηκα … τα ελληνοτουρκικά. Θέλω να σας πω σε ποιες περιπτώσεις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε αστραπιαία και θα με παρέπεμπε σε εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω. Και θα υπήρχαν περαιτέρω.”
    “Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε, αν τολμούσα:
    α) Ν’αρχίσω οποιουδήποτε είδους συνομιλίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli – και χωρίς να αρθεί προηγουμένως-, ευτελίζοντας τη χώρα μου και υποβιβάζοντάς την στην τάξη του Χατζηαβάτη.
    β) Να τείνω οποιαδήποτε χείρα βοηθείας (πχ. υποστήριξη στην ΕΕ), πριν δοθούν πληροφορίες, εξηγήσεις, έστω μία συγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο…
    γ) Να αρχίσω συνομιλίες για εμπορικές ή άλλες συμφωνίες “καλής θέλησης” πριν η άλλη πλευρά δεχτεί την άρση των συνεπειών της μυστικής πράξης 66 και την αποζημίωση των θυμάτων, όπως είχαμε συμφωνήσει με το μακαρίτη τον Οζάλ.” [...]
    “Είναι γνωστό ότι έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση του σχεδίου Ανάν, το οποίο αποδκίμασαν οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Η προσωπική μου γνώμη είναι για ότι για να υποστηρίξει κανείς ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις εξής κατηγορίες:
    α) Να μην το έχει διαβάσει.
    β) Να το έχει διαβάσει αλλά να μην το κατάλαβε.
    γ) Να το υποστήριξε εν διατεταγμένη υπηρεσία.”

    ΠΗΓΗ: Περιοδικό Επίκαιρα, 18.03.2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση