GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μπράβοι και φουσκωτοί» στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά!..

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει τοv δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα Από τον Αναγνώστη Κοντάκη Την παρουσία «μπράβων και φουσκωτών» μέσα και έξω από την α...

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει τοv δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα

Από τον Αναγνώστη Κοντάκη

Την παρουσία «μπράβων και φουσκωτών» μέσα και έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση βρέθηκε στον Πειραιά για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση Φασούλα να αλλάξει παρανόμως τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου, αλλά εμποδίστηκε η είσοδός της στο συμβούλιο. Τελικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος εισήλθε με παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων, αλλά ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Ρεσβάνης δεν εμφανιζόταν επί...

δύο ώρες προκειμένου να αρχίσει η συνεδρίαση.
Όταν τελικά εμφανίστηκε αμήχανος, προφασίστηκε την παρουσία συνδικαλιστών και εργαζομένων στον εξώστη, αναβάλλοντας τη συνεδρίαση προς γενική κατάπληξη ακόμα και των συμβούλων της πλειοψηφίας, τους οποίους ουδείς ειδοποίησε σχετικά.
Οργισμένος ο ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, απευθύνθηκε με σκληρή γλώσσα στον Πρόεδρο Κ. Ρεσβάνη ζητώντας του να παραιτηθεί γιατί παρανομεί και εκπροσωπεί μόνο τον «εξαφανισμένο και αόρατο δήμαρχο Φασούλα».
Μπράβοι και φουσκωτοί!
Το πιο τραγελαφικό όλων ήταν ότι η δημοτική αρχή υποχρέωσε το Προεδρείο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την παρουσία των συνδικαλιστών, αλλά η απάντηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ήταν πραγματικός καταπέλτης:
« Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, το οποίο προκειμένου να δικαιολογήσει την αλαζονική, αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δήμαρχου κ. Παναγιώτη Φασούλα, επιχειρεί να συκοφαντήσει και να αποδώσει ευθύνες στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ - ΟΤΑ και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Θέμη Μπαλασόπουλο, που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε παρανόμως να προχωρήσει σε καθαίρεση των διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που δεν είναι πειθήνια όργανά της και δεν εκτελούν τις αντεργατικές της επιλογές. Λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων και υπό το φόβο μιας γενικότερης κατακραυγής, αναγκάσθηκε σε «άτακτη υποχώρηση» και δεν προσήλθε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεώρησε σκόπιμο για το λόγο αυτό να κατηγορήσει την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Φαίνεται να παραγνωρίζει όμως ότι, η επί χρόνια ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής και η ανεπάρκεια της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και κυρίως των πολιτών, δεν καλύπτονται με τέτοιου είδους πράξεις. Ίσως, οι επικείμενες Δημοτικές εκλογές να προκαλούν εκνευρισμό και σπασμωδικές κινήσεις στη Δημοτική Αρχή. Οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι όμως, δεν θα αποτελέσουν το άλλοθι που αναζητεί για την αποτυχία της.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας συνδικαλιστών της ΠΟΕ - ΟΤΑ έγινε σε πνεύμα δημοκρατικό και χωρίς προπηλακισμούς. Την ίδια ώρα, ο Αντιδήμαρχος Ι. Μπενέτος ήταν εκείνος που επιχείρησε να παρεμποδίσει την είσοδο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δημόσια και ανοιχτή.
Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες και οι ανάρμοστες συμπεριφορές δεν είναι χαρακτηριστικό του συνδικαλιστικού κινήματος, που σέβεται και τιμά τόσο τη Δημοκρατία όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που έπρεπε να πράξει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ήταν η καταδίκη της παρουσίας «φουσκωτών» και «μπράβων» στο χώρο της συνεδρίασης. Αυτός που συνόδευαν ή προστάτευαν σίγουρα δεν ήταν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - Ο.Τ.Α.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταδικάζουν την ενέργεια του κ. Παναγιώτη Φασούλα να καθαιρέσει τα διορισμένα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει την ανασύνθεση του σαν ελάχιστη πράξη σεβασμού στην Δημοκρατία και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καθημερινά τόσο ο Δήμαρχος όσο και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά καταρρακώνουν βάναυσα. Δηλώνουν δε, πώς για να εκφράσουν ειρηνικά και δημοκρατικά τις απόψεις τους, θα είναι παρόντες και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

9 σχόλια

  1. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ(ΠΑΝΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ) LEXUS ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤ'ΟΝΟΜΑ TOY ΔΗΜΟΥ ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΑΣ ΜΟΥΝΙΤΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ?
    ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ
    ΚΑΓΙΕΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΦΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΥΖΑΚΙ. ΣΤΟ ΚΑΥΛΙ ΣΑΣ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο κ. Παπανδρέου έλεγε «λεφτά υπάρχουν», ήξερε τι έλεγε;

    α) Αν ήξερε και λεφτά υπήρχαν, τότε η ανεπάρκειά του είναι πρωτοφανής γιατί μέσα σε έξη μήνες διέλυσε τη χώρα!

    β) Αν ήξερε ότι λεφτά δεν υπήρχαν και έλεγε ότι υπάρχουν, τότε είναι ένας αδίστακτος δημαγωγός, ο οποίος υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν νομιμοποιείται να κυβερνά διότι σφετερίστηκε την εξουσία.

    γ) Αν νόμιζε ότι λεφτά υπήρχαν, και κανένας δεν βρέθηκε να του πει ότι δεν υπήρχαν, τότε η αφέλεια του είναι απίστευτη και το επιτελείο του για τα πανηγύρια.

    δ) Αν ούτε νόμιζε, ούτε ήξερε, ούτε ενδιαφέρθηκε να μάθει, τι λεφτά υπήρχαν, τότε είναι εξαιρετικά επιπόλαιος και είναι επικίνδυνο να κρατάει στα χέρια του τις τύχες της πατρίδας μας .

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο δημοκρατης Μαντουβαλος που ειναι να φερει τους φιλους του τους δικαστες να βαλουν μια ταξη ΟΥΣΤ ΡΕ ολοι συνδικαλιστες της μαλακιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως ο Ελληνικός Λαός την αποφράδα εκείνη ημέρα της 7-10-2009 έκανε την πιο σπουδαία και κρίσιμη ΛΑΘΟΣ επιλογή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ;

    Ένας γιωργάκης που δυστυχώς έμεινε γιωργάκης “ποδοπατώντας” τα όνειρα που οι αφελής συμπατριώτες μας πίστεψαν και ως γνήσιο αμερικανάκι τα έκανε……..

    Δεν μπορούμε να πούμε πια πως “η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει”, γιατί από τα χέρια και την ανικανότητα του ξενόφερτου και αμερικανοτραφή κ. Πρωθυπουργού μας καταλάβαμε τι εστί Σοσιαλλισμός του ΔΝΤ, και φιλολαικές πολιτικές της μείωσης των μισθών. (Που ο ίδιος τα αποκύρρησε μετα βδελιγμίας προεκλογικά).

    Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος του 2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚ.
    ___________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΧΕΙΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,
    Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
    ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:


    "Κυρίες και κύριοι,

    Μας λένε ότι η επιλογή είναι ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο. Κάνουν λάθος. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Το ερώτημα είναι, θα συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο ή θα κάνουμε νέες επιλογές, που μας πάνε μπροστά ως χώρα, πάνε μπροστά τους πολίτες, τις οικογένειες, τις επιχειρήσεις μας, τους εργαζόμενους;

    Η πρόταση που ακούσαμε πριν από μια εβδομάδα, ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.

    Χρειάζεται αντίθετα να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τον τζίρο της αγοράς. Να μπει μπροστά η μηχανή. Γι' αυτό και θα θέσουμε σε άμεση εφαρμογή, στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Ένα σχέδιο με τέσσερις άξονες, που αντιμετωπίζει άμεσα τα μεγάλα προβλήματα και βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.

    1ο. Στήριξη του εισοδήματος. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο

    2ο. Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ένεση ρευστότητας στην αγορά. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

    3ο. Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων."


    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΜΟΥ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΛΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά και την σημερινή εξέλιξη της πατρίδας μας για την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο χαριτωμένος Πρόεδρος της Βουλής τι θα κάνει σε σχέση με τους δεκαέξι κανονικούς μισθούς των υπαλλήλων της; Όλοι αυτοί οι χαριτωμένοι εργαζόμενοι που καταλάβανε τις θέσεις αυτές με την ίδια λογική που και οι STAGE αρπούσανε με υπόγειες διαδρομές θέσεις εργαζομένων θα εξακολουθούν να επιβραβεύονται και με παραπάνω μισθούς; Δεν τους φτάνει που αρπάξανε μια θέση εργαζομένου δίπλα στον Μπάρμα από την Κορώνη, πρέπει και να τους χρυσοπληρώνουμε; Πότε γίνανε για τελευταία φορά διαγωνισμοί πρόσληψης υπαλλήλων στη Βουλή με αξιοκρατικά κριτήρια και τρόπο εκτέλεσης ισότιμο για όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες;
    Και κάτι ακόμη, εδώ που φτάσαμε κανείς στην Ελλάδα από τον τελευταίο εργαζόμενο μισθοδοτούμενο από το Δημόσιο ή φορείς του, μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην έχει μεγαλύτερη σύνταξη από 2500 Ευρώ, είναι φασισμός του χειρίστου είδους ένας να παίρνει 350 Ευρώ σύνταξη και ένας άλλος να παίρνει και πέντε και έξη και εφτά χιλιάδες, με μόνη ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ! ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΔΗΜΑΡΧΟΥ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΠΟΛΗ...
    ΑΥΤΟΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΡΕΣΒΑΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΧΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ "ΓΝΩΣΤΟΣ" ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ) ΠΟΥ ΤΟΝ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ" ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΝΤΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΝΩ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. κε ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ, ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΓΙΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση